Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/4/2023 στις 10:43 ΠΜ, babisskg είπε

Σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ .......... 📸 ..... φυσικό και επόμενο να βγάλεις αριστουργήματα με CCD αισθητήρα το οποίο επιμελώς δεν αναφέρεις ...... όπως δεν αναφέρεις και την μάρκα της μηχανής ...... όμως δεν με ξεγελάς με κάτι τέτοια ...... γνωρίζω πολύ καλά ότι προλειαίνεις απλώς το έδαφος πριν την άφιξη της 5D ....... ώστε μετά να λες ....... πω , πω ..... τι έκανα τόσο καιρό κλπ κλπ ...... 😎😎😎 ...... 

Καλά θα ήταν....
Ενδιαφέρεσαι μήπως για 5D ii με ελάχιστα κλικ και κατάσταση καινούριας;😆 

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, highpriest είπε

Καλά θα ήταν....
Ενδιαφέρεσαι μήπως για 5D ii με ελάχιστα κλικ και κατάσταση καινούριας;😆 

Παρέλαβες και δε μιλάς .......... 🤣🤣🤣 ....... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Παρέλαβα-τεσταρα-εβγαλα συμπεράσματα ...

Σε νιώθω από μακριά ........ ανταλλαγή σώμα 5D mk ii με OM - D em1 ....... χέρι χέρι ........ ο καθένας τα μεταφορικά του ........ μη βιαστείς να απαντήσεις ......

Αν όχι ...... τότε καλορίζικη και καλές λήψεις ....... 👍

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, babisskg είπε

Σε νιώθω από μακριά ........ ανταλλαγή σώμα 5D mk ii με OM - D em1 ....... χέρι χέρι ........ ο καθένας τα μεταφορικά του ........ μη βιαστείς να απαντήσεις ......

Αν όχι ...... τότε καλορίζικη και καλές λήψεις ....... 👍

Θα εκμεταλλευτώ το 14ημερο αν τελικά δεν...😉

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, highpriest είπε

Θα εκμεταλλευτώ το 14ημερο αν τελικά δεν...😉

Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης , είμαι στη διάθεσή σου για τα περαιτέρω ........ αν και είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα ...... 😎

Δημοσ.
5 ώρες πριν, highpriest είπε

Παρέλαβα-τεσταρα-εβγαλα συμπεράσματα ...

Τι ακριβώς δεν προέκυψε σε τεχνικό επίπεδο ........ φακοί , απόδοση ...... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, babisskg είπε

Τι ακριβώς δεν προέκυψε σε τεχνικό επίπεδο ........ φακοί , απόδοση ...... 

Ας πούμε εδώ, ότι απλά δεν προέκυψε το αναμενόμενο. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ξέρεις που...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, highpriest είπε

Καταλαβαίνω ...... δεν λέω περισσότερα ....... στο άλλο δεν θα έχω την ευκαιρία να μάθω ....... ας είναι όμως ........ καταλαβαίνω ότι δεν ήταν το αναμενόμενο όπως είπες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, highpriest said:

πες στο φορουμ εδω highpriest, να ανταλλαζουμε αποψεις, ας πουμε και εμενα με ενδιαφερει η αποψη σου! 

Εγω κανω κύκλους απο FF canon σε  FF sony και παλι πισω σε canon... και παλι πισω σε Sony....
Μαλλον πρεπει να παρω και τις 2 να ηρεμήσω.

Η μια (6d) ειναι βαρια, χονδρή , ογκώδης, ουτε βολτα δεν εχω κεφι να την παρω συνήθως. 
Παλαιο AF που ίσως χασω και αρκετα images λογο Missfocus.
Με μεγαλους φακους και ακριβους συνήθως (L) .
Αλλα βγαζει μαγικες φωτο στα ματια μου.
Ασε που σε χαμηλο φως κανει θαυματα... που μπροστά της η sony α7 θυμίζει aps-c 15ετιας. (στο iso performance)

Η αλλη (α7) ειναι ''μια σταλια'', την βολευω σε ενα τσαντάκι μέσης με 2 φακους και βολταρω ανετα.
Εχει και αυτη μεγαλους/ακριβους φακους, αλλα εχει μερικούς καλους ποιοτικα , που με βολευουν, ειναι μικροί και πιο φθηνοί απο αντιστιχους για την Canon πχ.
Εχει AF γρηγορο , με ακριβια, δυσκολα να χασω φωτο απο missfocus.
Αλλα τα χρωματα των jpg, και γενικα το look, δεν δίνει αυτη την ''μαγεια΄΄ που παιρνω πανευκολα απο την 6d. Δεν μπορω να το εξηγήσω.
Ασε που αν σουρουπωσει, αρχιζεις ανεβαζεις iso πανω απο 6400 και αρχιζει να γινεται πανηγυρι. Αναρωτιέσαι FF εχω η 1" sensor με f16 φακο ?
Στην canon 6d σηκώνεις 51.200 και 64.000 iso και η φωτο οχι μονο βλεπεται αλλα κρατιεται και ανετα

Επεξ/σία από alx301
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, alx301 είπε

πες στο φορουμ εδω highpriest, να ανταλλαζουμε αποψεις, ας πουμε και εμενα με ενδιαφερει η αποψη σου! 

Εγω κανω κύκλους απο FF canon σε  FF sony και παλι πισω σε canon... και παλι πισω σε Sony....
Μαλλον πρεπει να παρω και τις 2 να ηρεμήσω.

Η μια (6d) ειναι βαρια, χονδρή , ογκώδης, ουτε βολτα δεν εχω κεφι να την παρω συνήθως. 
Παλαιο AF που ίσως χασω και αρκετα images λογο Missfocus.
Με μεγαλους φακους και ακριβους συνήθως (L) .
Αλλα βγαζει μαγικες φωτο στα ματια μου.
Ασε που σε χαμηλο φως κανει θαυματα... που μπροστά της η sony α7 θυμίζει aps-c 15ετιας. (στο iso performance)

Η αλλη (α7) ειναι ''μια σταλια'', την βολευω σε ενα τσαντάκι μέσης με 2 φακους και βολταρω ανετα.
Εχει και αυτη μεγαλους/ακριβους φακους, αλλα εχει μερικούς καλους ποιοτικα , που με βολευουν, ειναι μικροί και πιο φθηνοί απο αντιστιχους για την Canon πχ.
Εχει AF γρηγορο , με ακριβια, δυσκολα να χασω φωτο απο missfocus.
Αλλα τα χρωματα των jpg, και γενικα το look, δεν δίνει αυτη την ''μαγεια΄΄ που παιρνω πανευκολα απο την 6d. Δεν μπορω να το εξηγήσω.
Ασε που αν σουρουπωσει, αρχιζεις ανεβαζεις iso πανω απο 6400 και αρχιζει να γινεται πανηγυρι. Αναρωτιέσαι FF εχω η 1" sensor με f16 φακο ?
Στην canon 6d σηκώνεις 51.200 και 64.000 iso και η φωτο οχι μονο βλεπεται αλλα κρατιεται και ανετα

Μέχρι να απαντήσει ο @highpriest , πρέπει να θυμίσω το ένα σκέλος του τρίπτυχου δλδ ........ μία ίσον καμία , κάτι που ενισχύει ξεκάθαρα την θέση πως πρέπει να πάρεις και τις δύο ....... όσο για το αν θα ησυχάσεις ....... χμμμμμμμμ .............. 

• Like 1
Δημοσ.

Ή πουλάς και τις δύο και παίρνεις μια Sony A7 iii (υποθέτω πως η αναφορά ήταν για την mark i ) που τα κάνει όλα και συμφέρει. 

• Like 2
Δημοσ.
24 minutes ago, babisskg said:

Μέχρι να απαντήσει ο @highpriest , πρέπει να θυμίσω το ένα σκέλος του τρίπτυχου δλδ ........ μία ίσον καμία , κάτι που ενισχύει ξεκάθαρα την θέση πως πρέπει να πάρεις και τις δύο ....... όσο για το αν θα ησυχάσεις ....... χμμμμμμμμ .............. 

Αυτό ειναι το κακο...δεν θα ησυχασεις τελικα. 😄

Μαλλον το καλυτερο, ειναι απλα παρακάμψεις το οποιο μειονεκτημα της καθε μηχανης και να βρεις λύση με αλλους τροπους. Workaround the problem δηλαδη... 

Γιατι και 2 μηχανες να παρεις, με 2-3 φακους, φθανεις ενα αξιολογο ποσο, πχ 1000-2000 ευρω. 
Που με αυτα, επαιρνες μια "καλυτερη" , πχ a7iii η a7c η καποια canon Κ.ο.κ Οπως ειπε σωστα και ο φίλος  @pifilos 

Αλλα τι γίνετε τωρα... με αυτη την ''λύση'' της ''μια και καλυτερη''(απαντω και στον φιλο @pifilos)

Καταρχην ειναι μεγαλυτερες πλεον οι mirrorless , έχουν μεγαλωσει και βαρυνει αρκετα σε σχεση με τις πρωτες πχ α7 mark 1.
Δεν έχουν σχεδόν, καμια διαφορα απο μια dslr σε μέγεθος και βαρος. Έχουν βεβαια την νεότερη  τεχνολογια.

Η μονη λύση που μου αρεσε ηταν η α7c, η οποια ειναι πανακριβη.
Αντε και να ''ματωσω'' να την παρω. Η αληθεια ειναι δεν θα αισθανομαι ανετα να κυκλοφορώ με 2000-2500ευρω εξοπλισμο.
Οχι μονο μην την κλεψουν πχ σε καμια παραλια, αμαξι. Αλλα και να μην παθει κατι πχ διακοπες, παραλια με αμμο, ;) μην την ριξει η κορη κατω κτλ ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, alx301 είπε

Μαλλον το καλυτερο, ειναι απλα παρακάμψεις το οποιο μειονεκτημα της καθε μηχανης και να βρεις λύση με αλλους τροπους. Workaround the problem δηλαδη... 

Γιατι και 2 μηχανες να παρεις, με 2-3 φακους, φθανεις ενα αξιολογο ποσο, πχ 1000-2000 ευρω. 
Που με αυτα, επαιρνες μια "καλυτερη" , πχ a7iii η a7c η καποια canon Κ.ο.κ Οπως ειπε σωστα και ο φίλος  @pifilos 

Αλλα τι γίνετε τωρα... με αυτη την ''λύση'' της ''μια και καλυτερη''(απαντω και στον φιλο @pifilos)

Καταρχην ειναι μεγαλυτερες πλεον οι mirrorless , έχουν μεγαλωσει και βαρυνει αρκετα σε σχεση με τις πρωτες πχ α7 mark 1.
Δεν έχουν σχεδόν, καμια διαφορα απο μια dslr σε μέγεθος και βαρος. Έχουν βεβαια την νεότερη  τεχνολογια.

Γενικά ναι ισχύει αυτό. Εν προκειμένω 6D = 770γρ,  Α7 ΙΙΙ = 650γρ και Α7 Ι = 470γρ (ΣΟΚ για τότε :P  ). Αλλά ναι νομίζω αυτά που κερδίζεις είναι πολύ περισσότερα οπότε είναι θέμα του αν αποδέχεσαι τον συμβιβασμό μιας λύσης ή προτιμάς 2 διαφορετικές εκδοχές. 

Και για μένα είναι πανάκριβη για αυτό που είναι καθώς είναι ολίγον τι πετσοκομμένη εργονομικά αλλά είναι μια ενδιάμεση λύση. Βέβαια αν βάζεις μεγάλους φακούς πάνω πάει χαμένο το εργονομικό πετσόκομμα, καλύτερα μια Α7 ΙΙΙ. 

Αντε και να ''ματωσω'' να την παρω. Η αληθεια ειναι δεν θα αισθανομαι ανετα να κυκλοφορώ με 2000-2500ευρω εξοπλισμο.
Οχι μονο μην την κλεψουν πχ σε καμια παραλια, αμαξι. Αλλα και να μην παθει κατι πχ διακοπες, παραλια με αμμο, ;) μην την ριξει η κορη κατω κτλ ...

👍  sad but true

Y.Γ.  υπάρχει και η λύση μιας Canon R8 που είναι ακόμα φρέσκια άρα και ακριβούτσικη αλλά κάτι θα γίνει με τον καιρό. Είναι ένα τσακ πιο μαζεμένη από μια Α7 ΙΙΙ αλλά βασικά είναι 200γρ πιο ελαφριά δηλαδή ίδια με την Α7 Ι.

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alx301 είπε

Εάν βασίζεσαι σε jpeg της μηχανής αποκλειστικά (γιατί με RAW δεν έχει διαφορά τι σώμα/σύστημα έχεις) και θέλεις και μικρό βάρος, γιατί δεν πας σε τίποτα μικρές jpegεριες APS-C όπως η Fujifilm XT30; Για να πάρεις εξαιρετικά χρωματισμένες φωτο από την μηχανή και να μην έχεις και το πρόβλημα της ακριβής μηχανής;
Ή το λογικότερο, εφόσον έχεις Emount φακούς για την Α7, γιατί δεν βλέπεις την APS-C σειρά Α6ΧΧΧ;
Βρίσκεις με κάτω των 1000€ μεταχειρισμένα σώματα. 

Πάντως οι νέες Sony FF Α7Χ έχουν ίδιο ή καλύτερο ISO με τις Canon. 
Απλά έχεις την πρώτη γενιά που ήταν ψιλοκαταστροφή σε πολλαπλούς τομείς. 
Εάν θέλεις μια FF, η Α7ΙΙΙ είναι καλή εναλλακτική.

Ή από canon η R6, εφόσον δεν θέλεις βίδεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...