stayrakos3 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, alx301 είπε Καλησπέρα καλο πασχα και σε εσενα και την οικογενεια σου. 3-4 φορες που εχω αγοράσει αμάξι απο εμπορο, παντα εδινα μια μικρη προκαταβολη που μου ζητουσαν , 50-200ευρω. Oλοι απο μονοι τους μου εδιναν και αποδειξη με το ποσο που πηραν δεν ειχα χρειαστει καν να ζητησω. Μαλλον για να μην ξεχαστουν και οι ιδιοι 😄 Τα περισσοτερα ηταν αμαξια απο εξωτερικό, απο τυχαιες μαντρες του car.gr, που μερικες ηταν και λιγο υποπτες για γυρισμενα χιλιομετρα. Αλλα εμενα δεν με ενοιαζε αυτο, μιας και που ολα τα αμαξια που κοιταγα ηταν Ιαπωνικα Κανεις και ποτε δεν μου ζητησε ολο το ποσο μπροστα. Οποτε για εμενα, μην το προχωρησεις για κανένα λογο με ολο το ποσο. Δωσε 50-100ευρω και αν θελει. Και αυτα γραπτως με αποδειξη εισπραξης. Σαν πρωτη στραβη που μου ερχεται στο μυαλο, ειναι οτι θα σε εχει στο περιμενε για καιρο... Δεν τα έχω δώσει αλλά οι πληροφορίες που παίρνω είναι πως είναι σοβαρός επιχειρηματίας 30 χρόνια!!! 13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θα έχει παρακράτηση κυριότητας δηλαδή; Σε εμένα θα έχει γιατί θα κάνουμε και 6 γραμμάτια για τα 1500 ευρώ που θα μείνουν. 6 ώρες πριν, moure είπε Μου έχει τύχει μια φορά αυτό και το αμάξι ήταν από Leasing.Της Avis ήταν το αυτοκίνητο και το είχε έμπορος στη μάντρα του.Κατέθεσα όλα τα χρήματα σε λογαριασμό της Avis και μετά από δυο μέρες είχα την άδεια στα χέρια μου.Ο έμπορος ήταν στη Λεωφόρο Καρέα. Ο λογαριασμός ανηκει στην εταιρία του εμπόρου. 13 ώρες πριν, alx301 είπε 1.''Εκλεινα" προφορικά το αμαξι, εδινα την προκαταβολή 50-100 ευρω 2.Μου εδινε την αποδειξη εισπραξης. Εγραφε το ποσο, και μια σύντομη περιγραφη του αμαξιου, πχ ''για το Toyota Corolla Ασημι (με η χωρις να αναφερει πινακιδες αν δεν ειχε). 3. Πηγαινα με τα χαρτια που μου ζητούσε για την μεταβιβαση την ιδια μέρα η την επομενη. Πχ μια εξουσιοδότηση να κανει αυτος την μεταβιβαση στο ονομα μου. 4. Περιμενα 1-2-4-5 μερες να γινει η μεταβιβαση ή να βγαλει πινακιδες, να περασει ΚΤΕΟ αν ηταν απο εξωτερικο κτλ. 5. Πηγαινα στην μαντρα, μου εδινε την αδεια (κανονικη πρασινη αδεια) που ηταν στο ονομα μου πλεον το αυτοκινητο. 6. Τον εξοφλουσα. Με αποδειξη για το υπολοιπο ποσο ... Έτσι νόμιζα και εγώ. Ο συγκεκριμένος θέλει τα λεφτά μπροστά. 12 ώρες πριν, Broli007 είπε Θα ηθελα να ακούσω και εγώ πάντως εμπειρίες. Εγώ από ιδιώτη πάντως πήρα αυτοκίνητο και έγιναν όλα λίγο-πολύ την ίδια μερα. Είχε ήδη περάσει από μηχανικό γνωστό του αδερφού μου για έλεγχο μιας και ήταν στην ίδια πόλη, πήγα και εγώ άλλη μέρα μιας που εμένα μακριά, πήγαμε κτεο για έξτρα έλεγχο, έλεγχο από εμένα στην οδήγηση, ΚΕΠ για υπεύθυνη δήλωση και μετά υπουργείο όπου ξεκίνησε η διαδικασία. Πληρωμή κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών, μου έδωσε τα κλειδιά, αφού πρακτικά ήταν δικό μου και την επόμενη που ήταν έτοιμη η καινούρια άδεια, την παρέλαβα, έκανα ηλεκτρονικά καινούρια ασφάλεια, άλλαξα λάδια-φίλτρο, έλεγχο αέρα στα λάστιχα και έφυγα για επιστροφή. Αυτό μου έχει πει και εμένα . Θα κάνω κατάθεση όλο το ποσό και θα π;των το αμάξι 2ερες μετά που θα είναι έτοιμα τα χαρτιά . Εν το μεταξύ μπορώ να γράψω το όνομα του εμπόρου η έχουμε πρόβλημα.;;; Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στον ανθρωπο. Έτσι κ αλλιώς καλα λόγια ακούω[!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Broli007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 30 λεπτά πριν, stayrakos3 είπε Αυτό μου έχει πει και εμένα . Θα κάνω κατάθεση όλο το ποσό και θα π;των το αμάξι 2ερες μετά που θα είναι έτοιμα τα χαρτιά . Εν το μεταξύ μπορώ να γράψω το όνομα του εμπόρου η έχουμε πρόβλημα.;;; Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στον ανθρωπο. Έτσι κ αλλιώς καλα λόγια ακούω[!!! Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, ισα ίσα που καλό θα είναι, έτσι κι αλλιώς η αιτιολογία δεν μετράει στην ουσία πουθενά, είναι για να ξέρεις εσύ και αυτός από που έφυγαν τα χρήματα και που πήγαν. Πολλές φορές το ζητάνε και οι ίδιοι οι έμποροι από μόνοι τους να γράψεις αιτιολογία το δικό σου ονοματεπώνυμο ή το είδος που πληρώνεις (στην περίπτωση σου αυτοκίνητο). Συγκεκριμένοι κωδικοί - φράσεις στην αιτιολογία έχουν συνήθως δωρεές και τέτοια, ώστε να πιαστούν αυτόματα από τα συστήματα ως αφορολόγητα. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου δεν έχει κάποια λειτουργία όμως, πέρα από αυτή που είπα, για να ξερετε και να μην χάσετε το μπούσουλα. Για τα αφορολόγητα (για τον πωλητή) εκεί έχει σχέση η υπεύθυνη δήλωση στα ΚΕΠ, που δηλώνεται και το ποσό της πώλησης (τουλάχιστον στην περίπτωση την αγοράς από ιδιώτη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, p_under είπε ξάδερφος με leasing και φίλος με leasing. o 1ος το πηγαινε στα service ολα στην ωρα τους. ο 2ος δε βαριέσαι δεν το παω βαριεμαι, στα παπ@κι@ μου, δεν είναι δικό μου. Θα μου δωσουν αλλο σε 3 χρονια ετσι και αλλιως... Τα μεγάλα γραφεία leasing δεν τα πάνε καν σε αντιπροσωπεία αλλά κάνουν τις συντηρήσεις σε δικά τους συνεργεία. Οπότε δεν μπορείς και να ελέγξεις τι βάζουν πάνω και ούτε και σε πολύ ενδιαφέρει. Όμως οποίος αγοράσει από εκεί δεν μπορεί να γνωρίζει εάν γυρνάνε τα χλμ ή κάνουν άλλα γιατί πολύ απλά το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει το leasing. Ότι θέλει γράφει στην συντήρηση. Σε γνωστή μου της είχαν βάλει άλλη διάσταση ελαστικού μετα από σκάσιμο που είχε. Εξουσιοδοτημεβο λαατιχαδικο από το leasing έτσι; Είχε ένα λάστιχο με διαφορετική διάσταση από τα υπόλοιπα 3... Και είχε περάσει και service μετά στο leasing, κανένας δεν πήρε χαμπάρι μέχρι που είχε ένα σοβαρό ατύχημα και τους έτρεχε στα δικαστήρια γιατί δεν αναγνώριζαν δική τους ευθύνη για τα ελαστικά... Εάν το αυτοκίνητο το έχει στην μάντρα του, δεν μπορώ να δω με ποιον άλλον τρόπο θα πάρεις το αυτοκινητο. Αν δεν πληρώσεις, δεν θα σου περάσει την κυριότητα σε εσένα. Εάν δεν το έχει στην μάντρα του άστο. Γιατί θα πάρεις αυτοκίνητο που δεν έχεις δει. Μια φορά που αγόρασα μεταχειρισμένο από αντιπροσωπία όμως, πρώτα έβαλα τα χρήματα και μετά τους έκανα εξουσιοδότηση για την διεκπεραιωση των εγγράφων. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει. Γιατί ο έμπορος δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία να αλλάξει κυριότητες και μετά να τρέχει. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από james01gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Ε, βέβαια , ένας επιχειρηματίας πρέπει να είναι 100% εξασφαλισμένος, να κόβει χρήματα το μαγαζί αλλά να μην ρισκάρει στο παραμικρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 5 hours ago, p_under said: ήταν εταιρικό και όχι δικό του συμβόλαιο Δεν κάνει διαφορά, οι υπάλληλοι μιας εταιρείας δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους. 5 hours ago, tutuyo said: Ναι η διαφορά είναι στον χρόνο παράδοσης επί της ουσίας. Στην μια περίπτωση εάν προεξολησεις τα λεφτά σου είναι στο αέρα μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο ( σε εμένα ήταν 3μηνο), ενώ στην άλλη το βλέπεις είναι εδώ και είναι ζήτημα ημερών. Δεν ξέρω,μου φαίνεται απίστευτο ρίσκο να δώσω 10κ χωρίς κάποιο αντίκρυσμα. Από την άλλη βέβαια παίζει ρόλο και το όνομα του εμπόρου. Ε δεν πιστεύω πχ ότι ο Σαρακακης θα βαρεσει κανόνι και θα μείνεις με το πουλί στο χέρι ... Δηλαδή εννοείς ότι σου ζήτησε εξόφληση την στιγμή της παραγγελίας? Αν ναι και εγώ θα προσπερνούσα, αν όχι τότε δεν αντιλαμβάνομαι καμία διαφορά με την αντιπροσωπεία Β. Όσο για το ρίσκο, προσωπικά θεωρώ πως καμία διαφορά δεν είχε που σου έδειξε ένα καινούργιο αυτοκίνητο στο υπόγειο, μια χαρά θα μπορούσε στο μεταξύ να το ταξινομήσει σε άλλο όνομα. Και στην δική μου περίπτωση εντελώς στον αέρα ήμουν, με ενημέρωσε ο πωλητής ότι το αυτοκίνητο μου ήρθε και εκτελωνίστηκε αλλά δεν το είχε ακόμα στα χέρια του, μόνο τον αριθμό πλαισίου μου έδωσε, το εξόφλησα, και μόνο τότε γράφτηκε το όνομα μου στο πιστοποιητικό τελωνείου και κόπηκε τιμολόγιο. Η μόνη εξασφάλιση που είχα ήταν το όνομα του αντιπροσώπου, τπτ άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και στην δική μου περίπτωση εντελώς στον αέρα ήμουν, με ενημέρωσε ο πωλητής ότι το αυτοκίνητο μου ήρθε και εκτελωνίστηκε αλλά δεν το είχε ακόμα στα χέρια του, μόνο τον αριθμό πλαισίου μου έδωσε, το εξόφλησα, και μόνο τότε γράφτηκε το όνομα μου στο πιστοποιητικό τελωνείου και κόπηκε τιμολόγιο. Η μόνη εξασφάλιση που είχα ήταν το όνομα του αντιπροσώπου, τπτ άλλο Σε καινουργιο ετσι ειναι η διαδικασια.Εκτελωνίζεται στο ονομα σου οποτε πρέπει να πληρώσεις πρωτα.Στα μεταχειρισμένα όμως δεν ισχυει αυτο καθώς εχει γινει ηδη ο εκτελωνισμός στο ονομα του πρώτου ιδιοκτητη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Άλλο καινουργές , άλλο μεταχειρισμένο 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, james01gr είπε Τα μεγάλα γραφεία leasing δεν τα πάνε καν σε αντιπροσωπεία αλλά κάνουν τις συντηρήσεις σε δικά τους συνεργεία. Οπότε δεν μπορείς και να ελέγξεις τι βάζουν πάνω και ούτε και σε πολύ ενδιαφέρει. Μονο η Hertz εχει μεινει με δικο της συνεργειο. Και η avis νομιζω παει αντιπροσωπεια πια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxstam Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 23 ώρες πριν, andreaspA είπε Ειχε ερθει ενας ιδιωτης και κανατε μια κλασσικη παλια διαδικασια η οποια ειναι αθλια. Ανετα δεν το μεταβιβαζει ποτε στο ονομα του. Ουτε καν στο ΚΕΠ να πατε μαζι δεν ειναι σωστη διαδικασια. Τελος παντων. Εδω μιλαμε για εμπορο. Η διαδικασια ειναι αυτη που περιέγραψα. Eίχα κάνει το ίδιο πριν από χρόνια, και πλήρωσα κοντά 1.000€ σε τέλη κυκλοφορίας (δυόμιση χρόνια) για ανταλλαγές υπεύθυνων δηλώσεων και μια μεταβίβαση που δεν έκανε ποτέ. Πάλι καλά που δεν σκότωσε και κανέναν. Τα λάθη πληρώνονται. Διάβαζα σχετικά πρόσφατα στις ειδήσεις για μαντρά που του έδωσε κάποιος το παλαιό του αυτοκίνητο για προκαταβολή για ένα καινούργιο, πούλησε ο μαντράς το παλαιό αυτοκίνητο του πελάτη του σε τρίτο και πήρε τα λεφτά και δεν του έφερε ποτέ το αυτοκίνητο που του είχε παραγγείλει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, filipprin said: Σε καινουργιο ετσι ειναι η διαδικασια.Εκτελωνίζεται στο ονομα σου οποτε πρέπει να πληρώσεις πρωτα.Στα μεταχειρισμένα όμως δεν ισχυει αυτο καθώς εχει γινει ηδη ο εκτελωνισμός στο ονομα του πρώτου ιδιοκτητη. Λάθος κάνεις σε όλα. Ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αντιπροσώπου/εισαγωγέα, και μετά μεταβιβάζεται στον αγοραστή. Η απαίτηση που έχουν οι αντιπροσωπείες για πλήρη εξόφληση ΠΡΙΝ την μεταβίβαση είναι για δική τους διασφάλιση και μόνο. Spoiler Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από Joshua21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Καταλαβαίνω ότι στην περίπτωση του ts ο μαντρας είναι ενδιάμεσος, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του στην αγοραπωλησία. Οπότε αν πχ έχει γυρισμένα χιλιόμετρα, θα πρέπει να κυνηγάει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ή αν το αυτοκίνητο έχει ένα γερό τρακάρισμα πάλι το ίδιο. Δηλαδή ο τύπος πουλάει νταβατζηλίκη, καμία ευθύνη,τα λεφτά τσέπη και μάλλον μαύρα, σορυ αλλά τιμολόγιο πως θα κόψει για κάτι που δεν είναι δικό του? Εκτός αν είναι τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις σε όλα. Ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αντιπροσώπου/εισαγωγέα, και μετά μεταβιβάζεται στον αγοραστή. Η απαίτηση που έχουν οι αντιπροσωπείες για πλήρη εξόφληση ΠΡΙΝ την μεταβίβαση είναι για δική τους διασφάλιση και μόνο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου ΔΟΜΗ για αλλη μια φορα κανεις λαθος. ΦΥΣΙΚΑ και ο εκτελωνισμος γινεται στο ονομα του πελατη. Στο ονομα της αντιπροσωπειας γινεται καποιες σπανιες φορες και μετα μεταβιβαζεται σε πελατη. Τα λεγομενα πινακιδατα που φαινεσαι 2ο ονομα στην αδεια και γινεται συνήθως τελος του χρονου για να πιασουν στοχους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Εδώ τα καύσιμα εκτελωνίζονται στο όνομα του πρατηριούχου κι ας έχουν σιτέψει για μήνες στις δεξαμενές των διυλιστηρίων 😕 Λίγο ακόμα και θα εκτελωνίζονταν στο όνομα του τελικού πελάτη αν μπορούσαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Εγώ όταν είχα αγοράσει μεταχειρισμένο από έμπορο το καλοκαίρι του '21, έδωσα προκαταβολή 250€ και το ποσό προς τον διεκπεραιωτή και εξόφλησα όταν παρέλαβα το αμάξι και την άδεια... ...πρακτικά δλδ η άδεια είχε ήδη βγει στο όνομά μου χωρίς να έχω εξοφλήσει παρά το 1/7 της συμφωνημένης τιμής...αλλά ο έμπορος είχε τα κλειδιά και το αμάξι. Η "εξασφάλιση" η δική τους είναι μάλλον ότι - υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για να ακυρωθεί η μεταβίβαση - καλή τύχη στην επιστροφή (όλης τουλάχιστον) της προκαταβολής αν παίξεις τέτοιο παιχνίδι, με ακύρωση τελευταίας στιγμής (το βγάλαμε από την αγορά, έχασα ενδιαφερόμενους κοκ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εδώ τα καύσιμα εκτελωνίζονται στο όνομα του πρατηριούχου κι ας έχουν σιτέψει για μήνες στις δεξαμενές των διυλιστηρίων 😕 Λίγο ακόμα και θα εκτελωνίζονταν στο όνομα του τελικού πελάτη αν μπορούσαν Πρωτη φορά το ακούω αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα