Προς το περιεχόμενο

Έμπορος αυτοκινήτων.

stayrakos3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν το μεταβιβάζει στον εαυτό του και δεν έχει ένα αμάξι που έχει πληρώσει;;; 

Ναι. Και με αυτο ριχνει μια ρουκετα στην βουλη αφου εχει κανει ενοπλη ληστεια σε τραπεζα. 

Και εσυ βεβαια μετα το ΚΕΠ, πας στο υπουργειο και ακυρωνεις την μεταβιβαση.

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, stayrakos3 είπε

Θα μου δώσει απόδειξη ότι έδωσα τα λεφτά για το τάδε αμάξι!!!

Εγώ θα μείνω σε αυτό. Από την στιγμή που θα γίνει τραπεζική μεταφορά τι να την κάνεις την απόδειξη από την στιγμή που έχεις το καταθετηριο.

Αν μιλάμε για μαύρα δεν ξέρω να σου πω τι θα έκανα.

Εγώ πάντως που αγόρασα πρόσφατα πλήρωσα όλο το ποσό πριν το παραλάβω αν και δεν υπήρχε θέμα εμπιστοσύνης γιατί αποδειχθεί γνωστός.

1 ώρα πριν, Fordakias7 είπε

Μην αγοράσεις απο έμπορο είναι η πιο σωστή απάντηση 

Δεν ειναι παντα ευκολο αυτο ειδικα αν χρειαζεται καποιος και χρηματοδοτηση 

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Σωστα... Το έχει δει το αυτοκίνητο ο TS στα χέρια του εμπόρου και ότι είναι δικό του; 

Συμφωνώ για προκαταβολή μόνο. 

Ίσως δεν το γνωρίζω.

Πάντως τις δύο μέρες που θα πρέπει να περιμένω ενώ θα έχω δώσει 9.000 θα πάθω τουλάχιστον 2 εγκεφαλικα!!!

16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν ειναι παντα ευκολο αυτο ειδικα αν χρειαζεται καποιος και χρηματοδοτηση 

1500 ευρώ θα μείνουν.

Το 90% θα το πάρει.

Επειδή έστειλα εταιρία που ελέγχει αυτοκίνητα να το δει,μου είπαν πως είναι λιζινκ!!

Και ενδεχομένως να θέλει και αυτός να πληρώσει την εταιρία με το λιζινκ!!!

24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

To αμάξι έχει ελληνικες πινακίδες ή πρέπει να εκτελωνιστεί;

Ελληνικό είναι από λιζινκ!!!

Το έχει σε ακινησία 

19 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Εγώ θα μείνω σε αυτό. Από την στιγμή που θα γίνει τραπεζική μεταφορά τι να την κάνεις την απόδειξη από την στιγμή που έχεις το καταθετηριο.

Αν μιλάμε για μαύρα δεν ξέρω να σου πω τι θα έκανα.

Εγώ πάντως που αγόρασα πρόσφατα πλήρωσα όλο το ποσό πριν το παραλάβω αν και δεν υπήρχε θέμα εμπιστοσύνης γιατί αποδειχθεί γνωστός.

Ναι και φίλος που δουλεύει σε επίσημη αντιπροσωπεία βέβαια μου είπε πως και αυτοί δεν δίνουν αμάξι αν δεν εισπράξουν όλα τα χρήματα!!

28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

To αμάξι έχει ελληνικες πινακίδες ή πρέπει να εκτελωνιστεί;

Όχι ελληνικό είναι.

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα. Ακου εκει "εξουσιοδοτηση". Σιγα μην του δώσει και τα χαρτια να παει στο ΚΕΠ.

Τα αυτοκινητα εξοφλουνται, μεταβιβαζονται, και παραλαμβανονται.

Τιμολογιο προφανως και θα κοψει στο συμφωνημενο ποσο. Εξαιρετικα σπανια, μεταχειρισμενα αυτοκινητο κοβονται με φουλ τιμολογιο. 

Και όμως θα βάλω τα λεφτά και θα εξουσιοδότησω δικό του διεκπαιρωτη να κάνει τις διαδικασίες που χρειάζεται!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, stayrakos3 said:

Καλησπέρα,καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.

Μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος αν συνηθίζεται ή όχι.

Ενδιαφέρθηκα για ένα αυτοκίνητο και ο έμπορος μου ζήτησε το σύνολο των χρημάτων μπροστά και να πάρω το αμάξι μετά από δύο μέρες που θα είναι έτοιμα τα διαδικαστικά.

Θα μου δώσει απόδειξη ότι έδωσα τα λεφτά για το τάδε αμάξι!!!

Συνηθίζεται;;

Οι πληροφορίες που παίρνω για τον έμπορο είναι ότι είναι αξιόπιστος,πάνω από 30 χρόνια στην αγορά!!!

Καλησπέρα καλο πασχα και σε εσενα και την οικογενεια σου.

3-4 φορες που εχω αγοράσει αμάξι απο εμπορο, παντα εδινα μια μικρη προκαταβολη που μου ζητουσαν , 50-200ευρω. Oλοι απο μονοι τους μου εδιναν και αποδειξη με το ποσο που πηραν δεν ειχα χρειαστει καν να ζητησω. Μαλλον για να μην ξεχαστουν και οι ιδιοι 😄

Τα περισσοτερα ηταν αμαξια απο εξωτερικό, απο τυχαιες μαντρες του car.gr, που μερικες ηταν και λιγο υποπτες για γυρισμενα χιλιομετρα. Αλλα εμενα δεν με ενοιαζε αυτο, μιας και που ολα τα αμαξια που κοιταγα ηταν Ιαπωνικα ;)

Κανεις και ποτε δεν μου ζητησε ολο το ποσο μπροστα.

Οποτε για εμενα, μην το προχωρησεις για κανένα λογο με ολο το ποσο. Δωσε 50-100ευρω και αν θελει. Και αυτα γραπτως με αποδειξη εισπραξης.

Σαν πρωτη στραβη που μου ερχεται στο μυαλο, ειναι οτι θα σε εχει στο περιμενε για καιρο...

Επεξ/σία από alx301
  • Like 3
  • Thanks 1

Και όμως θα βάλω τα λεφτά και θα εξουσιοδότησω δικό του διεκπαιρωτη να κάνει τις διαδικασίες που χρειάζεται!!!

Τι σχεση εχει αυτο? φυσικα και θα τον εξουσιοδοτησεις να παει να κανει την μεταβιβαση. Ο παραπανω εννοουσε να παρεις το αμαξι στα χερια με μια εξουσιοδοτηση απο τον εμπορο και να πας εσυ να το μεταβιβασεις.

Δεν εχεις ξανααγορασει ποτε αυτοκινητο ?

59 λεπτά πριν, alx301 είπε

Καλησπέρα καλο πασχα και σε εσενα και την οικογενεια σου.

3-4 φορες που εχω αγοράσει αμάξι απο εμπορο, παντα εδινα μια μικρη προκαταβολη που μου ζητουσαν , 50-200ευρω. Oλοι απο μονοι τους μου εδιναν και αποδειξη με το ποσο που πηραν δεν ειχα χρειαστει καν να ζητησω. Μαλλον για να μην ξεχαστουν και οι ιδιοι 😄

Του εδωσες 200€ και μεταβιβασε στο ονομα σου αυτοκινητο , για να εισπραξει εκ των υστερων 10.000€ ?

Ίσως δεν το γνωρίζω.

Πάντως τις δύο μέρες που θα πρέπει να περιμένω ενώ θα έχω δώσει 9.000 θα πάθω τουλάχιστον 2 εγκεφαλικα!!!

Θα έχει παρακράτηση κυριότητας δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, andreaspA said:

Τι σχεση εχει αυτο? φυσικα και θα τον εξουσιοδοτησεις να παει να κανει την μεταβιβαση. Ο παραπανω εννοουσε να παρεις το αμαξι στα χερια με μια εξουσιοδοτηση απο τον εμπορο και να πας εσυ να το μεταβιβασεις.

Δεν εχεις ξανααγορασει ποτε αυτοκινητο ?

Του εδωσες 200€ και μεταβιβασε στο ονομα σου αυτοκινητο , για να εισπραξει εκ των υστερων 10.000€ ?

1.''Εκλεινα" προφορικά το αμαξι, εδινα την προκαταβολή 50-100 ευρω
2.Μου εδινε την αποδειξη εισπραξης. Εγραφε το ποσο, και μια σύντομη περιγραφη του αμαξιου, πχ ''για το Toyota Corolla Ασημι (με η χωρις να αναφερει πινακιδες αν δεν ειχε).
3. Πηγαινα με τα χαρτια που μου ζητούσε για την μεταβιβαση την ιδια μέρα η την επομενη. Πχ μια εξουσιοδότηση να κανει αυτος την μεταβιβαση στο ονομα μου. 
4. Περιμενα 1-2-4-5 μερες να γινει η μεταβιβαση ή να βγαλει πινακιδες, να περασει ΚΤΕΟ αν ηταν απο εξωτερικο κτλ.
5. Πηγαινα στην μαντρα, μου εδινε την αδεια (κανονικη πρασινη αδεια) που ηταν στο ονομα μου πλεον το αυτοκινητο.
6. Τον εξοφλουσα. Με αποδειξη για το υπολοιπο ποσο ...

Επεξ/σία από alx301

11 λεπτά πριν, alx301 είπε

1.''Εκλεινα" προφορικά το αμαξι, εδινα την προκαταβολή 50-100 ευρω
2.Μου εδινε την αποδειξη εισπραξης. Εγραφε το ποσο, και μια σύντομη περιγραφη του αμαξιου, πχ ''για το Toyota Corolla Ασημι (με η χωρις να αναφερει πινακιδες αν δεν ειχε).
3. Πηγαινα με τα χαρτια που μου ζητούσε για την μεταβιβαση την ιδια μέρα η την επομενη. Πχ μια εξουσιοδότηση να κανει αυτος την μεταβιβαση στο ονομα μου. 
4. Περιμενα 1-2-4-5 μερες να γινει η μεταβιβαση ή να βγαλει πινακιδες, να περασει ΚΤΕΟ αν ηταν απο εξωτερικο κτλ.
5. Πηγαινα στην μαντρα, μου εδινε την αδεια (κανονικη πρασινη αδεια) που ηταν στο ονομα μου πλεον το αυτοκινητο.
6. Τον εξοφλουσα. Με αποδειξη για το υπολοιπο ποσο ...

Μου φαίνεται περίεργο σαν διαδικασία, γιατί ο επαγγελματίας δεν φαίνεται να είναι καλυμμένος έτσι. Αν εσύ αφού είχε ολοκληρώσει την μεταβίβαση, αποφασίζεις ότι δεν θες το αυτοκίνητο ή δεν έχεις πλέον το χρηματικό ποσό, είχες αυτοκίνητο στο όνομα σου και αυτός έμενε με τα 50-100 ευρώ. Και ακόμα και αν δεν σου το έδινε, εκανες μια καταγγελία ή δήλωνες κλοπή για να το βρει η αστυνομία και να στο "δώσει πισω". Αφού θα ήταν στο όνομα σου, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. 

• Like 2

5 minutes ago, Broli007 said:

Μου φαίνεται περίεργο σαν διαδικασία, γιατί ο επαγγελματίας δεν φαίνεται να είναι καλυμμένος έτσι. Αν εσύ αφού είχε ολοκληρώσει την μεταβίβαση, αποφασίζεις ότι δεν θες το αυτοκίνητο ή δεν έχεις πλέον το χρηματικό ποσό, είχες αυτοκίνητο στο όνομα σου και αυτός έμενε με τα 50-100 ευρώ. Και ακόμα και αν δεν σου το έδινε, εκανες μια καταγγελία ή δήλωνες κλοπή για να το βρει η αστυνομία και να στο "δώσει πισω". Αφού θα ήταν στο όνομα σου, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. 

Εσυ πως εχεις κανει τις συναλλαγες σου με μαντρα ;

4 λεπτά πριν, alx301 είπε

Εσυ πως εχεις κανει τις συναλλαγες σου με μαντρα ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει με μαντρά. Θα περίμενα όμως, ότι θα έκανες εξουσιοδότηση για να κάνει τις κινήσεις για εσένα, αλλά και υπεύθυνη δήλωση, ο καθένας από τη δική του μεριά, με ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τηλέφωνο, ότι ο ένας αγοράζει και ο άλλος πουλάει το αυτοκίνητο τάδε, με στοιχεία τάδε, αριθμό πλαισίου, αριθμό πινακίδων (αν έχει), με τιμή τάδε, κτλ κτλ και γενικώς να αναφέρει μέσα ότι έχει συμφωνηθεί, ώστε κανείς από τους δύο να μην μπορεί να αλλάξει/ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα. Επίσημα πράγματα δηλαδή που δεν αφήνουν περιθώρια για μαμουνιές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Broli007 said:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει με μαντρά. Θα περίμενα όμως, ότι θα έκανες εξουσιοδότηση για να κάνει τις κινήσεις για εσένα, αλλά και υπεύθυνη δήλωση, ο καθένας από τη δική του μεριά, με ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τηλέφωνο, ότι ο ένας αγοράζει και ο άλλος πουλάει το αυτοκίνητο τάδε, με στοιχεία τάδε, αριθμό πλαισίου, αριθμό πινακίδων (αν έχει), με τιμή τάδε, κτλ κτλ και γενικώς να αναφέρει μέσα ότι έχει συμφωνηθεί, ώστε κανείς από τους δύο να μην μπορεί να αλλάξει/ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα. Επίσημα πράγματα δηλαδή που δεν αφήνουν περιθώρια για μαμουνιές. 

Σε αντιπροσωπεια για μεταχειρησμενο, μου ειχαν ζητήσει και ειχα δώσει ολο το ποσο. 
Μεσω καταθεσης, με τα υπολοιπα διαδικαστικα χαρτια.
Αν θυμαμαι καλα ειχα δωσει και μια προκαταβολη μπροστα 200-300ε οταν το ''εκλεισα'' προφορικα.
Με αποδειξη εισπραξης, παλι με περιγραφη στυλ ''για το toyota corolla μαυρο ΙΝΖ-ΧΧΧΧ" ή " Honda Civic Ασπρο" (αν δεν ειχε πινακιδες).

Ας μας πουν και οι υπολοιποι πως έχουν κανει την διαδικασια

Επεξ/σία από alx301
  • Like 1

2 λεπτά πριν, alx301 είπε

Σε αντιπροσωπεια για μεταχειρησμενο, μου ειχαν ζητήσει και ειχα δώσει ολο το ποσο. 
Μεσω καταθεσης, με τα υπολοιπα διαδικαστικα χαρτια.
Αν θυμαμαι καλα ειχα δωσει και μια προκαταβολη μπροστα 200-300ε οταν το ''εκλεισα'' προφορικα.
Με αποδειξη εισπραξης, παλι με περιγραφη στυλ ''για το toyota corolla μαυρο ΙΝΖ-ΧΧΧΧ" ή " Honda Civic Ασπρο" (αν δεν ειχε πινακιδες).

Ας μας πουν και οι υπολοιποι πως έχουν κανει την διαδικασια

Θα ηθελα να ακούσω και εγώ πάντως εμπειρίες. 

Εγώ από ιδιώτη πάντως πήρα αυτοκίνητο και έγιναν όλα λίγο-πολύ την ίδια μερα.

Είχε ήδη περάσει από μηχανικό γνωστό του αδερφού μου για έλεγχο μιας και ήταν στην ίδια πόλη, πήγα και εγώ άλλη μέρα μιας που εμένα μακριά, πήγαμε κτεο για έξτρα έλεγχο, έλεγχο από εμένα στην οδήγηση, ΚΕΠ για υπεύθυνη δήλωση και μετά υπουργείο όπου ξεκίνησε η διαδικασία. Πληρωμή κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών, μου έδωσε τα κλειδιά, αφού πρακτικά ήταν δικό μου και την επόμενη που ήταν έτοιμη η καινούρια άδεια, την παρέλαβα, έκανα ηλεκτρονικά καινούρια ασφάλεια, άλλαξα λάδια-φίλτρο, έλεγχο αέρα στα λάστιχα και έφυγα για επιστροφή. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...