hydra7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Το σενάριο να είναι οι υπόλοιποι στα π@π@ρι@ τους αφού η ταράτσα δεν είναι πάνω από το δικό τους διαμέρισμα? Το να έπιασε 1-2 να μιλήσει πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση και να έφαγε άκυρο είστε σίγουροι ότι δεν συνέβη? Quote Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι όλοι ηλικιωμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί ο νέος ιδιοκτήτης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα, εάν πρώτα δεν μοιραστούν τα έξοδα της μόνωσης. Η χαρά της συνεννόησης... 3
Allan-Wake Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimakos00 είπε Σωστό αυτό αλλά πάντα πρώτα με κοινή απόφαση και εάν απαιτείται. Καλά εγώ ειμαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος προσπάθησε να βγάλει άκρη. Αλλά με τους γέρους σε παλιές οικοδομές έχετε δοκιμάσει να βγάλετε συνενόηση? Γι'αυτό έφτιαξε το δικό του κομμάτι της ταράτσας μόνο και σωστά ζητάει χρήματα. Όταν θα φτιάξετε το υπόλοιπο, θα πληρώσει και αυτός ότι πρέπει. Προφανώς το σπίτι του δεν είναι λειτουργικό χωρίς μόνωση από πάνω του. Πήγαινε εσύ να βγάλεις άκρη με τους γέρους και να τους εξηγήσεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από Allan-Wake 1 5 1
cyberguy Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 κατι μου λεει οτι ακουμε την μισή αλήθεια σε αυτό το νήμα. 7
nermain Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Εχει και χειροτερα, σε πολυκατοικια με 30 διαμερισματα πληρωνουν κοινοχρηστα τα 4 (τα 10 ειναι αδεια βεβαια αλλα νομιζω οτι παλι πρεπει να πληρωνουν) και εσεις ψαχνεστε για εναν; Ας βαζατε τη μονωση της ταρατσας στα κοινοχρηστα κατα 50%. Εδω εμεις πρωτο οροφο θα μονωσουμε μονοι μας απο κατω το καλοκαιρι και θα μας την πουνε κιολας ειμαι σιγουρος.
Titanik Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε 100% δικιο εχει ο νεος ιδιοκτήτης, πληρώστε πρωτα την μόνωση και μετα του ζητάτε να πληρωσει τα κοινόχρηστα. Αλλιως στα δικαστήρια Νομίζω ότι πρέπει να πληρώσει τα κοινόχρηστα στο παρακαταθηκων και δανείων
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν έπρεπε να συμφωνηθεί πρώτα αυτό; Απόφαση γενικής συνέλευσης. Ακριβώς αυτό. 1
samsunglife Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Fan είπε Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν μετακομίζει στο διαμέρισμα που αγόρασε, ίσως από εγωισμό, εφόσον δεν του πληρώσουν τη μόνωση. Είναι οικονομικά άνετος και μένει σε διπλανή πολυκατοικία, στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα! Υπάρχει λύση: αγωγή του διαχειριστή (ύστερα από απόφαση της ΓΣ) για την καταβολή των κοινοχρήστων. Μπορει να φτάσει μέχρι και σε πληστειριασμο σε ένα από τα ακίνητα του 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, takoulou είπε Κανονικά θα πάει αναλογικά... Πίνακας χιλιοστών.
ObeyWario! Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Να δείτε που τον νέο ιδιοκτήτη τον λένε Νίκο και είναι απο Καλλιθέα Γνωστός και ως Allan wake 4 1
generalb31 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Παντως στη δικια μου πολυκατοικια....(ειμαι και διαχειριστης ) βγαζω πολυ καλυτερα ακρη με τους ενοικους μεγαλυτερης ηλικιας παρα με τους νεους !!! Μη βγαζετε χολη κατευθειαν για τους και καλα γερους.....δε βρεθηκαμε μονοι μας ξαφνικα στον κοσμο !!!! Και για να λεμε και ολες τις αληθειες.....ο "γερος" εχει συνταξη....εχει κανει κουμαντα....εχει λεφτα στην ακρη για παν ενδεχομενο.....και δεν εχει τα εξοδα που εχουμε οι νεοτεροι.....και ετσι πληρωνει πιο ευκολα !!! 12 2
giavra Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Fan είπε Πριν από έναν χρόνο σε μία πολυκατοικία που μένει συγγενής μου, αγοράστηκε ένα διαμέρισμα και ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το ανακαινίσει πλήρως. Το θέμα είναι ότι μόνος του αποφάσισε να μονώσει το μέρος της ταράτσας που είναι πάνω από το διαμέρισμά του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και όταν το ολοκλήρωσε ξεκίνησε να ζητάει τα χρήματα από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν. Long story short, ο νέος ιδιοκτήτης τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, γιατί δεν έβαζε στα κοινά έξοδα τη μόνωση, η εταιρεία άφησε την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας κοινόχρηστα και να κόψουν το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι όλοι ηλικιωμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί ο νέος ιδιοκτήτης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα, εάν πρώτα δεν μοιραστούν τα έξοδα της μόνωσης. Έψαξα λίγο τι γίνεται όταν δεν πληρώνει κάποιος κοινόχρηστα, αλλά είναι τόση η γραφειοκρατεία και τα χαρτιά που χρειάζεσαι για να κινηθείς εναντίον του, που δεν μπαίνει κανένας στον κόπο. Έχω δύο ερωτήσεις. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με το κοινόχρηστο ρεύμα; ρύθμιση ή κάτι ανάλογο; Ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα ενός γέρου, που έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν μετακομίζει στο διαμέρισμα που αγόρασε, ίσως από εγωισμό, εφόσον δεν του πληρώσουν τη μόνωση. Είναι οικονομικά άνετος και μένει σε διπλανή πολυκατοικία, στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα! ασχετως τι εκανε ο ιδιος αυτοβουλος τι παει να πει δεν πληρωνει; με συνχωρεις αλλα υπαρχει καταστατικο της πολυκατοικιας επρεπε βαση νομου αυτο να τηρησει,οχι να κανει οτι του γουσταρει μπορουν να κινηθουν νομικα οι υπολοιποι ενοικιαστες ν
prototypegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε Καλά εγώ ειμαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος προσπάθησε να βγάλει άκρη. Αλλά με τους γέρους σε παλιές οικοδομές έχετε δοκιμάσει να βγάλετε συνενόηση? Γι'αυτό έφτιαξε το δικό του κομμάτι της ταράτσας μόνο και σωστά ζητάει χρήματα. Όταν θα φτιάξετε το υπόλοιπο, θα πληρώσει και αυτός ότι πρέπει. Προφανώς το σπίτι του δεν είναι λειτουργικό χωρίς μόνωση από πάνω του. Πήγαινε εσύ να βγάλεις άκρη με τους γέρους και να τους εξηγήσεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν. Άμα είναι έτσι, να φτιάξω κι εγώ θερμομόνωση μόνο στο δικό μου διαμέρισμα και να χρεώσω τα έξοδα σε όλη την πολυκατοικία! Πως και δεν το σκέφτηκα κι εγώ και πόσοι άλλοι ιδιοκτήτες τόσο καιρό! 2 1
NickyP Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Fan είπε Πριν από έναν χρόνο σε μία πολυκατοικία που μένει συγγενής μου, αγοράστηκε ένα διαμέρισμα και ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το ανακαινίσει πλήρως. Το θέμα είναι ότι μόνος του αποφάσισε να μονώσει το μέρος της ταράτσας που είναι πάνω από το διαμέρισμά του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και όταν το ολοκλήρωσε ξεκίνησε να ζητάει τα χρήματα από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν. Long story short, ο νέος ιδιοκτήτης τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, γιατί δεν έβαζε στα κοινά έξοδα τη μόνωση, η εταιρεία άφησε την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας κοινόχρηστα και να κόψουν το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι όλοι ηλικιωμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί ο νέος ιδιοκτήτης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα, εάν πρώτα δεν μοιραστούν τα έξοδα της μόνωσης. Έψαξα λίγο τι γίνεται όταν δεν πληρώνει κάποιος κοινόχρηστα, αλλά είναι τόση η γραφειοκρατεία και τα χαρτιά που χρειάζεσαι για να κινηθείς εναντίον του, που δεν μπαίνει κανένας στον κόπο. Έχω δύο ερωτήσεις. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με το κοινόχρηστο ρεύμα; ρύθμιση ή κάτι ανάλογο; Ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα ενός γέρου, που έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχει λύση για να αναγκαστεί να πληρώσει κοινόχρηστα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν μετακομίζει στο διαμέρισμα που αγόρασε, ίσως από εγωισμό, εφόσον δεν του πληρώσουν τη μόνωση. Είναι οικονομικά άνετος και μένει σε διπλανή πολυκατοικία, στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα! Έχουμε το ίδιο πρόβλημα,ο ιδιοκτήτης έχει δίκιο, γιατί είχε υγρασία και δεν μπορούσε να νοικιάσει,τον γράφαμε κανονικά,προχώρησε μόνος του,και απλά δεν πληρώνει σε κοινόχρηστα τα υλικά που είχε βάλει,300 ευρώ.περαν τον 300 ευρώ πληρώνει όμως,δεν είναι ότι σταμάτησε γενικώς να πληρώνει.το κλειδί είναι ότι είναι ταράτσα κοινόχρηστος χώρος .όπως είπε και άλλος φίλος πιο πάνω ,όταν μονωθει και το υπόλοιπο θα πληρώσει το μερίδιο του. 2
argimeg Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δηληδή αυτός ο κύριος δεν ρώτησε κανέναν και αποφάσισε να κάνει μόνος του την μόνωση μόνο πάνω από το κεφάλι του σε κοινόχρηστο χώρο. Ίσα που μπορούν να του πουν να την ξηλώσει και θα είναι και 100% νόμιμοι. Μην τα βάζετε μερικοί με τους "γέρους", δεν έχετε ιδέα τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν και τι υποχρεώσεις, ακόμα και σε αυτήν την ηλικία. Δεν παίρνουν όλοι σύνταξη 1.500€. Για πολλούς ακόμα και τα 20€ τον μήνα είναι σημαντικό ποσό. 1 1
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) H ταρατσα ειναι κοινόχρηστος χώρος και εφοσον υπαρχει προβλημα πληρωνουν ολοι ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΑ.Το αν ζητησε γενικη συνελευση και τον γραψανε ολοι δεν το ξερουμε.Οτι θα επρεπε να ενημερωση πριν για το θεμα ειναι προφανες.Απο την αλλη αν δεν ειδε ανταποκριση και γνωριζοντας οτι νομικα εχει δικιο το παει στην κοντρα.... Γενικώς ειναι πολλα που δεν γνωριζουμε για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από filipprin 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις