Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα είμαι 32 χρονών, οδηγώ αυτοκίνητο από τα 25 και θέλω να αγοράσω μια μηχανή μέχρι 300cc. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μηχανή, η χρήση θα είναι καθαρά εντός πόλης, ταξίδια το πολύ να γίνει κάποιο σε απόσταση 100km μιας και υπάρχει το αμάξι. Θέλω να την αγοράσω γιατί πάντα μου άρεσαν. Η αγορά δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα στο επόμενο 6μηνο όπως τα υπολογίζω, και στα πιο ακριβά μοντέλα παρακάτω κοιτάω "μήπως παίξει καμία προσφορά"

• Budget: 5000€
  • Κυβικά: Max 300cc
  • Τύπος: Naked (δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο)
  • Να υπάρχει κάποιος χώρος για συνοδηγό
  • Βασική προϋπόθεση: ABS
  • Αν έχετε εικόνα, αν γενικά τα μοντέλα αυτά παίζουν σε εκπτώσεις κάποια στιγμή(δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο χώρο αυτό)
  • Μεταχειρισμένο για αρχή ΔΕΝ κοιτάω δεν έχω δει κάτι αλλά στις μηχανές τα φοβάμαι περισσότερο από τα αμάξια

Έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα και ήθελα την γνώμη σας, ειδικά σε περίπτωση που έχει κάποιος κάποια.

1)  Yamaha MT03, πρώτη προτεραιότητα αλλά η τιμή της είναι στα 6100€, αρκετά πάνω από το budget μου και σε συνδυασμό με όσα έξτρα αγοραστούν, φεύγει η τιμή

Spoiler

Screenshot_1.png.26916c3373a55cb98bcffdc856e27894.png

2) Daytona Zontes 350R1, νορμαλ τιμή, όμορφο εξωτερικά, αλλά πίσω δεν χωράει άτομο ούτε για πλάκα

Spoiler

Screenshot_2.png.c8993f5f8856c4ab336d343ac99c74bd.png

3) Benelli BN302 περίπου 5000€ δεν έχω καθόλου εικόνα για το μοντέλο αυτό

Spoiler

Screenshot_3.png.769aa11d4fe420f04d70c48034216d5e.png

4) KTM Duke 390 ABS, μοντέλο το οποίο είναι πανέμορφο αλλά μου είπαν ότι για 1ο μηχανάκι σε άπειρο οδηγό δεν είναι ιδανικό, γιατί είναι αρκετά νευρικό

Spoiler

spacer.png

5) Bajaj Pulsar N250 ABS, δεν έχω ιδέα για την εταιρεία αυτή ούτε το μοντέλο

Spoiler

Screenshot-4.png

6) BMW G310 5.700€, αρκετά όμορφο, δεν έχω εικόνα όμως για το μοντέλο αυτό

Spoiler

spacer.png

Προσθήκη στα υπόψιν και του παρακάτω μοντέλου ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες, αλλά με άγνωστη τιμή και διαθεσιμότητα (Ευχαριστώ @Sorath)

7) CFMOTO 450NK

Spoiler

spacer.png

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mt03 ειναι το καλυτερο. Ο δουκας αξιζει αλλα καποια θεματακια αξιοποστιας τα εχει. Τα αλλα λιγο πολυ ειναι κινεζιες. Χωρις απαραιτητα να ειναι κακες μοτοσυκλετες. Σε κινεζικο θα κοιτουσα και το cfmoto nk300.

Μην ασχολείσαι τοσο με τα κυβικα. Ολα αυτα ειναι αργα μηχανακια και το 390 δεν είναι εξαίρεση. Με δυο ατομα οριακα βγαινει και το ταξιδι που θες. Το γκαζι είναι ασφάλεια, εκτος αν δεν εχεις μυαλο και δυστυχως αρκετοι δεν εχουν. 

Δημοσ.

Οπως είπε και ο προλαλήσαντας, θα πας σε Yamaha MT 03. Και φυσικα θα την πάρεις στο cyan ε.
Μετά απο αυτό εισαι ή σε duke ή σε svartpilen αν ο συνοδηγός ειναι λιλιπούτιος (το husky πάλι duke φοράει απο κάτω, αφού ανήκει πλέον στην ΚΤΜ).
H duke βγαίνει σε 200 και 400cc, η svart σε 250 και 400.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Voge 350 AC 5000€ , είναι 350cc δικύλινδρο 40.8 hp / 8500 rpm σε σχέση με τα περισσότερα που είναι μονοκύλινδρα.

Όλες οι "ποιοτικές" κινέζικες πρέπει να αποδείξουν την αξιοπιστία τους στην Ευρώπη, πάντως από πίσω τους είναι τεράστιες εταιρίες οι οποίες φτιάχνουν και για τις "επώνυμες" μηχανάκια, Benelli --> qjmotor , ΒΜW --> Loncin (voge), MV Agusta --> QJmotor ,  KTM --> CFmoto και τόσες άλλες που δεν θυμάμαι είτε δεν ξέρω (κρύβονται ).

Επεξ/σία από Havik
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν φοβάμαι τα πολλά κυβικά απλά σαν νέος οδηγός και χρήση αποκλειστικά εντός πόλης κοιτάω προς τα 300cc.

Σε όλο αυτό σκέφτομαι την μηδενική εμπειρία μου σε μηχανές. Σίγουρα δεν αποκλείω (για την ώρα) εντελώς και μεγαλύτερα κυβικά σε Naked, ανάλογα τις τιμές και τα μοντέλα φυσικά 

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.
2 hours ago, Phoenix7 said:

Bajaj Pulsar N250 ABS

Δεν θα το είχα μέσα αυτό. Από Bajaj αν θες θα δεις το Dominar 400.

https://www.bajaj.gr/dominar-400

img_9326_720x540.jpg

Μέσα στα άλλα θα προσθέσω και το Zontes GK350 εφόσον δεν θες να ξεπεράσεις το budget σου. 

https://www.daytonamotors.gr/model/gk-350/

b22i0763.jpg

Δεν ξέρω βέβαια τι λέει ο αντιπρόσωπος. 

• Like 2
Δημοσ.

Ως ακομη ενας κατοχος εργατη, Fazer S2, ΜΤ03 και απο εμενα. Και τα υπολοιπα καλουτσικα τα λες εκτος απο τα Bajaj. Μακρια απο Ινδια, οτι χειροτερο απο ποιοτητα κατασκευης…

Δημοσ.

Κακώς κοιτάς ως όριο τα 300cc. Υπάρχει το απόλυτο naked μηχανάκι για "νέους" οδηγούς και είναι το CB500F. Δεν τρομάζει τον οδηγό, καθόλου νευρικό, πολύ άνετο και μέσα και έξω από την πόλη, η πίσω σέλα του δεν είναι ιδανική, πρέπει να βάζεις κανά αλαφρύ γκομενάκι μέχρι 50 κιλά, αλλά αν τη συγκρίνεις με του Duke πχ είναι θρόνος. Ανώτερο στα πάντα και από το MT-03, από τα σημαντικά (αξιοπιστία, δύναμη κλπ) μέχρι τα ασήμαντα όπως χρωματισμούς (ο τύπος πιο πάνω που σου είπε να πάρεις το cyan προφανώς θέλει να σε πετυχαίνει στο δρόμο και να σκάει στα γέλια). Για τα άλλα (κινέζικα-ινδικά) δε θα τα κοιτούσα, εφόσον το μπάτζετ σου σε παίρνει για κάτι καλύτερο.

Επίσης, κακώς κοιτάς σε καινούριο. Τα μτχ αμάξια που λες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις από τα μτχ μηχανάκια. Μπορείς να πάρεις ένα μτχ CB500F στα 4,5 - 5 χιλιάρικα, να του φορτώσεις 10k χιλιόμετρα σε ένα χρόνο και να το ξαναπουλήσεις πάνω κάτω στην ίδια τιμή. Αρκεί να την προσέχεις, να μην την ρίξεις κλπ κλπ.

Τέλος, μπράβο σου που κοιτάς σε naked, έχουμε πήξει στους τύπους με τα "on-off" όπως τα λένε, ο Θεός να τα κάνει, νομίζουν ότι επειδή έχουν ζελατίνα να κρύβουν την κοιλούμπα τους από πίσω καβαλάνε on-off.

Καλές αγορές.

• Like 4
  • Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NickTG είπε

Μέσα στα άλλα θα προσθέσω και το Zontes GK350 εφόσον δεν θες να ξεπεράσεις το budget σου. 

https://www.daytonamotors.gr/model/gk-350/

Δεν ξέρω βέβαια τι λέει ο αντιπρόσωπος. 

Τα daytona τα φερνει ο Γκοργκολης. Γενικα πολυ καλος αντιπροσωπος με καλες τιμες και διαθεσιμοτητες στοκ.

Θα συμφωνησω για το οτι κακως κοιτας καινουργιο. Για πρωτη θα προτεινα και εγω μεταχειρισμενο.

Για τα κινεζικα-ινδικα διαφωνω στο οτι κακως τα κοιτας. Καποια ειναι καλες επιλογες. Διαβαζεις ριβιου, τα καβαλας να δεις πως καθεσαι πανω (πολυ σημαντικο) και καταληγεις. Σημαντικο να υπαρχει αντιπροσωπος για να λυνεις τα τυχων προβληματα σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το HONDA CB500 το είχα σταμπάρει σαν μεταχειρισμένο, ξέχασα να το γράψω στην αρχή, απλά μου κακοφαίνεται να δώσω 5000€ για μεταχειρισμένο ενώ με 6000€ πάω σε MT03. Εντάξει εννοείται το CB έχει περισσότερα κυβικά. Αν το Zontes 350R1 δεν ήταν τόσο κομμένο πίσω (Δεν χωράει άτομο 2ο έτσι όπως είναι) θα το είχα νούμερο 1 επιλογή.

Βλέπω πολλές αγγελίες για το CB500F ότι οδηγείται και με Α2 δίπλωμα. Δεν ξεπερνάει τα κυβικά της κατηγορίας;

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν φοβάμαι τα πολλά κυβικά 

Πολυ λαθος σκεπτικό.

Ευτυχώς που εχεις μια ας πουμε αντιληψη της απειριας.

Παπι εχεις οδηγησει;

Δημοσ.

Η σέλα του GK δεν είναι καθόλου άβολη, τουλάχιστον η κοπέλα μου την βρήκε μια χαρά.

Εγώ έχω πάρει το G155, δεν με έπαιρνε οικονομικά να πάρω το GK, αλλά είναι ουσιαστικά η ίδια μηχανή με άλλο μοτέρ.

Με 3 χιλιάρικα (όσο κοστίζει ένα παπί πλέον) νομίζω πως έχω διαπράξει ληστεία. Οι τύποι έχουν βάλει ότι after market θα ονειρευόσουν να βάλεις σε μία μηχανή, Abs, upside down, μονόδρομο συμπλέκτη, 300ρι δίσκο μπροστά, led οθόνες και φωτισμούς, usb θύρες, αστεία κατανάλωση,  αρκετά δυνατό για την κατηγορία του (εντάξει προήλθα από husky 610 οπότε μου φάνηκε λίγο αργό αλλά έχει κοντό γρανάζωμα και οδηγιέται ευχάριστα).

Το GK βγαίνει και keyless (πρέπει να έχεις το νου σου στην μπαταρία του χειριστηρίου), μπορείς να πετάξεις google maps στην οθόνη του, έχει tpms για έλεγχο πίεσης ελαστικών και αυτό το νεορετρό στυλ προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης (γιατί στην Ελλάδα έχουμε κολλήσει στο 1990 που τα honda δεν χαλάνε) μην πας σε ιαπωνική-ευρωπαϊκή μάρκα, απλά θα πληρώσεις περισσότερα για να πάρεις λιγότερα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Πολυ λαθος σκεπτικό.

Ευτυχώς που εχεις μια ας πουμε αντιληψη της απειριας.

Παπι εχεις οδηγησει;

Το σκεπτικό μου είναι ότι δεν φοβάμαι τα κυβικά τα πολλά άλλα δεν τα κυνηγάω κιόλας, γιατί δεν υπάρχει εμπειρία. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ καμία μηχανή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Phoenix7 είπε

Δεν έχω οδηγήσει ποτέ καμία μηχανή

Πάρε το δίπλωμα πρώτα.

Ξεκίνα με ενα παπί ή σκουτερ ή τρίτροχο , για να δεις αν και τι σε βολευει  και αν τελικά σου αρέσει.

Μπορεί τελικά να μην σου αρέσει να καβαλάς μηχανή και να θες να παραμέινεις ασφαλής στο αυτοκινητο σου.

Προσωπικά και εμένα μου άρεσαν οι naked. Αλλά σαν την οδήγηση ενος σκούτερ μέσα στην πόλη δεν έχει. Το παπί που έχω τώρα το έχω για λόγους οικονομίας στις μετακινήσεις μου μέσα στην πόλη. Κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω σε σκούτερ. Για πάνω απο 15 χλμ απόσταση, προτιμώ 100% το αυτοκίνητο. Για κοντινότερες αποστάσεις, εξαρτάται το που και πόσο γρήγορα θέλω να φτάσω-παρκάρω.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...