StamTheMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, hydra7 είπε Το να έπιασε 1-2 να μιλήσει πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση και να έφαγε άκυρο είστε σίγουροι ότι δεν συνέβη? Αναφορά σε κείμενο Με οσα εχουμε,δε μπορουμε να πουμε κατι αλλο. Δεν υποθετουμε,αυτο ειναι κανονας.
andreas1gr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε 100% δικιο εχει ο νεος ιδιοκτήτης, πληρώστε πρωτα την μόνωση και μετα του ζητάτε να πληρωσει τα κοινόχρηστα. Αλλιως στα δικαστήρια Τελικά εσύ πρέπει να είσαι συγγενής του ανεκδιήγητου νέου ιδιοκτήτη… 🤣 2
VonLoutsos Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 19 minutes ago, prototypegr said: Άμα είναι έτσι, να φτιάξω κι εγώ θερμομόνωση μόνο στο δικό μου διαμέρισμα και να χρεώσω τα έξοδα σε όλη την πολυκατοικία! Πως και δεν το σκέφτηκα κι εγώ και πόσοι άλλοι ιδιοκτήτες τόσο καιρό! Το έχουν σκεφτεί μην νομίζεις. Στην πολυκατοικία μου ο ηλικιωμένος ένοικος το κάνει σχεδόν κάθε ένα με δύο χρόνια (χωρίς να ρωτήσει συνελευσεις κτλ) και δεν πληρώνει κοινοχρηστα. Η πολυκατοικία δεν πολυασχολείται γιατί 8 διαμερίσματα(με τους μισούς ιδιοκτήτες) κανένας δεν έχει όρεξη να τον τρέξει και να χαλάσει λεφτά σε δικαστήρια κτλ. αυτός ξέρει πως για να πάρουν τα κοινόχρηστα πρέπει να πληρώσουμε πολλά περισσότερα και αν τα πάρουμε (παίζει και το διαμέρισμα που μένει να το έχει γράψει στον γιο του οπότε ακόμα πιο γιολο). Βέβαια όταν κόπηκε το ρεύμα στο ασανσέρ (επειδή λογικό να μένουν απλήρωτα κάποια) μάντεψε ποιον πήγε εμπλοκή μια εβδομάδα μέσα γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για το ρεύμα....... ΥΓ. Είχε φωνάξει να φανταστεί αστυνομία οταν το συνεργείο της κόκκινης έβαζε οπτική ίνα στην πολυκατοικία. Μερακλής ο Αλβανός αρχιμάστορας του είπε αν μου υπογράψεις χαρτί πως εσύ ευθύνεσαι που εγώ (ειχε ολες τις προβλεπόμενες άδειες) θα σταματήσω την εργασία που μου έχουν αναθέσει σταματάω εδώ και τώρα. Μάντεψε ποιος το γύρισε σε οχι παιδιά εγώ φοβόμουν μηπως είναι τίποτα άσχετοι κτλ....
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Fan είπε Το θέμα είναι ότι μόνος του αποφάσισε να μονώσει το μέρος της ταράτσας που είναι πάνω Απο τα λεγομενα του νηματοθετη δεν προκυπτει τι ακριβώς μωνωση εγινε ουτε αν υπυρχε προϋπάρχων προβλημα υγρασιας το οποιο ο νεος ιδιοκτητησ ανακαλυψε κατα την ανακαίνιση.Ουτε τι διαδικασιες εκανε και τι αντιμετωπιση ειχε. Γενικώς ειναι πολλα που δεν γνωριζουμε για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα .Κατ εμε λοιπον μπορουμε μονο να μιλησουμε για το τι ισχυει ΓΕΝΙΚΩΣ νομικα και οχι ειδικά για την συγκεκριμενη περιπτωση εκτός αν ο νηματοθετης αποφασισει να γινει πιο συγκεκριμένος. Γενικως λοιπον η ταρατσα ειναι κοινόχρηστος χώρος και εφοσον υπαρχει προβλημα πληρωνουν ολοι ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΑ. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από filipprin 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, Fan είπε Long story short, ο νέος ιδιοκτήτης τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, γιατί δεν έβαζε στα κοινά έξοδα τη μόνωση, η εταιρεία άφησε την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας κοινόχρηστα και να κόψουν το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας. Πωπω τι ευλογια ειναι αυτο να μην πληρωνεις κοινοχρηστα και ας κατεβαινεις με φακο τις σκαλες και ας σκουπιζει ο καθενας τον οροφο του!!! Γιατι το λεω αυτο? Γιατι υπαρχουν κοινοχρηστα/περιπτωσεις που τα χρυσοπληρωνεις ολα! Να μην μιλαει κανενας..! και να μην ξερεις πως να το αντιμετωπισεις.. 1
lordvec Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Αν ήταν θέμα υγρασίας και έκανε μόνωση μόνο από πάνω του, μλκια έκανε. Μπορεί να τραβάει υγρασία από δίπλα και να σκάει σε αυτόν. Μισές δουλειές.... 1
thanos13ins Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, Fan είπε Πριν από έναν χρόνο σε μία πολυκατοικία που μένει συγγενής μου, αγοράστηκε ένα διαμέρισμα και ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το ανακαινίσει πλήρως. Το θέμα είναι ότι μόνος του αποφάσισε να μονώσει το μέρος της ταράτσας που είναι πάνω από το διαμέρισμά του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και όταν το ολοκλήρωσε ξεκίνησε να ζητάει τα χρήματα από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν. Long story short, ο νέος ιδιοκτήτης τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, γιατί δεν έβαζε στα κοινά έξοδα τη μόνωση, η εταιρεία άφησε την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας κοινόχρηστα και να κόψουν το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι όλοι ηλικιωμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί ο νέος ιδιοκτήτης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα, εάν πρώτα δεν μοιραστούν τα έξοδα της μόνωσης. Έψαξα λίγο τι γίνεται όταν δεν πληρώνει κάποιος κοινόχρηστα, αλλά είναι τόση η γραφειοκρατεία και τα χαρτιά που χρειάζεσαι για να κινηθείς εναντίον του, που δεν μπαίνει κανένας στον κόπο. Έχω δύο ερωτήσεις. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με το κοινόχρηστο ρεύμα; ρύθμιση ή κάτι ανάλογο; Ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα ενός γέρου, που έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν μετακομίζει στο διαμέρισμα που αγόρασε, ίσως από εγωισμό, εφόσον δεν του πληρώσουν τη μόνωση. Είναι οικονομικά άνετος και μένει σε διπλανή πολυκατοικία, στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα! Διαβάζοντας κάποιος τα σχόλια,με ελάχιστες γνώσεις αστικού δικαίου, καταλαβαίνει γιατί έχει καταλήξει εδώ αυτή η χώρα... Άγνοια, έτσι μου γουστάρει, άκρη με γέρους, ότι να'ναι... Τι ισχύει: Κοινόχρηστα έξοδα βελτίωσης της οικοδομής γίνονται κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης. Μπούρδες του τύπου "πληρώνω μόνος μου και μετά δεν πληρώνω κοινόχρηστα για να ρεφάρω" δεν θα σταθούν σε κανένα δικαστήριο. Αν υπήρχε όντως σοβαρό πρόβλημα λόγω μη ύπαρξης μόνωσης (λογικό και συμβαίνει) τότε καλείς το υγειονομικό, συντάσσεται μία ωραία έκθεση αυτοψίας από την υπηρεσία,και μετά πηγαίνεις "αίμα" τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες που δεν θέλουν να πληρώσουν. Αν δεν ήταν ζωτικής σημασίας για την υγεία του ενοίκου, τότε καλώς δεν συμφώνησαν. Στην τελική, όταν έκανε τα συμβόλαια αποδέχθηκε πλήρως τον κανονισμό της πολυκατοικίας και τις εγκαταστάσεις στις οποίες ανήκει το διαμέρισμα. Αν δεν του άρεσε μετά και ζεσταίνεται, δικό του πρόβλημα. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να πληρώσουν. Αν υπάρχει φθορά με αποτέλεσμα υγρασία, διαρροές κτλ, αλλάζει το θέμα. Τώρα ο τύπος που δεν πληρώνει κοινόχρηστα: έκτακτη γενική συνέλευση, σύνταξη πρακτικού ότι εξουσιοδοτείται ο διαχειριστής εκ μέρους της γενικής συνέλευσης να προβεί στις νόμιμες ενέργειες, ραντεβού με δικηγόρο,και ζητάτε να επιβαρυνθεί και τα δικαστικά έξοδα. Μόλις κατατεθεί η αγωγή και αρχίσει να μετράει έντοκα το ποσό, φοράνε γραβάτα όσοι "δεν γουστάρουν" να πληρώσουν. Σημειωτέον,να έχει 3 μήνες τουλάχιστον απλήρωτα. Ρύθμιση μπορεί να γίνει με τον πάροχο ρεύματος. Η ΔΕΗ κάνει σίγουρα ρύθμιση σε κοινόχρηστο. 3
momotis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Fan είπε Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης Είναι οικονομικά άνετος και μένει σε διπλανή πολυκατοικία, στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα! Εγώ είμαι εκτός,αλλα εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια.. Spoiler εύρεσης καλού δικηγόρου. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από momotis
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanos13ins είπε Τι ισχύει: Κοινόχρηστα έξοδα βελτίωσης της οικοδομής γίνονται κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευση Εχεισ καποιο στοιχειο οτι εκανε θερμομωνωση και οχι υγρομωνωση λογο προβλήματος υγρασίας πχ ?????Η οτι ζητησε γενικη συνευλεση και τον γραψανε???Διοτι αν εβαζε η ταρατσα νερα στο διαμερισμα του πληρωνουν ολοι 1 ώρα πριν, filipprin είπε Παντω αν κρινω απο το γεγονός οτι ακομα δεν εχει κανει συνελευση η πολυκατοικια για να αντιμετωπισει το θεμα κατι ειναι πολυ σάπιο στο βασιλειο τής δανιμαρκιας Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από filipprin
Allan-Wake Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, prototypegr είπε Άμα είναι έτσι, να φτιάξω κι εγώ θερμομόνωση μόνο στο δικό μου διαμέρισμα και να χρεώσω τα έξοδα σε όλη την πολυκατοικία! Πως και δεν το σκέφτηκα κι εγώ και πόσοι άλλοι ιδιοκτήτες τόσο καιρό! η ταρατσα ανοικει σε ολους... δεν εκανε στο σπιτι του μονωση.. διαβασε ξανα το θεμα
thanos13ins Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, filipprin είπε Εχεισ καποιο στοιχειο οτι εκανε θερμομωνωση και οχι υγρομωνωση λογο προβλήματος υγρασίας πχ ?????Η οτι ζητησε γενικη συνευλεση και τον γραψανε???Διοτι αν εβαζε η ταρατσα νερα σο διαμερισμα του πληρωνουν ολοι Ακριβώς για αυτό τον λόγο εχει μπει η λέξη "ΑΝ" Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από thanos13ins
nermain Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, argimeg είπε Δηληδή αυτός ο κύριος δεν ρώτησε κανέναν και αποφάσισε να κάνει μόνος του την μόνωση μόνο πάνω από το κεφάλι του σε κοινόχρηστο χώρο. Ίσα που μπορούν να του πουν να την ξηλώσει και θα είναι και 100% νόμιμοι. Μην τα βάζετε μερικοί με τους "γέρους", δεν έχετε ιδέα τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν και τι υποχρεώσεις, ακόμα και σε αυτήν την ηλικία. Δεν παίρνουν όλοι σύνταξη 1.500€. Για πολλούς ακόμα και τα 20€ τον μήνα είναι σημαντικό ποσό. Πολυ εξυπνο αυτο ας εχει δηλαδη μαυρη μουχλα ολο το ταβανι και περιμενε ΓΣ για να μονωσεις την ταρατσα, ασε και το παιδακι σου μεσα στο σπιτι να παιξει στο μελλον χαρακτηρας το last of us. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 28 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε η ταρατσα ανοικει σε ολους... δεν εκανε στο σπιτι του μονωση.. διαβασε ξανα το θεμα Αναφορά σε κείμενο Το θέμα είναι ότι μόνος του αποφάσισε να μονώσει το μέρος της ταράτσας που είναι πάνω από το διαμέρισμά του, 1
kage Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστη έχουμε πει Κάποιες ταράτσες ή δώμα ή μέρος αυτων μπορεί να έχουν αποκλειστική χρήση ειτε με πράξη σύστασης της οροφοκτησίας είτε με ξεχωριστή κοινή συμφωνία των συγκυρίων ή να εχει το δικαίωμα κατά υψουν .εν ολιγης να εχει συμφωνηθει το θέμα δαπάνες στην συσταση/καταστατικό... π.χ. 50/50 Η μιση μόνωση είναι φειλ...προσωπικά θα έλεγα δεν υπάρχει απόλυτη λύση για σωστή μόνωση σε πλάκα ή τουλάχιστον αυτή η λύση πρέπει να επαναλαμβανεται κάθε χ χρόνια.. Έχουν βγει διαμερίσματα σε πλειστηριασμο απο κοινόχρηστα αλλά κατεληξε εκει λογω προβληματος νοημοσυνης /ψυχολογικου ..όταν κάποιοι δεν δίνουν 1 2 χιλ ευρώ γ μόνωση δεν θα δώσουν τα πολλαπλασια γ δικές /αναβολές/ παραβολα /εφεση κ ταυτοχρονα να μην φτιάξουν το πρόβλημα Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από kage
The_Judas Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το θέμα με τα κοινόχρηστα νομίζω ότι ειναι πολύ παλιό φαινόμενο στην Ελλάδα... Θα πρέπει να μιλήσετε με δικηγόρο δεν νομίζω να υπάρχει εύκολη λύση. Αλλά και πάλι για να αξίζει τον κόπο θα πρέπει να μαζευτεί μεγάλο ποσό οφειλής. Κλασικά όμως υπάρχουν πολλά κενά στην ιστορία. Αναφορά σε κείμενο Long story short, ο νέος ιδιοκτήτης τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, γιατί δεν έβαζε στα κοινά έξοδα τη μόνωση, η εταιρεία άφησε την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας κοινόχρηστα και να κόψουν το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας. Το ότι δεν πληρώνει κανένας δεν σχετίζεται με τον περίεργο. Επίσης ασανσέρ δεν έχετε; Με τα πόδια κατεβαίνουν όλοι; Δεν μπορεί να αναλάβει άλλη εταιρεία διαχείρισης; Τι σόι εταιρεία διαχείρισης είναι αυτή που φοβάται ένα περίεργο; Συνήθως έχουν δικηγόρους αυτές οι εταιρείες. Οπότε μάλλον είναι πιθανό να μην είναι μόνος ένας αλλά πολλοί μαζεμένοι περίεργοι ένοικοι... Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις