Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτρέψτε μου, να αυτοπαρουσιαστώ, αν και θα φανώ ''κατορθωματάκιας'' (από τα χειρότερά μου) και φλύαρος (η χειρότερη μορφή φλυαρίας είναι ο περί εαυτού ο λόγος, αλλά λόγω της ανωνυμίας μου θα ήθελα να επικαλεστώ ''τα κατορθώματά μου'' (...τρομάρα μου), για να μου πείτε αν αιτούμαι αδίκως τα όποια επιδόματα λαμβάνω. Αφού είμαι ανώνυμος πείτε ότι θέλετε, ούτως ή άλλως ο ακροατής ποτέ δεν προσβάλλεται (εκτός κι αν έχει τη μύγα),
ο ομιλών / γράφων / ''πληκτολογών'' πάντα εκτίθεται.

Είμαι ένας μεσήλικας, πολύτεκνος και θα ξεκινήσω από τα ''σκληρά'':
Στην πιθανή απορία γιατί ''αμολάς'' παιδιά και μας παιδεύεις, αφού πλέον ''αιμορραγεί'' κι από εμένα το κρατικό ταμείο, σας γνωστοποιώ ότι έχω χάσει τον μικρότερο και μοναδικό αδελφό μου. Όταν ήρθε το 2ο παιδί, χάρηκα περισσότερο από τη πρώτη φορά που γίναμε γονείς, για τον λόγο ότι το παιδί μας θα έχει αδελφάκι (πλέον αδέλφια). Ότι μας λείπει εκτιμούμε...

Και πάμε στο ''δια ταύτα''. Δουλεύω 35+ χρόνια κι έχω ένσημα 25+ χρόνια (λόγω μικρής ηλικίας τότε)
Σε δραχμές, κάποιους μήνες, ξεπερνούσα το 1Μ δραχμές (1,5Μ το ανώτερο), όταν γυρίσαμε στο ευρώ έπεσαν κι οι μισθοί. Η επιχείρηση πληρωνόταν σε Δολάρια και πλήρωνε εμάς σε δραχμές άνετα εννοείται, όταν έπρεπε να μας πληρώνει σε ευρώ άρχισε -λογικά- να κωλώνει, κατόπιν άρχισε η κατρακύλα μέχρι που έκλεισε (όπως και πολλές -κυρίως τότε εξαγωγικές- επιχειρήσεις που δήλωναν τα πάντα.
Οι νόμιμοι δηλαδή έκλεισαν και κάπως έτσι μειώθηκαν ραγδαία και τα δικά μου έσοδα. Δείτε ένα δείγμα από ΕΡΓΑΝΗ :

Spoiler

image.jpeg.0a5d63314370d690c710350e0da42a71.jpeg

Για να καταλάβετε, επειδή τα ένσημά μου είναι βαρέα κι ανθυγιεινά τα 10Κ ήταν κρατήσεις + 20Κ από τον εργοδότη = 30Κ + 10Κ εφορία.
Σύνολο κρατήσεων 40Κ/έτος x 20 χρόνια = 800.000€ + αυτά σε δραχμές (που έπαιρνα περισσότερα), οι κρατήσεις μου ξεπερνούν το 1Μ €.
Αν δεν ήμουν υποχρεωμένος/''κορόιδο να τα δηλώσω, όχι επιδόματα δεν θα ζητούσα, αλλά και την σύνταξη θα άφηνα μπουρμπουάρ.
Και το εννοώ: επίστρεψέ μου τις κρατήσεις κι άσε με να την παλέψω μόνος  μου, από αρρώστιες γηρατειά κλπ, που αν και μια φορά έχω πάρει αναρρωτική στη ζωή μου, δόξα τω Θεώ, για επέμβαση ρουτίνας κι αυτό που χρεώνω στο ταμείο είναι γυαλιά πρεσβυωπίας κάθε 4 χρόνια, αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς μου η μελλοντική υγεία προβλέπεται ζοφερή...
Ναι δυστυχώς και πρωτίστως με δική ευθύνη καταντησά ευάλωτος,
Δηλαδή τι ?
Να μην αιτούμαι τα επιδόματα?
Να βγουν τα παιδιά μου στο δρόμο?
Αν είμαστε για κάτι υπερήφανοι είναι ότι τα 2 παιδιά μας είναι σημαιοφόροι, τα τρία μεγάλα έχουν πάρει 
Proficiency και πάνε ακόμη σχολείο (ο τρίτος 3η γυμνασίου), που η μόρφωση δεν είναι το παν, προηγείται η παιδεία κι η ομόνοια στα αδέλφια.
Αδέλφια: Περιουσία Ανεκτίμητη !

• Like 2
Δημοσ.

ας αρχιζω απο τον τιτλο. Απο την στιγμη που υπαρχουν νομοι, καθε πολιτης του κρατους εχει δικαιωμα ή υποχρεωση αναλογα την περιπτωση να εναι εντος σε αυτα που η κυβερνηση εχει ψηφισει.

οσο για την ζωη καθε ανθρωπου, απο την πρωτη μερα που θα γεννηθει, μεχρι και τον θανατο του, ολα ειναι πιθανα. Το μονο σιγουρο εντος της ζωης ειναι πως ακολουθει ο θανατος. Ολα τα υπολοιπα ειναι σχετικα. Η μητερα μιας φιλης μου της ελεγε "σκασε και κολυμπα". Οι μονοι ανθρωποι που κανουν τετοιες συζητησεις ειναι οι ατυχοι. Οσο δεν εχουμε προβληματα, νομιζουμε πως ειμαστε εμεις που τα κανουμε ολα σωστα, σε εμας ποτε δεν θα συμβει αυτα που περνανε οι αλλοι. Μαλιστα εχω παραδειγμα που καποιος ειπε για τους ζητιανους > δικο τους προβλημα, μαλλον τους αρεσει, αφου δεν κανουν κατι και ειναι στον δρομο.

Οταν ενας ανθρωπος βρεθει με ενα βουνο απο προβληματα, τοτε αρχιζει την αναλυση του παρελθοντος. Ψαχνει τις επιλογες που εκανε, ποιες ευθυνονται για την αποτυχια της ζωης του, λες και τωρα αλλαζει κατι. Προσωπικα νομιζω πως > οταν σε παρει η κατω βολτα, δεν υπαρχει επιστροφη. Φυσικα σε καθε κανονα υπαρχουν και οι σπανιες εξαιρεσεις.

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα το άνοιξες για ποιο λόγο; Αισθάνεσαι τύψεις που παίρνεις κάποια επιδόματα; Σου την είπε κάποιος για αυτά τα επιδόματα; Θέλεις να δεις πως το βλέπουν κάποιοι που πιθανόν να μη παίρνουν κανένα επίδομα;

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσες μια πολύ καλή ιδέα. Να μην παίρνουν επιδόματα όσοι δεν έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια εισφορές. Εσύ 1000% πρέπει να παίρνεις, γιατί η ζωή στα έφερε έτσι και έπεσες έξω, και το κράτος οφείλει να σε βοηθάει.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε

Έδωσες μια πολύ καλή ιδέα. Να μην παίρνουν επιδόματα όσοι δεν έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια εισφορές. Εσύ 1000% πρέπει να παίρνεις, γιατί η ζωή στα έφερε έτσι και έπεσες έξω, και το κράτος οφείλει να σε βοηθάει.

Δεν είναι και τόσο σωστό αυτό. Το σύστημα σε όλες τις χώρες είναι πως τα παίρνω παραπάνω σε αυτούς που μπορούν για να δώσω σε αυτούς που δεν έχουν. Έτσι και σε εσένα το κράτος πήρε παραπάνω όταν έχεις και σου δίνει τώρα που δεν έχεις. Στην Ευρώπη τα συστήματα αυτά δουλεύουν σχετικά καλά (στις φτωχότερες χώρες όχι και τόσο βέβαια) αλλά το θέμα με την Ελλάδα είναι πως πολλοί δεν δηλώνουν αυτά που πρέπει και κρύβουν εισοδήματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, james01gr είπε

Δεν είναι και τόσο σωστό αυτό. Το σύστημα σε όλες τις χώρες είναι πως τα παίρνω παραπάνω σε αυτούς που μπορούν για να δώσω σε αυτούς που δεν έχουν. Έτσι και σε εσένα το κράτος πήρε παραπάνω όταν έχεις και σου δίνει τώρα που δεν έχεις. Στην Ευρώπη τα συστήματα αυτά δουλεύουν σχετικά καλά (στις φτωχότερες χώρες όχι και τόσο βέβαια) αλλά το θέμα με την Ελλάδα είναι πως πολλοί δεν δηλώνουν αυτά που πρέπει και κρύβουν εισοδήματα. 

Ακριβώς. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας πχ υδραυλικός, που δηλώνει όλη του τη ζωή εισόδημα 6000, αυτός ο μπαγλαμάς γιατί να πάρει επιδόματα και καλή σύνταξη? Όσα δεν έκοψε σε αποδείξεις και πήρε μαύρα, δεν θα του τα δώσει το κράτος στα γεράματα του.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Allan-Wake είπε

Ακριβώς. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας πχ υδραυλικός, που δηλώνει όλη του τη ζωή εισόδημα 6000, αυτός ο μπαγλαμάς γιατί να πάρει επιδόματα και καλή σύνταξη? Όσα δεν έκοψε σε αποδείξεις και πήρε μαύρα, δεν θα του τα δώσει το κράτος στα γεράματα του.

Εκεί πρέπει να μπει το κράτος και να ελέγξει. Όσο δεν το κάνει δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους όμως να γνωρίζεις πως το κράτος ανέχεται την κατάσταση. Γιατί και τα επιδόματα θα ειναι αποτελεσματικοτερα γιατί οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι αλλά και γιατί θα πλατυνει η φορολογική βάση. Προς το παρόν το κράτος αρκείται στο ΦΠΑ που εισπράττει έμμεσα από αυτούς που πληρώνονται μαύρα όταν πάνε και αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ κτλ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS τι ακριβως θες να σου πούμε; Ειναι σαν να εγραψες μια μικρη εκθεση ιδεων, μεχρι και για το προφιτσετσι των παιδιων σου. 

Δηλωνεις πολυτεκνος αρα δικαιουσαι νομιμα καποια επιδοματα. Εμεις τι να σου πούμε δηλαδη; Να μην τα παρεις επειδη δεν τα παιρνουμε κι εμεις; Εχεις τυψεις για κάποιον λογο; Τυψεις να εχουν οσοι παιρνουν επιδοματα ανεργιας κλπ. ενω ταυτόχρονα εργαζονται κρυφα και βγαζουν πολλαπλασια.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ts από ότι κατάλαβα νιώθει ενοχές επειδή κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει μερίδα κόσμου που παίρνει επιδόματα. Συνήθως όσοι είναι ευαίσθητοι τα σκέφτονται αυτά. 

Εγώ παίρνω επίδομα αναπηρίας και δεν δίνω δεκάρα ποιος είναι αντιθετος με το να λαμβάνει αυτά τα επιδόματα μερίδα του  πληθυσμού.

Και ts μην βιάζεσαι να πεις ότι δεν το συζητάμε πως τα ΑμΕΑ πρέπει να δικαιούνται επίδομα, διότι αρκετοί που δεν με ξέρουν όταν με δουν και  τους πω ότι είμαι ΑμΕΑ δεν με πιστεύουν και νομίζουν ότι τους δουλεύω και θεωρουν ότι δεν εργάζομαι επειδή δεν το θέλω.

Σε πολλούς αμεα τα κοινωνικά τιμολόγια πχ ΔΕΗ είναι δώρα αδωρα καθώς αν υπάρχουν οικογένειες μέσα η δεν υπάρχει θέρμανση υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης και από κάποιο σημείο και μετά τους κόβουν το ρεύμα και τους χρεωνουν παραπάνω. 

Να μην μιλήσω φυσικά για το γεγονός ότι όλα τα επιδόματα ΑμΕΑ που δίνει το κράτος είναι πολύ χαμηλά και πρακτικά οποίος δεν έχει οικογενεια και γονείς να τον πληρώνουν η περιουσία από πίσω πάει για άστεγος με μαθηματική ακρίβεια. Οι μεν κυβερνήσεις αντί να ενισχύσουν αυτούς που πρέπει και να σχεδιάσουν μια ορθη επιδοματικη πολιτική κοιτάνε πως θα μοιράσουν όσο δυνατόν λιγότερα χρήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους με αποτέλεσμα σπατάλη δημοσίου χρήματος, καμία ουσιαστική βοήθεια και προσπάθεια για να ψαρέψουμε καμία ψήφο με 25 ευρώ τον μηνα. 

Οτι παίρνεις νόμιμα καλά κάνεις και τα παίρνεις, δεν υπάρχει λόγος να σε κατηγορίσει κανένας για αυτό. 

Η Ελλάδα έχει να βαδίσει πολύ δρόμο μπροστά της. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, lneam είπε

οταν σε παρει η κατω βολτα, δεν υπαρχει επιστροφη

Όταν πειστείς για τη μη αναστρέψιμη πορεία σου τότε ισχύει, όσο ''βαστάς'' και δεν  παραιτείσαι, πάντα υπάρχει ελπίδα 
''Τίποτα Δε Χάθηκε Ακόμα, όσο Ζούμε και Πονάμε'', που λέει και το τραγούδι...

17 ώρες πριν, Bitbit είπε

Αισθάνεσαι τύψεις που παίρνεις κάποια επιδόματα; Σου την είπε κάποιος για αυτά τα επιδόματα;

Ακούω συχνά: ''έκανε παιδιά ο τάδε και θα την πληρώσουμε εμείς?''
_Και ναι μου την έχουν πει, επειδή -δυστυχώς αναγκάστηκα να- ασχοληθώ με τα επιδόματα κι έχω μια άποψη για τα λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα) κριτήρια. Ένα παράδειγμα (υπάρχουν άπειρα): Αν έχεις 4 παιδιά και εισόδημα κάτω από 15Κ δικαιούσαι 420/μήνα = 5049€/ έτος.
Άν κάνεις το ''λάθος'' και δουλέψεις λίγο παραπάνω, περάσεις δηλαδή τα 15000,01, ''πέφτεις'' στα 250/μήνα = 3000€.
Εκ πρώτης όψεως θα πεις: ''ρε αχάριστε σου δίνουμε 3Κ κι έχεις και παράπονο?''
Όταν όμως το ζεις από μέσα, το ''δίφραγκο'' αυτό της διαφοράς, ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Το κυριότερο όμως, είναι ότι σου δίνει αντικίνητρα στην εργασία. Θα προτιμήσει κάποιος να δουλέψει λιγότερο ή να δουλέψει μαύρα, προκειμένου να μη ''μπει μέσα''.
Κι εξηγούμαι: Έβγαλα πέρυσι 15500 ΟΚ, αν έβγαζα 15Κ με το επίδομα θα έπαιρνα + 5040 = 20.040 
Τώρα για ένα 500ικο μη με ''τιμωρείς'' και μου κόβεις 1,5Κ, δε θέλω περισσότερα κι ας έχω δουλέψει παραπάνω, δε με χαλάει να δουλέψω τσάμπα,
αλλά να δουλεύω  και να ''βάζω κι από την τσέπη μου'' δεν θα το κάνω, για τον προφανή λόγο ότι αυτά τα λεφτά τα στερώ από τα παιδιά μου.
Δώσε μου δηλαδή 20540 - 15500 = 4540€ κι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, που το νούμερο ξεφεύγει, οπότε δε φτάνει που πολλοί εργοδότες πληρώνουν με μαύρα, έχουν πλέον ''σύμμαχο'' και τον εργαζόμενο (που μπορεί να μη πάρει σύνταξη ποτέ, αλλά είτε δε το σκέφτεται είτε θέλει να αποκαταστήσει τα παιδιά του και το ''εγώ'' έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Και το ξαναγράφω, όσο απολογητικό κι αν ακούγεται, όταν γεννήθηκαν τα παιδιά δε γνώριζα για επιδόματα κλπ κι εννοείται δεν ήταν κριτήριο τα επιδόματα, τα οποία δε δικαιούμουν κιόλας.

14 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Σε ευχαριστώ φίλε  μου, που μου αναγνωρίζεις ότι δικαιούμαι να επιδοτηθώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλω κι ένας νέος που δεν είχε τις επιλογές παλαιότερων να μείνει απροστάτευτος και σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε τα παιδιά, που δεν μπορούμε να βγάλουμε στο δρόμο.
Κι αν βγουν, θα βγουν στους δρόμους και θα γίνει της Γαλλίας...
Αυτός είναι κι ο κύριος λόγος κατ' εμέ, που δίνονται τα επιδόματα:
Μετά τη φτωχοποίηση του κόσμου, να μη βγουν οι πεινασμένοι (μη έχοντες) και φάνε τους ''έχοντες''...

12 ώρες πριν, *nenya* είπε

μεχρι και για το προφιτσετσι των παιδιων σου

Δεν το έγραψα τυχαία, ούτε να ''πουλήσω μούρη'' τι ''μούρη'' να πουλήσει ένας  ''επιδοματίας'' ?
Το αναφέρω επειδή φέτος έγινε μια ''ωραία'' διάκριση. Δικαιούνται πλέον επίδομα, όσοι τα παιδιά τους (+4 χρόνων) πηγαίνουν σχολείο.
Παρότι δημιουργείται μια διάκριση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τον πατέρα/''νταβατζή'' να μαζεύει επιδόματα και να έχει τα παιδιά του μεροκάματο στα φανάρια. ''Ελεημοσύνη'' σε χρήμα σε παιδί ποτέ δεν έδωσα (αν του δώσεις χρήματα  ''επιδοτείς'' τον νταβατζή να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το ανήλικο, αντίθετα στα μπουρμπουαάρ μου ήμουν (τώρα δε βγαίνω, ούτε παραγγέλνω) η χαρά του σερβιτόρου κι όχι μόνο και πάντα τα λεφτά στο τραπέζι, να τα δει αφού έχουμε φύγει, να μη μπει στην διαδικασία να μας πει ''ευχαριστήσω'' (για τα χρήματα που δεν απαίτησε, αλλά δείχνουν την δική μας ευγνωμοσύνη).
Ναι εκεί επιδοτείς την εργασία, του λες: συνέχισε αυτό που κάνεις) 
(πουρμπουάρ να περιμένεις από ανθρώπους που έχουν μοχθήσει...),
Στο αναφέρω για να μη με περνάς για ''καρμίρη'' που δε ''βοηθάω'' παιδάκια...

9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ο ts από ότι κατάλαβα νιώθει ενοχές επειδή κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει μερίδα κόσμου που παίρνει επιδόματα. Συνήθως όσοι είναι ευαίσθητοι τα σκέφτονται αυτά. 

Εγώ παίρνω επίδομα αναπηρίας και δεν δίνω δεκάρα ποιος είναι αντιθετος με το να λαμβάνει σθυσ τα επιδόματα μερίδα του. πληθυσμού.

Και ts μην βιάζεσαι να πεις ότι δεν το συζητάμε πως τα αμεα πρέπει να δικαιούνται επίδομα, διότι αρκετοί που δεν με ξέρουν όταν με δουν και  τους πω ότι είμαι ΑμΕΑ δεν με πιστεύουν και νομίζουν ότι τους δουλεύω και θεωρουν ότι δεν εργάζομαι επειδή δεν το θέλω.

Σε πολλούς αμεα τα κοινωνικά τιμολόγια πχ ΔΕΗ είναι δώρα αδωρα καθώς αν υπάρχουν οικογένειες μέσα η δεν υπάρχει θέρμανση υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης και από κάποιο σημείο και μετά τους κόβουν το ρεύμα και τους χρεωνουν παραπάνω. 

Να μην μιλήσω φυσικά για το γεγονός ότι όλα τα επιδόματα ΑμΕΑ που δίνει το κράτος είναι πολύ χαμηλά και πρακτικά οποίος δεν έχει οικογενεια και γονείς να τον πληρώνουν η περιουσία από πίσω πάει για άστεγος με μαθηματική ακρίβεια. Οι μεν κυβερνήσεις αντί να ενισχύσουν αυτούς που πρέπει και να σχεδιάσουν μια ορθη επιδοματικη πολιτική κοιτάνε πως θα μοιράσουν όσο δυνατόν λιγότερα χρήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους με αποτέλεσμα σπατάλη δημοσίου χρήματος, καμία ουσιαστική βοήθεια και προσπάθεια για να ψαρέψουμε καμία ψήφο με 25 ευρώ τον μηνα. 

Οτι παίρνεις νόμιμα καλά κάνεις και τα παίρνεις, δεν υπάρχει λόγος να σε κατηγορίσει κανένας για αυτό. 

Η Ελλάδα έχει να βαδίσει πολύ δρόμο μπροστά της. 

Σε ευχαριστώ για την συμμέτοχή σου, ότι γράφεις με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο -και παρότι εννοείται- όχι επειδή είσαι ΑΜΕΑ.
Ήθελα απλά να ''εκμεταλλευτώ'' την ιδιότητά σου και να αναφέρω (άσχετο με εσένα):
Όπως δεν θέλω την λύπηση κανενός, έτσι και γω δεν δικαιούμαι/επιτρέπω να λυπάμαι κανέναν. 
Αυτή είναι πραγματική κατάντια: να  λυπάσαι τον συνάνθρωπό σου, αν θες να λυπηθείς  κάποιον, ξεκίνα με τον εαυτό σου...
Από λύπηση δεν βοηθήθηκε κανείς...
Μακάρι να εισακουστούν αυτά που γράφεις.
Χλωμό, αλλά ας παραμείνουμε αισιόδοξοι (δε παλεύεται διαφορετικά).

Επεξ/σία από foul
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, foul είπε

Όταν πειστείς για τη μη αναστρέψιμη πορεία σου τότε ισχύει, όσο ''βαστάς'' και δεν  παραιτείσαι, πάντα υπάρχει ελπίδα 
''Τίποτα Δε Χάθηκε Ακόμα, όσο Ζούμε και Πονάμε'', που λέει και το τραγούδι...

Ακούω συχνά: ''έκανε παιδιά ο τάδε και θα την πληρώσουμε εμείς?''
_Και ναι μου την έχουν πει, επειδή -δυστυχώς αναγκάστηκα να- ασχοληθώ με τα επιδόματα κι έχω μια άποψη για τα λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα) κριτήρια. Ένα παράδειγμα (υπάρχουν άπειρα): Αν έχεις 4 παιδιά και εισόδημα κάτω από 15Κ δικαιούσαι 420/μήνα = 5049€/ έτος.
Άν κάνεις το ''λάθος'' και δουλέψεις λίγο παραπάνω, περάσεις δηλαδή τα 15000,01, ''πέφτεις'' στα 250/μήνα = 3000€.
Εκ πρώτης όψεως θα πεις: ''ρε αχάριστε σου δίνουμε 3Κ κι έχεις και παράπονο?''
Όταν όμως το ζεις από μέσα, το ''δίφραγκο'' αυτό της διαφοράς, ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Το κυριότερο όμως, είναι ότι σου δίνει αντικίνητρα στην εργασία. Θα προτιμήσει κάποιος να δουλέψει λιγότερο ή να δουλέψει μαύρα, προκειμένου να μη ''μπει μέσα''.
Κι εξηγούμαι: Έβγαλα πέρυσι 15500 ΟΚ, αν έβγαζα 15Κ με το επίδομα θα έπαιρνα + 5040 = 20.040 
Τώρα για ένα 500ικο μη με ''τιμωρείς'' και μου κόβεις 1,5Κ, δε θέλω περισσότερα κι ας έχω δουλέψει παραπάνω, δε με χαλάει να δουλέψω τσάμπα,
αλλά να δουλεύω  και να ''βάζω κι από την τσέπη μου'' δεν θα το κάνω, για τον προφανή λόγο ότι αυτά τα λεφτά τα στερώ από τα παιδιά μου.
Δώσε μου δηλαδή 20540 - 15500 = 4540€ κι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, που το νούμερο ξεφεύγει, οπότε δε φτάνει που πολλοί εργοδότες πληρώνουν με μαύρα, έχουν πλέον ''σύμμαχο'' και τον εργαζόμενο (που μπορεί να μη πάρει σύνταξη ποτέ, αλλά είτε δε το σκέφτεται είτε θέλει να αποκαταστήσει τα παιδιά του και το ''εγώ'' έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Και το ξαναγράφω, όσο απολογητικό κι αν ακούγεται, όταν γεννήθηκαν τα παιδιά δε γνώριζα για επιδόματα κλπ κι εννοείται δεν ήταν κριτήριο τα επιδόματα, τα οποία δε δικαιούμουν κιόλας.

Σε ευχαριστώ φίλε  μου, που μου αναγνωρίζεις ότι δικαιούμαι να επιδοτηθώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλω κι ένας νέος που δεν είχε τις επιλογές παλαιότερων να μείνει απροστάτευτος και σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε τα παιδιά, που δεν μπορούμε να βγάλουμε στο δρόμο.
Κι αν βγουν, θα βγουν στους δρόμους και θα γίνει της Γαλλίας...
Αυτός είναι κι ο κύριος λόγος κατ' εμέ, που δίνονται τα επιδόματα:
Μετά τη φτωχοποίηση του κόσμου, να μη βγουν οι πεινασμένοι (μη έχοντες) και φάνε τους ''έχοντες''...

Δεν το έγραψα τυχαία, ούτε να ''πουλήσω μούρη'' τι ''μούρη'' να πουλήσει ένας  ''επιδοματίας'' ?
Το αναφέρω επειδή φέτος έγινε μια ''ωραία'' διάκριση. Δικαιούνται πλέον επίδομα, όσοι τα παιδιά τους (+4 χρόνων) πηγαίνουν σχολείο.
Παρότι δημιουργείται μια διάκριση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τον πατέρα/''νταβατζή'' να μαζεύει επιδόματα και να έχει τα παιδιά του μεροκάματο στα φανάρια. ''Ελεημοσύνη'' σε χρήμα σε παιδί ποτέ δεν έδωσα (αν του δώσεις χρήματα  ''επιδοτείς'' τον νταβατζή να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το ανήλικο, αντίθετα στα μπουρμπουαάρ μου ήμουν (τώρα δε βγαίνω, ούτε παραγγέλνω) η χαρά του σερβιτόρου κι όχι μόνο.
(πουρμπουάρ να περιμένεις από ανθρώπους που έχουν μοχθήσει...),
Στο αναφέρω για να μη με περνάς για ''καρμίρη'' που δε ''βοηθάω'' παιδάκια...

Σε ευχαριστώ για την συμμέτοχή σου, ότι γράφεις με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο -και παρότι εννοείται- όχι επειδή είσαι ΑΜΕΑ.
Ήθελα απλά να ''εκμεταλλευτώ'' την ιδιότητά σου και να αναφέρω (άσχετο με εσένα):
Όπως δεν θέλω την λύπηση κανενός, έτσι και γω δεν δικαιούμαι/επιτρέπω να λυπάμαι κανέναν. 
Αυτή είναι πραγματική κατάντια: να  λυπάσαι τον συνάνθρωπό σου, αν θες να λυπηθείς  κάποιον, ξεκίνα με τον εαυτό σου...
Από λύπηση δεν βοηθήθηκε κανείς...
Μακάρι να εισακουστούν αυτά που γράφεις.
Χλωμό, αλλά ας παραμείνουμε αισιόδοξοι (δε παλεύεται διαφορετικά).

Φίλε, οποιος σε έκραξε και σου την είπε για τα παιδιά που απέκτησες λόγω την επιδομάτων, ριξτου ένα χεσιμο και σβήσε τον από την ζωή και τον εγκέφαλο σου σαν να πάτησες το delete του υπολογιστή σου. Εμένα αν μου το έλεγαν θα απαντούσα πως όχι μόνο θα πληρώνει αλλά θα λέει και ευχαριστώ. Εγώ θαυμάζω όσους κάνουν παιδιά, έχω καταλάβει πλέον στα 35 τι σταυρός είναι το μεγάλωμα και η ανατροφή ενός παιδιού. Τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι φίλοι μου ζήτημα είναι αν θα καταφέρουν να κάνουν οικογένεια. Με τέτοια κακεντρεχεια που βλέπω σε συνδυασμό με το κράτος και την μιζέρια που υπάρχει, προβλέπω σχεδον όλες οι επόμενες γενιές Ελλήνων να φύγουν εξωτερικό, εδώ θα είμαστε μια χώρα από ηλικιωμένους και μετανάστες, δεν εχω κάτι με αυτες τις κοινωνικές ομάδες. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ γελάω με τύπους που λένε ας μου έδιναν τις κρατήσεις κλπ κλπ. Το ίδιο και απο ελευθερους επαγγελματίες που μου κλέγονται οτι πληρώνουν κάθε μήνα ασφαλιστικές εισφορές, αλλά εγώ σαν ιδιωτικός υπάλληλος δνε πληρώνω γτ δεν βγαίνουν απο την τσέπη μου.

Μάλιστα κύριε, να κάνουμε αίτηση να σας επιστρέψουμε 1.000.000€ για να βολευτείτε και κραταμε την σύνταξή σας. Να στε καλά

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...