Προς το περιεχόμενο

Poe

bandicoot92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος,  σε εγκατάσταση κάποιον access points μέσω poe , έχω διαβάσει ότι το CCA (copper clad aluminium) καλωδιο δικτυου δεν κάνει διοτι ανεβάζει θερμοκρασίες. Τι παίζει όμως αν το καλώδιο μας είναι καθαρό copper αλλα οχι shielded? Δηλαδή ένα καλώδιο χαλκού UTP. Θα έχει πρόβλημα; Θα τρέξει ελεύθερο χωρίς να είναι με καλωδια ρεύματος κολλητά. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την θερμοκρασία στα καλώδια δικτύου που περνά τροφοδοσία ΡοΕ. Μέριμνα χρειάζεται μόνον σε μεγάλες εγκαταστάσεις όπου τρέχουν πολλά καλώδια μαζί, πάνω από 15-20 που είναι δεμένα μεταξύ τους (bundled).

Το κύριο θέμα των CCA έναντι των καθαρών χάλκινων καλωδίων είναι ότι έχουν μεγαλύτερη απώλεια της τάσης για το ίδιο μήκος και δεν ενδείκνυται για τροφοδοσία ΡοΕ σε μεγάλες αποστάσεις. Μέχρι 20-40 μέτρα σε Passive PoE (ανάλογα την τάση) δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ σε active 802.3af/at κανένα έως τα 100 μέτρα.

Το access point είναι το sisco mr44 και θα τροφοδοτηθεί από το sisco switch ms120-24p στα 80 μέτρα.  Το θέμα μου είναι ότι έχω καλωδιο cat 6 solid χαλκο, αλλα δεν είναι shielded. Θα τρέξει μόνο του χωρίς αλλα καλώδια. Θα υπάρχει θέμα; στην φώτο είναι τα χαρακτηριστικά του καλωδίου.

Screenshot_20230417-132243_Adobe Acrobat.jpg

Με το καλώδιο που αναφέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα στα 100 μέτρα σε Active ΡοΕ τροφοδοσία που υποστηρίζει το switch.

Η θωράκιση του καλωδίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΡοΕ παρά αποκλειστικά με την προστασία των δεδομένων από ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...