panosss_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Innersense είπε Αυτή που πήρες υποστηρίζει; Ναι αυτή που πήρα υποστηρίζει wifi6 και wifi6e που είναι ουσιαστικά στα 6ghz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 παιδιά στα 100 hz όταν βάζω την οθόνη δεν δείχνει, με το hdmi που έχει. η οθόνη δουλεύει στα 144 σε άλλο pc με displayport Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
specre Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Στις 27/4/2023 στις 2:15 ΜΜ, marksk είπε παιδιά στα 100 hz όταν βάζω την οθόνη δεν δείχνει, με το hdmi που έχει. η οθόνη δουλεύει στα 144 σε άλλο pc με displayport Έως 2560 x 1440 μου βγάζει 120 Hz σε qled tv (τόσα υποστηρίζει η TV μου). Από εκεί κι έως 4Κ μου βγάζει 60 Hz. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 χμμμ σωστά, ισώς να φταίει που έχω 3440χ1440 ανάλυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maitre Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Ενημερωτικά: Πήρα πριν λίγες ημέρες έναν δίσκο NVMe 1TB για να αλλάξω αυτόν που είχε εγκατεστημένο. Για να μην κάνω πάλι εγκατάσταση από την αρχή τα windows είπα να κάνω image τον δίσκο. Δοκίμασα με Acronis, Norton Ghost και EaseUS κάνοντας image είτε όλον τον δίσκο είτε μόνο το partition με τα windows. Κάθε φορά όταν πήγαινα να μπουτάρω από τον NVMe μου έβγαζε σφάλμα. Τελικά τα παράτησα αφού είχα ήδη ανοίξει το κουτί 3 φορές με το βάζε-βγάλε τους δίσκους (δεν έχει δεύτερη υποδοχή για απευθείας σύνδεση 2ου NVMe) και πέρασα τα windows 11 από την αρχή. Η εγκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα, η ενεργοποίηση έγινε αυτόματα, δεν έβγαλε "Θαυμαστικό" σε καμιά συσκευή και πέρασα και το software της AMD για την κάρτα. Απλά χρειάστηκε να βάλω τις παλιές ρυθμίσεις και τα προγράμματά μου από την αρχή. Ο χρόνος πάντως ήταν λιγότερος από αυτόν που μου πήρε η όλη προσπάθεια για την κλωνοποίηση του δίσκου. 😋 Αν κατάφερε κανείς να κάνει clone τον δίσκο του σε NVMe χωρίς πρόβλημα ας ενημερώσει μπας και δω γιατί σε εμένα δεν δούλεψε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosss_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Maitre είπε Ενημερωτικά: Πήρα πριν λίγες ημέρες έναν δίσκο NVMe 1TB για να αλλάξω αυτόν που είχε εγκατεστημένο. Για να μην κάνω πάλι εγκατάσταση από την αρχή τα windows είπα να κάνω image τον δίσκο. Δοκίμασα με Acronis, Norton Ghost και EaseUS κάνοντας image είτε όλον τον δίσκο είτε μόνο το partition με τα windows. Κάθε φορά όταν πήγαινα να μπουτάρω από τον NVMe μου έβγαζε σφάλμα. Τελικά τα παράτησα αφού είχα ήδη ανοίξει το κουτί 3 φορές με το βάζε-βγάλε τους δίσκους (δεν έχει δεύτερη υποδοχή για απευθείας σύνδεση 2ου NVMe) και πέρασα τα windows 11 από την αρχή. Η εγκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα, η ενεργοποίηση έγινε αυτόματα, δεν έβγαλε "Θαυμαστικό" σε καμιά συσκευή και πέρασα και το software της AMD για την κάρτα. Απλά χρειάστηκε να βάλω τις παλιές ρυθμίσεις και τα προγράμματά μου από την αρχή. Ο χρόνος πάντως ήταν λιγότερος από αυτόν που μου πήρε η όλη προσπάθεια για την κλωνοποίηση του δίσκου. 😋 Αν κατάφερε κανείς να κάνει clone τον δίσκο του σε NVMe χωρίς πρόβλημα ας ενημερώσει μπας και δω γιατί σε εμένα δεν δούλεψε... Χρειάζεσαι αυτό που λέμε os migration. Παλιά υπήρχαν πολλά προγράμματα που το έδινα free αλλά πλέον το μόνο που βρήκα ήταν το https://www.diskgenius.com/partition-management.php Νομίζω με αυτό μετέφερα τον δίκο απο το λαπτοπ στο AM06 για να το δοκιμάσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anashario Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Maitre είπε Ενημερωτικά: Πήρα πριν λίγες ημέρες έναν δίσκο NVMe 1TB για να αλλάξω αυτόν που είχε εγκατεστημένο. Για να μην κάνω πάλι εγκατάσταση από την αρχή τα windows είπα να κάνω image τον δίσκο. Δοκίμασα με Acronis, Norton Ghost και EaseUS κάνοντας image είτε όλον τον δίσκο είτε μόνο το partition με τα windows. Κάθε φορά όταν πήγαινα να μπουτάρω από τον NVMe μου έβγαζε σφάλμα. Τελικά τα παράτησα αφού είχα ήδη ανοίξει το κουτί 3 φορές με το βάζε-βγάλε τους δίσκους (δεν έχει δεύτερη υποδοχή για απευθείας σύνδεση 2ου NVMe) και πέρασα τα windows 11 από την αρχή. Η εγκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα, η ενεργοποίηση έγινε αυτόματα, δεν έβγαλε "Θαυμαστικό" σε καμιά συσκευή και πέρασα και το software της AMD για την κάρτα. Απλά χρειάστηκε να βάλω τις παλιές ρυθμίσεις και τα προγράμματά μου από την αρχή. Ο χρόνος πάντως ήταν λιγότερος από αυτόν που μου πήρε η όλη προσπάθεια για την κλωνοποίηση του δίσκου. 😋 Αν κατάφερε κανείς να κάνει clone τον δίσκο του σε NVMe χωρίς πρόβλημα ας ενημερώσει μπας και δω γιατί σε εμένα δεν δούλεψε... Ο λόγος που δε σου δούλεψε είναι επειδή ο δίσκος που έκανες image δεν ήταν NVMe και μετά πήγες να κάνεις boot από δίσκο που ήταν. Αυτό δε μπορεί να γίνει καθώς λείπουν από το image σου οι drivers που χρειάζονται για το NVMe. Άμα δλδ ήταν από ίδιο τύπο σε ίδιο τύπο δίσκο το image, θα bootαρε κανονικά. Προσπαθεί δλδ να κάνει boot δίσκο NVMe αλλά έχει φορτωμένο πάνω SATA driver για το δίσκο και παθαίνει λαλα. Το είχα δει και στο review αυτού εδώ του τύπου, έπαθε το ίδιο πράγμα, τσέκαρε στο 2:50 (2 ωρες : 50 λεπτά) Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από anashario 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maitre Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, anashario είπε Ο λόγος που δε σου δούλεψε είναι επειδή ο δίσκος που έκανες image δεν ήταν NVMe και μετά πήγες να κάνεις boot από δίσκο που ήταν. Αυτό δε μπορεί να γίνει καθώς λείπουν από το image σου οι drivers που χρειάζονται για το NVMe. Άμα δλδ ήταν από ίδιο τύπο σε ίδιο τύπο δίσκο το image, θα bootαρε κανονικά. Μάλιστα, ευχαριστώ για την πληροφορία. Αυτός είναι ο πρώτος NVMe που χρησιμοποιώ και ομολογουμένως δεν το ήξερα. Ως τώρα χρησιμοποιούσα HDs και SSDs και δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα με τα images. Yπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει clone δίσκος SSD σε NVMe με κάποιο πρόγραμμα όπως το diskgenius που προτείνει και πιο πάνω ο @panosss_ ή σε περίπτωση που βάλω NVMe προς αντικατάσταση του SSD και στον άλλο Η/Υ που έχω, η μόνη λύση είναι από την αρχή η εγκατάσταση του λειτουργικού? Ευχαριστώ. edit: Ναι ακριβώς τα ίδια έκανε και σε εμένα από το 2:50 και μετά καi η αλλαγή του δίσκου μου πήρε όλο το πρωινό γιατί ήθελα με το image να ξεμπερδέψω μπαμ μπαμ. 🙂 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από Maitre Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Innersense Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, anashario είπε Το είχα δει και στο review αυτού εδώ του τύπου, έπαθε το ίδιο πράγμα, τσέκαρε στο 2:50 (2 ωρες : 50 λεπτά) Συγνώμη ο τύπος είχε κάνει τετράωρα live review του AM06; lol δικός μας άνθρωπος! 😂 Σε clean install δηλαδή τα Windows 11 ή 10 από το boot βλέπουν κατευθείαν τον nvme και φορτώνουν τους αντίστοιχους drivers? Επίσης drivers για την AMD τι περνάτε; link? Είδατε ποιο μοντέλο βαζει ο τύπος και του βγάζει 3500read/2000write? Επίσης απ ότι είδα στα γρήγορα ΔΕΝ του έκανε activation ξανά κατευθείαν τα Windows 11? Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από Innersense Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maitre Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Κατέβασε το AMD Auto-Detect and Install Tool από το site της AMD (https://www.amd.com/en/support) που κατεβάζει και chipset και drivers αυτόματα. Ναι clean install έκανα τα 11άρια 22Η2 και μέσα σε 5 λεπτά είχε τελειώσει και τα Windows ήταν ενεργοποιημένα. Τον δίσκο τον βλέπουν κανονικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panosst Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Να σας μεταφέρω και τις δικές μου εντυπώσεις για όποιον μπορεί φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες, χρησιμοποιώ σαν κύριο desktop το AM06 Pro για περίπου 3 ημέρες τώρα. Καταρχήν για όποιον ενδιαφέρεται, επειδή ήθελα να αναβαθμίσω τη RAM του στα 32GB ενημερώνω ότι αγόρασα 2 τεμάχια Patriot Signature 16GB DDR4 και δούλεψαν κανονικά στα 3200MHz 22-22-22-52 Επίσης μετέφερα όπως ήταν τον nvme ssd (samsung 980 1TB) με win 10 που είχα στο προηγούμενο desktop μου (3400G-B450 TOMAHAWK MAX). Εκεί έφαγα την πρώτη κρυάδα, τον έβλεπε στο bios αλλά δε μπορούσε να bootάρει. Τελικά μετά από αρκετές δοκιμές κατάλαβα ότι παρότι υπάρχει επιλογή csm/ legacy boot στο bios δε λειτουργεί. Οπότε μετέφερα στο προηγούμενο dekstop τον ssd, μετέτρεψα την εγκατάσταση των windows από legacy bios σε uefi, ξανά μεταφορά στο AM06 Pro όπου και ξεκίνησαν τα windows κανονικά. Στη συνέχεια αντιμετώπισα πρόβλημα με τον hdmi to vga adaptor της Ugreen που έχω. Είναι ένας αντάπτορας που έχει micro usb για έξτρα τροφοδοσία και 3.5mm jack για τον ήχο. Δεν έβγαζε εικόνα στην οθόνη μου. Το hdmi δούλευε κανονικά αλλά χρειάζομαι τον αντάπτορα. Το αναφέρω λοιπόν για όποιον άλλο μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, σύνδεσα στην μπροστινή usb-c ένα multi port hub Natec Fowler 2 που χρησιμοποιούσε στο laptop της η γυναίκα, το οποίο έχει hdmi και εκεί πάνω δούλεψε κανονικά ο hdmi to vga adaptor! Τώρα το μόνο πρόβλημα που έχει μείνει είναι ότι έχω άλλο ένα κινεζο-usb3 hub συνδεδεμένο σε μια από τις θύρες μπροστά και πάνω του έχω συνδέσει μεταξύ άλλων το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ε, κάποιες φορές χάνω και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, σβήνουν για λίγο και επανέρχονται. Επίσης μετά από reboot 1 στις 3 φορές πάλι δε λειτουργούν και πρέπει να σβήσω το pc από το κουμπί και να το ανοίξω ξανά. Απεγκατέστησα χθες τους chipset drivers και έβαλα μετά τους τελευταίους και δε μου το έχει κάνει ξανά αλλά είναι νωρίς για συμπέρασμα, το παρακολουθώ. Τέλος, έρχεται ρυθμισμένος ο ανεμιστήρας για αθόρυβη λειτουργία αλλά δε μου άρεσαν οι θερμοκρασίες που έβλεπα. Οπότε άλλαξα από το bios τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα και ναι μεν ακούγεται λίγο περισσότερο αλλά είναι πολύ πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες. Ο ssd είναι +9 βαθμούς πιο ζεστός κατά μέσο όρο σε σχέση με το προηγούμενο desktop αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ανησυχητικό (πριν 32 τώρα 41, max 48 σε κάτι εγκαταστάσεις drivers). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 οι μνήμες σου δούλεψαν dual channel ; για αυτές μιλάμε ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosss_ Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 22 ώρες πριν, Maitre είπε Yπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει clone δίσκος SSD σε NVMe με κάποιο πρόγραμμα όπως το diskgenius που προτείνει και πιο πάνω ο @panosss_ ή σε περίπτωση που βάλω NVMe προς αντικατάσταση του SSD και στον άλλο Η/Υ που έχω, η μόνη λύση είναι από την αρχή η εγκατάσταση του λειτουργικού? https://www.diskgenius.com/how-to/migrate-os-to-ssd.php Νομίζω θα καλύψει αυτό που θέλεις. Δεν το έχω δοκιμάσει απο nvme <-> ssd αλλά λογικά θα κάνει. Γι αυτό υπάρχει και ο διαχωρισμός μεταξύ disk clone και os migration. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panosst Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Λογικά ναι, στο hwinfo64 γράφει Row: 0 [P0 CHANNEL A/DIMM 0] και Row: 1 [P0 CHANNEL B/DIMM 0] Είναι 2 τεμάχια PSD416G32002S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Innersense Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μόλις μου ήρθε α αντάπτορας m2 σε sata από το Aliexpress. Ενώ νομίζω ότι τον είχα παραγγείλει με θήκη που τον κάνει 2.5, ήρθε σκέτος. Τέλος πάντων με 60λεπτα τι να περιμένει κανείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα