filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Οκ αν ηταν προβλημα υγρασίας απο διαβρωση της ταρατσας ετσι ειναι.Εδω μεσα καποιοι υποθετουν οτι εκανε θερμομωνωση χωρίς να υπαρχει προβλημα οποτε εκει υπαρχει θεμα.Αν δεν διευκρινησει ο νηματοθετης τι εγινε τσαμπα γραφουμε... Εδω κοψανε το ρευμα και ακομα να κανουνε συνελευση. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από filipprin
Maurikycli Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αφού το αγόρασε πρόσφατα μάλλον δεν συμβουλεύτηκε πρώτα μηχανικό. Άρα τσιφούτης στο κύβο 4 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Έκανε μονοση στη ταράτσα. Η ταράτσα ανήκει σε όλους. Απλά για οικονομία έκανε το κομμάτι πάνω απ' το σπίτι του. Θα πρέπει το κόστος να μοιραστεί σε όλους και όταν γίνει η υπόλοιπη ταράτσα πάλι το ίδιο. Δηλαδή αντί για πχ 1000 ευρώ, θα πληρώσετε 500. Εσείς αν το σπίτι σας εμπαζε νερά και υγρασία, θα περιμένετε τον κάθε σκατογερο να συμφωνήσει? Ο Άνθρωπος αγορασε το σπίτι και θέλει φυσικά την σωστές συνθήκες. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από Maurikycli
prototypegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε η ταρατσα ανοικει σε ολους... δεν εκανε στο σπιτι του μονωση.. διαβασε ξανα το θεμα 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ το διάβασα. Εσένα μάλλον σου ξέφυγε. Σου απάντησε ήδη ο @Ukforthemoment . Και πόσο μάλλον που έκανε εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς γενική συνέλευση.
prototypegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Ακόμα και οι οικοδομές διέπονται από κάποιους νόμους, τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Αν έχεις πρόβλημα με τους υπόλοιπους, τότε κάνε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από αυτόν και μετά πάρτους και τα σώβρακα, μαζί σου. Αλλά το αποφάσισα να κάνω ότι θέλω και μετά είτε πληρώνετε είτε δεν πληρώνω εγώ κοινόχρηστα, είναι παράνομο και καταχρηστικό. Κι επειδή όλα τα χρόνια σε πολυκατοικία ζω, ξέρω από διαφωνίες και τέτοια. Κι εμείς αποθεματικό κάθε μήνα βάζουμε για έκτακτα γεγονότα, αλλά ποτέ δεν έκανε κάποιος του κεφαλιού του.
Bitbit Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 εντωμεταξύ προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα χωρίς να έχετε κάποια δεδομένα απλά με ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Καλά θα πάει... 1
prototypegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Bitbit είπε εντωμεταξύ προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα χωρίς να έχετε κάποια δεδομένα απλά με ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Καλά θα πάει... Όπως σε όλα τα θέματα, μιλάμε με βάση αυτά που μας δίνουν να γνωρίζουμε οι νηματοθέτες.
kr0m Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 ερχομαι στην πολυκατοικια σου και αγοραζω διαμερισμα, πληρωνω για να γινει ενα οποιοδηποτε εργο σε κοινοχρηστο χωρο της, χωρις πρωτα να εχει γινει γενικη συνελευση να αποφασιστει τι και πως και αν, και στο τελος ζηταω να πληρωθει το εργο απο ολους; δηλαδη τους υπολοιπους τους θυμομαστε μονο στην πληρωμη αλλα οχι στη ληψη ή οχι μιας αποφασης για ενα εργο;
korakios Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν αγόραζα σπίτι. μην απορήσεις αν το χάσεις αργότερα .... 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε εντωμεταξύ προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα χωρίς να έχετε κάποια δεδομένα απλά με ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Καλά θα πάει... κοίτα , είτε έκανε αίτηση για γενική συνέλευση είτε όχι , απο τη στιγμή που δεν πληρώνει κοινόχρηστα θα έχει σοβαρό πρόβλημα . Δλδ και συνέλευση να έγινε και να διαφώνησαν , πάλι πρέπει να πληρώνει , απλά μπορεί μετά νόμιμα να το κυνηγήσει και να περάσουν στις δαπάνες της πολυκατοικίας 6 ώρες πριν, Fan είπε Έχω δύο ερωτήσεις. 1.Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με το κοινόχρηστο ρεύμα; ρύθμιση ή κάτι ανάλογο; Ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα ενός γέρου, που έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια. 2.Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν μετακομίζει στο διαμέρισμα που αγόρασε, ίσως από εγωισμό, εφόσον δεν του πληρώσουν τη μόνωση. 1. ή διακανονισμό στον παλιό πάροχο ή πιστολιά και αίτηση σε καινούριο πάροχο (ο παλιός φυσικά και μπορεί να διεκδικήσει νόμιμα τα χρωστούμενα) 2. Το πήρα με την όπισθεν και τώρα το πρόσεξα . Εφόσον είναι κλειστό το διαμέρισμα θα πρέπει να δεις και τι αναφέρει το καταστατικό της πολυκατοικίας Το μόνο σίγουρο είναι θα χρειαστείτε δικηγόρο που να έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα . Ψάξτε και για νέα εταιρία που να αναλαμβάνει τα κοινόχρηστα και να υπάρχει νομική κάλυψη
prototypegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, kr0m είπε ερχομαι στην πολυκατοικια σου και αγοραζω διαμερισμα, πληρωνω για να γινει ενα οποιοδηποτε εργο σε κοινοχρηστο χωρο της, χωρις πρωτα να εχει γινει γενικη συνελευση να αποφασιστει τι και πως και αν, και στο τελος ζηταω να πληρωθει το εργο απο ολους; δηλαδη τους υπολοιπους τους θυμομαστε μονο στην πληρωμη αλλα οχι στη ληψη ή οχι μιας αποφασης για ενα εργο; Το κυριότερο σε αυτό είναι ότι οι εργασίες έγιναν για να μονώσουν μόνο το δικό του διαμέρισμα, δεν έγιναν σε όλη την ταράτσα.
Allan-Wake Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, kr0m είπε ερχομαι στην πολυκατοικια σου και αγοραζω διαμερισμα, πληρωνω για να γινει ενα οποιοδηποτε εργο σε κοινοχρηστο χωρο της, χωρις πρωτα να εχει γινει γενικη συνελευση να αποφασιστει τι και πως και αν, και στο τελος ζηταω να πληρωθει το εργο απο ολους; δηλαδη τους υπολοιπους τους θυμομαστε μονο στην πληρωμη αλλα οχι στη ληψη ή οχι μιας αποφασης για ενα εργο; Ειναι αυτονόητο να πληρώσει η οικοδομή την μονοση. Δε θα ρωτήσω κανέναν. Όπως κι εγώ θα πληρώσω την μονοση κάποιου άλλου. Edit: Ρώτησα μηχανικό, και μου είπε ότι το σωστό είναι να κάνει την μονοση μόνος του και μετά να κάνει αγωγή o ίδιος στην οικοδομή , σε όλους τους ενοίκους για να πάρει τα λεφτά του πίσω. Τώρα κινδυνεύει ο ίδιος να του κάνουν επειδή δεν πληρώνει κοινόχρηστα.
lneam Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 να θυμησω 2 πραγματα - καθε πολυκατοικια εχει το δικο της καταστατικο που περιγραφει τις υποχρεωσεις ή δικαιωματα για ολους τους ιδιοκτητες - σε προβληματικες καταστασεις, την λυση δινει μια επαφη με δικηγορο. Εστω και για συμβουλες
adversus Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω κάνει σχεδόν το ίδιο αλλά σε πολυκατοικία που δεν έχει καν καταστατικό και διαχειριστή κτλπ. Αγόρασα πριν λίγα χρόνια σπίτι σε διώροφη κατοικία το καλοκαίρι και ήταν φρεσκοβαμμένο, έγινε πλήρης ανακαίνιση και με τις πρώτες βροχές άρχισε σοβαρό πρόβλημα με μούχλα σε κατάσταση που τα ταβάνια ήταν μαύρα τελείως. Ζήτησα από όλους να γίνει κάποια μόνωση της ταράτσας αλλά επειδή όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες δε μένουν εδώ και τα έχουν ενοικιάσει, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Όσο το προσπαθούσα με τους γείτονες έβαφα και καθάριζα κάθε τρεις και λίγο για να φεύγει η μούχλα αλλά εννοείται δεν υπήρχε λύση μέχρι που βαρέθηκα και έκανα μόνωση σε κάτι λίγο περισσότερο από τη μισή ταράτσα ( το δικό μου κομμάτι με λίγο απ΄το διπλανό διαμέρισμα λόγω ρύσης του νερού. Εννοείται και πάλι δεν ενδιαφέρθηκε κανείς Μάλιστα 3 φορές τώρα μέσα σε μόνο 4 μήνες έχουν φράξει τις αποχετεύσεις επειδή πετάνε οτιδήποτε στις λεκάνες ( βγήκαν μέχρι και σακουλάκια από πατατάκια, έλεος δηλαδή ) και έχουν ζητήσει το μερίδιο μου κι ας μη με επηρεάζει εμένα κάπου. Τα έχω δώσει αλλά από εδώ και πέρα τους εξήγησα ότι για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που δεν με επηρεάζει δε θα δώσω ούτε 1 ευρώ εαν δεν έρθουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες σε συνεννόηση να γίνει μόνωση και της υπόλοιπης ταράτσας και να πληρώσουν ότι τους αναλογεί και από την πρώτη. Είχα πάρει 3 προσφορές, έχω τα παραστατικά για οτιδήποτε έγινε αλλά δε θα κάτσω να σπάω το κεφάλι μου με ανθρώπους που δε νοιάζονται για το που μένουν αλλά και με τους άλλους που είναι ιδιοκτησία τους επίσης. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από adversus 6 1
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Την μόνωση κανονικά την πληρώνουν ολοι, και αυτό μετά την σύγκλιση και απόφαση γενικης συνέλευσης. Σε πάρα πολλές πολυκατοικιες όταν χρειαστεί μόνωση κάποιος ιδιοκτήτης δεν δέχονται και δεν συμφωνούν να του πληρώσουν την μόνωση, επειδή ο άλλος δεν μπορεί να περιμένει την κάνει και πληρώνει μόνος του και δημιουργεί για αντίποινα απλήρωτα κοινόχρηστα και υποχρεώσεις, λίγοι έχουν την υπομονή και το χρήμα να κυνηγάνε για να πληρώσει όλη η πολυκατοικια. Τώρα με την κατάσταση σας καλά ξεμπερδέματα, βρείτε δικηγόρο διότι έχετε πολύ δουλειά και πράγματα να ψάξετε και να ασχολειθειτε, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη και απαιτείται η συνεργασία όλων, άμα δεν υπάρχει γενικά συνεννόηση τότε πάτε άπατοι.
ObeyWario! Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, adversus είπε Μάλιστα 3 φορές τώρα μέσα σε μόνο 4 μήνες έχουν φράξει τις αποχετεύσεις επειδή πετάνε οτιδήποτε στις λεκάνες ( βγήκαν μέχρι και σακουλάκια από πατατάκια, έλεος δηλαδή ) και έχουν ζητήσει το μερίδιο μου κι ας μη με επηρεάζει εμένα κάπου. Μήπως έχουν κάνα μικρό παιδί που τα πετάει απο χαζομάρα της ηλικίας. Πως δεν σε επηρεάζει η αποχέτευση κοινή δεν είναι;
adversus Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Την μόνωση κανονικά την πληρώνουν ολοι, και αυτό μετά την σύγκλιση και απόφαση γενικης συνέλευσης. Σε πάρα πολλές πολυκατοικιες όταν χρειαστεί μόνωση κάποιος ιδιοκτήτης δεν δέχονται και δεν συμφωνούν να του πληρώσουν την μόνωση, επειδή ο άλλος δεν μπορεί να περιμένει την κάνει και πληρώνει μόνος του και δημιουργεί για αντίποινα απλήρωτα κοινόχρηστα και υποχρεώσεις, λίγοι έχουν την υπομονή και το χρήμα να κυνηγάνε για να πληρώσει όλη η πολυκατοικια. Τώρα με την κατάσταση σας καλά ξεμπερδέματα, βρείτε δικηγόρο διότι έχετε πολύ δουλειά και πράγματα να ψάξετε και να ασχολειθειτε, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη και απαιτείται η συνεργασία όλων, άμα δεν υπάρχει γενικά συνεννόηση τότε πάτε άπατοι. Προσωπικά τις γενικές ( ρευμα, νερό κτλπ ) κοινόχρηστες δαπάνες τις πληρώνω κανονικά και δε θα σταματήσω. Αυτό που δε θα πληρώνω είναι έκτατες δαπάνες οι οποίες ως τώρα με την αποχέτευση π.χ γίνονται με την πρωτοβουλία ενός ενοικιαστή χωρίς να ρωτήσει καν και η πληρωμή γίνεται απλά 20x6 διαμέρισματα π.χ 2 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Μήπως έχουν κάνα μικρό παιδί που τα πετάει απο χαζομάρα της ηλικίας. Πως δεν σε επηρεάζει η αποχέτευση κοινή δεν είναι; 3 μικρά παιδιά τα οποία τα έχουν όλη μέρα με τον Παππού τους ο οποίος είναι με ειδικές ανάγκες και με το ζόρι προσέχει τον εαυτό του. Όχι έχω βγάλει δική μου γραμμή κατα την ανακαίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις