tkorovesis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Καλησπέρα και καλή ανάσταση σε όλους. καταλάθος πάτησα ένα link στο ipad που είχε έρθει προωθηση μέσω μηνυμάτων απο το iphone μου επειδή έλεγε ελτα και περιμενω δέματα item-search-elta . com (το σπαω έτσι για να το ψάξει κάποιος που ξέρει και να μην μπορει να το πατήσει καταλάθος καποιος, αν ειναι κατα των κανόνων ας σβηστεί) αυτό σε στέλνει στο google στην αναζήτηση με ερώτημα "nik omek", όχι σε κάποιο ψεύτικο σαιτ έκανα επαναφορά στο σαφάρι, έκανα επαναεκκίνηση. Αξίζει να κάνω επαναφορά σε εργοστασιακές στο κινητό ή δεν ήταν τίποτα? Ας πει κάποιος που ξέρει το ios καλύτερα απο εμένα...
dtk-386 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Ακόμα μυαλό δεν έχετε βάλει κάποιοι. Τόσες φορές σας έχουν πει μην πατάτε λινκς εσείς εκεί. Ειδικά του ΕΛΤΑ το ξέρει και η θεία μου.
Haldol Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δε χρειαζόταν να κάνεις τίποτε από αυτά που έκανες. Και προφανώς ούτε επαναφορά σε εργοστασιακές χρειάζεται, ή τίποτε άλλο παρόμοιο. Ένα phising site έχει στόχο να κλέψει τα στοιχεία σου (είτε κάρτας, ή κάποιας πλατφόρμας, κ.λπ) και το καταφέρνει επειδή "μοιάζει" με το κανονικό (ΕΛΤΑ π.χ. στην περίπτωσή μας) οπότε μπερδεύεσαι και δίνεις μόνος σου τα στοιχεία. Δε στα παίρνει από μόνο του χωρίς να το καταλάβεις. Οπότε, είτε το επισκεφτείς ή όχι, ένα και το αυτό, εφόσον δε βάλεις στοιχεία σε αυτό. 1
koutsis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 10 ώρες πριν, tkorovesis είπε Καλησπέρα και καλή ανάσταση σε όλους. καταλάθος πάτησα ένα link στο ipad που είχε έρθει προωθηση μέσω μηνυμάτων απο το iphone μου επειδή έλεγε ελτα και περιμενω δέματα item-search-elta . com (το σπαω έτσι για να το ψάξει κάποιος που ξέρει και να μην μπορει να το πατήσει καταλάθος καποιος, αν ειναι κατα των κανόνων ας σβηστεί) αυτό σε στέλνει στο google στην αναζήτηση με ερώτημα "nik omek", όχι σε κάποιο ψεύτικο σαιτ έκανα επαναφορά στο σαφάρι, έκανα επαναεκκίνηση. Αξίζει να κάνω επαναφορά σε εργοστασιακές στο κινητό ή δεν ήταν τίποτα? Ας πει κάποιος που ξέρει το ios καλύτερα απο εμένα... Γιατί να κάνεις επαναφορά; μάλλον δεν ξέρεις πως λειτουργεί ένα fishing site. Μοιάζει με ένα κανονικό και σου ζητάει στοιχεία τράπεζας, κάρτας κτλ. Αν τα δώσεις τελείωσε, αν όχι πάλι δεν γίνεται τίποτα. Δεν είναι virus!
tkorovesis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, koutsis είπε Γιατί να κάνεις επαναφορά; μάλλον δεν ξέρεις πως λειτουργεί ένα fishing site. Μοιάζει με ένα κανονικό και σου ζητάει στοιχεία τράπεζας, κάρτας κτλ. Αν τα δώσεις τελείωσε, αν όχι πάλι δεν γίνεται τίποτα. Δεν είναι virus! Και εγω αυτό σκέφτηκα, αλλα δεν μου έδειξε ποτέ κάποιο τετοιο portal, φόρτωσε μια λευκή σελίδα, και με έστειλε κατευθείαν στο google στην αναζητηση με ερώτημα "nik omek" για κάποιο λόγο.. δεν ειναι δηλαδη κανονικό phising link.. κάποιο ip logger ίσως? Δεν ξέρω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα