Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Agony είπε

Μια χαρα τα OLED υπερεχο το Contrast , Παρολα αυτα εγω ειμαι στο 3ο Πανελ ( εντος εγγυησης ) Ειχα κανει 5 ετη . Την πρωτη φορα Burn in και την δευτερη καμμενα πιξελ περιμετρικα του πανελ . 

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η Φωτεινοτητα του πανελ , το νεο πανελ ειναι σιγουρα ποιο φωτεινο δλδ και ατομα που δεν γνωριζουν απο TV με το που το εβλεπαν μου ελεγαν αλλαξες TV ?  Και το θεμα ειναι οτι τα Settings ηταν ιδια . Αρα αυτο που ελεγαν οτι τα OLED panel χανουν σε φωτεινοτητα με το καιρο οντος ισχύει , ασχετα αν δεν το ειχα παρει χαμπαρι .  

Είναι και λόγος που αποφεύγω "ακόμα" να πάρω OLED, και παραμένω σε QLED!!

Με την 4Κ Q90R να παίζει ώρες ατέλειωτες, κάθε μέρα, σε απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα, σε YouTube, Netflix, Apple TV, και Full Gaming. Και χωρίς κανένα άγχος για την κατάρα που λέγετε Burn in!!

Επεξ/σία από Makis101
  • Like 2
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, privateer είπε

καμια Oled δεν θα παει καλα σε αυτο. Και οι Woled δειχνουν image retention τωρα που ανεβασαν αποτελεσματα απο τον 4ο μηνα. Οi Lg γενικα πανε καλυτερα απο ολους αλλα αυτο μπορει να συμβαινει για διαφορους λογους. Ισως η LG εμαθε να χειριζεται καλυτερα το τεστ του CNN μετα την ηττα που ειχε στο παλιο τεστ. Ισως οι αλλοι τρεχουν λιγοτερα compensation cycles κτλ.

οργανικο υλικο = χανει φωτεινοτητα με τον καιρο. Ειναι λογικο σε βαθος χρονου να χασει σε φωτεινοτητα. Θεωρητικα θα εχεις αλλαξει τηλεοραση μεχρι να ειναι εμφανες βεβαια

To πρωτο πανελ μου το αλλαξαν μεσα σε 5-6 μηνες αν θυμαμαι καλα λογο Burn In το οποιο μαλιστα δεν εκανε και μπαμ παρα μονο σε αυτα τα test , το Δευτερο πανελ μου το αλλαξαν μετα απο 18 μηνες Με μια χρηση 4-5 ωρες καθε μερα , Και εκει καταλαβα μεγαλη διαφορα σε φωτεινοτητα , η αληθεια ειναι οτι αν το βλεπεις καθε μερα δεν το καταλαβαινει αλλα οταν μου εβαλαν το νεο πανελ εντυπωσιαστικα λεω πλακα κανεις καμαι σχεση, το παλιο πανελ σε 100oled brightness ηταν οσο ειναι το καινουργιο σε 60 ( για να δωσω ενα παραδειγμα) 

• Thanks 1
Δημοσ.

Η QD-EL τεχνολογία είναι πολύ δύσκολη και έχει παρόμοια προβλήματα με τα οργανικά, πολύ απλά το υλικό πεθαίνει με τον καιρό και τη χρήση. Λογικά στην υλοποίηση θα έχουμε παρόμοια προβλήματα burn-in με τις OLED. Δοκιμάζονται και άλλα υλικά όπως οι περοβσκίτες για το μέλλον αλλά κι αυτοί τα ίδια προβλήματα έχουν. Αν έπρεπε να προβλέψω το ποια τεχνολογία θα επικρατήσει σε βάrος 20-ετίας, μάλλον για μLED το κόβω.

Δημοσ.

Όσο τα πάνελ είναι ευθραυστα, για μένα είναι όλες σαβούρες, είτε είναι LG, είτε Samsung, είτε OLED, είτε LCD. Δε γίνεται να φυσάει το κλιματιστικό από απέναντι την 65αρα των 1500€ και να κάνει ρωγμή... 

• Confused 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Makis101 είπε

Είναι και λόγος που αποφεύγω "ακόμα" να πάρω OLED, και παραμένω σε QLED!!

Με την 4Κ Q90R να παίζει ώρες ατέλειωτες, κάθε μέρα, σε απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα, σε YouTube, Netflix, Apple TV, και Full Gaming. Και χωρίς κανένα άγχος για την κατάρα που λέγετε Burn in!!

Το αστειο ειναι οτι με χαλασαν ολα τα αλλα οπως πχ Stutter 24fps ταινιες , οι αντανακλασεις , και η χαμηλη φωτεινοτητα ( σε σχεση με πολυ φωτεινα LCD panel πχ SonyXH95 ) γιατι σε σχεση με απλα LCD panel οπως Q60 70 , XH90 που εχω δει απο κοντα δεν ειναι και τεραστια διαφορα.   Παρα το Burn In  το οποιο οκ εγινε και ηρθαν την πηραν απο τον Μανολοπουλο Service περασε ενας μηνας και μου εφεραν νεο πανελ ( το οποιο γέμισε  μαυρα πιξελ μονο γυρω γυρω περιεργο) και επισης το αλλαξαν σε 20 μερες .  ΑΝ θα ξανα αγοραζα OLED ? ναι αμε θα το εκανα με εγγυηση 5 χρονια η περισσοτερα  και θα ειμουν οκ .  

16 λεπτά πριν, alcemist είπε

Η QD-EL τεχνολογία είναι πολύ δύσκολη και έχει παρόμοια προβλήματα με τα οργανικά, πολύ απλά το υλικό πεθαίνει με τον καιρό και τη χρήση. Λογικά στην υλοποίηση θα έχουμε παρόμοια προβλήματα burn-in με τις OLED. Δοκιμάζονται και άλλα υλικά όπως οι περοβσκίτες για το μέλλον αλλά κι αυτοί τα ίδια προβλήματα έχουν. Αν έπρεπε να προβλέψω το ποια τεχνολογία θα επικρατήσει σε βάrος 20-ετίας, μάλλον για μLED το κόβω.

Να σε ρωτησω κατι μιας και απο οτι βλεπω ξερεις σιγουρα περισσοτερα απο εμενα, αυτο που την κινηση το smoothness υπαρχει περιπτωση να το φτιαξουν στο μελλον σε ολα αυτα τα οργανικα πανελ ? Οκ καταλαβαινω αρκετοι δεν το βλεπουν αλλα εμενα με ενοχλει , πχ στην SONY XH95 ειναι απιστευτα Smooth οι ταινιες 24 καρε  και στην  SONY 55A8  ειναι λες και κατι δεν παει καλα παρολο που εχω δοκιμασει και τα motion settings  .  Αυτο το εφτιαξαν στα νεα πανελ ?

• Super Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, privateer said:

Επισης δεν το θυμαμαι αυτο που λες. Ειχα την εντυπωση οτι αυτο γινεται αυτοματα δεν μπορεις να αλλαξεις manual τα cycles.

Θυμάμαι ξεκάθαρα να λένε ότι η LG έβγαζε κάπου στα 16 σε μια βδομάδα κι η Samsung 3-4 κι ό,τι τα έριξαν στα ίδια και πάλι η Samsung έχει σοβαρότερο θέμα με image retention.

Edit: Λάθος μου, για τις Sony το έλεγε. 

https://youtu.be/my1lyUE7WVM?t=525 21 cyles σε μια βδομάδα η LG, 3 η Sony.

37 minutes ago, Dr_Pepper said:

Σίγουρα γιατί ειναι διαφορετικές απο τις OLED πάλι υπάρχει αλλα μικρότερος μεν κίνδυνος για burnin 

Μιλάω για τις OLED της Samsung (QD-OLED), όχι για τα QLED/MicroLed/κτλπ της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Thresh είπε

Θυμάμαι ξεκάθαρα να λένε ότι η LG έβγαζε κάπου στα 16 σε μια βδομάδα κι η Samsung 3-4 κι ό,τι τα έριξαν στα ίδια και πάλι η Samsung έχει σοβαρότερο θέμα με image retention.

Edit: Λάθος μου, για τις Sony το έλεγε. 

https://youtu.be/my1lyUE7WVM?t=525 21 cyles σε μια βδομάδα η LG, 3 η Sony.

Μιλάω για τις OLED της Samsung (QD-OLED), όχι για τα QLED/MicroLed/κτλπ της.

Ναι οι QD-OLED δεν ειναι OLED αλλά με την στάμπα της samsung απλα έχουν κάποια κοινά στοιχεία (που ειναι και ο λόγος που υπάρχει περίπτωση burn in ) 

QLED ή το ίδιο με microled δεν έχει καμία σχέση με τα αυτόφωτα QD-EL (φυσικά όταν βγουν στην παραγωγή θα έχουν άλλο πιο εμπορικό όνομα) QDLED ειναι μια LCD με quantum dots σε ένα Pixel και leds πίσω για φωτισμό και microled ειναι πάλι το ίδιο αλλά με περισσότερα (και μικρότερα ) leds για καλύτερο contrast και μεγαλύτερη φωτεινότητα τα QD-EL δεν χρειάζονται leds ή αλλου είδους φωτισμό γιατί θα ειναι αυτόφωτα subpixel δηλαδή κάθε χρώμα μέσα σε ένα pixel θα ειναι αυτόφωτο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Dr_Pepper said:

Ναι οι QD-OLED δεν ειναι OLED αλλά με την στάμπα της samsung απλα έχουν κάποια κοινά στοιχεία (που ειναι και ο λόγος που υπάρχει περίπτωση burn in ) 

Είναι OLED με QD-Layer.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είναι OLED με QD-Layer.

Ε ναι αυτό λέμε, και οι QD-EL δεν ειναι το ίδιο ειναι σκέτα subpixel που φωτίζουν απο μόνα τους. 

• Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, Dr_Pepper said:

Ε ναι αυτό λέμε, και οι QD-EL δεν ειναι το ίδιο ειναι σκέτα subpixel που φωτίζουν απο μόνα τους. 

Δεν σχολιάζω για τις QD-EL.

Πιο πάνω έγραψες ότι οι QD-OLED δεν είναι OLED κι ότι απλά έχουν κάποια κοινά στοιχεία.

Δεν ισχύει αυτό, κανονικές OLED είναι με προσθήκη QD Layer. Δλδ το βασικό είναι οι OLED, το "add-on" είναι το QD-Layer, όχι το αντίστροφο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, larjohn είπε

Όσο τα πάνελ είναι ευθραυστα, για μένα είναι όλες σαβούρες, είτε είναι LG, είτε Samsung, είτε OLED, είτε LCD. Δε γίνεται να φυσάει το κλιματιστικό από απέναντι την 65αρα των 1500€ και να κάνει ρωγμή... 

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά κάνε μάλλον κάτι με το κλιματιστικό να μην φυσάει απευθείας στην tv. Γενικά, οποιοδήποτε κρύσταλλο/τζάμι, -ειδικά τα λεπτότερα- δεν συμπαθούν να διαστέλλεται από τη μια πλευρά του (θερμοκρασία λειτουργίας) και να συστέλλεται από την άλλη λόγω κλιματιστικού. Ούτε τα πηγαίνουν καλά όταν η θερμοκρασία στη μια πλευρά αλλάζει απότομα κ δεν προλαβαίνει να γίνει μεταφορά της θερμότητας στην άλλη. (πχ το χειμώνα σε αυτοκίνητο αν ρίξει κάποιος ζεστό νερό σε παγωμένο τζάμι)

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Ουσιαστικά θα κρατήσει αυτά στα ακριβά της μοντέλα και τα WOLED της LG θα τα βάζει στα "μεσαία".

Αυτο ειναι επιχείρημα ουσιαστικά γι αυτο που λεω. Οι oled τηλεοράσεις της lg θα συγκρίνονται με τα ΦΤΗΝΑ μοντέλα της σαμσουνγκ με lg oled πάνελ. 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, oldnew said:

Αυτο ειναι επιχείρημα ουσιαστικά γι αυτο που λεω. Οι oled τηλεοράσεις της lg θα συγκρίνονται με τα ΦΤΗΝΑ μοντέλα της σαμσουνγκ με lg oled πάνελ. 

Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο φτηνά όσο θα θέλαμε. :(

Αν ήταν, δεν θα έφτανε ούτε για ζήτω η προμήθεια των 200.000 panels που αναφέρει η είδηση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν σχολιάζω για τις QD-EL.

Εγώ νομίζω αυτό σχολίαζες νομίζοντας ότι λέγοντας "αυτόφωτες" OLED πιο πάνω εσύ πιο κάτω έγραψες 

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Οι QD-OLED της Samsung πάντως δεν τα πήγαν καθόλου καλά στα burn-in tests του RTINGS.

Και υπέθεσα ότι αναφέρεσαι σε εμένα όχι απλά επειδή ειναι αμέσως πιο κάτω απο το ποστ μου σαν απάντηση αλλά γιατί νομίζω κανένας άλλο πιο πριν δεν αναφέρθηκε σε Burn in. (Οκ υπάρχει στο κυρίως άρθρο αλλά πόσταρες και πιο πάνω οπότε αν ήταν να αναφερθείς για το άρθρο μάλλον θα το είχες κάνει απο πριν) 

17 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πιο πάνω έγραψες ότι οι QD-OLED δεν είναι OLED κι ότι απλά έχουν κάποια κοινά στοιχεία.

Δεν ισχύει αυτό, κανονικές OLED με προσθήκη QD Layer

OLED tutorial-OLED basics,OLED types,OLED structure,Working

Η κάθοδος όταν κλείσει το κύκλωμα με την άνοδο (περνάει ρεύμα δηλαδή) ερεθίζει τα οργανικά στοιχεία και αυτά φεγγοβολούν (ανάλογα την τάση βγαίνει και διαφορετικό χρώμα, αλλά η τάση περνάει και απο τα 3 στοιχειά απλά λόγω ενεργειακών στιβάδων* στα άτομα τους που "πετάνε" φωτόνια μόνο σε συγκεκριμένη τάση φεγγοβολει μονο ένα απο τα 3 οργανικά στοιχεία ) και γιαυτό όσο περισσότερη ώρα περνάει ρεύμα τόσο περισσότερο χαλάνε τα οργανικά στοιχεία που τους διαπερνάει τάση αλλά δεν αποβάλουν την ενέργεια βγάζοντας φωτόνια αλλά ανταυτού θερμαίνονται (burn in) και χαλάνε οι ιδιότητες τους, δεν φεγγοβουλούν το ίδιο καλά) 

QD-OLED

QD-OLED: What it is? Advantages over OLED - TV & Hi-Fi Pro in English

Εδώ πάλι έχουμε το OLED stack όπως πιο πάνω αλλά τώρα μόνο 1 χρώμα οργανικό στοιχείο (που επειδή ακριβώς το διαπερνάει τάση τέτοια ώστε να μπορεί να αποβάλει την ηλεκτρική ενέργεια με φωτόνια -και άρα να φεγγοβολεί μπλέ - ) άρα απο εδώ μειώνεται (αλλά συνεχίζει να υπάρχει) το burn in  γιατί συμβαίνει ομοιόμορφα και όχι σε ένα χρώμα μιας και τα QCC ειναι αυτά που θα παράξουν τα χρώματα και απλά θα θαμπώνουν λίγο αν υπάρχει έντονο burn in αλλά θα ειναι ομοιόμορφα απλά λίγο πιο σκοτεινή η εικόνα. 

*
Γενική Χημεία Δομή του ατόμου Δρ. Αθ. Μανούρας. - ppt κατέβασμα Το ατομικό πρότυπο του Bohr - Χημεία Γ΄Λυκείου

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο φτηνά όσο θα θέλαμε. :(

Αν ήταν, δεν θα έφτανε ούτε για ζήτω η προμήθεια των 200.000 panels που αναφέρει η είδηση.

Αν είναι μονο 200.000 όντως. Αν και πιστεύω ότι αυτό είναι αρχικά. Φαντάζομαι θα δειξει στην πραξη τη θα συμβεί, εν καιρο.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...