Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, καλημέρα & χρόνια πολλά!

Όπως λέει και το θέμα, πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να περάσει σε έναν νέο κόσμο; Της Apple δηλ.

Πιστεύω σε σχέση με το hardware, μπορώ να χρησιμοποιήσω το 4k monitor που έχω μέσω HDMI.

Τα Razer keyb & mouse που έχω όμως, θα τα αναγνωρίσει το macOS?

Σκέφτομαι ότι θα είμαι εντάξει αν αγοράσω το ακόλουθο:

https://www.istorm.gr/mac-mini-apple-m2-512gb.html

με 16GB μνήμη, καθώς και ένα hub όπως αυτό:

https://www.istorm.gr/satechi-usb-c-aluminum-stand-hub-for-mac-mini-silver.html

Ερώτηση: Οι εφαρμογές του macOS επαρκούν για everyday tasks ή θα πρέπει να αγοράσω συνδρομή Office 365 για Mac ξερω γω;

Αν έχουν απαντηθεί όλα αυτά, στείλτε μου το link, thanks!

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, seret είπε

Παίδες, καλημέρα & χρόνια πολλά!

Όπως λέει και το θέμα, πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να περάσει σε έναν νέο κόσμο; Της Apple δηλ.

Πιστεύω σε σχέση με το hardware, μπορώ να χρησιμοποιήσω το 4k monitor που έχω μέσω HDMI.

Τα Razer keyb & mouse που έχω όμως, θα τα αναγνωρίσει το macOS?

Σκέφτομαι ότι θα είμαι εντάξει αν αγοράσω το ακόλουθο:

https://www.istorm.gr/mac-mini-apple-m2-512gb.html

με 16GB μνήμη, καθώς και ένα hub όπως αυτό:

https://www.istorm.gr/satechi-usb-c-aluminum-stand-hub-for-mac-mini-silver.html

Ερώτηση: Οι εφαρμογές του macOS επαρκούν για everyday tasks ή θα πρέπει να αγοράσω συνδρομή Office 365 για Mac ξερω γω;

Αν έχουν απαντηθεί όλα αυτά, στείλτε μου το link, thanks!

Όλα είναι σχετικά με τη μετάβαση.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Αρκεί να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι είναι ένα κλειστό, σταθερό λογισμικό.

Αν οι εργασίες σου "κρύβουν πίσω" φόρμουλες κλπ στο Excel θα σου έλεγα να κάνεις την αγορά της MSO σουίτας.

Εναλλακτικά, κάνεις τη δουλειά σου με τις δωρεάν εφαρμογές που παρέχει η Apple, (Pages, Numbers)

Μφχ

• Like 1
Δημοσ.

Από που θα γίνει η μετάβαση? Ποιο λειτουργικό? Από το windows 11 και μετά έχει φροντίσει η Microsoft για αυτό, ώστε η μετάβαση να μην είναι πια μετάβαση... 

Έχει το δικό του office το λειτουργικό για everyday task μέχρι και λογισμικό για backup. 

Πρέπει να δεις αν η  razer στα μοντέλα kb and mouse που έχεις δίνει support για mac, αλλιώς θα δουλεύουν αλλά με όχι όλες τις δυνατότητες. 

https://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/1500/~/mac-os-support-in-synapse-2.0-and-synapse-3

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για το feedback.

Χρησιμοποιώ Windows 10 & 11, απλά μ' ενδιαφέρει να "ψάξω" το Apple ecosystem που λένε.

Ενδιαφέρον το link για τη Razer - θα πρέπει να συμβιβαστεί κανείς με συγκεκριμένη (παλιότερη) version.

Χμμμ... και μέχρι συγκεκριμένη version του macOS.

Επεξ/σία από seret
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, seret είπε

Ευχαριστώ για το feedback.

Χρησιμοποιώ Windows 10 & 11, απλά μ' ενδιαφέρει να "ψάξω" το Apple ecosystem που λένε.

Ενδιαφέρον το link για τη Razer - θα πρέπει να συμβιβαστεί κανείς με συγκεκριμένη (παλιότερη) version.

Χμμμ... και μέχρι συγκεκριμένη version του macOS.

Θα δουλεύουν ασχέτως έκδοσης αλλά ίσως θα χρειαστεί να ρυθμίσεις χειροκίνητα κάποια κουμπιά μέσα από τις προτιμήσεις συστήματος. 

Ισως αργότερα η razer αναπτύξει εφαρμογή αφού όλο και πιο πολλοί είναι αυτοί που έρχονται στο mac. 

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

εγώ έκανα την μετάβαση πριν απο μερικούς μήνες. Να πω την αλήθεια πριν την κάνω είχα στήσει ένα virtual machine με macos στα windows και είχα δοκιμάσει τα προγράμματα που έχω τώρα και γενικά ότι ήθελα να κάνει το μηχάνημα. έτσι όταν το αγόρασα είχα έτοιμες λύσεις σε όλα.

Μπορείς να δεις πως να φτιάξεις το vm εδώ για να έχεις μια καλή εικόνα πριν. Να ξέρεις οτι το VM δεν έχει όλες τις λειτουργίες (π.χ. icloud, γρήγορα γραφικά) αλλά κάνεις την δουλειά σου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έκανα την ίδια μετάβαση πριν λίγο καιρό που αγόρασα day one το Mac mini M2 (base model). 23 χρόνια στα Windows (τα χρησιμοποιώ παράλληλα γιατί έχω τη μηχανογράφηση της εταιρίας). Βέβαια έχω επενδύσει το οικοσύστημα της Apple με πολλά προϊόντα και όλα δουλεύουν απελπιστικά καλά και γρήγορα μεταξύ τους.

Από keyboard και mouse πήρα της Logitech τα ΜΧ Keys & MX Anywhere 3 τα οποία έχουν και το Logi Flow και πηγαίνεις από το ένα σύστημα στο άλλο πανεύκολα.

Όσον αφορά το macOS θα χρειαστείς μία περίοδο προσαρμογής, κάθε μέρα θα μαθαίνεις και καινούρια πράγματα. Τα YouTube videos έχουν γίνει ο καλύτερος μου φίλος. Πλέον όμως έχω μάθει και πολλά keyboard shortcuts που κάνουν τη δουλειά σου απείρως πιο γρήγορη. Αρκετά είναι ίδια με του Magic Keyboard που έχω στο iPad Pro M1.

Οι εφαρμογές να ξέρεις στο macOS είναι κατά αρκετά ακριβότερες σε σχέση με τα Windows.

Για office (είναι βασική η χρήση που κάνω) έχω καταργήσει πλήρως της Microsoft και δουλεύω (καθώς και μαθαίνω καθημερινά) τη σουίτα της Apple (Pages, Numbers, Keynote).

Ακολούθησε και το κανάλι MacMost στο YouTube και θα μάθεις πολλά νέα πράγματα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να έκανες αυτήν την ερώτηση πριν 15-20 χρόνια, θα είχαμε να ''πούμε'' κάτι...

Όποιος ξέρει υπολογιστές (βασικά πράγματα) θα προσαρμοστεί τάχιστα.

Όποιος δεν ξέρει, θα μάθει πολύ πιο γρήγορα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...