Προς το περιεχόμενο

Η Google θα ανακοινώσει νέα εργαλεία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη τον επόμενο μήνα

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, pao13 είπε

παίζει να ψάχνει στο google και να στα λέει 

Και υπάλληλο να έχει από πίσω και να ψάχνει σε άτλα, λίγο με νοιάζει, από τη στιγμή που είναι accurate α αποτελέσματα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η AI assisted αναζητηση αυτή την στιγμή μου θυμίζει το ΑΙ assisted driving. Συναρπαστική τεχνολογια αλλά ανώριμη. Προτιμώ να έχω τον έλεγχο από το να με «βοηθά» η ΑΙ η οποία δεν είναι ακόμα τόσο αξιόπιστη. Δοκιμασα το bing λίγο καιρό και ξαναγύρισα στην γνώριμη google. Περισσότερο χρησιμοποιώ το chatgpt, όταν θέλω καμία διόρθωση κειμένου, παρά το bing

Γενικα ας κρατάμε μια πισινή για το αν αυτή η τεχνολογια θα δωσει τόσο γρήγορα όσα το χάιπ υπόσχεται.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Το οποίο Perplexity, μια χαρά μου βγάζει τις απαντήσεις, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μη μου εμφανίσει απάντηση. Λειτουργεί καλύτερα από το Bing, τουλάχιστον στο δείγμα της προσωπικής μου εμπειρίας. Επαναλαμβάνω.

Όχι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Το bing AI αναζητά στο ίντερνετ σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή μπορεί να σου βρει πράγματα που υπάρχουν σε ιστοσελίδες και να τα ανασυνθεσει. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το chat GTP που οι πληροφορίες που έχει δεν τις έχουν πάρει μόνο από  το ίντερνετ, αλλά και από εργασίες, βιβλία, επιστημονικά άρθρα κτλ. Οπότε ένα ακαδημαϊκό περιεχόμενο για να σου το βγάλει το bing θα πρέπει να υπάρχει αυτούσιο κάπου στο ίντερνετ, ενώ το Chat GTP το έχει στη βάση δεδομένων του και το συνθέτει καταλληλα ώστε να σου απαντήσει 

Και προφανώς όταν λέω ότι διαβάζει ο,τι υπάρχει στο ίντερνετ φυσικά εννοώ το κείμενο και στην καλύτερη αν κάποιο site υποστηρίζει και OCR να αναγνώσεις κάνα pdf. Δεν μπορεί η μηχανή αναζήτησης να διαβάσει το περιεχόμενο σε pdf, epub, κλειδωμένα άρθρα, word κτλ που βρίσκονται μέσα σε μια σελίδα 

Επεξ/σία από Macosj

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Macosj είπε

Όχι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Το bing AI αναζητά στο ίντερνετ σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή μπορεί να σου βρει πράγματα που υπάρχουν σε ιστοσελίδες και να τα ανασυνθεσει. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το chat GTP που οι πληροφορίες που έχει δεν τις έχουν πάρει μόνο από  το ίντερνετ, αλλά και από εργασίες, βιβλία, επιστημονικά άρθρα κτλ. Οπότε ένα ακαδημαϊκό περιεχόμενο για να σου το βγάλει το bing θα πρέπει να υπάρχει αυτούσιο κάπου στο ίντερνετ, ενώ το Chat GTP το έχει στη βάση δεδομένων του και το συνθέτει καταλληλα ώστε να σου απαντήσει 

Και προφανώς όταν λέω ότι διαβάζει ο,τι υπάρχει στο ίντερνετ φυσικά εννοώ το κείμενο και στην καλύτερη αν κάποιο site υποστηρίζει και OCR να αναγνώσεις κάνα pdf. Δεν μπορεί η μηχανή αναζήτησης να διαβάσει το περιεχόμενο σε pdf, epub, κλειδωμένα άρθρα, word κτλ που βρίσκονται μέσα σε μια σελίδα 

Φίλε μου, μια χαρά κατάλαβα τι είπες, δε χρειάζεται να μου το λες δεύτερη φορά. Το ChatGPT το χρησιμοποίησα ως αναφορά για την ποιότητα της απάντησης σε μια ερώτηση, όχι ως σύγκριση "μηχανών αναζήτησης".

Για άμεση σύγκριση, χρησιμοποιήσα το Perplexity που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά με το Bing AI (μηχανή αναζήτησης με chat ικανότητες) και μια χαρά μου εμφάνιζε αποτελέσματα. Και σου το επανέλαβα στο 2ο σχόλιο, εξηγώντας το. Στo Perplexity, μάλιστα, μπορείς να κάνεις optimize την απάντηση, ανάλογα με το mode που θες. Everything, News, Academic, Wikipedia, να ψάξει στο ίδιο domain κλπ. Μόνο εικόνες δεν έχει. Και κάτι που είναι πραγματικά πολύ καλό στο Perplexity είναι ότι σου δίνει από μόνο του προτεινόμενες ερωτήσεις, μετά την απάντηση, πάνω στο θέμα, για να συνεχίσεις το ψάξιμο. Βοηθάει πολύ αν θες να μάθεις περισσότερα για ένα αντικείμενο, καθώς μπορεί να μην ξέρεις καν τι ερώτηση να κάνεις.

Τώρα, για το τελευταίο, πρώτον, δεν είναι όλα τα άρθρα κλειδωμένα, δεύτερον, θα έπρεπε να έχει γνώση (το Bing) για τα περισσότερα, εφ'όσον χρησιμοποιεί το GPT-4 στο back end (πέρα από εικόνες και άλλα, χρησιμοποιεί έναν υπερβολικά τεράστιο αριθμό papers κατά το training), και, τρίτον, πόσταρα μηχανή αναζήτησης που είναι συγκεκριμένα για αυτή τη δουλειά, το Elicit, το οποίο, αν και μακράν μικρότερο σε κλίμακα από το GPT-4, έχει γίνει training με 175 εκατομμύρια papers. Και το Elicit χρησιμοποιεί το Google Scholar και σου βγάζει πληροφορίες σχετικά με το abstract, τα outputs κλπ. Επομένως, γίνεται.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1

Είμαι πολύ περίεργος αν θα σπάσει η κυριαρχία της google ως μηχανή αναζήτησης. Δεν μιλάω για μερικά άτομα που θα αλλάξουν μηχανή αναζήτησης, αλλά η πλειοψηφία. Δηλαδή να γίνει άμεση συνήθεια να γράφουμε bing αντί για google. Να καθιερωθεί το ρήμα "bingaρω" αντί για "googlάρω" :D.

Θεωρώ οτί είναι απίστευτα δύσκολο.

Btw, Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά η microsoft μου είναι πιο συμπαθής ως εταιρεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...