miltostammy Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Έχω ένα διαμέρισμα περίπου 90 τετραγωνικά. Η γραμμή μου είναι 100 αρα OTE. Έχω κλείσει το wlan του ρουτερ του ΟΤΕ. Έχω συνδέσει πάνω του με ethernet το Xiaomi Mi Router 4A (Gigabit Version) . Το παρακάτω. https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-5-με-2-Θύρες-Ethernet.html Στο σπίτι υπάρχουν. A) 1 android box το οποίο παίρνει με γραμμή ethernet από το xiaomi. 25 μόνιμες συσκευές για το smart home που δουλεύουν όλες σε 2.4 GHz. Γ) 3 μονιμες τηλεορασεις συνδεδεμένες στα 5GHz Δ) 8 κινητά, λαπτοπ, ταμπλετ περιστασιακά. Δυστυχώς στη βεράντα δεν έχω καλό σήμα. Επίσης και οι συσκευές μερικές φορές αργούν να συντονιστούν. Όλες δουλεύουν με Google Home. Προφανώς όλες οι παραπάνω συσκευές χρησιμοποιούν ip οι οποίες προφανώς είναι πολλές. Σε κάποια σημεία του σπιτιού το σήμα δεν είναι καλό. Θα ήθελα λοιπόν ιδέες για το πως να έχω καλύτερο σήμα σε όλο το σπίτι αλλά και καλύτερη ταχύτητα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σκέφτομαι να πάρω το tp link m4 v2 mesh. Πιστεύετε αξίζει να γίνει η αγορά του? Σκέφτεστε κάποια άλλη ιδεα- λυση?? Εάν έχω καταλάβει καλά για καλύτερη απόδοση 1 κολώνα συνδέεται σαν βάση στο ρουτερ και τα άλλα ασύρματα περιφερειακά. Συνδέονται σε αυτό επάνω? Το 1 που θα πάει δίπλα στο ρουτερ είναι στο κέντρο του σπιτιού οπότε τα άλλα δύο σκέφτομαι το ένα να πάει δεξιά του κεντρικού και το άλλο αριστερά του κεντρικού. Επίσης μπορώ το κεντρικό να συνδεθεί στο xiaomi η πρέπει να κουμπώσει κατευθείαν στο ρουτερ του ΟΤΕ. Επίσης σε όποιο Κολωνάκι και αν συνδέσω τις συσκευές μου από το smart home το δίκτυο θεωρείται ένα ενιαίο? Γιατί για να δουλέψουν ως γνωστόν πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο. Σκοπός μου είναι κάποιες να συνδεθούν στο αριστερό κάποιες στο κεντρικό και κάποιες στο δεξί Κολωνάκι. Με σκεπτικό φυσικά αγοράς του σετ των 3 τεμαχιων. Σκέφτομαι επίσης επειδή καμία 10ρια συσκευές του smart home που τρωνε ip μπορούν να συνδεθούν σε SONOFF Zigbee Bridge να πάρω και ένα τέτοιο το οποίο να συνδεθεί με καλώδιο στο βασικό Κολωνάκι του mesh. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2023 από miltostammy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Καλησπέρα μπορώ να προσθέσω την γνωμη όντας κάτοχος του ρούτερ τις xiaomi.....ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ.....Το είχα καιρό φαντάσου για χώρο περίπου 60 με 70 το πολύ τετραγωνικά και είχα αποσυνδέσεις και θέματα εμβέλειας στα δωμάτια.....αυτό που Μ ελησε τα χέρια είναι το c6 TP-Link https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-5-με-4-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο για αυτό που το θέλω εγώ τουλάχιστον κ δεν έχω καθόλου απώλειες σε wifi επισυνάπτω μια εικόνα από το ασύρματο ρούτερ της tplink....μέρα με την νύχτα σε σχέση με υο xiaomi Pou eixa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miltostammy Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, e1995kati είπε Καλησπέρα μπορώ να προσθέσω την γνωμη όντας κάτοχος του ρούτερ τις xiaomi.....ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ.....Το είχα καιρό φαντάσου για χώρο περίπου 60 με 70 το πολύ τετραγωνικά και είχα αποσυνδέσεις και θέματα εμβέλειας στα δωμάτια.....αυτό που Μ ελησε τα χέρια είναι το c6 TP-Link https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-5-με-4-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο για αυτό που το θέλω εγώ τουλάχιστον κ δεν έχω καθόλου απώλειες σε wifi επισυνάπτω μια εικόνα από το ασύρματο ρούτερ της tplink....μέρα με την νύχτα σε σχέση με υο xiaomi Pou eixa Άρα φίλε μου να Μην μπω σε διαδικασία αγοράς του mesh. Με αυτό που λες θα βρω άκρη. Το θεωρείς καλύτερο από το xiaomi αλλά όχι σε σύγκριση με το mesh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Τα mesh δεν τα γνωρίζω δεν τα είχα στην κατοχή μου.....ποτέ θα τα αγόραζα μόνο για αισθητικούς λόγους.....στο προτείνω άφοβα το c6 ναι ως ασύρματο ρούτερ....έχει πολύ καλή εμβέλεια φαντάσου τώρα που έφυγα απ' το σπίτι για ανάσταση το wifi στα 100 μέτρα ήταν ακόμη ενεργό στο κινητό..... Μετά μπορείς να πας σε κάτι τέτοιο https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/diktyaka/repeaters-extenders-access-points/tp-link-wireless-n-outdoor-access-point-eap110-out?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2022_PMax_Conversions_ALL_ALL_ALL_Perf_Max_All_Products&utm_content=pmaxallproducts&utm_id=go_cmp-18281548711_adg-_ad-__dev-m_ext-_prd-342835_sig-Cj0KCQjwlumhBhClARIsABO6p-yU89NeRFjr1oJA4xdT15zEwyZxSos2K0CP7k83pPeRpcGiTnkxNu8aAgveEALw_wcB&gclid=Cj0KCQjwlumhBhClARIsABO6p-yU89NeRFjr1oJA4xdT15zEwyZxSos2K0CP7k83pPeRpcGiTnkxNu8aAgveEALw_wcB Για να έχεις σήμα σε εξωτερικούς χώρους.... Αν έχεις κάμερες κτλπ.....επίσης θέλω και εγώ την γνώμη σου για το smart home επειδή το σκεφτομε.....σοβαρά....η όλη κατάσταση έχει λύσει αρκετές απ' τις καθημερινές σου ανάγκες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Είχε πρόσφατα αγγελία στα 130 ευρώ τα deco m5 (τριπλό κιτ). Αν υπάρχει ακόμη μη το σκέφτεσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα