evans00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Toyota yaris 2010 αυτόματο. Ξαφνικά σταμάτησε να δέχετε ταχύτητες την ώρα που σταμάτησα στην κινηση. Το αμάξι λειτουργεί κανονικά αλλά δεν παίρνει ταχύτητα. Αναβοσνηνει η ένδειξη Ν(νεκρά) όταν βάζω να πάω μπροστά ή όπισθεν. Το πήγα το αμάξι συνεργείο(επίσημη αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ) κ μου είπαν για ενεργοποιητή σασμάν αλλά θα πουν τιμή από βδομάδα. Έχετε ιδέα πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό? Επίσης ξέρεις κάνεις γιατί δημιουργήθηκε αυτό το θέμα?
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, evans00 είπε Toyota yaris 2010 αυτόματο. Ξαφνικά σταμάτησε να δέχετε ταχύτητες την ώρα που σταμάτησα στην κινηση. Το αμάξι λειτουργεί κανονικά αλλά δεν παίρνει ταχύτητα. Αναβοσνηνει η ένδειξη Ν(νεκρά) όταν βάζω να πάω μπροστά ή όπισθεν. Το πήγα το αμάξι συνεργείο(επίσημη αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ) κ μου είπαν για ενεργοποιητή σασμάν αλλά θα πουν τιμή από βδομάδα. Έχετε ιδέα πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό? Επίσης ξέρεις κάνεις γιατί δημιουργήθηκε αυτό το θέμα? Clutch actuator κλασικό πρόβλημα με τα MMT αυτόματα κιβώτια. Στο auris που μας έβγαλε πρόβλημα στην αντιπροσωπεία τότε μόνο το ανταλλακτικό είχε κάπου 700 ευρώ αν θυμάμαι καλά , το πήγαμε εκτός αντιπροσωπείας και μας το επισκεύασε (ναι επισκευάζεται αυτό) με κόστος περίπου 100 ευρώ. Βέβαια έβγαλε πάλι πρόβλημα μετά από ένα διάστημα το επισκεύασε εκ νέου (δωρεάν) και από τότε δεν παρουσίασε πρόβλημα μέχρι στιγμής.
evans00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Clutch actuator κλασικό πρόβλημα με τα MMT αυτόματα κιβώτια. Στο auris που μας έβγαλε πρόβλημα στην αντιπροσωπεία τότε μόνο το ανταλλακτικό είχε κάπου 700 ευρώ αν θυμάμαι καλά , το πήγαμε εκτός αντιπροσωπείας και μας το επισκεύασε (ναι επισκευάζεται αυτό) με κόστος περίπου 100 ευρώ. Βέβαια έβγαλε πάλι πρόβλημα μετά από ένα διάστημα το επισκεύασε εκ νέου (δωρεάν) και από τότε δεν παρουσίασε πρόβλημα μέχρι στιγμής. Μου είπαν στην αντιπροσωπεία ότι μπορεί να επισκευαστεί ή να βάλουν καινούργιο. Για να επισκευαστεί στην αντιπροσωπεία σου είχαν πει τιμή? Αν είναι να τον πάω κ γω εκτός αντιπροσωπείας. Επίσης σου εξήγησαν γιατί συμβαίνει αυτό το πρόβλημα? Ευχαριστώ για την απάντηση. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από evans00
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 28 λεπτά πριν, evans00 είπε Μου είπαν στην αντιπροσωπεία ότι μπορεί να επισκευαστεί ή να βάλουν καινούργιο. Για να επισκευαστεί στην αντιπροσωπεία σου είχαν πει τιμή? Αν είναι να τον πάω κ γω εκτός αντιπροσωπείας. Επίσης σου εξήγησαν γιατί συμβαίνει αυτό το πρόβλημα? Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μου είπαν και δεν ρώτησα καθώς συνήθως αυτοί δεν επισκευάζουν και κάνουν αντικατάσταση. Επίσης δεν μου είπαν γιατί χάλασε (φαντάζομαι όπως χαλάνε όλα τα αναλώσιμα με τα από κάποια km) γιατί δεν είχαμε το αμάξι εκεί , το αμάξι το είχαμε εκτός αντιπροσωπείας και ξέραμε ήδη το πρόβλημα και το ανταλλακτικό που χρειαζόταν απλώς πέρασα μια βόλτα να δω πόσο έχει καινούργιο. Αν είχε 300 ευρώ πχ θα το έπαιρνα για 700 όχι.
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 καταρχας αλλαζεις τον δισκο σεταρεις και μετα αν το συνεχιζει πας παραπερα
evans00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν μου είπαν και δεν ρώτησα καθώς συνήθως αυτοί δεν επισκευάζουν και κάνουν αντικατάσταση. Επίσης δεν μου είπαν γιατί χάλασε (φαντάζομαι όπως χαλάνε όλα τα αναλώσιμα με τα από κάποια km) γιατί δεν είχαμε το αμάξι εκεί , το αμάξι το είχαμε εκτός αντιπροσωπείας και ξέραμε ήδη το πρόβλημα και το ανταλλακτικό που χρειαζόταν απλώς πέρασα μια βόλτα να δω πόσο έχει καινούργιο. Αν είχε 300 ευρώ πχ θα το έπαιρνα για 700 όχι. Εμένα μου ανέφεραν σαν επιλογή ότι μπορούν να το επισκευάσουν. Θα δείξει την Τρίτη. Ναι κ μένα το 700 μου ακούγεται υπερβολικό. Κλασσικές τιμές αντιπροσωπείας. Στην Κίνα βλέπω το βρίσκεις με 50 ευρώ το ανταλλακτικό. 39 λεπτά πριν, filipprin είπε καταρχας αλλαζεις τον δισκο σεταρεις και μετα αν το συνεχιζει πας παραπερα Δεν μου έδωσαν αυτήν την επιλογή. Να τους το αναφέρω? Αν κ πιστεύω δεν θα μου δώσουν σημασία.
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο δισκος ποσα χιλιομετρα εχει κανει περιπου?Οταν εχει φτασει στο τέλος τησ ζωής του πεταει βλαβη σε διαφορα συστηματα εικονικες.ΠΧ οταν ο ενεργοποιητης δεν βλεπει πάχος δισκου στις προδιαγραφες που εχει και δεν μπορει να αλλαξει τχυτητα νομιζει οτι εχει ο ιδιος προβλημα και πεταει βλαβη.Το προβλημα που ειχε αυτο το συστημα ειναι οτι ηθελε καλιμπρρισμα καθε 15000 χλμ αλλιώς ετρωγε τον δισκο για πλακα Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από filipprin
evans00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, filipprin είπε Ο δισκος ποσα χιλιομετρα εχει κανει περιπου?Οταν εχει φτασει στο τέλος τησ ζωής του πεταει βλαβη σε διαφορα συστηματα εικονικες.ΠΧ οταν ο ενεργοποιητης δεν βλεπει πάχος δισκου στις προδιαγραφες που εχει και δεν μπορει να αλλαξει τχυτητα νομιζει οτι εχει ο ιδιος προβλημα και πεταει βλαβη.Το προβλημα που ειχε αυτο το συστημα ειναι οτι ηθελε καλιμπρρισμα καθε 15000 χλμ αλλιώς ετρωγε τον δισκο για πλακα Το αμάξι στο σύνολο έχει 192000klm. Αυτό όμως που εξηγείς δεν θα μπορούσαν να το δουν στο συνεργείο κ απλά να αλλάξουν δίσκο? Εκτός αν το κάνουν για παίρνουν τα λεφτά του κοσμακι.
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, filipprin είπε χωρίς να αλλαξεις δισκο? δεν υπάρχει περίπτωση.
jimmy1966 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικα τι εγινε;Λυθηκε το προβλημα και με ποιο τροπο; Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από jimmy1966
aspaf59 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Spoiler Επεξ/σία 11 Μαΐου 2024 από aspaf59
Dark_Nightfall Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 12 λεπτά πριν, aspaf59 είπε Καλησπέρα σας, Toyota Yaris 2008 με σειριακό σασμάν. Μου κάνει το θέμα που αναφέρετε, δηλαδή όταν θα είμαι σταματημένη αναβοσβήνει η ένδειξη Ν (νεκρά) βγάζει τη σήμανση με το γρανάζι κ δεν δέχεται ταχύτητες. Το αμάξι έχει 165.000 χλμ. Πρώτη φορά το έκανε 01/2023 και τώρα το έκανε 12/2023 κ από τότε μέχρι σήμερα με επισκευές το έχει κάνει άλλες 5 φορές. Ο μηχανικός που το πήγαινα προφανώς έκανε πειράματα γιατί έλεγε ότι δεν του βγάζει συγκεκριμένο πρόβλημα στον υπολογιστή. Την τελευταία φορά είχε επισκευάσει ένα δισκάκι κ είχε πάρει 450€… την πρώτη φορά επισκεύασε το ένα μοτέρ επιλογέα (λέει έχει τρία μοτέρ) με κόστος 650€.. στο ενδιάμεσο έκανε και καλά κάτι ρυθμίσεις.. με τα πολλά αποφάσισα να το πάω αλλού γιατί μου είπε τώρα ότι πρέπει να αλλάξει και το τρίτο μοτέρ αλλα 500€.. στο καινούργιο συνεργείο που πηγα λέει ότι τους έβγαλε πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί και το δίσκο πλατό, ένα ρουλεμάν συμπλέκτη που έχει φθαρεί και ότι έχει θέμα και ο ενεργοποιητης ο κόστος του οποίου 1000€.. τα παραπάνω σε συνεργασία με μηχανικό της toyota κ με ανταλλακτικά γνήσια.. ένα σύνολο 1700€… πραγματικά αξιζει να δοθούν τα λεφτά αυτά;!ειμαι σε απόγνωση… Υπάρχει κάποιος που έλυσε το πρόβλημα κ έχει κάποιο συνεργείο να προτείνει; ευχαριστώ εκ των προτέρων Αν είναι ο ενεργοποιητής σασμάν (clutch actuator) σαν ανταλλακτικό και μόνο είναι ακριβό , το γνήσιο προφανώς , κάπου στα 700€ είχε όταν ρωτήσαμε αντιπροσωπεία πριν χρόνια για το auris. Αυτό επισκευάζεται αν ξέρει κάποιος να ασχοληθεί , αν είσαι από Αθήνα εμείς είχαμε πάει Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Αιγάλεω κοντά στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ σε κάποιο συνεργείο εκεί , δεν το θυμάμαι , πάνε χρόνια και στο google maps που το έψαξα δεν το βρήκα , μπορεί να έκλεισε η να άλλαξε όνομα αλλά δεν χάνεις κάτι να πάρεις μερικά τηλέφωνα στα συνεργεία εκεί γύρω να ρωτήσεις. Πήγαινε σε 2-3 αντιπροσωπείες να δεις αν είναι όντως ο ενεργοποιητής και ανάλογα πράττεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα