gii Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας βρίσκομαι στο πρώτο έτος των σπουδών μου και μέχρι στιγμής πάω πολύ καλά ο μ.ο είναι 9,7. Γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσει το διάβασμα...(σπουδάζω λογιστικη και χρηματοοικονομική στην ΑΣΟΕΕ). Ενώ μέχρι και πριν λίγο καιρό έλεγα ότι θα ασχοληθώ σίγουρα με το επάγγελμα του ορκωτού,έχω λατρέψει τα μαθήματα της στατιστικής.Εχω ξεκινήσει μόνος μου προγραμματισμό από βιντεάκια (python) και μπορώ να πω πως μου αρέσει πάρα πολύ και αυτός!Πολύ έχω δει δουλεύουν και remote πράγμα που επίσης θα λάτρευα! Έψαξα επαγγέλματα και βρήκα απίστευτα ενδιαφέρον τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα data (καθώς υπάρχουν πάρα πολλά δεν ξέρω ακριβώς τις διαφορές μεταξύ τους).Θέλω να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι στο μέλλον και ψάχνω τι μπορώ να κάνω κατά την διάρκεια των σπουδών μου ώστε να είμαι ένα λεβελ πιο πάνω από τους υπόλοιπους υποψηφίους.Ειναι κάνεις στον χώρο που μπορεί να με κατατοπίσει τι σκιλ και τι κορς θα μπορούσα να αποκτήσω και να πάρω αντίστοιχα μέχρι την αποφοίτηση.Ο κλάδος από απολαβές πως είναι; Γενικά υπάρχει πολύ ανταγωνισμός; Και γενικά οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα ήταν χρήσιμη!
efib Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι το αντικείμενο μου, έχω όμως γνωστή που εργάζεται ως data scientist. Γενικά, ξέρει καλό προγραμματισμό, δυνατή στατιστική, και έκανε στο μεταπτυχιακό ML. Εργάζεται εξωτερικό και οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές, υπάρχει τρομερή ζήτηση για το αντικείμενο, και bonus ότι μπορείς να εργαστείς στα αγγλικά σχεδον παντού (δηλαδή δεν χρειάζεσαι την γλώσσα της χώρας όπου εργάζεσαι). Μπορείς να μιλήσεις με τον κο. Χατζηαντωνίου (ΔΕΤ) και θα ξέρει να σε κατατοπίσει. Ίσως και ο κος. Σπινελλης. 1
gii Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, efib είπε Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι το αντικείμενο μου, έχω όμως γνωστή που εργάζεται ως data scientist. Γενικά, ξέρει καλό προγραμματισμό, δυνατή στατιστική, και έκανε στο μεταπτυχιακό ML. Εργάζεται εξωτερικό και οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές, υπάρχει τρομερή ζήτηση για το αντικείμενο, και bonus ότι μπορείς να εργαστείς στα αγγλικά σχεδον παντού (δηλαδή δεν χρειάζεσαι την γλώσσα της χώρας όπου εργάζεσαι). Μπορείς να μιλήσεις με τον κο. Χατζηαντωνίου (ΔΕΤ) και θα ξέρει να σε κατατοπίσει. Ίσως και ο κος. Σπινελλης. Όταν λες ML; Σε ποιο τμήμα σπούδασε αν επιτρέπεται; Ξέρεις τι γλώσσες έχει μάθει;
pi314 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) ML = Machine Learning... (υποκατηγορία του ΑΙ = Artificial Intelligence) Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από pi314 1
galil Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το data science είναι από τις πιο hot ειδικότητες στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Ειδικά ο συνδυασμός finance με data science και machine learning είναι πολύ δυνατός. Έχει ζήτηση, καλούς μισθούς και αρκετές επιλογές remote (αν και αυτό συνήθως είναι για πιο senior θέσεις). Για αρχή θα σου πρότεινα να μπεις στο kaggle.com. Είναι από τα μεγαλύτερα communities για data science και μπορείς να βρεις courses, datasets για να πειραματιστείς και κυρίως διαγωνισμούς για να μάθεις και να τεστάρεις τις γνώσεις σου. Αν πράγματι σε ενδιαφέρει αυτός ο τομέας, μπορείς να το συνδυάσεις με μια πτυχιακή στο αντικείμενο (αν έχετε στη σχολή σου) και αργότερα ένα μεταπτυχιακό σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από galil
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα