Προς το περιεχόμενο

Έμπορος αυτοκινήτων.

stayrakos3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα όταν μου το είπαν

Εγώ πάντως τιμολόγια απο τα ΕΛΠΕ έβλεπα όταν μου παρέδιδαν καύσιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 minutes ago, andreaspA said:

ΔΟΜΗ για αλλη μια φορα κανεις λαθος. ΦΥΣΙΚΑ και ο εκτελωνισμος γινεται στο ονομα του πελατη. Στο ονομα της αντιπροσωπειας γινεται καποιες σπανιες φορες και μετα μεταβιβαζεται σε πελατη. Τα λεγομενα πινακιδατα που φαινεσαι 2ο ονομα στην αδεια και γινεται συνήθως τελος του χρονου για να πιασουν στοχους. 

Ως συνήθως γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, και αντί για τεκμηρίωση μοιράζεις χαρακτηρισμούς. Kλεμμένους κιόλας, μάλλον δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι μόνος σου :)

Παραθέτω το πιστοποιητικό τελωνείου του δικού μου όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκτελωνίστηκε στο όνομα του εισαγωγέα και μετά μεταβιβάστηκε στο δικό μου:

Επίσης καμία σχέση οι περιπτώσεις που περιγράφεις που όντως ταξινομείται (δλδ βγαίνει άδεια, το εκτελωνίζεται είναι άλλο πράγμα) σε άλλο όνομα για να πιάσουν στόχους μήνα/έτους ή για να προλάβουν προθεσμίες κατάργησης προδιαγραφών. Το συγκεκριμένο το παράγγειλα 21/09/18, 22/10 ήρθε, 25/10 εκτελωνίστηκε στο όνομα του εισαγωγέα (μάλλον δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί λέγονται έτσι 🤣 ), 31/10 το εξόφλησα, 31/10 κόπηκε η ΑΛΠ, 02/11 έγινε η μεταβίβαση σε μένα, και 05/11 έβγαλα εγώ ο ίδιος την πρώτη άδεια.

Καλή ανάσταση να έχεις, και ελπίζω να σταματήσεις να το παίζεις ξερόλας σε όποιο θέμα βρίσκεις μπροστά σου άσχετα αν το κατέχεις ή όχι.

image.jpeg

image.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις σε όλα. Ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αντιπροσώπου/εισαγωγέα, και μετά μεταβιβάζεται στον αγοραστή. Η απαίτηση που έχουν οι αντιπροσωπείες για πλήρη εξόφληση ΠΡΙΝ την μεταβίβαση είναι για δική τους διασφάλιση και μόνο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Φιλε μου εσυ κανεις λαθος.Το οτι το εκτελωνησε στο ονομα της η αντιπρωσωπεια δεν σημαίνει οτι το κανουν ολες.Το τι εγινε με το δικο σου δεν αποτελει  αποδειξη.Δουλευω σε αντιπροσωπείες 30 χρονια.Οτι και να γινει οταν ερθει η ωρα του εκτελωνισμου πληρωνεις.Οχι οταν παραλαβεις

Επεξ/σία από filipprin

9 λεπτά πριν, filipprin είπε

Φιλε μου εσυ κανεις λαθος.Το οτι το εκτελωνησε στο ονομα της η αντιπρωσωπεια δεν σημαίνει οτι το κανουν ολες.Το τι εγινε με το δικο σου δεν αποτελει  αποδειξη.Δουλευω σε αντιπροσωπείες 30 χρονια.Οτι και να γινει οταν ερθει η ωρα του εκτελωνισμου πληρωνεις.

Δεν ξερεις εσυ. η ΔΟΜΗ ξερει τα πάντα.

Παω να δω τι κανει το κοντοσουβλι μου :)

Καλη Ανάσταση!

42 minutes ago, filipprin said:

Φιλε μου εσυ κανεις λαθος.Το οτι το εκτελωνησε στο ονομα της η αντιπρωσωπεια δεν σημαίνει οτι το κανουν ολες.Το τι εγινε με το δικο σου δεν αποτελει  αποδειξη.Δουλευω σε αντιπροσωπείες 30 χρονια.Οτι και να γινει οταν ερθει η ωρα του εκτελωνισμου πληρωνεις.Οχι οταν παραλαβεις

Προφανώς όταν μιλάς για "αντιπροσωπείες" αναφέρεσαι σε τίποτα εμποράκους της πλάκας, που εκτελωνίζουν απευθείας στο όνομα του πελάτη είτε για να αποφύγουν την φορολόγηση, είτε γιατί το αντικείμενο εργασιών που έχουν δηλώσει τους επιτρέπει μόνο μεσιτεία και όχι εμπορία.

Πάντως πολύ αμφιβάλλω αν έχεις δει καν έστω και μια φορά πιστοποιητικό ταξινόμησης οχήματος για το τελωνείο.

Καλή ανάσταση και σε σένα.

Δε γίνεται μετάβαση αν δεν εξοφληθεί όχημα. Είτε σε ιδιώτη, είτε σε έμπορο. Απόλυτα λογικό. Και κανονικά πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του εξοφλημενου δεν παίρνεις και κλειδί από κανένα, ώστε να το οδηγείς όταν θα έχεις εσύ την ευθύνη κ οχι κάποιος άλλος. 

Εξόφληση ισον όχημα σε ακινησία πρακτικά μέχρι να βγει η μεταβίβαση. Μετά το οδηγάς μόνο εσύ, εφόσον εσυ εχεις πια ιδιοκτησία κ ευθύνη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Προφανώς όταν μιλάς για "αντιπροσωπείες" αναφέρεσαι σε τίποτα εμποράκους της πλάκας, που εκτελωνίζουν απευθείας στο όνομα του πελάτη είτε για να αποφύγουν την φορολόγηση, είτε γιατί το αντικείμενο εργασιών που έχουν δηλώσει τους επιτρέπει μόνο μεσιτεία και όχι εμπορία.

Πάντως πολύ αμφιβάλλω αν έχεις δει καν έστω και μια φορά πιστοποιητικό ταξινόμησης οχήματος για το τελωνείο.

Καλή ανάσταση και σε σένα.

Οτι πεις φιλε μου.Εσυ ξέρεις καλυτερα......Αυτη που δουλεω τωρα παντως προπερυσι ειχει βγει πρωτη σε πωλησεις στην Ελλαδα στη μαρκα.Οπωσ και να το πεις  εμπορακος δεν ειναι.

Επεξ/σία από filipprin

Στις 15/4/2023 στις 3:52 ΜΜ, james01gr είπε

Τα μεγάλα γραφεία leasing δεν τα πάνε καν σε αντιπροσωπεία αλλά κάνουν τις συντηρήσεις σε δικά τους συνεργεία. Οπότε δεν μπορείς και να ελέγξεις τι βάζουν πάνω και ούτε και σε πολύ ενδιαφέρει. Όμως οποίος αγοράσει από εκεί δεν μπορεί να γνωρίζει εάν γυρνάνε τα χλμ ή κάνουν άλλα γιατί πολύ απλά το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει το leasing. Ότι θέλει γράφει στην συντήρηση. Σε γνωστή μου της είχαν βάλει άλλη διάσταση ελαστικού μετα από σκάσιμο που είχε. Εξουσιοδοτημεβο λαατιχαδικο από το leasing έτσι; Είχε ένα λάστιχο με διαφορετική διάσταση από τα υπόλοιπα 3... Και είχε περάσει και service μετά στο leasing, κανένας δεν πήρε χαμπάρι μέχρι που είχε ένα σοβαρό ατύχημα και τους έτρεχε στα δικαστήρια γιατί δεν αναγνώριζαν δική τους ευθύνη για τα ελαστικά... 

Εάν το αυτοκίνητο το έχει στην μάντρα του, δεν μπορώ να δω με ποιον άλλον τρόπο θα πάρεις το αυτοκινητο. Αν δεν πληρώσεις, δεν θα σου περάσει την κυριότητα σε εσένα. Εάν δεν το έχει στην μάντρα του άστο. Γιατί θα πάρεις αυτοκίνητο που δεν έχεις δει. Μια φορά που αγόρασα μεταχειρισμένο από αντιπροσωπία όμως, πρώτα έβαλα τα χρήματα και μετά τους έκανα εξουσιοδότηση για την διεκπεραιωση των εγγράφων. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει. Γιατί ο έμπορος δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία να αλλάξει κυριότητες και μετά να τρέχει. 

Και εμένα μου ζήτησε εξουσιοδότηση.

Το έχει στην μάντρα του.

Έστειλα εταιρία που κάνει ελέγχους σε μεταχειρισμένα και το έβγαλε οκ!!!

Στις 15/4/2023 στις 8:19 ΠΜ, G.bar είπε

Κανένας μάντρα δεν κάνει μεταβίβαση αν δεν λάβει όλο το ποσό που εχει συμφωνηθεί. Δηλαδή αν έχεις δώσει 500€ προκαταβολή, γίνει η μεταβίβαση αλλα μετά εσυ έχεις την έμπνευση να παίξεις 9500€ στο Ολυμπιακός-Παμπαιανικός που δίνει 1,2 τον άσο, ωστε να βγάλεις το κατιτίς σου πριν δώσεις τα μετρητά, αλλά ο Ολυμπιακός κανει τα δικα του και τα χάσεις..  τι γίνεται; 
  Επίσης, διεκπαιρεωτης θέλει ένα 3ωρο για να πάρει πινακίδες απο την εφορία και να κανει και την μεταβίβαση, οπότε δυο μερες είναι λογικό διάστημα. Πας απο εκεί πληρώνεις, την επόμενη τα ετοιμάζει, πας την άλλη μερα παραλαμβάνεις.  

Θα έχω δώσει 10.000.

Μέχρι να μπω στο αμάξι να φύγω θα πάθω 3-4 εγκεφαλικά😁

Στις 14/4/2023 στις 9:11 ΜΜ, andreaspA είπε

Ναι.. να αγορασει απο ιδιώτη. Που εβαζε φιλτρα και τακακια του 10ευρου και λάδια απο το Lidl, στον ηλεκτρολόγο της γειτονιας. 

Περασαν αυτα. Τα πιο σιγουρα αυτοκινητα που μπορεις να παρεις σημερα ειναι leasing. Ειδικα απο leasing που τα συντηρούν σε αντιπροσωπειες. Έχουν κανει επακριβως τα σερβις που πρέπει σε αντιπροσωπεια, και τα χιλιομετρα τους ειναι αυτα που λενε.

εε αυτα τα αυτοκινητα θα τα βρεις μονο σε εμπόρους.

Εκτος και αν μιλαμε για κανενα χρεπι με 200.000χλμ, 20ετιας, που εκει... δεν παιζει και ρολο απο που θα αγορασεις.

Το 80% που πουλιέται στην αγορά μου είπαν είναι από λιζινκ.

Μάλιστα σε αυτό που με ενδιαφέρει έστειλα εταιρία που κάνει ελέγχους κ μου είπε πως το αμάξι είναι οκ!!!

20 ώρες πριν, filipprin είπε

Οτι πεις φιλε μου.Εσυ ξέρεις καλυτερα......Αυτη που δουλεω τωρα παντως προπερυσι ειχει βγει πρωτη σε πωλησεις στην Ελλαδα στη μαρκα.Οπωσ και να το πεις  εμπορακος δεν ειναι.

Δεν θα βγαλεις ακρη μαζι του. Μην ασχολεισαι. Ειναι η Παπυρος Λαρους του Forum. Γνωρίζει πραγματικα τα πάντα!

20 ώρες πριν, filipprin είπε

επειδή είμαι φουσκωμένος από το φαγητό θα προσπαθήσω να το πω λίγο απλά για να καταλάβεις ότι δεν έχεις δίκιο. 

πρώτον αν τα καινούργια αυτοκίνητα εκτελωνίζονταν στο όνομα του πελάτη ή που θα γινόταν η κόλαση κάθε μέρα στα τελωνεία και όλοι θα παίρνανε άδειες από τις δουλειές τους για να πάνε να εκτελωνίσουν ή που η κάθε αντιπροσωπεία θα ζητούσε επιπλέον εξουσιοδοτήσεις για τον εκτελωνισμό ανά αυτοκίνητο. 

προφανώς τίποτα από τα δύο δεν είναι βιώσιμο για κανέναν και για αυτό δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. κάθε αυτοκίνητο εκτελωνίζεται από την εκάστοτε εισαγωγική με εξαίρεση κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις που τυγχάνουν απαλλαγών (πχ πολυτεκνικά, αναπηρικά, διπλωματικά) που εκεί ζητούνται κάποια επιπλέον αποδεικτικά έγγραφα από τους πελάτες.  

Δεύτερον, τα τελευταία 10-15 χρόνια (για την ακρίβεια τα 22 από τα τελευταία 25) πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα βγαίνει σταθερά η toyota. άρα ή δουλεύεις στην ΤΟΥΟΤΑ και δεν έχεις ιδέα για τα νούμερα της εταιρείας (γιατί ούτε μόνο πρόπερσι είχε βγει πρώτη, ούτε άλλος βγήκε πρώτος πρόπερσι εκτός από αυτή) και ελπίζω να μην διαβάζει το φόρουμ κανένας από τους από πάνω σου ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί 

Άντε και του χρόνου με υγεία :)

• Like 2

1 ώρα πριν, zanskou είπε

επειδή είμαι φουσκωμένος από το φαγητό θα προσπαθήσω να το πω λίγο απλά για να καταλάβεις ότι δεν έχεις δίκιο. 

πρώτον αν τα καινούργια αυτοκίνητα εκτελωνίζονταν στο όνομα του πελάτη ή που θα γινόταν η κόλαση κάθε μέρα στα τελωνεία και όλοι θα παίρνανε άδειες από τις δουλειές τους για να πάνε να εκτελωνίσουν ή που η κάθε αντιπροσωπεία θα ζητούσε επιπλέον εξουσιοδοτήσεις για τον εκτελωνισμό ανά αυτοκίνητο. 

προφανώς τίποτα από τα δύο δεν είναι βιώσιμο για κανέναν και για αυτό δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. κάθε αυτοκίνητο εκτελωνίζεται από την εκάστοτε εισαγωγική με εξαίρεση κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις που τυγχάνουν απαλλαγών (πχ πολυτεκνικά, αναπηρικά, διπλωματικά) που εκεί ζητούνται κάποια επιπλέον αποδεικτικά έγγραφα από τους πελάτες.  

Δεύτερον, τα τελευταία 10-15 χρόνια (για την ακρίβεια τα 22 από τα τελευταία 25) πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα βγαίνει σταθερά η toyota. άρα ή δουλεύεις στην ΤΟΥΟΤΑ και δεν έχεις ιδέα για τα νούμερα της εταιρείας (γιατί ούτε μόνο πρόπερσι είχε βγει πρώτη, ούτε άλλος βγήκε πρώτος πρόπερσι εκτός από αυτή) και ελπίζω να μην διαβάζει το φόρουμ κανένας από τους από πάνω σου ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί 

Άντε και του χρόνου με υγεία :)

Τελικά εγώ να τα δώσω τα λεφτά μπροστά;;😁😁😁

24 λεπτά πριν, stayrakos3 είπε

Τελικά εγώ να τα δώσω τα λεφτά μπροστά;;😁😁😁

Δωστα σε εμένα και θα έχεις το αμαξι σου σε 2 μέρες να στο σταυρό που σου κανω μέρες που ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...