Προς το περιεχόμενο

Η Google θα ανακοινώσει νέα εργαλεία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη τον επόμενο μήνα

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google θα κυκλοφορήσει νέα εργαλεία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη τον επόμενο μήνα, με ακόμη περισσότερες δυνατότητες να έρχονται το φθινόπωρο, αναφέρει η εφημερίδα The New York Times.

Αν και το δημοσίευμα δεν κάνει λόγο για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων, ένα ασφαλές στοίχημα είναι ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Google I/O 2023, το σημαντικότερο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαίου.

Τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε ένα εκατομμύριο χρήστες κατ' ανώτατο όριο, αναφέρει η NYT. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα προσφέρουν τα εργαλεία τα οποία έχουν την κωδική ονομασία Magi, αλλά πιθανότατα θα βασίζονται στο AI chatbot της Google, το Bard που για την ώρα δοκιμάζεται μόνο στις ΗΠΑ και από επιλεγμένους χρήστες.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος των προσπαθειών της Google να αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστούν νέα συστήματα όπως το chatbot Bing της Microsoft και το ChatGPT της OpenAI. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτά τα chatbots θα μπορούσαν μια μέρα να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης όπως αυτή της Google, παρά τις αδυναμίες τους.

Σύμφωνα με τους NYT, η θέση της Google απειλείται τόσο πολύ που η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τη Google με τη Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα smartphone και τα tablet της. Η συμφωνία αυτή αξίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα για τη Google (η εταιρεία έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Apple αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων), αν και δεν είναι σαφές πόσο σοβαρά εξετάζει η Samsung την αλλαγή. Οι συσκευές της Samsung μπορεί να αποτελούν μέρος των κινήσεων της Microsoft επέκτασης του νέου Bing, όμως μπορεί επίσης απλώς να εκμεταλλεύεται τη στιγμή αδυναμίας της Google.

Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά που αναπτύσσονται ως project Magi, η Google σχεδιάζει επίσης μια πιο ριζική αναδόμηση της μηχανής αναζήτησης της. Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι "δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει τη νέα τεχνολογία αναζήτησης".

Η Google φέρεται επίσης να αναπτύσσει μια σειρά από άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως μια AI γεννήτρια εικόνων που ονομάζεται GIFI, ένα σύστημα εκμάθησης γλωσσών που ονομάζεται Tivoli Tutor και μια λειτουργία που ονομάζεται Searchalong και θα ενσωματώνει ένα chatbot στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google για να απαντά σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την τρέχουσα ιστοσελίδα. Κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με την πλευρική μπάρα Bing AI της Microsoft για τον Edge browser.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους τελευταίους 2 μήνες εχω χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Bing απ' ότι το google. 

Το πιο απλό να πω, γράφεις στο bing, βρες μου τα καλύτερα εστιατόρια, κοντά στον τάδε σταθμό μετρό. Απίστευτη ευκολία.! 

Και η φωνητική αναζήτηση πάρα πολύ χρήσιμη. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο βραδύς Βάρδος (της Google) άργησε μια μέρα (& βάααλε..)

Ήδη το search engine της είναι το τρίτο στη σειρά προτίμησής μου (μετά από Bing και Brave..). Και μάλλον δεν είμαι ο μόνος που έχει αρχίσει να την ψιλοξεχνάει..

"η θέση της Google απειλείται τόσο πολύ που η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τη Google με τη Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα smartphone και τα tablet της. Η συμφωνία αυτή αξίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα για τη Google (η εταιρεία έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Apple αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων)"

Whats Up Reaction GIF

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Τους τελευταίους 2 μήνες εχω χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Bing απ' ότι το google. 

Το πιο απλό να πω, γράφεις στο bing, βρες μου τα καλύτερα εστιατόρια, κοντά στον τάδε σταθμό μετρό. Απίστευτη ευκολία.! 

Δεν ξέρω τι παίζει, η προσωπική μου εμπειρία ήταν πολύ κακή με το Bing. Ίσως να φταίει ότι χρησιμοποιεί σα μηχανή αναζήτησης το Bing (με όλες τις παθογένειες) και, αφού ψάξει, σου κάνει synthesize την απάντηση με GPT-4. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να ψάξω κάτι και να μη βρίσκει απάντηση. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα search, αλλά το γενικότερο θέμα ήταν ακαδημαϊκής φύσεως. Και μου απαντούσε σε στυλ "Sorry, I could find no information on...".

Το ChatGPT από την άλλη, μου έδινε απάντηση, και πολύ σωστή μάλιστα. Το ίδιο και το Perplexity. Πλέον, όταν θέλω text-based αναζήτηση, χρησιμοποιώ μόνο Perplexity.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2

2 ώρες πριν, filip123go είπε

παίζει να ψάχνει στο google και να στα λέει 

• Like 1

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Θελω και εγω να το γυρισω σε Bing αλλα απ οτι φαινεται εχουν αφαιρεσει τη δυνατοτητα να περιοριζεις τα results σε συγκεκριμενο time range, που ειναι καπως deal breaker.
Καποιοι λενε οτι τους το εμφανιζει σαν option. Δεν εχω βγαλει ακρη τι παιζει.

Η Google έχει τελειώσει. Αν η microsoft αποφασίσει να φτιάξει ένα σοβαρό mobile λογισμικό με ενσωματωμένο το AI και όλα αυτά τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την google. Οσο αντέχει το android δεν υπάρχει πρόβλημα 

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Δεν ξέρω τι παίζει, η προσωπική μου εμπειρία ήταν πολύ κακή με το Bing. Ίσως να φταίει ότι χρησιμοποιεί σα μηχανή αναζήτησης το Bing (με όλες τις παθογένειες) και, αφού ψάξει, σου κάνει synthesize την απάντηση με GPT-4. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να ψάξω κάτι και να μη βρίσκει απάντηση. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα search, αλλά το γενικότερο θέμα ήταν ακαδημαϊκής φύσεως. Και μου απαντούσε σε στυλ "Sorry, I could find no information on...".

Το ChatGPT από την άλλη, μου έδινε απάντηση, και πολύ σωστή μάλιστα. Το ίδιο και το Perplexity. Πλέον, όταν θέλω text-based αναζήτηση, χρησιμοποιώ μόνο Perplexity.

Καμία σχέση το bing AI με το chat GTP. Στο πρώτο η αναζήτηση γίνεται  στο ίντερνετ, δεν έχει την βάση δεδομένων του δεύτερου. Έτσι ότι μπορεί να διαβάσει στο internet θα στο βγάλει. Ακαδημαϊκής φύσης ζητήματα είναι δύσκολο να υπάρχουν σε καμία σελίδα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Καμία σχέση το bing AI με το chat GTP. Στο πρώτο η αναζήτηση γίνεται  στο ίντερνετ, δεν έχει την βάση δεδομένων του δεύτερου. Έτσι ότι μπορεί να διαβάσει στο internet θα στο βγάλει.

Σε παρακαλώ, ξαναδιάβασε, αργά, αλλά καθαρά. Το ίδιο είπα και εγώ.

2 ώρες πριν, MikeKata είπε

Ίσως να φταίει ότι χρησιμοποιεί σα μηχανή αναζήτησης το Bing (με όλες τις παθογένειες) και, αφού ψάξει, σου κάνει synthesize την απάντηση με GPT-4.

Επίσης, πέρα από το ChatGPT, είπα:

2 ώρες πριν, MikeKata είπε

Το ίδιο και το Perplexity. Πλέον, όταν θέλω text-based αναζήτηση, χρησιμοποιώ μόνο Perplexity.

1 ώρα πριν, Macosj είπε

Ακαδημαϊκής φύσης ζητήματα είναι δύσκολο να υπάρχουν σε καμία σελίδα 

Το οποίο Perplexity, μια χαρά μου βγάζει τις απαντήσεις, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μη μου εμφανίσει απάντηση. Λειτουργεί καλύτερα από το Bing, τουλάχιστον στο δείγμα της προσωπικής μου εμπειρίας. Επαναλαμβάνω. Εικάζω ότι συμβαίνει επειδή το Bing ΑΙ χρησιμοποιεί το Bing ως μηχανή αναζήτησης και όλοι ξέρουμε τι προβλήματα έχει το Bing. Δεν ξέρω. Όταν θα ξαναπετύχω στο Bing κάτι που δε θα μου βγάλει, θα το κρατήσω χάριν της συζήτησης. Αν εσένα σου λειτουργεί καλύτερα το Bing, όλα καλά. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές αναζητήσεις.

Υπάρχει επίσης και το Elicit AI ακριβώς για ακαδημαϊκής φύσεως ζητήματα, για όποιον θέλει.

https://elicit.org/

Και το Perplexity χρησιμοποιούσε (τουλάχιστον παλιότερα) GPT-3.5, δεν έχει τη δύναμη του GPT-4 πίσω του.

Επεξ/σία από MikeKata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...