h3342 Δημοσ. Παρασκευή στις 06:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:43 μμ παιδιά ερώτηση από περιέργεια, γράφουν πολλοί ότι δεν απενεργοποιουνται τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας και χτυπάνε συνέχεια κ είναι ενοχλητικά,ισχύει?
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:04 μμ 18 λεπτά πριν, h3342 είπε παιδιά ερώτηση από περιέργεια, γράφουν πολλοί ότι δεν απενεργοποιουνται τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας και χτυπάνε συνέχεια κ είναι ενοχλητικά,ισχύει? το εχω διαβασει και εγω και επειδη για μενα ειναι deal breaker θελω να μαθω ειδικα για τα byd αν ισχυει πριν παω για test drive. οχι μονο τα ηχητικα αλλα και αν πρεπει καθε φορα που μπαινεις μεσα να ψαχνεις στο μενου πως βγαινει το αυτοματο φρενο, κρατημα λωριδας κτλ. βασικα ολα. η renault ευτυχως ακομα το εχει.
SaFiS Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 μμ 4 minutes ago, basilis_k6 said: το εχω διαβασει και εγω και επειδη για μενα ειναι deal breaker θελω να μαθω ειδικα για τα byd αν ισχυει πριν παω για test drive. οχι μονο τα ηχητικα αλλα και αν πρεπει καθε φορα που μπαινεις μεσα να ψαχνεις στο μενου πως βγαινει το αυτοματο φρενο, κρατημα λωριδας κτλ. βασικα ολα. η renault ευτυχως ακομα το εχει. Οδηγία Ε.Ε. είναι, γενικά τα περισσότερα έχουν πλέον ενεργά όλα τα ADAS. Κάποιες λειτουργίες πρέπει να τις απενεργοποιείς κάθε φορά που μπαίνεις μέσα και κάποιες πλέον δεν γίνεται, είναι πάντα ΟΝ... 1
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, SaFiS είπε Οδηγία Ε.Ε. είναι, γενικά τα περισσότερα έχουν πλέον ενεργά όλα τα ADAS. Κάποιες λειτουργίες πρέπει να τις απενεργοποιείς κάθε φορά που μπαίνεις μέσα και κάποιες πλέον δεν γίνεται, είναι πάντα ΟΝ... το ξερω αλλα μπορεις κάποια (ποια ειναι αυτα?) να τα απενεργοποιεις και ποσο ευκολο ειναι αυτο. εκει ειναι το θεμα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:19 μμ από basilis_k6
newlynx Δημοσ. Παρασκευή στις 07:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:30 μμ Για πιο λόγο κάποιος να θέλει να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας; Λέγονται έτσι γιατί θέλουν να σε βοηθήσουν στην οδήγηση. Είναι προβληματικά ή υπάρχει κάποιος λόγος;
cumulus Δημοσ. Παρασκευή στις 07:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:36 μμ 3 minutes ago, newlynx said: Για πιο λόγο κάποιος να θέλει να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας; Λέγονται έτσι γιατί θέλουν να σε βοηθήσουν στην οδήγηση. Είναι προβληματικά ή υπάρχει κάποιος λόγος; Ερωτήσεις που κάνεις και εσύ. Ξέρω κάποιον που τον ενοχλούσαν οι αισθητηρες παρκαρισματος. 2
QuantumWanderer Δημοσ. Παρασκευή στις 07:40 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 07:40 μμ 3 λεπτά πριν, cumulus είπε Ξέρω κάποιον που τον ενοχλούσαν οι αισθητηρες παρκαρισματος. Βάζω στοίχημα ότι θα έλεγε στον περίγυρό του: «οι πραγματικοί πιλότοι οδηγούν χωρίς βοηθητικά ηλεκτρονικά». 🤣 1
SaFiS Δημοσ. Παρασκευή στις 07:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:43 μμ 6 minutes ago, newlynx said: Για πιο λόγο κάποιος να θέλει να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας; Λέγονται έτσι γιατί θέλουν να σε βοηθήσουν στην οδήγηση. Είναι προβληματικά ή υπάρχει κάποιος λόγος; Προσωπικά, το μόνο που απενεργοποιώ στο Yaris είναι η διατήρηση λωρίδας όταν κινούμαι σε πόλη. Απλά σε πολλά πλέον αυτοκίνητα δεν μπορείς π.χ. να απενεργοποιήσεις την ηχητική ειδοποίηση της υπέρβασης ορίου από πινακίδα που έχει διαβάσει η κάμερα...
@pnea1973 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:32 μμ Τα συστήματα ασφαλείας απενεργοποιουνται εύκολα. Αλλά όπως ειπώθηκε ενεργοποιούνται με την εκκίνηση. Όχι πλέον οι ήχοι δεν είναι ενοχλητικοί. Ίσα ίσα.. 1
Ntinaras Δημοσ. Παρασκευή στις 08:54 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:54 μμ 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε το ξερω αλλα μπορεις κάποια (ποια ειναι αυτα?) να τα απενεργοποιεις και ποσο ευκολο ειναι αυτο. εκει ειναι το θεμα. Εμενα βαραει οταν ξεπερναω το οριο ταχυτητας, αλλα ειναι τοσο χαμηλη η ενταση που δεν ασχοληθηκα να κλεισω την ειδοποιηση. 1
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:06 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:06 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, newlynx είπε Για πιο λόγο κάποιος να θέλει να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας; Λέγονται έτσι γιατί θέλουν να σε βοηθήσουν στην οδήγηση. Είναι προβληματικά ή υπάρχει κάποιος λόγος; το lane assist εχει προκαλεσει αρκετα ατυχηματα ναι. εκτος αυτου εγω προσωπικα δεν θελω κανενα βοηθημα η ηχο. αλλος μπορει να θελει, το θεμα ειναι οτι αγοράζεις το αμαξι με δικα σου λεφτα και το αν θα κανεις μπιπ η οχι πρεπει να ειναι δικη σου επιλογη. Επεξ/σία χθες στις 12:57 πμ από basilis_k6
@pnea1973 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:19 μμ 12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το lane assist εχει προκαλεσει αρκετα ατυχηματα ναι. εκτος αυτου εγω προσωπικα δεν θελω κανενα βοηθημα η ηχο. αλλος μπορει να θελει το θεμα, ειναι οτι αγοράζεις το αμαξι με δικα σου λεφτα και το αν θα κανεις μπιπ η οχι πρεπει να ειναι δικη σου επιλογη. Δεν διαφωνώ. Αλλά. Όμως είναι νόρμα της ΕΕ... Κανονικά κάποια έπρεπε να υπάρχουν και να ενεργοποιήσεις εσύ... Αλλά δυστυχώς ηΕΕ αποφάσισε..
newlynx Δημοσ. Παρασκευή στις 10:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:52 μμ Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν πως τα ADAS έχουν σώσει χιλιάδες ζωές και θα σώσουν εκατομμύρια. Πχ https://exchange.aaa.com/automotive/automotive-testing/advanced-driver-assistance-systems/ Research by the AAA Foundation for Traffic Safety estimates that available ADAS technologies could prevent approximately 37 million crashes, 14 million injuries, and nearly 250,000 deaths over the next 30 years. This would represent 16% of crashes and injuries and 22% of deaths that would otherwise occur on U.S. roads without these technologies. https://www.itskrs.its.dot.gov/2017-b01175 Crash statistics show that lane departure warning systems have reduced all relevant crashes by 11 percent, and all relevant injury crashes by 21 percent, controlling for driver demographics. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι ρόδινα, αλλά σίγουρα τα συστήματα θα βελτιωθούν και προοδευτικά θα γίνουν υποχρεωτικά. Οι ηχητικές ενδείξεις είναι απαραίτητες για να σε επαναφέρουν σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, αν πας με 140χλμ/ω και το όριο είναι 50χλμ/ω τότε ας βάλουν και κόρνα μέσα στο αυτοκίνητο. Η ιδιοκτησία δεν διαμορφώνει συνθήκες χρήσης όπως κάποιος επιθυμεί επειδή πλήρωσε , αυτό γίνεται σε συνάρτηση και με τους άλλους οδηγούς και οχήματα που έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια. 3
aionnou Δημοσ. Παρασκευή στις 11:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:13 μμ 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε το lane assist εχει προκαλεσει αρκετα ατυχηματα ναι. εκτος αυτου εγω προσωπικα δεν θελω κανενα βοηθημα η ηχο. αλλος μπορει να θελει το θεμα, ειναι οτι αγοράζεις το αμαξι με δικα σου λεφτα και το αν θα κανεις μπιπ η οχι πρεπει να ειναι δικη σου επιλογη. Το line assist παλεύεται οπως και το προετοιμασία/χρήση φρενων. Αυτο που δεν παλεύεται με τιποτα και ειναι με οδηγία σε όλα ασχέτως καυσίμου η ειδοποίηση για το όριο ταχύτητας. Πρέπει να το κλείνεις κάθε φορά μα κάθε φορά.
Red_Bear Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες . Facelift για το Αttο 3 . Περισσότερο μου αρέσει το σημερινο μοντέλο Yπάρχει βιντεο στο ΥΤ οπου ένας τύπος απενεργοποιει το ADAS μια και καλή αφαιρώντας 2 ασφάλειες από το κουτί ασφαλειών του αυτοκινητου (!!) με αποτέλεσμα το ADAS να εξαφανίζεται !!!. Δεν ξερω βεβαια τι γνωμη θα ειχε η ΒΥD αν το μαθαινε και μαλλον η εγγυηση του αυτοκινητου θα πηγαινε περίπατο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα