Προς το περιεχόμενο

Έμπορος αυτοκινήτων.

stayrakos3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, stayrakos3 είπε

Καλησπέρα,καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.

Μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος αν συνηθίζεται ή όχι.

Ενδιαφέρθηκα για ένα αυτοκίνητο και ο έμπορος μου ζήτησε το σύνολο των χρημάτων μπροστά και να πάρω το αμάξι μετά από δύο μέρες που θα είναι έτοιμα τα διαδικαστικά.

Θα μου δώσει απόδειξη ότι έδωσα τα λεφτά για το τάδε αμάξι!!!

Συνηθίζεται;;

Οι πληροφορίες που παίρνω για τον έμπορο είναι ότι είναι αξιόπιστος,πάνω από 30 χρόνια στην αγορά!!!

Μου έχει τύχει μια φορά αυτό και το αμάξι ήταν από Leasing.Της Avis ήταν το αυτοκίνητο και το είχε έμπορος στη μάντρα του.Κατέθεσα όλα τα χρήματα σε λογαριασμό της Avis και μετά από δυο μέρες είχα την άδεια στα χέρια μου.Ο έμπορος ήταν στη Λεωφόρο Καρέα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανένας μάντρα δεν κάνει μεταβίβαση αν δεν λάβει όλο το ποσό που εχει συμφωνηθεί. Δηλαδή αν έχεις δώσει 500€ προκαταβολή, γίνει η μεταβίβαση αλλα μετά εσυ έχεις την έμπνευση να παίξεις 9500€ στο Ολυμπιακός-Παμπαιανικός που δίνει 1,2 τον άσο, ωστε να βγάλεις το κατιτίς σου πριν δώσεις τα μετρητά, αλλά ο Ολυμπιακός κανει τα δικα του και τα χάσεις..  τι γίνεται; 
  Επίσης, διεκπαιρεωτης θέλει ένα 3ωρο για να πάρει πινακίδες απο την εφορία και να κανει και την μεταβίβαση, οπότε δυο μερες είναι λογικό διάστημα. Πας απο εκεί πληρώνεις, την επόμενη τα ετοιμάζει, πας την άλλη μερα παραλαμβάνεις.  

• Like 1

Προηγούμενη Δευτέρα καταθέσαμε μέσο τραπέζης τα λεφτά σε αντιπροσωπεία για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και εχθές παρέλαβα.

Γράψε αιτιολογία στην κατάθεση και τέλος δε φοβάσαι τίποτα.

8 ώρες πριν, alx301 είπε

1.''Εκλεινα" προφορικά το αμαξι, εδινα την προκαταβολή 50-100 ευρω
2.Μου εδινε την αποδειξη εισπραξης. Εγραφε το ποσο, και μια σύντομη περιγραφη του αμαξιου, πχ ''για το Toyota Corolla Ασημι (με η χωρις να αναφερει πινακιδες αν δεν ειχε).
3. Πηγαινα με τα χαρτια που μου ζητούσε για την μεταβιβαση την ιδια μέρα η την επομενη. Πχ μια εξουσιοδότηση να κανει αυτος την μεταβιβαση στο ονομα μου. 
4. Περιμενα 1-2-4-5 μερες να γινει η μεταβιβαση ή να βγαλει πινακιδες, να περασει ΚΤΕΟ αν ηταν απο εξωτερικο κτλ.
5. Πηγαινα στην μαντρα, μου εδινε την αδεια (κανονικη πρασινη αδεια) που ηταν στο ονομα μου πλεον το αυτοκινητο.
6. Τον εξοφλουσα. Με αποδειξη για το υπολοιπο ποσο ...

Κατι λαθος θυμασαι. Δεν υπαρχει πιθανοτητα οποιοσδηποτε να σου μεταβιβασε αμαξι χωρίς να εχει πληρωθεί. Ουτε καν μεταξυ ιδιωτών.
Εχω ασφαλισει 1000 μεταβιβασμενα αυτοκινητα απο μάντρα. Το αμάξι πληρώνεται, μεταβιβάζεται, παραδίδεται στον πελάτη αφού ετοιμαστεί (να μπουν οι πινακίδες επάνω, να καθαριστεί, να μπει καποιο τυχον δώρο).

• Like 1

Προφανώς το αυτοκίνητο που πουλάει ο μαντρας δεν είναι δικό του αλλά είναι στημένο από κάποιον πελάτη του. Σου ζητησε τα 10000, θα δώσει στον ιδιοκτητη το ποσό που ζητάει. Θα πληρωθεί τα υπόλοιπα για τη δουλειά του και ο ιδιοκτήτης  θα κάνει αυτός τις υπεύθυνες δηλώσεις στο όνομα του αγοραστή.

Αν κάτι σου βρωμάει και σου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ή διάβασες αρνητικές αξιολογήσεις καλύτερα μείνε μακριά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ και σε αντιπροσωπεία για καινούργιο αμάξι το έχω αντιμετωπίσει

Μιλάμε για το ίδιο μοντέλο,στην ίδια πάνω κάτω τιμή η αντιπροσωπεία Α μου ζήτησε όλα τα χρήματα εξόφληση μπροστά πριν την παράδοση και η αντιπροσωπεία Β δέχτηκε απλώς την προκαταβολή και εξόφληση όταν δω το αυτοκίνητο στο υπόγειο τους και παραλαβή μια εβδομάδα μετά

Φυσικά επέλεξα την Β καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω τα χρήματα μου, απλά συμβαίνει. Πιθανότατα χρειάζεται αυτό το ποσό ο έμπορος ή η αντιπροσωπεία ώστε να "κινήσει" το αμάξι 

Αν σου δώσει απόδειξη που να αναγράφονται τα στοιχεία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου,δεν βλέπω κάτι κακό. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος της απόδειξης 

Επεξ/σία από tutuyo

13 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ναι.. να αγορασει απο ιδιώτη. Που εβαζε φιλτρα και τακακια του 10ευρου και λάδια απο το Lidl, στον ηλεκτρολόγο της γειτονιας. 

Περασαν αυτα. Τα πιο σιγουρα αυτοκινητα που μπορεις να παρεις σημερα ειναι leasing. Ειδικα απο leasing που τα συντηρούν σε αντιπροσωπειες. Έχουν κανει επακριβως τα σερβις που πρέπει σε αντιπροσωπεια, και τα χιλιομετρα τους ειναι αυτα που λενε.

εε αυτα τα αυτοκινητα θα τα βρεις μονο σε εμπόρους.

Εκτος και αν μιλαμε για κανενα χρεπι με 200.000χλμ, 20ετιας, που εκει... δεν παιζει και ρολο απο που θα αγορασεις.

ξάδερφος με leasing και φίλος με leasing.

o 1ος το πηγαινε στα service ολα στην ωρα τους. 

ο 2ος δε βαριέσαι δεν το παω βαριεμαι, στα παπ@κι@ μου, δεν είναι δικό μου. Θα μου δωσουν αλλο σε 3 χρονια ετσι και αλλιως... 

27 minutes ago, tutuyo said:

Μιλάμε για το ίδιο μοντέλο,στην ίδια πάνω κάτω τιμή η αντιπροσωπεία Α μου ζήτησε όλα τα χρήματα εξόφληση μπροστά πριν την παράδοση και η αντιπροσωπεία Β δέχτηκε απλώς την προκαταβολή και εξόφληση όταν δω το αυτοκίνητο στο υπόγειο τους και παραλαβή μια εβδομάδα μετά

Φυσικά επέλεξα την Β καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω τα χρήματα μου, απλά συμβαίνει. Πιθανότατα χρειάζεται αυτό το ποσό ο έμπορος ή η αντιπροσωπεία ώστε να "κινήσει" το αμάξι 

Αν σου δώσει απόδειξη που να αναγράφονται τα στοιχεία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου,δεν βλέπω κάτι κακό. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος της απόδειξης 

Έτσι όπως το περιγράφεις μου φαίνεται πως και στις 2 αντιπροσωπείες η διαδικασία ήταν ακριβώς η ίδια... και στην Β αντιπροσωπεία το εξόφλησες ΠΡΙΝ την παράδοση (φαντάζομαι ως παράδοση και ως παραλαβή εννοείς τη στιγμή που στο παραδίδουν έτοιμο με πινακίδες), κατάλαβα κάτι λάθος?

Πάντως έτσι είναι ο κανόνας παντού, σε όλες τις αντιπροσωπείες, δίνεις μια προκαταβολή και εξοφλείς πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης (πριν καν κοπεί παραστατικό στο όνομα σου).

5 minutes ago, p_under said:

ο 2ος δε βαριέσαι δεν το παω βαριεμαι, στα παπ@κι@ μου, δεν είναι δικό μου. Θα μου δωσουν αλλο σε 3 χρονια ετσι και αλλιως... 

Δεν ισχύει αυτό με τον 2ο, τουλάχιστον όχι κατά κανόνα. Αν δεν το πας αρχίζουν και σε ενοχλούν, άσε που αν πάθει κάτι επειδή δεν το πήγες για συντήρηση θα σου ζητάνε ευθύνες.

Γενικά πάντως - αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις - τα λίζινγκ συντηρούνται στην ώρα τους.

Να πω και εγω την εμπειρια μου. Αγορά αυτοκινητου Ιουνιο 2021 από εμπορο της Θεσσαλονικης. Απο Γερμανια ενα qashqai. Πηγε Γερμανια και οταν βρηγκε αυτο που ηθελα μου εστειλε φωτογραφιες. Το ειδα μου αρεσε και του ειπα να το φερει. Προκαταβολή για να το φερει αν θυμαμαι καλα 2.000 και τα υπολοιπα με την παραδοση. Συνολικά 17.000 μου κοστισε. όταν το έφερε έβγαλε άδεια κυκλοφορίας και πινακιδες βιολογικό καθαρισμό και με ειδοποιησε ότι είναι έτοιμο να το παραλάβω και πήγα το πήρα.

32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έτσι όπως το περιγράφεις μου φαίνεται πως και στις 2 αντιπροσωπείες η διαδικασία ήταν ακριβώς η ίδια... και στην Β αντιπροσωπεία το εξόφλησες ΠΡΙΝ την παράδοση (φαντάζομαι ως παράδοση και ως παραλαβή εννοείς τη στιγμή που στο παραδίδουν έτοιμο με πινακίδες), κατάλαβα κάτι λάθος?

Πάντως έτσι είναι ο κανόνας παντού, σε όλες τις αντιπροσωπείες, δίνεις μια προκαταβολή και εξοφλείς πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης (πριν καν κοπεί παραστατικό στο όνομα σου).

Δεν ισχύει αυτό με τον 2ο, τουλάχιστον όχι κατά κανόνα. Αν δεν το πας αρχίζουν και σε ενοχλούν, άσε που αν πάθει κάτι επειδή δεν το πήγες για συντήρηση θα σου ζητάνε ευθύνες.

Γενικά πάντως - αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις - τα λίζινγκ συντηρούνται στην ώρα τους.

ήταν εταιρικό και όχι δικό του συμβόλαιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι η διαφορά είναι στον χρόνο παράδοσης επί της ουσίας. Στην μια περίπτωση εάν προεξολησεις τα λεφτά σου είναι στο αέρα μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο ( σε εμένα ήταν 3μηνο), ενώ στην άλλη το βλέπεις είναι εδώ και είναι ζήτημα ημερών. Δεν ξέρω,μου φαίνεται απίστευτο ρίσκο να δώσω 10κ χωρίς κάποιο αντίκρυσμα. Από την άλλη βέβαια παίζει ρόλο και το όνομα του εμπόρου. Ε δεν πιστεύω πχ ότι ο Σαρακακης θα βαρεσει κανόνι και θα μείνεις με το πουλί στο χέρι ...

Επεξ/σία από tutuyo

20 λεπτά πριν, p_under είπε

Στο leasing αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο από δική σου αμέλεια το πληρώνεις από τσέπη σου το αναφέρει στη σύμβαση που υπογράφει ο ενοικιαστής.

1 ώρα πριν, p_under είπε

Δεν ειναι στο χερι σου να το πας ή οχι για σερβις. Δεν ειναι δικο σου το αμαξι. Τωρα αν μιλας για ενα μεταχειρισμενο leasing, που πηρε ενας ελευθερος επαγγελματιας που ειναι και στα παπακια του... δεν ξερω. Ισως εχει συμβει να βαριοντουσαν αν ασχοληθουν μαζι του.
lease plan και ald που ξερω, τα αυτοκινητα πανε αντιπροσωπεια για σερβις την ημερα που πρεπει αδιαπραγματευτα. 

2 ώρες πριν, tutuyo είπε

Τι διαφορα εχουν αυτα τα δυο που λες? Πριν την παραδοση πληρωσες.

Εν ολιγης. Δεν υπαρχει μαντράς, αντιπροσωπος, εμπορος που θα σου μεταβιβασει αυτοκινητο χωρις να ειναι εξοφλημενο. τωρα στο ενδιαμεσο βαλε οσες επισκεψεις και καφεδες θελεις. Το αμαξι θα εξοφληθει και μετα θα ερθει η αδεια στο ονομα σου.

Το ιδιο ακριβως γινεται και μεταξυ ιδιωτων. Το αυτοκινητο πληρωνεται, και μετα γινεται μεταβιβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...