Προς το περιεχόμενο

Έρεύνα Naked μηχανής

Phoenix7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφου δεν υπαρχει εμπειρια ξεκινας με ενα παπι.Αλλιως παρε ενα σκουτερ 300ρι.Ιδανικα σε Honda SH350 να το εχεις μια ζωη!Μακρια απο κινεζικα τυπου ζοντες τσοντες και λοιπες αηδιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

υστερα απο πολυ ψαξιμο στην κατηγορια αυτην για πανω απο 4-5 μηνες (μεχρι να μάσω και τα λεφτα) κατέληξα στο duke 390 .. κατοχος 6 μηνες σχεδον και 1300 χιλιομετρα  το μηχανακι αξιζει καθε ευρώ ειναι πανεμορφο και σαν ποιοτητα κατασκευής είναι αλλού.. 

κοιτουσα και το ΜΤ 03 αλλα τεχνολογικα και σαν εξοπλισμοσ ειναι ενα σκαλι πιο κατω.. οπως κοιτουσα και το νκ 300 η το ζοντεσ ..το νκ300 πολυ τιμιο αλαλ ο αντιπροσωπος είναι 80 χιλιομετρα μακρια και τα ζοντες πολλα προβληματα με τα ηλεκτρολογικα.. πηρα το κτμακι που ειναι και 2χιλιομετρα μακρια ο αντιπροσωπος και μια χαρα 

• Thanks 1

Μην συγκρίνουμε παπιά-σκούτερ με μηχανές plz, εκτός αν έχουν βγεί σκουτεροπαπιά με upside down , αξιοπρεπή φρένα και πλαίσιο που καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στον μπροστά τροχό. Έχω χάσει και επεισόδια καθώς δεν ασχολούμαι με αυτή την κατηγορία.

Δεν ξέρω αν έχεις περιορισμούς σε δίπλωμα, αλλά εγώ θα απέφευγα naked με κάτω απο 30 άλογα.

Θα κοίταζα το Versys με ABS μεταχειρισμένο 2008 και μετά.

Μηχανή που θα ευχαριστηθείς μέσα και εξω απο πόλη, με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά και μηχανή που θα κρατήσεις χρόνια, χωρίς να σε απογοητεύεσει πουθενά.

• Confused 1

Επειδή ξεκίνησε μια κόντρα μηχανής vs Scouter. Παιδιά τα σκούτερ δεν μου αρέσουν εμφανισιακά καθόλου, οπότε δεν πρόκειται να πάω σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς. Ξεκίνησα το θέμα γιατί θέλω να πάρω γνώμες και προτάσεις για μοντέλα και χαρακτηριστικά σε κάτι που ίσως δεν έχω γνώση εγώ.

Γράφτηκαν και αρκετά πράγματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι βοήθεια και σημαντικά για εμένα, τώρα στην αρχή.

Η αγορά δεν θα γίνει αύριο ή σε 10 μέρες αλλά μέσα στον χρόνο όπως έγραψα γιατί θέλω να δω όλες τις επιλογές και τα μοντέλα που υπάρχουν και να πάρω γνώμες. Για παράδειγμα ένας φίλος παραπάνω έγραψε για το CF450NK που θα βγει σε Naked, που δεν το ήξερα και φαίνεται αρκετά υποσχόμενο (άγνωστη τιμή και διαθεσιμότητα για την ώρα)

• Μαθήματα εκτός του δασκάλου(έχει HONDA CBR500) θα γίνουν και επιπρόσθετα
  • Εννοείται δεν θα πάρω τίποτα αν δεν το κάνω test drive
  • 50αρι μπορώ να δοκιμάσω και από φίλους μου ακόμα και να το κρατήσω 2-3 μήνες να πηγαίνω πέρα δώθε, αλλά δεν πρόκειται να πάω σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς

Μην ασχοληθείς με μικρά σκούτερ-παπιά, ανάξια λόγου και ότι μάθεις εκεί πέρα απο ισορροπία και ίσως εμπειρία σε 2 ρόδες, έχουν ελάχιστη εφαρμογή σε μηχανή 170+ κιλών.

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί φίλοι που πήραν μηχανές <40 άλογα, αρκετά γρήγορα τις εξάντλησαν και είδαν ότι ειδικα΄για εκτός πόλης μετακινήσεις είναι λίγες.

Για εμένα προσωπικά, on-off 60-70 αλογα τύπου Versys είναι άψογο

• Like 2
  • Confused 1

Εσυ που πηρες το Duke για δες ποσο χρεωνει τα σερβις η αντιπροσωπεια και θα φρικαρεις.Εσυ ανθρωπε που δεν εχεις ξαναοδηγησει ποτε μηχανακι,παρε παπι για αρχη.Μην πας σε μηχανη κατευθειαν εντελως απειρος.Το λεω για να σε προφυλαξω.

Εντάξει ρε παιδιά, ούτε εγώ είχα εμπειρία αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις.

Ο άνθρωπος είναι και 32 χρόνων, έχει πήξει το μυαλό του.

Το να πάρει πρώτα παπί το θεωρώ τελείως άστοχο

• Like 5
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα από τον δάσκαλο πριν για να δω τι χαρτιά θέλει (ο ίδιος που έβγαλα και το δίπλωμα αυτοκινήτου), και του μετέφερα την άποψη να ξεκινήσω από 50cc πρώτα, ούτε καν είπε. Ακόμα και να το κάνω αυτό καμία σχέση το παπί με την μηχανή. Και η πρότασή του ήταν να κοιτάξω και τα Honda Hornet 600cc , και όχι απαραίτητα τα 300cc που κοιτάω μόνο.

Παρόλα αυτά εξήγησα και πιο πάνω ότι στα κυβικά, προσανατολίζομαι στα 300cc. Μετά τα μαθήματα στο δικό του το Honda CBF500 θα βγάλω και καλύτερη άποψη θεωρώ

Του ζήτησα και έξτρα μαθήματα από τα βασικά εννοείται.

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 1

1. Για έξτρα μαθήματα θα πας σε σχολή ασφαλούς οδήγησης, ο Χουντρας έχει το Riding School πχ, εκεί θα σε δείξουν και εξηγήσουν τεχνικές (μια μέρα είναι) και θα κάτσεις να τα εφαρμόσεις στο δρόμο για να εξοικειωθείς όσο περισσότερο γίνεται. 

2. Να δοκιμάσεις οδήγηση σε naked πρώτα πριν το αγοράσεις, προσωπικά με τόσο αέρα που τρως δε θα το συνιστούσα για συχνή χρήση, αναλόγως ταχυτήτων μπορεί να γίνει και κουραστικό. Προσωπική μου άποψη είτε street, είτε τα adv, έχουν καλύτερη ανεμοκαλυψη. Άσε που η ανύπαρκτη πίσω σέλα σε αυτά δε βολεύει αν θα ανέβει κάποιος συχνά. 

3. Υπολόγισε στα κόστη σου 800-900ε για πλήρη εξοπλισμό, κράνος, 2 τζάκετ, 2 γάντια σίγουρα. Μετά μπότες, αδιάβροχα (αν βγαίνεις και με βροχή). Αν έχεις και άλλο άτομο, σίγουρα εξοπλισμό και για αυτό. 

4. Είμαι της άποψης όχι παπί και σκούτερ, διαφορετικοί τρόποι οδήγησης και λεφτά πεταμένα. Με μια μηχανή έχεις ανώτερα περιφερειακά, μεγαλύτερη ασφάλεια και φρένα της προκοπής. Άσε που μαθαίνεις και πάνω σε σώμα μηχανής. Λες και με τα 100kmh που πιάνουν τα 125αρια δε σκοτώνεσαι αν ο εγκέφαλος σου είναι αλλού. Ένα 500αρι προσφέρει άλλη εμπειρία και άλλη ασφάλεια αν είσαι συνειδητοποιημενος (το 300αρι θα το πουλήσεις σύντομα με το που μάθεις, είτε πας για 500 για να σε μείνει καιρό, είτε αλλάζεις όταν αποκτήσεις πείρα όπως λες). 

5. Αυτά τα γράφω καθώς ήμουν και εγώ σε ψάξιμο πριν 4 χρόνια, καμία μα καμία εμπειρία σε μηχανή, 27 χρονών τότε. Εεε πήρα το CB500X 19. Είχα μεγαλύτερο learning curve από το να έπαιρνα ένα naked που θα ήταν πιο ελαφρύ και μανιτζεβελο; Είχα. Ήταν κάτι τελείως καινούριο για εμένα καθώς μόνο ποδήλατο είχα κάνει; Ηταν. Είναι ψηλή η μηχανή και εγώ κοντός; Είναι. Αλλά παίζοντας στην αλάνα και κάνοντας μαθήματα, κατέληξα σε ένα χρόνο να βγάζω ταξίδια Αθήνα-Καλαμάτα άνετος και να το έχω για βασικό μέσο μετακίνησης με βροχές και χιόνια. Νιώθω άνετος; Όχι, γιατί στην Αθήνα άμα λάχει θα σε πατήσουν και από πάνω καθώς "δε σε είδα ρε μπρο". Τα μάτια παντού, ποτέ κουρασμένος πάνω στη μηχανή, και θα το απολαμβάνεις καθε μέρα όλο και πιο πολύ. 

ΥΓ: η μηχανή έχει πέσει στατικά 2 φορές από εμένα, στις αρχές, την ξάπλωσα πρακτικά καθώς δε μπορούσα να κρατήσω το βάρος.., και 3 φορές από μαλάκες που προσπάθησαν να παρκάρουν. Οπότε κάγκελα ή μανιτάρια είναι επιβεβλημένα αν δε θέλεις να πληρώνεις από τη τσέπη σου πλαστικά και δεν την κοπανήσουν χωρίς να καλέσουν ασφάλεια. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2023 στις 10:38 ΠΜ, Phoenix7 είπε

Επειδή ξεκίνησε μια κόντρα μηχανής vs Scouter. Παιδιά τα σκούτερ δεν μου αρέσουν εμφανισιακά καθόλου, οπότε δεν πρόκειται να πάω σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς. Ξεκίνησα το θέμα γιατί θέλω να πάρω γνώμες και προτάσεις για μοντέλα και χαρακτηριστικά σε κάτι που ίσως δεν έχω γνώση εγώ.

Γράφτηκαν και αρκετά πράγματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι βοήθεια και σημαντικά για εμένα, τώρα στην αρχή.

Η αγορά δεν θα γίνει αύριο ή σε 10 μέρες αλλά μέσα στον χρόνο όπως έγραψα γιατί θέλω να δω όλες τις επιλογές και τα μοντέλα που υπάρχουν και να πάρω γνώμες. Για παράδειγμα ένας φίλος παραπάνω έγραψε για το CF450NK που θα βγει σε Naked, που δεν το ήξερα και φαίνεται αρκετά υποσχόμενο (άγνωστη τιμή και διαθεσιμότητα για την ώρα)

• Μαθήματα εκτός του δασκάλου(έχει HONDA CBR500) θα γίνουν και επιπρόσθετα
  • Εννοείται δεν θα πάρω τίποτα αν δεν το κάνω test drive
  • 50αρι μπορώ να δοκιμάσω και από φίλους μου ακόμα και να το κρατήσω 2-3 μήνες να πηγαίνω πέρα δώθε, αλλά δεν πρόκειται να πάω σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς

αν πάρεις αυτά που λες 300κλπ σε ένα μήνα θα κλαις τα χρήματα που έδωσες. τέλος αποδεδειγμένα.

κάνε υπέρβαση πάρε ένα χοντα 500ρι για αρχή.4 μοντέλα βγάζει για κάθε γούστο. ιδανικό ξεκίνημα για εμένα honda rebel 500. χαμηλό να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, φοβερή θέση οδήγησης,  μέχρι τα 110 δεν τρως αέρα και στην πόλη είναι σαν παπί.  Εινσι τόσο ωραίο μηχανάκι το ρεμπελ .

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ 300ρι.

σαν δεύτερη επιλογή να μην με πεις χοντακια το kawasaki z650 . 

Στις 20/4/2023 στις 8:08 ΠΜ, c23 είπε

1. Για έξτρα μαθήματα θα πας σε σχολή ασφαλούς οδήγησης, ο Χουντρας έχει το Riding School πχ, εκεί θα σε δείξουν και εξηγήσουν τεχνικές (μια μέρα είναι) και θα κάτσεις να τα εφαρμόσεις στο δρόμο για να εξοικειωθείς όσο περισσότερο γίνεται. 

2. Να δοκιμάσεις οδήγηση σε naked πρώτα πριν το αγοράσεις, προσωπικά με τόσο αέρα που τρως δε θα το συνιστούσα για συχνή χρήση, αναλόγως ταχυτήτων μπορεί να γίνει και κουραστικό. Προσωπική μου άποψη είτε street, είτε τα adv, έχουν καλύτερη ανεμοκαλυψη. Άσε που η ανύπαρκτη πίσω σέλα σε αυτά δε βολεύει αν θα ανέβει κάποιος συχνά. 

3. Υπολόγισε στα κόστη σου 800-900ε για πλήρη εξοπλισμό, κράνος, 2 τζάκετ, 2 γάντια σίγουρα. Μετά μπότες, αδιάβροχα (αν βγαίνεις και με βροχή). Αν έχεις και άλλο άτομο, σίγουρα εξοπλισμό και για αυτό. 

4. Είμαι της άποψης όχι παπί και σκούτερ, διαφορετικοί τρόποι οδήγησης και λεφτά πεταμένα. Με μια μηχανή έχεις ανώτερα περιφερειακά, μεγαλύτερη ασφάλεια και φρένα της προκοπής. Άσε που μαθαίνεις και πάνω σε σώμα μηχανής. Λες και με τα 100kmh που πιάνουν τα 125αρια δε σκοτώνεσαι αν ο εγκέφαλος σου είναι αλλού. Ένα 500αρι προσφέρει άλλη εμπειρία και άλλη ασφάλεια αν είσαι συνειδητοποιημενος (το 300αρι θα το πουλήσεις σύντομα με το που μάθεις, είτε πας για 500 για να σε μείνει καιρό, είτε αλλάζεις όταν αποκτήσεις πείρα όπως λες). 

5. Αυτά τα γράφω καθώς ήμουν και εγώ σε ψάξιμο πριν 4 χρόνια, καμία μα καμία εμπειρία σε μηχανή, 27 χρονών τότε. Εεε πήρα το CB500X 19. Είχα μεγαλύτερο learning curve από το να έπαιρνα ένα naked που θα ήταν πιο ελαφρύ και μανιτζεβελο; Είχα. Ήταν κάτι τελείως καινούριο για εμένα καθώς μόνο ποδήλατο είχα κάνει; Ηταν. Είναι ψηλή η μηχανή και εγώ κοντός; Είναι. Αλλά παίζοντας στην αλάνα και κάνοντας μαθήματα, κατέληξα σε ένα χρόνο να βγάζω ταξίδια Αθήνα-Καλαμάτα άνετος και να το έχω για βασικό μέσο μετακίνησης με βροχές και χιόνια. Νιώθω άνετος; Όχι, γιατί στην Αθήνα άμα λάχει θα σε πατήσουν και από πάνω καθώς "δε σε είδα ρε μπρο". Τα μάτια παντού, ποτέ κουρασμένος πάνω στη μηχανή, και θα το απολαμβάνεις καθε μέρα όλο και πιο πολύ. 

ΥΓ: η μηχανή έχει πέσει στατικά 2 φορές από εμένα, στις αρχές, την ξάπλωσα πρακτικά καθώς δε μπορούσα να κρατήσω το βάρος.., και 3 φορές από μαλάκες που προσπάθησαν να παρκάρουν. Οπότε κάγκελα ή μανιτάρια είναι επιβεβλημένα αν δε θέλεις να πληρώνεις από τη τσέπη σου πλαστικά και δεν την κοπανήσουν χωρίς να καλέσουν ασφάλεια. 

έλα φίλε μου τωρα διάβασα το post σου.

Honda cb500f 2021, honda forza 750 2021, honda rebel 500 2022, honda supercub 125 2022, hinda nt1100 2023.

τα τελευταία 5 μηχανάκια μου  . πριν είχα τα 3 πρώτα μαζί τώρα έχω τα δύο τελευταία.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1

6 ώρες πριν, mp123 είπε

αν πάρεις αυτά που λες 300κλπ σε ένα μήνα θα κλαις τα χρήματα που έδωσες. τέλος αποδεδειγμένα.

Ξεκιναμε με δεδομενο οτι δεν εχει οδηγησει διτροχο.

Δε θα κλαιει τα χρηματα του,χρειαζεται να αποκτησει εμπειρια πανω σε 2 τροχους με κατι ελαφρυ και ευκολοδηγητο,οχι μια μηχανη στα 200 κιλα που οταν φρεναρει ατσαλα θα του πεσει.

Για αυτο η γνωμη μου ειναι να παει σε κατι πιο αργο και ελαφρυ,πιο κατω και απο τα 250.

Πρεπει να αποκτησει εμπειρια πανω σε 2 τροχους,για να καταλαβει ποσο δεν τον υπολογιζουν τα αυτοκινητα στο δρομο.
Με το αυτοκινητο αυτο δεν το ζεις,δεν το μαθαινεις,ειναι κατι διαφορετικο.

Να καταλαβει ποσο ευαλωτος ειναι, και ποσο ευκολα, μεσα σε 1 δευτερολεπτο,απο την απροσεξια αλλου  μπορει να γινει στατιστικη.

• Like 2

16 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ξεκιναμε με δεδομενο οτι δεν εχει οδηγησει διτροχο.

Δε θα κλαιει τα χρηματα του,χρειαζεται να αποκτησει εμπειρια πανω σε 2 τροχους με κατι ελαφρυ και ευκολοδηγητο,οχι μια μηχανη στα 200 κιλα που οταν φρεναρει ατσαλα θα του πεσει.

Για αυτο η γνωμη μου ειναι να παει σε κατι πιο αργο και ελαφρυ,πιο κατω και απο τα 250.

Πρεπει να αποκτησει εμπειρια πανω σε 2 τροχους,για να καταλαβει ποσο δεν τον υπολογιζουν τα αυτοκινητα στο δρομο.
Με το αυτοκινητο αυτο δεν το ζεις,δεν το μαθαινεις,ειναι κατι διαφορετικο.

Να καταλαβει ποσο ευαλωτος ειναι, και ποσο ευκολα, μεσα σε 1 δευτερολεπτο,απο την απροσεξια αλλου  μπορει να γινει στατιστικη.

εν μέρη ναι έχεις δίκιο. δεν έχει ξαναπάρει δίτροχο, αλλά οδηγική παιδιά  έχει γιατί οδηγεί αυτοκίνητο συν ότι δεν είναι και πιτσιρίκος 20 ετών που θα πάρει το μηχανάκι και θα αρχίσει τις τρελές. φυσικά εσύ έχεις τεράστια εμπειρία στις μηχανές αλλά εδώ μιλάμε για πρώτη μηχανή ένα 500ρι της χοντα.Ειναι τόσο φιλικά στον χρήστη που είναι κυριολεκτικά σαν παπιά

.θυμαμε εγώ με 0 εμπειρία πήρα το mt03 για πρώτη μηχανή, σε ένα μήνα ξενέρωσα τόσο πολύ που το επόμενο που πήρα ηταν cb500f είπα κακός που δεν το πήρα από την αρχή. εγώ για κάποιους λόγους μπορεί να είχα την άνεση να το αλλάξω πάρα πολύ γρήγορα όμως ένας άλλος μπορεί να την έχει αυτή την δυνατότητα. στην αρχή φυσικά μπορεί να μην το βγάζει σε πολυσυχναστους δρομους ώσπου να μάθει.   άλλωστε και στην σχολή με κάνα τέτοιο μαθαίνει να οδηγεί. Επισεις ώσπου να την μάθει θα περάσει πιο πολύ χρόνος από ότι σε ένα 300ρι γιατί η φυσική συνέχεια είναι να πάει σε κάτι μεγαλύτερο που σίγουρα θα παει.  

Υ.γ  καλά μου τα έλεγες και εγώ διαφωνούσα για τα παπιά. Απο τον σεπτεμβρη που το πηρα το παπί είναι δύναμη.  

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...