Προς το περιεχόμενο

Χάνει λάδια

mariannna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, mariannna είπε

Με λόγια μου το είπε ένα χρόνο εγγύηση. Ξεκίνησε να χάνει μόλις βάλαμε 5-40w λάδια που μας πρότεινε ο βενζινάς 

Εχουμε συμφωνησει ολοι οτι εφοσον δεν υπαρχει διαρροη , τα καιει.

Δοκιμασατε με αλλα λαδια ; Μηπως να δοκιμασετε με 10-40 και του "πεφτει" ψιλο το 5-40 ;

Eγω σε audi a4 του 1997 βαζω αυτο (το αυτοκινητο "θελει" 5-30 απο το εργοστασιο) :https://oil-stores.gr/Λιπαντικά/Λιπαντικά-Αυτοκινήτων/car10W-40/Liqui-Moly-Super-Leichtauf-10W-40-4lt-9504 που αναφερει οτι ειναι ιδανικο για κινητηρες με πανω απο 100.000 χλμ , και απο τον Αυγουστο του 2022 που τα εβαλα , χθες συμπληρωσα 200ml για να ερθει η σταθμη στα ισα της.

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, liakinen είπε

@mariannna

Θεωρώ ότι αν πας τώρα δεν πρόκειται να αναλάβει τίποτα. Δεν χάνεις να δοκιμάσεις φυσικά.

Αν δεν βγάλεις άκρη με την εγγύηση και με δεδομένο ότι η μηχανή είναι ότι να ναι θα σου πρότεινα κάτι που είμαι αντίθετος αλλά στην περίπτωση σου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, να βάλεις χοντρό λάδι 10w40 και ιδιαίτερα κάποιο που "αντέχει" πχ Valvoline κόκκινο μπουκάλι ή Motul 6100 και να δεις πόσο θα μειωθεί η κατανάλωση. 

Έχουμε βάλει 10-40 το καλύτερο και το πιο ακριβό. Και αυτό χάνει 

29 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Λογική τιμή πήρε. Αλλά οι μηχανές αυτές είναι λαχείο. Την βάζεις επάνω και δεν ξέρεις τι θα είναι. Ενώ αν μπεις στην διαδικασία, θα δώσεις που θα δώσεις για τα εργατικά και όλα τα αναλώσιμα (λάδια φίλτρα κάνα ιμάντα ξέρω 'γω κλπ), ανοίγεις την δικιά σου κάνεις ένα ρεκτιφιέ και έχεις στην ουσία μοτέρ σε κατάσταση καινούργιου, πολύ πιο ελεγχόμενο το ρίσκο της επιτυχούς επισκευής.

Έχει ακόμα την παλιά μηχανή μπορώ να του πω να την ξανά βάλει ;;

@mariannna

Άμα σου καίει τόσο με 10w40 τότε δεν υπάρχει εύκολη λύση. 

Να σου βάλει πάνω κινητήρα με δύο κυλίνδρους off; πρώτα πάνε να δεις πως θα σε αντιμετωπίσει. Κάτι μου λέει ότι θα χρειαστούν λεφτά πολλά και δεν ξέρω αν αξίζει. 

7 λεπτά πριν, mariannna είπε

Έχουμε βάλει 10-40 το καλύτερο και το πιο ακριβό. Και αυτό χάνει 

Από την στιγμή που χάνει (βασικά δεν χάνει, ΚΑΙΕΙ), δεν έχει νόημα να βάζεις ακριβό. Πάρε μια λάτα εεε δοχείο φθηνό να γεμίζεις, μην μείνεις και πας για 3η μηχανή.

9 λεπτά πριν, mariannna είπε

Έχει ακόμα την παλιά μηχανή μπορώ να του πω να την ξανά βάλει ;;

Να την ξαναβάλεις δεν έχει νόημα. Θα είχε ένα κάποιο νόημα, να την κάνεις γενική επισκευή και να την βάλεις επάνω σε κατάσταση καινούργιας αλλά το ποσό θα φτάσει σε σεβαστό ύψος...

51 λεπτά πριν, liakinen είπε

@mariannna

Θεωρώ ότι αν πας τώρα δεν πρόκειται να αναλάβει τίποτα. Δεν χάνεις να δοκιμάσεις φυσικά.

Αν δεν βγάλεις άκρη με την εγγύηση και με δεδομένο ότι η μηχανή είναι ότι να ναι θα σου πρότεινα κάτι που είμαι αντίθετος αλλά στην περίπτωση σου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, να βάλεις χοντρό λάδι 10w40 και ιδιαίτερα κάποιο που "αντέχει" πχ Valvoline κόκκινο μπουκάλι ή Motul 6100 και να δεις πόσο θα μειωθεί η κατανάλωση. 

Έχουμε βάλει 10-40w liqui moli

• Like 2

1 ώρα πριν, mariannna είπε

600 ευρώ μηχανή και 600 εργατικά 

Άλλαξα μηχανή σε focus 2001 πριν κάποια χρόνια και αγόρασα τη μηχανή 200€ από Λαγιο στον Ασπρόπυργο, στην ανακύκλωση... Και με 100€ μου την έβαλαν επάνω. Το αμάξι είναι σαν καινούριο.. Σου πήραν υπερβολικά πολλά λεφτά. Δε ξέρω αν μένεις Αθήνα. Αν μένεις Αθήνα όμως Έλα μια βόλτα από Μενίδι στον Autofit Εκμετζογλου. Θα σου φτιάξει το αμάξι και ότι σου πει αυτό είναι. 

εφοσον σου ειπε ο μαστορας οτι εχει εγγυηση πηγαινε πισω το οχημα να το δει και μετα θα σου πει. Σιγουρα θα πληρωσεις μιας και ειτε να επιδιορθωσει τη δικια σου ειτε να βαλει νεα, θα πληρωσεις τα εργατικα. Παντως σε τετοια ζητηματα θα πηγαινα σε εξειδικευμενο συνεργειο. Το συνεργειο σου ειναι εξιδεικευμενο ή γενικο (ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω);

48 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

εφοσον σου ειπε ο μαστορας οτι εχει εγγυηση πηγαινε πισω το οχημα να το δει και μετα θα σου πει. Σιγουρα θα πληρωσεις μιας και ειτε να επιδιορθωσει τη δικια σου ειτε να βαλει νεα, θα πληρωσεις τα εργατικα. Παντως σε τετοια ζητηματα θα πηγαινα σε εξειδικευμενο συνεργειο. Το συνεργειο σου ειναι εξιδεικευμενο ή γενικο (ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω);

Εξειδικευμένο που έχω αλλάξει άλλου μηχανή δεν αναλαμβάνει το αμάξι μου 

49 λεπτά πριν, DjTony είπε

Άλλαξα μηχανή σε focus 2001 πριν κάποια χρόνια και αγόρασα τη μηχανή 200€ από Λαγιο στον Ασπρόπυργο, στην ανακύκλωση... Και με 100€ μου την έβαλαν επάνω. Το αμάξι είναι σαν καινούριο.. Σου πήραν υπερβολικά πολλά λεφτά. Δε ξέρω αν μένεις Αθήνα. Αν μένεις Αθήνα όμως Έλα μια βόλτα από Μενίδι στον Autofit Εκμετζογλου. Θα σου φτιάξει το αμάξι και ότι σου πει αυτό είναι. 

Αθήνα μένω απλά δεν θέλω να πηγαίνω στον οποιοδήποτε φοβάμαι 

Είτε το σπρώχνεις το αμάξι έτσι όπως είναι εφόσον έχεις τη δυνατότητα για άλλο , ειδάλλως ανοίγεις το μοτέρ για επισκευή. Και άλλο μοτέρ μεταχειρισμένο να βάλεις είναι "γουρούνι" στο σακί.

Από όσο ειδα καταναλώνει πολύ λάδι . 

Δε ξέρω εάν θα έκανε δουλειά κάποιο πρόσθετο εσωτερικής πλύσης κινητήρα με τόση ποσότητα που καταναλώνει . Το δοκιμάσεις και βλέπεις.

Ούτε λύση είναι να αλλάξεις το ιξώδες του λαδιού με πιο χοντρό .

Τα μπουζί τα λαδωνει ;  Η πιο πιθανή αιτία πρέπει να είναι τσιμουχακια βαλβίδων και ελατήρια πιστονιων .

Πόσα χιλιόμετρα υποτίθεται είχε το μεταχειρισμένο που μπήκε επάνω;

24 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Είτε το σπρώχνεις το αμάξι έτσι όπως είναι εφόσον έχεις τη δυνατότητα για άλλο , ειδάλλως ανοίγεις το μοτέρ για επισκευή. Και άλλο μοτέρ μεταχειρισμένο να βάλεις είναι "γουρούνι" στο σακί.

Από όσο ειδα καταναλώνει πολύ λάδι . 

Δε ξέρω εάν θα έκανε δουλειά κάποιο πρόσθετο εσωτερικής πλύσης κινητήρα με τόση ποσότητα που καταναλώνει . Το δοκιμάσεις και βλέπεις.

Ούτε λύση είναι να αλλάξεις το ιξώδες του λαδιού με πιο χοντρό .

Τα μπουζί τα λαδωνει ;  Η πιο πιθανή αιτία πρέπει να είναι τσιμουχακια βαλβίδων και ελατήρια πιστονιων .

Πόσα χιλιόμετρα υποτίθεται είχε το μεταχειρισμένο που μπήκε επάνω;

40.000 χιλιόμετρα 

35 λεπτά πριν, mariannna είπε

40.000 χιλιόμετρα 

40,000 αποκλείεται να έχει . Η πρόταση είναι εάν όλο το υπόλοιπο αμάξι είναι εντάξει και έχεις σκοπό να το κρατήσεις , ψάξε βρες να επισκευάσεις το δικό σου μοτέρ . Και να πας εκεί που το έβαλες άκρη πιστεύω δε θα βγει . 

19 λεπτά πριν, meletis_m είπε

40,000 αποκλείεται να έχει . Η πρόταση είναι εάν όλο το υπόλοιπο αμάξι είναι εντάξει και έχεις σκοπό να το κρατήσεις , ψάξε βρες να επισκευάσεις το δικό σου μοτέρ . Και να πας εκεί που το έβαλες άκρη πιστεύω δε θα βγει . 

Που άλλου να πάω όπου έχω πάει όλο λεφτά μας έπαιρναν και εκεί 

4 ώρες πριν, mariannna είπε

Εξειδικευμένο που έχω αλλάξει άλλου μηχανή δεν αναλαμβάνει το αμάξι μου 

Αθήνα μένω απλά δεν θέλω να πηγαίνω στον οποιοδήποτε φοβάμαι 

Δεν είναι ο οποιαδήποτε αυτός που σου λέω. Είναι σοβαρό συνεργείο με 10 μηχανικούς μέσα που θα σου φτιάξουν το αμάξι ότι και να έχει. Σε σχέση με αυτόν που πας που από ότι φαίνεται πάει και αλλάζει πράγματα στην τύχη. Συν ότι σε έσκισε στα λεφτά για αλλαγή μηχανής 

11 λεπτά πριν, mariannna είπε

Που άλλου να πάω όπου έχω πάει όλο λεφτά μας έπαιρναν και εκεί 

Σου είπα που να πας. Thank me later 

@mariannna

Έχεις δώσει σε ένα συνεργείο 1200€ το οποίο σου έδωσε με το στόμα εγγύηση 1 έτος. Η λογική λέει ότι θα ξεκινήσεις από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας. 

Φιλικά ρωτάω μην παρεξηγηθώ αλλά δεν έχεις κάποιο κύκλο; φίλους, γνωστούς, συγγενείς να σε στείλουν κάπου αν δεν βγάλεις άκρη με τον πρώτο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...