mechpanos Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Πρώτα εξαντλείς την δυνατότητα συνεννόησης. Του κάνεις και μια γραπτή επιστολή παραπόνων. Συνεννοήσου με δικηγόρο. Αυτά είναι σημαντικά για μετέπειτα δικαστική διεκδίκηση, να υπάρχουν σαν τεκμήρια. Μετά κάνεις επώνυμα και γραπτώς καταγγελίες με αριθμό πρωτοκόλλου, όπου είναι δυνατόν...αστυνομία, περιφέρεια, δήμο, εφορία, συνήγορο του πολίτη κλπ. Κάποτε μου είχε φερθεί ανόητα ένας βενζινάς. Διαπίστωσα επί τόπου στο μαγαζί, ότι άλλη τιμή είχε στην πινακίδα και άλλη στην αντλία. Αφού του ζήτησα τον λόγο μου είπε ότι είχε κάνει λάθος και δεν είχε ενημερώσει την πινακίδα. Τέλος πάντων λέω για 20€ που είχα ρίξει δεν θα το κάνουμε θέμα δώσε μου την απόδειξή μου με μία σφραγίδα για να περάσει στα έξοδα. Και μου δίνει μια απόδειξη...ημερών πριν! Πριν μπουν τα εισροών-εκροών κλπ... Η οποία δεν θα πέρναγε (θα μου την "έλεγαν" από το λογιστήριο) καθώς ήταν από επαγγελματικό ταξίδι με το προσωπικό μου όχημα - όχι εταιρικό, που γινόταν για κάποιο σεμινάριο νομίζω στην Πάτρα. Το είδα αφού είχα φύγει, οπότε τον πήρα τηλ., του λέω ρε φίλε κοροϊδεύεις που κοροϊδεύεις με την πινακίδα και άλλη τιμή έχεις στην αντλία, ήταν ανάγκη να με βάλεις και μέσα με απόδειξη 2 μέρες πριν; - Και τι θες να κάνω μου λέει με μάγκικο ύφος... - 1ον ζήτα μια συγγνώμη 2ον βρες και στείλε μου κάπως την απόδειξη την κανονική - Αυτή ήταν η απόδειξη κανονική είναι δεν υπάρχει άλλη, δεν μπορώ να ασχοληθώ - Σοβαρά τώρα δεν υπάρχει άλλη; Η εταιρεία σου το ξέρει ότι δουλεύεις έτσι ή να την ενημερώσω; - Κάνε ό,τι θες! - Εντάξει θα κάνω καταγγελία στην εταιρεία και το Συνήγορο, να δούμε... - Σου είπα κάνε ό,τι θες! Ε, την άλλη μέρα έφυγε mail για την εταιρεία και για τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Η εταιρεία του έκανε έλεγχο και με πήρε τηλ. και μου είπε ότι του έκανε "υποδείξεις". Ο ΣτΚ προώθησε την καταγγελία σε: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ΣΔΟΕ Περιφέρεια - Τμήμα Εμπορίου & Ανάπτυξης και με ενημέρωσε σχετικά. Μετά από καιρό σκάει τηλέφωνο, μου λένε γεια σας από την Περιφέρεια είμαστε, θέλουμε να περάσετε από εδώ. Λέω περί τίνος πρόκειται; Μου λέει πρόκειται για μια καταγγελία που μας ήρθε από τον ΣτΚ, κάναμε έλεγχο στον τάδε και δεν βρήκαμε νοθεία ή κάτι τέτοιο, αλλά βρήκαμε σωρεία άλλων παραβάσεων και αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πρόστιμα που του κόψαμε... Εντάξει δεν χρειάζεται λέω... Για να μην μιλάει σωστά και να μην δίνει σημασία, για μια απόδειξη την έφαγε κανονικά. Και αν πάνε επώνυμες καταγγελίες, φτάνουν εκεί που πρέπει να φτάσουν. 9
Ducatista Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Ο φίλος φοβάται και έχει δίκιο άσχετα που εδώ όλοι λένε προχωρα στην ίδια περίπτωση μάλλον δεν θα απαντούσαν ετσι εύκολα... ο σκύλος μου πριν 3 χρόνια βγήκε από την γκαραζοπορτα που μάλλον κάποιος ξέχασε και πήγε σε ένα ξεχασμένο από τον Θεό σπίτι που είχε κότες κλπ και του σκότωσε 15 κότες ρώτησε ποιος είχε τον σκύλο με βρήκε έξω καθώς έφευγα στον κεντρικό μου είπε τι έγινε με αρκετό τσαμπουκά του ζήτησα συγνώμη καθώς ήταν λάθος μου αν και δεν μου άρεσε το ύφος και ότι δεν θα ξαναγίνει και προφανώς ειπα να μου κοστολογισει τις κότες και να τις πληρώσω πράγμα που έπρεπε να έκανα γιατί έτσι ήταν το σωστό μου είπε θα μου τηλ μετά από 3 4 μέρες με παίρνει μου λέει το ποσό κάπου στα 200 ευρώ αλλά μου λέει ότι ξανάρθε και του έφαγε και κατι κατσίκες ενώ ο σκύλος μου δεν είχε φύγει ποτε του είπα να το ξεχάσει αυτό που είπε και τι έκανε ο τυπος; ήρθε την επόμενη σπίτι απέξω και φώναζε λοιπόν βγήκα έξω του είπα ότι αν ξαναπλησιασει θα του σπάσω τα χέρια και τα πόδια και ως δια μαγείας δεν με ξαναπήρε ποτε τηλέφωνο ούτε τα 200 του έδωσα..... δυστυχώς ή μαγκιά πρέπει να έχει την αντίστοιχη απάντηση αλλιώς μας περνάνε για μαλακές.... εννοείται ότι έλεγε για όπλα κλπ αλλά του λέω ελα σε περιμένω.... ου μπλέξεις παιδιά..... 3
StamTheMan Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Στις 17/4/2023 στις 8:33 ΜΜ, anikologr είπε Είμαι σε δίλλημα να κάνω ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία για προφανής λόγους. Στις 17/4/2023 στις 8:45 ΜΜ, poulinos είπε για αρχη ξεκινα με ανωνυμη και βλεπεις τι γινεται Στις 17/4/2023 στις 8:51 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Αν υπάρχει δυνατότητα ανώνυμης κάνε ανώνυμη. Πολύ φοβάμαι πως ενδέχεται να μην υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αν θυμαμαι καλα,δε γινεται ανωνυμη καταγγελια σε οτι αφορα υγειονομικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/4/2023 στις 8:33 ΜΜ, anikologr είπε Παρόλες τις προσπάθειες εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζει και όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερη η κατάσταση Τι έχει γίνει δηλαδή;Πως επηρεάζεται η δική σου ζωή;Αν όντως επηρεάζει αρνητικά,μαζί σου,επώνυμη καταγγελία. Τωρα το αν είναι νόμιμο αυτό που κάνει,πολύ αμφιβάλλω,ρωτάς έναν δικηγόρο. Αλλά και πάλι,τι ακριβως ενοχλεί εσένα; Τι να πούνε και αυτοί που είναι κοντα σε συγκεκριμένες ομάδες που καινε λάστιχα και παίζουν μουσική τέρμα ξημερώματα. Όπως ειπώθηκε,βρίσκουν ανοχή και κάνουν ένα σωρό αυθαιρεσίες εις βάρος των γειτόνων,επειδή φοβάται να καταγγείλει ο γείτονας, και από την άλλη είναι η επιλεκτική τιμωρία των αρχών.Άλλους τους σκίζουν και άλλους τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από jmmys
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Κατι που δεν ειδα να αναφερεται,ειναι οτι το κοτετσι πρεπει να απεχει τουλαχιστον 30 ( αν θυμαμαι καλα ) μετρα απο οποιαδηποτε κατοικια ( αφορα πολη ). Διαβασε αυτο και αυτο 10 λεπτά πριν, jmmys είπε Τι έχει γίνει δηλαδή;Πως επηρεάζεται η δική σου ζωή; Εχεις περασει εξω απο κοτετσι προσφατα; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Κατι που δεν ειδα να αναφερεται,ειναι οτι το κοτετσι πρεπει να απεχει τουλαχιστον 30 ( αν θυμαμαι καλα ) μετρα απο οποιαδηποτε κατοικια ( αφορα πολη ). Διαβασε αυτο και αυτο Εχεις περασει εξω απο κοτετσι προσφατα; Βρε μαζί σου είμαι.Είχα κοτέτσι στο εξοχικό,πριν χρόνια,το κατήργησα.Όχι επειδή ενοχλούσε γείτονες,πάνω από 100 μέτρα μακριά,αλλα επειδή το σιχάθηκα.Με είχε πρήξει ο πατέρας μου για τη κοπριά τους για τα φυτά . Ειχε και ο παππούς μου,αλλα σε αγρόκτημα. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από jmmys
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Βρε μαζί σου είμαι.Είχα κοτέτσι στο εξοχικό,πριν χρόνια,το κατήργησα.Όχι επειδή ενοχλούσε γείτονες,πάνω από 100 μέτρα μακριά,αλλα επειδή το σιχάθηκα. Ειχε και ο παππούς μου,αλλα σε αγρόκτημα. Ειναι καθαρα υγειονομικο το θεμα,δε νομιζω να το κανει απο παραξενεια ( μονο ) . 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειναι καθαρα υγειονομικο το θεμα,δε νομιζω να το κανει απο παραξενεια ( μονο ) . Γιαυτο και είπα για την καύση ελαστικών. Στο παράνομο κοτέτσι θα γίνει κάτι,ίσως.Και θα πέσει κράξιμο,σωστά.Και να γίνει καταγγελία. Σε άλλα που είναι σε καθημερινή βάση,δεν γίνεται τίποτα. Συγγνώμη,αλλα έχω το έχω ζήσει και έχω σκάσει τελευταία με την ατιμωρησία των ψεύτο ευπαθών. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από jmmys
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, jmmys είπε Βρε μαζί σου είμαι.Είχα κοτέτσι στο εξοχικό,πριν χρόνια,το κατήργησα.Όχι επειδή ενοχλούσε γείτονες,πάνω από 100 μέτρα μακριά,αλλα επειδή το σιχάθηκα.Με είχε πρήξει ο πατέρας μου για τη κοπριά τους για τα φυτά . Ειχε και ο παππούς μου,αλλα σε αγρόκτημα. Στην ταράτσα του σπιτιού μου παλιά, μέχρι το 50-60 οριακά, εκτρεφανε κότες για τα αυγά τους (κέντρο Αθήνας). Μερικές από τις ιστορίες που μου έλεγε ο πατέρας μου ήταν ότι ερχόντουσαν καθαρίστριες και καθάριζαν το μέρος και τα κλουβιά κάθε μέρα, οι κοτες εχεζαν στο σημείο που έτρωγαν και μαζί με το φαΐ που τσίμπαγαν για τροφή έτρωγαν από τις ακαθαρσίες τους. Μέχρι και αρχές του 2000 είχανε κότες εδώ και στα πέριξ σε δώματα η οικόπεδα.
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Στην ταράτσα του σπιτιού μου παλιά, μέχρι το 50-60 οριακά, εκτρεφανε κότες για τα αυγά τους (κέντρο Αθήνας). Μερικές από τις ιστορίες που μου έλεγε ο πατέρας μου ήταν ότι ερχόντουσαν καθαρίστριες και καθάριζαν το μέρος και τα κλουβιά κάθε μέρα, οι κοτες εχεζαν στο σημείο που έτρωγαν και μαζί με το φαΐ που τσίμπαγαν για τροφή έτρωγαν από τις ακαθαρσίες τους. Μέχρι και αρχές του 2000 είχανε κότες εδώ και στα πέριξ σε δώματα η οικόπεδα. Που θες να καταληξεις; Οτι οι ελληνες το κανουν οπου να'ναι; Η οτι επειδη το καναν,παει να πει οτι ηταν νομιμο; Φιλικα.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Που θες να καταληξεις; Οτι οι ελληνες το κανουν οπου να'ναι; Η οτι επειδη το καναν,παει να πει οτι ηταν νομιμο; Φιλικα. Οχι, καμία σχέση με αυτό που λες. Συμφώνησα λέγοντας αυτη την ιστορία πως η ύπαρξη κοτετσιου, απαιτεί συχνή και τακτική φροντίδα όπως καθάρισμα, πράγμα που αν δεν υπάρξει δημιουργεί θέματα υγιεινής. Και οι δικοί μου σταμάτησαν να το διατηρούν για τους λόγους που ανέφερε ο jmmys. Παλιά δεν υπήρχαν οι περιοριστικοι νόμοι που υπάρχουν τωρα και ήταν τα πράγματα πιο χαλαρα, υπήρχαν οικογένειες που διατηρούσαν κοτέτσι σε ταράτσες για να τρώνε τα αυγά τους. 1
corsair04 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα …εάν θες αποστειρωμένο περιβάλλον επέλεξε κάποια πόλη και όχι χωρίο - κωμόπολη. Οι άνθρωποι τις υπαίθρου έχουν παραγωγικά ζώα στο σπίτι είτε αυτά είναι κότες, γίδες, κουνέλια ακόμα και γουρούνια…Πρόσεξε γιατί οι αντιπάθειες καμία φορά στην επαρχία δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, οι περισσότεροι είναι συγγενείς και οι αρχές πριν κάνουν ελέγχο ενημερώνουν !!! Π.χ γείτονας που του έκαναν συνέχεια παρατήρηση για τον κόκκορα έφερε παγόνια !!!
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Συμφώνησα λέγοντας αυτη την ιστορία πως η ύπαρξη κοτετσιου, απαιτεί συχνή και τακτική φροντίδα όπως καθάρισμα, πράγμα που αν δεν υπάρξει δημιουργεί θέματα υγιεινής. Δε διαφωνω,αλλα παραμενει οτι δεν ειναι νομιμο,οσο καθαρα και αν ειναι.
corsair04 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Στην ταράτσα του σπιτιού μου παλιά, μέχρι το 50-60 οριακά, εκτρεφανε κότες για τα αυγά τους (κέντρο Αθήνας). Μερικές από τις ιστορίες που μου έλεγε ο πατέρας μου ήταν ότι ερχόντουσαν καθαρίστριες και καθάριζαν το μέρος και τα κλουβιά κάθε μέρα, οι κοτες εχεζαν στο σημείο που έτρωγαν και μαζί με το φαΐ που τσίμπαγαν για τροφή έτρωγαν από τις ακαθαρσίες τους. Μέχρι και αρχές του 2000 είχανε κότες εδώ και στα πέριξ σε δώματα η οικόπεδα. Πέρυσι ένα Ζευγάρι φίλων μου που πήγε για δουλεία στη Μύκονο ακριβώς δίπλα από το σπίτι είχε καμία δεκαριά κατσίκια… Δε νομίζω να υπάρχει πιο τουριστικό μέρος … Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από corsair04
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δε διαφωνω,αλλα παραμενει οτι δεν ειναι νομιμο,οσο καθαρα και αν ειναι. Ναι, πλέον δεν είναι νόμιμο εδώ και πολλά χρονια άσχετα με το αν υπάρχει υγιεινή. Ανέφερα τι επικρατούσε σε μερικά κτίρια που ήταν μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες κοκ μέχρι το 50-60. 5 λεπτά πριν, corsair04 είπε Πέρυσι ένα Ζευγάρι φίλων μου που πήγε για δουλεία στη Μύκονο ακριβώς δίπλα από το σπίτι είχε καμία δεκαριά κατσίκια… Δε νομίζω να υπάρχει πιο τουριστικό μέρος … Δεν γνωρίζω τι ορίζει πλέον η νομοθεσία για πολλά και διάφορα ζώα, αν υπάρχουν όρια ανάλογα αν είναι η περιοχή εντός ή εκτός πόλης, μεγάλο η μικρό οικόπεδο και απόσταση από άλλες κατοικίες. Πρέπει να ανατρέξουν στην νομοθεσία. Στην Μύκονο επικρατεί ομερτα και οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια για τα πάντα, γενικά δεν είναι μέρος εκεί για να ψαχτείς με καταγγελίες θα έχεις πρόβλημα. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις