Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Dr_Pepper said:

Εγώ νομίζω αυτό σχολίαζες νομίζοντας ότι λέγοντας "αυτόφωτες" OLED πιο πάνω εσύ πιο κάτω έγραψες 

Δεν έγραψα κάπου για αυτόφωτες.

6 minutes ago, Dr_Pepper said:

Και υπέθεσα ότι αναφέρεσαι σε εμένα όχι απλά επειδή ειναι αμέσως πιο κάτω απο το ποστ μου σαν απάντηση αλλά γιατί νομίζω κανένας άλλο πιο πριν δεν αναφέρθηκε σε Burn in. (Οκ υπάρχει στο κυρίως άρθρο αλλά πόσταρες και πιο πάνω οπότε αν ήταν να αναφερθείς για το άρθρο μάλλον θα το είχες κάνει απο πριν

Δεν σε quotαρα όμως, διότι έγραφες ξεκάθαρα γι' άλλο κι εγώ απλά σχολίασα για τις QD-OLED.

4 minutes ago, oldnew said:

Αν είναι μονο 200.000 όντως. Αν και πιστεύω ότι αυτό είναι αρχικά. Φαντάζομαι θα δειξει στην πραξη τη θα συμβεί, εν καιρο.. 

Kάτι μου λέει ότι στην καλύτερη θα είναι για μοντέλα με 800-1000 ευρώ (όχι αρχική τιμή άνοιξης).

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η oled τεχνολογία πάντως τους εχει βολέψει μια χαρα. Εγγυάται την σύντομη ημέρομηνια ληξης.  Σε μια 5ετια βαρια, αν έχεις κανει 5ετη εγγύηση, που στις oled επιβάλλεται, εισαι για νεα τηλεόραση. Τουλάχιστον το 70%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, oldnew είπε

Η oled τεχνολογία πάντως τους εχει βολέψει μια χαρα. Εγγυάται την σύντομη ημέρομηνια ληξης.  Σε μια 5ετια βαρια, αν έχεις κανει 5ετη εγγύηση, που στις oled επιβάλλεται, εισαι για νεα τηλεόραση. Τουλάχιστον το 70%.

Με πόσες ώρες λειτουργίας την ημέρα το υπολόγισες αυτό. ?

5 ώρες πριν, privateer είπε

οργανικο υλικο = χανει φωτεινοτητα με τον καιρο. Ειναι λογικο σε βαθος χρονου να χασει σε φωτεινοτητα. Θεωρητικα θα εχεις αλλαξει τηλεοραση μεχρι να ειναι εμφανες βεβαια

Κι όμως αντίθετα από όσο νομίζετε, οι φωτεινότητα των Oled παραμένει σταθερή στο χρόνο. (μέχρι να μην μπορεί να πλέον να κάνει αντιστάθμιση)

Καθώς γερνάει ένα στοιχείο OLED, δημιουργούνται κάποιες “ακαθαρσίες” (impurities) στην επιφάνειά του, οι οποίες αλλάζουν τα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά του. Τυπικά, αυξάνεται η αντίστασή του και απαιτείται υψηλότερη τάση για να μας δώσει το ίδιο φως με παλαιότερα. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε 2000 ώρες, τα WOLED πάνελ της LG είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιούν μία διαδικασία που ονομάζεται recalibration των τρανζίστορ οδήγησης. Σε αυτή, λαμβάνονται υπόψη δεδομένα που αποθηκεύονται από όλα τα Cοmpensation Cycles και επιπλέον μετράται η αντίσταση του κάθε sub-pixel για να διαπιστωθεί πόση διαφορά υπάρχει μεταξύ πραγματικής και προβλεπόμενης γήρανσης του πάνελ. Πιο απλά, ενώ το Compensation cycle υποθέτει πόσο γέρασαν τα pixel (λόγω του ότι γνωρίζουμε πως γερνάνε γραμμικά στο χρόνο), εδώ πλέον υπολογίζεται πόσο πραγματικά έχει γεράσει το πάνελ.

Ακολούθως, πέρα από την όποια τοπική ισοστάθμιση που δύναται να πραγματοποιηθεί ανάλογα με την πιθανή τοπική ανομοιομορφία φθοράς, ρυθμίζεται η βασική τάση λειτουργίας των τρανζίστορ σε υψηλότερο επίπεδο, έτσι ώστε η φωτεινότητα του πάνελ να παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, στην πορεία του χρόνου.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, warewolf είπε

Με πόσες ώρες λειτουργίας την ημέρα το υπολόγισες αυτό. ?

Ρώτα όσους πήραν oled. Οι περισσότεροι στην 5ετία έχουν burn in. Προσωπικά απο ταμπλετες, κινητά, λαπτοπ oled εχω εμπειρία μεγάλη. Κατα μεσο ορο στην 3ετια έχουν burn in. Σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρό βέβαια και δεν το παρατηρούν οι περισσότεροι. Στην 5ετία και το μικρό γίνεται μεγάλο. Προσωπικά δεν πέρασε oled οθόνη από τα χέρια μου να μην έχει στην 3ετια εστω μικρό burn in. Λέμε να τις δουλεύεις τις συσκευές. Και να μην κάνεις σαν κάποιους που παίρνουν oled και έχουν την φωτεινότητα στο 20% (και δε μιλάω για σκοτάδι). Αν πήρες oled για να μην την απολαμβάνεις μη σου καεί, κακώς πηγές σε oled.  Πάνω κάτω 5ετία να υπολογίζεις κατά μέσο όρο πάντα. Ναι έχει βγάλει και 10ετια. Σε εμενα κιόλας. Στο σαλόνι που έπαιζε μια ώρα την ημέρα. Στις oled, μεσημέρι, όλες μου οι oled ειναι τέρμα φωτεινότητα, και πάλι λίγη είναι (σε δωμάτιο με παράθυρα). Κάνε νορμάλ χρήση χωρίς να περιορίζεσαι, και έλα να συζητήσουμε ποσό θα σου βγάλει. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, oldnew είπε

Ρώτα όσους πήραν oled. Οι περισσότεροι στην 5ετία έχουν burn in.

Το πως και πότε θα πάθεις burn in είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Είμαι κάτοχος μιας oled για πάνω από 5 χρόνια, έχοντας ξεπεράσει τις 25.000 ώρες λειτουργίας.

Η φωτεινότητα δε, παραμένει σταθερή (μετρημένη με σπεκτρόμετρο ξανά στις 20.000 ωρες), σε σχέση με το αρχικό καλιμπράρισμα που της έκανα. Φυσικά ούτε ίχνος από Burn in κι ας τη χρησιμοποιώ εξ αρχής και ως Pc monitor για να σερφάρω. (και όχι, δεν παίζω με φωτεινότητα 20%, αλλά στο 85%)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, iml είπε

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά κάνε μάλλον κάτι με το κλιματιστικό να μην φυσάει απευθείας στην tv. Γενικά, οποιοδήποτε κρύσταλλο/τζάμι, -ειδικά τα λεπτότερα- δεν συμπαθούν να διαστέλλεται από τη μια πλευρά του (θερμοκρασία λειτουργίας) και να συστέλλεται από την άλλη λόγω κλιματιστικού. Ούτε τα πηγαίνουν καλά όταν η θερμοκρασία στη μια πλευρά αλλάζει απότομα κ δεν προλαβαίνει να γίνει μεταφορά της θερμότητας στην άλλη. (πχ το χειμώνα σε αυτοκίνητο αν ρίξει κάποιος ζεστό νερό σε παγωμένο τζάμι)

Δε μου χει συμβεί, το είπα σαν υπερβολή ότι μόνο αυτό έμεινε. Του πατέρα μου έσπασε από κλαρακι φυτού 

Δημοσ.

Εντ μεταξύ είναι αιώνιοι εχθροί στη Νότιο Κορέα. Άμα βρεθούν δύο εργαζόμενοι διαφορετικών εταιρειών και πουν ότι δουλεύουν ο ένας για LG και ο άλλος για Samsung, πέφτει σιγή, σαν την μαφία. 😄

Δημοσ.

Εγω παντως μετά από όσα έχω διαβάσει για OLED κι επειδή μπορεί να έχω για ωρα νά παίζει το χ κανάλι, λεω να την αποφύγω. 

Περιμένω να βγουν στην αγορά οι νέες TV της SONY , γλυκοκοιταζω Mini Led μοντέλο 65" αλλά θα εξαρτηθεί σε τι εκτύπωση θα τις έχουν τον Ιούλιο.... (X95L ή Χ90L σε full aray) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρ'ολο το ρισκο του burn in, ετσι και πας σε OLED δυσκολα επιστρεφεις σε LED τεχνολογια.

Επεξ/σία από Shyn
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Εγω παντως μετά από όσα έχω διαβάσει για OLED κι επειδή μπορεί να έχω για ωρα νά παίζει το χ κανάλι, λεω να την αποφύγω. 

Περιμένω να βγουν στην αγορά οι νέες TV της SONY , γλυκοκοιταζω Mini Led μοντέλο 65" αλλά θα εξαρτηθεί σε τι εκτύπωση θα τις έχουν τον Ιούλιο.... (X95L ή Χ90L σε full aray) 

Βάλε στην λίστα και την Samsung QN95C που έχει 1344 dimming zones απλά θα πρεπει να περιμένεις να πέσει η τιμή . Έχει μεγάλες εκπτώσεις η Samsung 

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Agony είπε

Να σε ρωτησω κατι μιας και απο οτι βλεπω ξερεις σιγουρα περισσοτερα απο εμενα, αυτο που την κινηση το smoothness υπαρχει περιπτωση να το φτιαξουν στο μελλον σε ολα αυτα τα οργανικα πανελ ? Οκ καταλαβαινω αρκετοι δεν το βλεπουν αλλα εμενα με ενοχλει , πχ στην SONY XH95 ειναι απιστευτα Smooth οι ταινιες 24 καρε  και στην  SONY 55A8  ειναι λες και κατι δεν παει καλα παρολο που εχω δοκιμασει και τα motion settings  .  Αυτο το εφτιαξαν στα νεα πανελ ?

Είναι ενδογενής περιορισμός της τεχνολογίας, άρα δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί καθώς χρειάζονται νέα (οργανικά) υλικά. Δεν παρακολουθώ τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά έτσι κι αλλιώς είναι σχετικά αδύνατο γιατί είναι βιομηχανικά μυστικά πλέον κατά κύριο λόγο. Αν έπρεπε απλά να μαντέψω θα έλεγα πως όχι. Είναι πολύ δύσκολο να τα έχεις όλα μαζί (φωτεινότητα, μικρό response time, χρόνος ζωής και λογικόο κόστος).

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, larjohn είπε

Όσο τα πάνελ είναι ευθραυστα, για μένα είναι όλες σαβούρες, είτε είναι LG, είτε Samsung, είτε OLED, είτε LCD. Δε γίνεται να φυσάει το κλιματιστικό από απέναντι την 65αρα των 1500€ και να κάνει ρωγμή... 

καποιος εκανε την ζημια στο σπιτι και σε δουλευουν .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...