Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, anikologr είπε

Σκέφτηκα και την επιλογή καταγγελίας σε σδοε γιατί έχει αναρτήσει και πινακίδες πωλούνται αυγά... 

Και θα σου πουν σιγά τα αυγά

• Like 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, anikologr είπε

Δυστυχώς πρόκειται για μονοκατοικία και ουσιαστικά ο μόνος που συνορεύει με το κότετσι είμαι εγώ. Γιατί όμως αν γίνει ανώνυμα δεν θα γίνει τπτ;; Δεν είναι υποχρεωμένοι να την ερευνήσουν;; Θα έχω μπλεξίματα με δαυτον αν ξέρει ότι εγώ το έκανα. Ειλικρινά φοβάμαι μην πάρει κανένα όπλο ο γέρος. Άσε που από τις 11 αρχίζει και πίνει.. Και δεν κάνω πλάκα.. Τουλάχιστον πίσω από την ανωνυμία κάπως λες ότι δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος.. 

Σκέφτηκα και την επιλογή καταγγελίας σε σδοε γιατί έχει αναρτήσει και πινακίδες πωλούνται αυγά... 

Καταλαβαίνω τον φόβο σου. Αλλά οι περισσότερες κτηνιατρικές υπηρεσίες ειναι υποστελεχομένες , οπότε σε κατι ανώνυμο δεν βγαίνουν. Σε επώνυμο πιθανον θα έρθει κλιμάκιο μαζί με την αστυνομία , ειδικά μάλιστα αν τονίσεις οτι δημιουργεί και προβλήματα. Δεν γνωρίζω , θα πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο, αν μπορείς να προχωρήσεις με ασφαλιστικά μέτρα. Όπως και ναχει όμως ή θα κινηθείς εναντίον του ή θα υποστεις τις συνέπειες της "απάθειας " σου. Δηλ τη παραμονή του κοτετσιού με όλα τα σχετικά. Καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, anikologr είπε

Δυστυχώς πρόκειται για μονοκατοικία και ουσιαστικά ο μόνος που συνορεύει με το κότετσι είμαι εγώ. Γιατί όμως αν γίνει ανώνυμα δεν θα γίνει τπτ;; Δεν είναι υποχρεωμένοι να την ερευνήσουν;; Θα έχω μπλεξίματα με δαυτον αν ξέρει ότι εγώ το έκανα. Ειλικρινά φοβάμαι μην πάρει κανένα όπλο ο γέρος. Άσε που από τις 11 αρχίζει και πίνει.. Και δεν κάνω πλάκα.. Τουλάχιστον πίσω από την ανωνυμία κάπως λες ότι δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος.. 

Είσαι ο μόνος που ενοχλείται γιατί συνορεύει το σπίτι σου όπως είπες και θα κάνεις ανώνυμη καταγγελία; Εσύ αν ήσουν αυτός ποιον θα υποπτευοσουν πρώτο; Επώνυμη καταγγελία και συμβουλευσου δικηγόρο για τα περαιτέρω.

Δημοσ.

Αν έχει άδεια πτηνοτροφικής εγκατάστασης, δεν μπορείς δυστυχώς να κάνεις τίποτα. Τα ίδια έτυχαν στους γονείς του γαμπρού μου στο Αλεποχώρι και δεν μπορούσε να του κάνει κανείς τίποτα ακριβώς γιατί είχε την άδεια. Έκαναν καταγγελία στο υγειονομικό και αυτοί απλά του έκαναν υποδείξεις.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αν έχει άδεια πτηνοτροφικής εγκατάστασης, δεν μπορείς δυστυχώς να κάνεις τίποτα. Τα ίδια έτυχαν στους γονείς του γαμπρού μου στο Αλεποχώρι και δεν μπορούσε να του κάνει κανείς τίποτα ακριβώς γιατί είχε την άδεια. Έκαναν καταγγελία στο υγειονομικό και αυτοί απλά του έκαναν υποδείξεις.

To αποκλείω να έχει άδεια πτηνοτροφικής εγκατάστασης αφού μιλάει για κοτέτσι (μεγάλο ή μικρό).

Το ένα είναι ο αριθμός των ζώων που μπορεί να προβλέπεται ή όχι, το άλλο είναι όμως και οι συνθήκες της εγκατάστασης, οι συνθήκες υγιεινής, διαχείρισης αποβλήτων κλπ. Η πλειοψηφία των κοτετσιών μεγάλων ή μικρών δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, εκτός αν είναι οργανωμένη η εγκατάσταση αν έρθει το υγειονομικο ή όποια αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας είναι απίθανο να τον βρει εντάξει, αν ήταν εντάξει πιθανότατα δεν θα ενοχλούσε και τον TS, φαντάζομαι θα υπάρχει ενόχληση από μυρωδιές για να ασχολείται. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

φαντάζομαι θα υπάρχει ενόχληση από μυρωδιές για να ασχολείται. 

Και μύγες, κοκόρια κλπ κλπ

Αν είναι παράνομος κι ενοχλεί, πρέπει να γίνουν τα δέοντα.

Δημοσ.

Το σωστό είναι να πας και να του μιλήσεις όσο πιο ευγενικά γίνεται. 

(ας του μίλησε παλιότερα και ο πατέρας σου) 

Θα πας άλλη μία και θα του δώσεις να καταλάβει, ευγενικά, ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πως θα κινηθείς νομικά και πως έχεις ρωτήσει ήδη και είναι γνωστό ότι θα έχει σοβαρά προβλήματα. Αν σε απειλήσει, ενημερώνεις την αστυνομία και η αστυνομία θα πάει σπίτι του και θα τον ενημερώσει πως γνωρίζουν για την απειλή και πως αν πάθεις κάτι θα είναι ο πρώτος που θα συλληφθεί. Έπειτα συνεχίζεις, επώνυμα, την νομική οδό. 

Edit: Υ.Γ. : Σε συμφέρει να σε απειλήσει και λογικά δεν θα τον κόψει να μην το κάνει. 

Δημοσ.

Αυτό με το κοτέτσι δεν πρέπει να είναι όλη η αλήθεια.......

Αυτό που δεν διευκρινίζετε είναι εάν το κοτέτσι προϋπήρχε τους σπιτιού, η αν κατασκευάστηκε  μετα.

Εάν το σπίτι είναι σε σχέδιο πόλης η οικισμού η εάν κατασκευάστηκε  με βάση τα 4 στρέμματα σε εκτός οικισμού οικόπεδο.

Έχω υποψίες ότι το κοτέτσι προϋπήρχε τις κατασκευής του σπιτιού, διότι εάν δεν προϋπήρχε πως αφήσατε τον δίπλα τόσο εύκολα να κατασκευάσει κοτέτσι και δεν το σταματήσατε όταν το έκτιζε;

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα προτείνω το εξής:

1) πρώτα χρονικά δικηγόρο με εμπειρία και ειδίκευση σε διαφωνίες με γείτονες.

2) μόνο μετά από τις σαφείς οδηγίες του δικηγόρου προχωράς βήμα βήμα σε ότι  σου έχει πει. Ειδικά αφού έχει προϋπάρξει απειλή από αυτόν προς τον πατέρα σου.

ομως με σωστές κινήσεις τον κανεις να μαζευτεί και δε φοβάσαι. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τα λάθη με βάση τη δίκη μας λογική που δίνουν πάτημα στην άλλη πλευρά για θέατρο του παραλόγου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Conan2046 είπε

To αποκλείω να έχει άδεια πτηνοτροφικής εγκατάστασης αφού μιλάει για κοτέτσι (μεγάλο ή μικρό).

Το ένα είναι ο αριθμός των ζώων που μπορεί να προβλέπεται ή όχι, το άλλο είναι όμως και οι συνθήκες της εγκατάστασης, οι συνθήκες υγιεινής, διαχείρισης αποβλήτων κλπ. Η πλειοψηφία των κοτετσιών μεγάλων ή μικρών δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, εκτός αν είναι οργανωμένη η εγκατάσταση αν έρθει το υγειονομικο ή όποια αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας είναι απίθανο να τον βρει εντάξει, αν ήταν εντάξει πιθανότατα δεν θα ενοχλούσε και τον TS, φαντάζομαι θα υπάρχει ενόχληση από μυρωδιές για να ασχολείται. 

Πάει με τη περιοχή και τις βλαχογνωριμίες. Ο εν λόγω είχε δόντι στο δημαρχείο και μεσολάβησε κάποιος από κει να του βγάλει άδεια πτηνοτροφικής για καμιά 30αριά κότες. Η πλάκα είναι πως ανάλογα με το ποιος έκανε τον έλεγχο, την μια το βάφτιζε κοτέτσι και την άλλη πτηνοτροφική μονάδα. Μακάρι να βρεις άκρη. Στη δική μου περίπτωση, το καλοκαίρι στην βεράντα είναι κόλαση. Μυρίζει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρήκα αυτό:

https://do-it.gr/νομοθεσια-πόσες-κότες-μας-επιτρέπουν/

και αυτό: https://oladeka.com/2016/02/πόσες-κότες-επιτρέπονται-στη-πόλη-όλη/

και για τουριστική περιοχή στην κρήτη νέο του 2023 και ακούγεται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές (αντιγραφή από ποστ φίλου στην πρώτη σελίδα):

https://www.typosthes.gr/koinonia/312917_mpainei-plafon-se-kotes-probata-koynelia-ti-allazei-gia-zoa-se-spitia

Επεξ/σία από kokos23
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...