Προς το περιεχόμενο

New server on Assetto corsa issue

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από turbo1092,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την όμορφη παρέα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα θέμα και δεν ξέρω αν κάποιος γνωρίζει κάποια λύση.

Θέλω να δημιουργήσω public server στο Assetto corsa να παίζω με φίλους με ότι αμάξια και πίστες θέλουμε.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά tutorials στο youtube όπως τα παρακάτω και έκανα τα εξής βήματα.

1) Εγκατέστησα από το steam το πρόγραμμα dedicated server assetto corsa

2) Έβαλα στο φάκελο το SteamLibrary\steamapps\common\assettocorsa\server\content τα cars και maps που χρειάζονται για το server

3) Στο φάκελο SteamLibrary\steamapps\common\assettocorsa\server άνοιξα το αρχείο acServerManager.exe, είδα ρυθμίσεις UDP, TCP, HTTP όπου πρέπει να είναι ανοιχτές οι θύρες 9600 και 8081 σε tcp και udp, (υπόψιν ότι έχω cosmote rooter το Speedport Entry 2i, από την αρχική HOME αν πατήσεις Firewall, σε πάει κατευθείαν στον εξής πίνακα που ρυθμίζεις την ασφάλεια και στη συνέχεια στις πάνω καρτέλες, πας στο port forwarding, και βάζεις  τις ρυθμίσεις τις επισυναπτόμενης εικόνας. 

Επικοινώνησα και με την Cosmote, από μεριάς τους μου είπαν ότι έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και επίσης μου είπαν να απενεργοποιήσω από το my cosmote το firewall όπως κι έκανα στις δοκιμές μου.

4) Πήγα στις ρυθμήσεις του τείχους προστασίας, ρυθμίσεις για προχωρημένους ->rules και σε κανόνες εισερχόμενων και εξερχόμενων έβαλα τις παραπάνω ρυθμίσεις με το να επιτρέψω tcp& udp θύρες όπως και στις ρυθμίσεις του rooter.

Μετά από όλα αυτά κι αφού στο αρχείο SteamLibrary\steamapps\common\assettocorsa\server άνοιξα το αρχείο acServerManager.exe ρύθμισα οχήματα - πίστα κλπ, προσπάθησα να ανοίξω το server, αλλά μου τον εμφανίζει μόνο στο LAN και έχω μπει αρκετές φορές χωρίς κανένα θέμα και όχι στους public server.

Η τελευταία μου απόπειρα ήταν να πληρώσω την pro έκδοση του content manager και μέσα στα logs είδα ότι υπάρχει κάποιο θέμα στο port forwarding, ενώ οι ρυθμίσεις που έβαλα, θεωρώ ότι ήταν σωστές, αλλά μάλλον εκεί έκανα κάποιο λάθος. Mac address τη βρήκα από το rooter και την έβαλα. Για την διεύθυνση που έχω αμφιβολία αν είναι σωστή, είναι η WAN Host IP range.

Μήπως έχει ασχοληθεί κάποιος άλλος με το αντικείμενο ή είχε παρόμοια θέματα και αν ναι πως τα έλυσε ;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας κι εύχομαι μια όμορφη ημέρα.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος

image.png

image.png

• 4 μήνες μετά...
  • Λύση
Δημοσ.

Έχει λυθεί το θέμα. Για όποιον ενδιαφέρεται, χρειάζεται mac mappin -> off, και δηλώνεις μόνο μια IP έτσι, όπου είναι η IPV4.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...