Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alcemist είπε

Είναι ενδογενής περιορισμός της τεχνολογίας, άρα δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί καθώς χρειάζονται νέα (οργανικά) υλικά.

Δεν έχει να κάνει με τα οργανικά υλικά, αλλά με το πολύ γρήγορο response time του Panel σε συνδυασμό με χαμηλό framerate. Μια παλαιότερη συζήτηση έχει υπάρξει εδώ στο forum για το θέμα της κίνησης για όποιον ενδιαφέρεται.

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, warewolf είπε

Δεν έχει να κάνει με τα οργανικά υλικά, αλλά με το πολύ γρήγορο response time του Panel σε συνδυασμό με χαμηλό framerate. Μια παλαιότερη συζήτηση έχει υπάρξει εδώ στο forum για το θέμα της κίνησης για όποιον ενδιαφέρεται.

ναι έχεις δίκιο, χαζομάρα έγραψα πάνω στη βιασύνη μου, άλλο πράγμα είχα στο μυαλό μου. στην πραγματικότητα είναι πολύ γρήγορα τα στοιχεία στις OLED

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Aztec είπε

Βάλε στην λίστα και την Samsung QN95C που έχει 1344 dimming zones απλά θα πρεπει να περιμένεις να πέσει η τιμή . Έχει μεγάλες εκπτώσεις η Samsung 

Εξαιρετικό μοντέλο σε specs, για κάποιο λόγο φοβάμαι τα panel της Samsung. Μου έχει μπει μια ιδέα οτι οι Sony ειναι πιο «απροβληματιστες» ιςως να έχω και λάθος βέβαια.

Με ενδιαφέρει κατα τον Ιούλιο Αυγουστο να αγοραστεί όποτε ελπίζω να παίζει καποια εκπτωση τότε και θα το ψάξω και πιο διεξοδικά. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, warewolf είπε

Οποτε αυτο το Θετικο της γρηγοραδας να το πω που εχουν τα OLED panel προκαλουν αυτο το (προβλημα ) στα 24 καρε .

Οκ ελπιζω καποια στιγμη να το φτιαξουν αν γινεται .  Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οταν βλεπω μια εικονα που εχει ενα μεγαλο μονοχρωματικο φοντο πχ ενα γκρι ουρανο η ενα κοντα στο μαυρο Background βλεπω να κανει κατι σαν τρεμοπαιγμα ( μονο στο συγκεκριμενο χρωμα οχι ολο το πανελ) το ειχα ψαξει παλια και ελεγαν κατι για near black οτι και καλα οταν ειναι μεταξυ του μαυρου κλειστου πιξελ και του ελαχιστα πανω απο το μαυρο εκει το πανελ κανει αυτο το ειδος flicker Και οτι ετσι ειναι φυσικο ... δεν ειναι κατι που κανει μπαμ και η αληθεια ειναι οτι μονο εγω το βλεπω και αυτο γιατι το γνωριζω , παρολα αυτα θα ηθελα να μαθω τι στο καλο ειναι.

15 ώρες πριν, margaritagr είπε

Εξαιρετικό μοντέλο σε specs, για κάποιο λόγο φοβάμαι τα panel της Samsung. Μου έχει μπει μια ιδέα οτι οι Sony ειναι πιο «απροβληματιστες» ιςως να έχω και λάθος βέβαια.

Με ενδιαφέρει κατα τον Ιούλιο Αυγουστο να αγοραστεί όποτε ελπίζω να παίζει καποια εκπτωση τότε και θα το ψάξω και πιο διεξοδικά. 

Ειχα Samsung για 10-15 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα με Samsung Να πω την αληθεια μου στο πανελ , ειχα σε αλλα θεματα οπως τα ηχεια τους , να μην δουλευει μια θυρα κτλ κτλ . Φαντασου εχω μια πολυ παλια Samsung D8000 Που εδωσα σε μια ηλικιωμένη να βλεπει φαντασου μετα απο 13 χρονια που παιζει ολη μερα καθε μερα μονο στις ακρες τις γωνιες εχει κανει ενα σαν μαυρι σκια.  

Θα μου πεις αλλαζουν τα χρονια και οι κατασκευες οποτε δεν μπορει κανενας να ξερει, Οσο εχει να κανει με τα Sony εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και να πω την αληθεια μου απο αυτες που ειχα τοσα χρονια η SONY XH95 και Philips 32pw9551 ειναι (ηταν) οι αγαπημενες μου . 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Agony είπε

Οποτε αυτο το Θετικο της γρηγοραδας να το πω που εχουν τα OLED panel προκαλουν αυτο το (προβλημα ) στα 24 καρε .

Οκ ελπιζω καποια στιγμη να το φτιαξουν αν γινεται .  Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οταν βλεπω μια εικονα που εχει ενα μεγαλο μονοχρωματικο φοντο πχ ενα γκρι ουρανο η ενα κοντα στο μαυρο Background βλεπω να κανει κατι σαν τρεμοπαιγμα ( μονο στο συγκεκριμενο χρωμα οχι ολο το πανελ) το ειχα ψαξει παλια και ελεγαν κατι για near black οτι και καλα οταν ειναι μεταξυ του μαυρου κλειστου πιξελ και του ελαχιστα πανω απο το μαυρο εκει το πανελ κανει αυτο το ειδος flicker Και οτι ετσι ειναι φυσικο ... δεν ειναι κατι που κανει μπαμ και η αληθεια ειναι οτι μονο εγω το βλεπω και αυτο γιατι το γνωριζω , παρολα αυτα θα ηθελα να μαθω τι στο καλο ειναι.

Ειχα Samsung για 10-15 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα με Samsung Να πω την αληθεια μου στο πανελ , ειχα σε αλλα θεματα οπως τα ηχεια τους , να μην δουλευει μια θυρα κτλ κτλ . Φαντασου εχω μια πολυ παλια Samsung D8000 Που εδωσα σε μια ηλικιωμένη να βλεπει φαντασου μετα απο 13 χρονια που παιζει ολη μερα καθε μερα μονο στις ακρες τις γωνιες εχει κανει ενα σαν μαυρι σκια.  

Θα μου πεις αλλαζουν τα χρονια και οι κατασκευες οποτε δεν μπορει κανενας να ξερει, Οσο εχει να κανει με τα Sony εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και να πω την αληθεια μου απο αυτες που ειχα τοσα χρονια η SONY XH95 και Philips 32pw9551 ειναι (ηταν) οι αγαπημενες μου . 

Ναι πέραν των πάνελ, ίσως δε το έθεσα σωστά, μου έχει δοθεί μια γενικότερη εντύπωση, εσφαλμένη ίσως, περί μη καλής αξιοπιστίας των samsung 

Είναι επίσης και η διαφορά λογισμικού ανάμεσα στις 2 εταιρείες όπου επίσης δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη επιλογή 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Agony είπε

1 ώρα πριν, Agony είπε

Αν διάβασες το παραπάνω Link που παρέθεσα, θα διαπίστωσες, πως δεν "έχει χαλάσει κάτι" για να το φτιάξουν. Οποιασδήποτε τεχνολογίας πάνελ που έχει ταχύτατο response συνδυαστεί με υλικό λίγων καρέ, θα εμφανίσει στα μάτια μας αυτό το θέμα.

Λύση δεν είναι να καταστήσουμε με κάποιο τρόπο το πάνελ ξανά αργό (αυτό θα επηρέαζε άλλους τομείς, όπως παιχνίδια υψηλού Frame rate ή κάποια βίντεο υψηλού framerate δίνοντάς τους θολούρα.  Η λύση σου είναι να μειώσεις λίγο το Oled light αν το έχεις πολύ ψηλά κοντά στο 100 (για να βοηθήσεις λίγο το μετείκασμα του ματιού στις πολύ κοντραστάτες σκηνές) ή να χρησιμοποιήσεις το frame interpolation της Tv σε κάποια σχετικά Low ρύθμιση, για να αποφύγεις όσο το δυνατόν τη βιντείλα. (soap opera effect )

Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οταν βλεπω μια εικονα που εχει ενα μεγαλο μονοχρωματικο φοντο πχ ενα γκρι ουρανο η ενα κοντα στο μαυρο Background βλεπω να κανει κατι σαν τρεμοπαιγμα (....θα ηθελα να μαθω τι στο καλο ειναι.

Πιθανολογώ πως αναφέρεσαι στο "near black flashing" ή αλλιώς ""near-black chrominance overshoot".

Έχει να κάνει με τα σκοτεινά χρώματα που βρίσκονται πολύ κοντά στο απόλυτο μαύρο, όταν περάσουν το κατώφλι μιας συγκεκριμένης φωτεινότητας, το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Πρώτο εμφανίστηκε (και σε μεγαλύτερο βαθμό) στα μοντέλα 2018 στην Lg και η εταιρία αργότερα έβγαλε ένα firmware όπου μείωνε κάπως το πρόβλημα αυτό. Όμως χρήστες ανέφεραν και σε μεταγενέστερα μοντέλα παρόμοια θέματα σε μικρότερη έκταση όμως.

Η διακύμανση φωτεινότητας του κάθε panel που βγαίνει στην παραγωγή, ο φωτισμός περιβάλλοντος, ή απόσταση θέασης, και το υλικό της πηγής (π.χ.συμπιεσμένο υλικό με χαμηλότερο bitrate από π.χ. Netflix), κάνει το φαινόμενο λιγότερο ή περισσότερο ορατό στους χρήστες.

Παρακάτω στο Link γίνεται αναφορά στο θέμα που αναφέρεσαι.

https://www.avsforum.com/threads/oled-tvs-hit-by-severe-blocking-and-flashing-problems-poll.3037908/

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...