Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενω στα bios μου βλεπει 32 giga ...μετα μεσα στα windows διαβαζει μονο 16 giga ....βαζω την μια μονη της στα slot  και αναβει κανονικα το pc και στα δυο slot  ...δοκιμασα και την αλλη μνημη μονη τησ δεν αναβε...λετε να εχει θεμα η μια μνημη gskil ειναι dual chanel....?????

Δημοσ.

βαλε ενα screenshot απο το task manager memory και απο cpu-z τις memory σελιδες , με τις 2 μνημες ram στα αντιστοιχα slots οπως λεει το manual για dual channel και default το bios 

• Like 2
Δημοσ.

καλημέρα και χρόνια πολλά!

Για να καταλάβουμε καλύτερα και να βοηθήσουμε, αν μπορούμε: Αγόρασες πριν ένα μήνα ένα σετάκι 2x16=32Gb μνήμες G.Skill DDR5 και τiς έβαλες σε μια μητρική.

Ποιές είναι οι μνήμες, ποια η μητρική/επεξεργαστής? Στην αρχή λειτουργούσαν κανονικά? Τι εννοείς "η μια μνημη gskill ειναι dual channel"? Ανέβασε μας ένα screenshot από το cpu-z, όπως πολύ σωστά γράφτηκε παραπάνω.

Δημοσ.

αν εγω εκανα τις δικες σου ενεργειες που εχεις γραψει, χωρις ερωτησεις σε αλλους ανθρωπους, την πρωτη εργασιμη μερα θα πηγαινα την μνημη στο καταστημα αγορας. Αν ηταν σε συσκευασια 2 τεμ, και τις δυο

dual channel ειναι λειτουργια του chip set > που βλεπει τα ram modules

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/4/2023 στις 12:31 ΠΜ, chicco είπε

...βαζω την μια μονη της στα slot  και αναβει κανονικα το pc και στα δυο slot  ...δοκιμασα και την αλλη μνημη μονη τησ δεν αναβε

22 ώρες πριν, lneam είπε

αν εγω εκανα τις δικες σου ενεργειες που εχεις γραψει, χωρις ερωτησεις σε αλλους ανθρωπους, την πρωτη εργασιμη μερα θα πηγαινα την μνημη στο καταστημα αγορας. Αν ηταν σε συσκευασια 2 τεμ, και τις δυο

Αυτο η μια μνημη εχει προβλημα

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipprin είπε

Αυτο η μια μνημη εχει προβλημα

ξαναδιαβασε καλυτερα αυτο που εγραψα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την πρωτη εργασιμη μερα θα πηγαινα την μνημη στο καταστημα αγορας. Αν ηταν σε συσκευασια 2 τεμ, και τις δυο

Το διαβασα .Η μια μνημη εχει προβλημα και παει για RMA ολο το κιτ

.βαζω την μια μονη της στα slot  και αναβει κανονικα το pc και στα δυο slot  ...δοκιμασα και την αλλη μνημη μονη τησ δεν αναβε

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
Μόλις τώρα, filipprin είπε

Το διαβασα .Η μια μνημη εχει προβλημα και παει για RMA

για σενα η δευτερη προταση δεν παιζει ρολο ? στην περιπτωση σου κανε οτι θελεις, εγω ειπα την αποψη.

την αποψη μου ... ηθελα να γραψω

Δημοσ.

Παιδια της έστειλα της μνημες πίσω στο μαγαζί που της πείρα! !!! Μάλλον  είχε ελατομα η μία μνήμη τώρα τι να πω!!της έβαλα μια μια στα σλοτ η μία δουλευε κανονικά και στο 2 και στο 4 σλοτ η άλλη όχι !!μου κάνει εντύπωση που στα bios έβλεπε 32 giga !!!η motherboard είναι z790aorus ax elite !!2x16 gskill θα μάθουμε όταν έρθει το καινούργιο σετ !! 

13700κ cpu 

Όλα τα παραπάνω τα έκανα αλαξα και όλα τα bios από το πρώτο μέχρι το τελευταίο!!δοκίμασα όλα αυτά που μου αναφέρεστε αλλά τίποτα είναι στάνταρ ελατωματικο το ένα ραβδί της μνήμης !!!περιμένω να βάλω της καινούργιες και βλέπουμε !!!

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, chicco είπε

Παιδια της έστειλα της μνημες πίσω στο μαγαζί που της πείρα! !!! Μάλλον  είχε ελατομα η μία μνήμη τώρα τι να πω!!της έβαλα μια μια στα σλοτ η μία δουλευε κανονικά και στο 2 και στο 4 σλοτ η άλλη όχι !!μου κάνει εντύπωση που στα bios έβλεπε 32 giga !!!η motherboard είναι z790aorus ax elite !!2x16 gskill θα μάθουμε όταν έρθει το καινούργιο σετ !! 

13700κ cpu 

Όλα τα παραπάνω τα έκανα αλαξα και όλα τα bios από το πρώτο μέχρι το τελευταίο!!δοκίμασα όλα αυτά που μου αναφέρεστε αλλά τίποτα είναι στάνταρ ελατωματικο το ένα ραβδί της μνήμης !!!περιμένω να βάλω της καινούργιες και βλέπουμε !!!

Μπορεί απλά να τράβαγε ζόρι ο imc του συγκεκριμένου cpu με τα συγκεκριμένα κομμάτια μνήμες, αλλά ναι. Από κάπου πρέπει να αρχίσεις να το ψάχνεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lneam είπε

για σενα η δευτερη προταση δεν παιζει ρολο ? στην περιπτωση σου κανε οτι θελεις, εγω ειπα την αποψη.

την αποψη μου ... ηθελα να γραψω

ΔΕΝ διαφωνουμε σε κατι Ισα-ισα αυτο που ειπες ηταν και όπως αποδειχτηκε η σωστη απαντηση μαζι μετην δικια μου και για αυτο και την επισημανα .

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filipprin είπε

ΔΕΝ διαφωνουμε σε κατι Ισα-ισα αυτο που ειπες ηταν και όπως αποδειχτηκε η σωστη απαντηση μαζι μετην δικια μου και για αυτο και την επισημανα .

OK

3 ώρες πριν, chicco είπε

!μου κάνει εντύπωση που στα bios έβλεπε 32 giga

είναι στάνταρ ελατωματικο το ένα ραβδί της μνήμης

το bios διαβαζει την eeprom του Χ περιφεριακου, δεν κανει προσπελαση στον διαυλο επικοινωνιας

γελαω με το ram stick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...