Προς το περιεχόμενο

Το "The Super Mario Bros. Movie" είναι ήδη η δημοφιλέστερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στον κινηματογράφο

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ταινία "The Super Mario Bros. Movie" προβάλλεται στους κινηματογράφους μόλις μιάμιση εβδομάδα, αλλά έχει σπάσει πολλά ρεκόρ εισπράξεων.

Είχε ήδη το πιο κερδοφόρο Σαββατοκύριακο έναρξης για οποιαδήποτε ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με την ταινία  να γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία "The Super Mario Bros. Movie" έχει συγκεντρώσει 508,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αυτό την καθιστά τόσο τη μεγαλύτερη (σε εισπράξεις) ταινία του 2023 μέχρι στιγμής όσο και τη δημοφιλέστερη ταινία όλων των εποχών που προέρχεται από βιντεοπαιχνίδι. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν το Warcraft, το οποίο είχε μια παγκόσμια συγκομιδή 439 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την περίεργη -τουλάχιστον- μεταφορά του Super Mario στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1993 ως ταινία ζωντανής δράσης, η Nintendo ορκίστηκε να αποφύγει τις κινηματογραφικές μεταφορές των ιδιοκτησιών της για δεκαετίες. Όμως με τη βοήθεια του στούντιο Illumination του Despicable Me και την εστίαση στην αναπαραγωγή του ευρέως αναγνωρισμένου καλλιτεχνικού στυλ των παιχνιδιών Mario στο animation, η Nintendo βρήκε χρυσάφι με την τελευταία ταινία. Εμπόδιο δεν στάθηκε η πλοκή της ταινίας που για πολλοί κριτικοί την χαρακτήρισαν…κοινότυπη.

Υπάρχει πάντως ακόμη πολύς δρόμος μέχρι η Nintendo, η Illumination και η Universal -η οποία συγχρηματοδότησε και διανέμει την ταινία- να καταφέρουν να κάνουν το The Super Mario Bros. Movie μια από τις μεγαλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει μπει στο top 50, ενώ το remake του "The Lion King" του 2019 κατέχει την πρώτη θέση με 1,66 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, οι ταινίες και άλλες εμπειρίες εκτός βιντεοπαιχνιδιών, όπως τα θεματικά πάρκα, θα αποτελέσουν πιθανότατα στο μέλλον σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Nintendo. Μια συνέχεια του Mario και ταινίες βασισμένες σε άλλες ιδιοκτησίες της Nintendo (μια ταινία Breath of the Wild, κανείς;) φαίνονται πλέον αναπόφευκτες, ενώ μια αρκετά σαφής ένδειξη για τα μελλοντικά σχέδια είναι το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Illumination, Chris Meledandri, έχει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Nintendo.

View full article

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

mario 4ever. ακομα θυμαμαι να παιζω mario σε gameboy, nes, snes. ακομα και σημερα παραμενουν ωραια παιχνιδια και ωραιο ηταν που εγινε ταινια οπως εγιναν και αλλα παιχνιδια. προσωπικα θα την τιμησω την ταινια απο περιεργεια

• Like 8

4 minutes ago, Thresh said:

Mario, απήγαγαν την πριγκίπισσα! 

Προς τα που πήγαν?

Προς τα αριστερά...

Ωνασου!

η πριγκηπισσα που την εχουν απαγαγει τις περισσοτερες φορες

3 λεπτά πριν, poulinos είπε

Τα έχει με τον Chad Bowser, αλλά το β' αρσενικό Μάριο και ο αδερφός του ο Luigi, όλο την πατάνε και πάνε 

να την σώσουν...

• Thanks 1

Πως να μην πετυχει ? 

Ηταν καλοφτιαγμενη , ειχε τα παντα απ οτον κοσμο του μαριο και ακομα σημαντικοτερο , δεν ειχε ιχνος απο woke shit που πλεον πρεπει να εχει καθε ταινια ....

• Like 12
  • Thanks 3
  • Confused 2

17 λεπτά πριν, poulinos είπε

Υπάρχει αστεία αναφορά σε αυτό μέσα στην ταινία. Δεν θα κάνω σπόιλερ τι και πως. Την είδα την ταινία με τα παιδιά μου στο σινεμά και την ευχαριστήθηκα εξίσου (αν όχι περισσότερο από αυτά).

• Like 1

46 minutes ago, petran79 said:

Aπό τη μία δεν πάει κόσμος σινεμά και τα εισητήρια είναι ακριβά και από την άλλη ταινίες σπάνε τα ρεκόρ η μία μετά την άλλη. Πώς γίνεται αυτό...

cinema δεν ειναι μονο η ελλαδα. για αυτο σπανε ρεκορ. επισης παιζουν και προσφορες καθε τεταρτη

21 minutes ago, ktf said:

Υπάρχει αστεία αναφορά σε αυτό μέσα στην ταινία. Δεν θα κάνω σπόιλερ τι και πως. Την είδα την ταινία με τα παιδιά μου στο σινεμά και την ευχαριστήθηκα εξίσου (αν όχι περισσότερο από αυτά).

για να δουμε τι θα δουμε

• Like 1

1 hour ago, poulinos said:

mario 4ever. ακομα θυμαμαι να παιζω mario σε gameboy, nes, snes. ακομα και σημερα παραμενουν ωραια παιχνιδια και ωραιο ηταν που εγινε ταινια οπως εγιναν και αλλα παιχνιδια. προσωπικα θα την τιμησω την ταινια απο περιεργεια

gameboy πολυ fun

• Like 2

Ην είδα την ταινία μαζί με τον γιο μου. Πολύ ωραία ήταν. Δείτε την μέχρι να τελειώσουν ΟΛΑ τα γράμματα (τίτλοι τέλους) , μέχρι να κλείσουν την οθόνη!!! Αυτά. Φοβερή και μπράβο στην Νιντεντο.

• Like 1

10 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Πάλι καλά που τη γλύτωσε ο Mario και αντί Ιταλός δεν τον έκαναν από το Καμερούν

Βασικά εγώ ήμουν πρωταγωνιστής

Για λόγους πολιτικούς ορθότητας, τους τρόμαξε η αρρενωπότητα μου, έβαλαν τον κοντοστούπη μετανάστη να μου κλέψει τη πριγκίπισσα μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...