Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποθέτω πως δουλεύει και λείπει από το σπίτι, μένει μόνο του και κλαίει. Δεν την πετυχαίνω έξω καθόλου να της το πω, μια φορά την έχω δει όλη κι όλη και δεν ξέρω σε ποιο διαμέρισμα είναι. 

Τι μπορώ να κάνω; Θα είναι προσβλητικό αν της πω ότι κλαίει πολύ συχνά; Οι δικοί μου λένε πως θα προσβληθεί και πως θα φανώ "ξερόλας" ή πως κάνω υποδείξεις, και πως λογικά ήδη θα γνωρίζει ότι κλαίει. Σκέφτομαι και την κοπέλα, αφού αν η δουλειά της είναι τόσες μέρες και ώρες, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Τι είναι σωστό; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βρες που μένει.Ρίξε ένα ευγενικό σημείωμα ότι το σκυλάκι κλαίει ,μπορεί να μην το ξέρει.

Έχεις δίκιο, μπορεί να νομίζει ότι κλαίει λίγο όταν φεύγει και σταματάει , πού να το ξέρει 

8 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Να καταγγειλεις κακοποίηση ζώου. Πολύ πιο ευγενικό και καθωσπρέπει 

Το δεύτερο βήμα, αφού την ενημερώσω πρώτα 

(αν δεν αλλάξει κάτι) 

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί να σημάνει κάτι για την υγεία του ζώου το να αλυχτάει (καθώς κλάμα δεν υφίσταται στα ζώα) ;  Αν έκλαιγε πολύ ένα μικρό παιδί σε δημόσιο χώρο, παρά τις προσπάθειες των γονιών του να το ηρεμήσουν, θα καταγγέλαμε κακοποίηση;

Θέλω να πω, ζώο είναι, δεν είναι απαραίτητο ότι περνάει δύσκολα αν ενοχλεί. Υπάρχουν πολλά αχαλίνωτα τέτοια ζώα στις πόλεις, που ενοχλούν επειδή κανείς δεν ασχολήθηκε να τα εκπαιδεύσει.

Αν υποσιτίζεται, μένει διαρκώς κλεισμένο στο μπαλκόνι κλπ, τότε μιλάμε για άλλο πράγμα, εμφανή κακοποίηση, κι εκεί τηλεφωνείς σε φιλοζωικές και αστυνομία. Αλλά μην πάμε και σε περίεργα μονοπάτια, να θεωρούμε δεδομένη την κακοποίηση από την παραμικρή ένδειξη.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα αν θα φανείς η όχι προσβλητική, αλλά ότι κανένας δεν δέχεται εύκολα υποδείξεις κι αν πεις τίποτε σε κανέναν θα εισπράξεις απάντηση "δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω, κοίτα την δουλειά σου, μην ασχολείσαι, εσύ έχεις πρόβλημα" κτλ κτλ. 

Βάλε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα της λέγοντας ότι ο σκύλος ακούγεται από την πόρτα να κλαίει όλη την ώρα και να επιληφθεί για την εκπαίδευση ή αν έχει θέμα υγείας. Μετά μόνο καταγγελία μπορείς να εξετάσεις που και πάλι θα είσαι η παράξενη και η περίεργη. 

Δημοσ.

Καταγγελία στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα συνεργείο που κλειδώνει ένα κοπρόσκυλο κάθε βράδυ μεσα. Δε με ένοιαζε αν έκλεγε, αλλά ενοχλούσε. Μπορεί να ήταν σύμπτωση αλλά αμέσως το σκυλί εξαφανίστηκε.

• Sad 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, DrLo είπε

Καταγγελία στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα συνεργείο που κλειδώνει ένα κοπρόσκυλο κάθε βράδυ μεσα. Δε με ένοιαζε αν έκλεγε, αλλά ενοχλούσε. Μπορεί να ήταν σύμπτωση αλλά αμέσως το σκυλί εξαφανίστηκε.

Μην γραφεις τετοιες κακες λεξεις για σκυλια, μπορει να σε πανε και μεσα. Εχει πατινάρει ο κόσμος!

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, katerina200 είπε

Υποθέτω πως δουλεύει και λείπει από το σπίτι, μένει μόνο του και κλαίει. Δεν την πετυχαίνω έξω καθόλου να της το πω, μια φορά την έχω δει όλη κι όλη και δεν ξέρω σε ποιο διαμέρισμα είναι. 

Τι μπορώ να κάνω; Θα είναι προσβλητικό αν της πω ότι κλαίει πολύ συχνά; Οι δικοί μου λένε πως θα προσβληθεί και πως θα φανώ "ξερόλας" ή πως κάνω υποδείξεις, και πως λογικά ήδη θα γνωρίζει ότι κλαίει. Σκέφτομαι και την κοπέλα, αφού αν η δουλειά της είναι τόσες μέρες και ώρες, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Τι είναι σωστό; 

για αρχη > υποθετεις οτι ο σκυλος ειναι "home alone". Μετα γραφεις πως δεν γνωριζεις το διαμερισμα, αλλα εκει ειναι ο σκυλος που κλαιει. Ακους κατι αλλα δεν ξερεις το σπιτι που ακουγεται.

Εγω θα σου ελεγα να μεταθεσεις το προβλημα σε "ειδικους". Ψαξε στο ιντερνετ για καποια κρατικη υπηρεσια ή ιδιωτικο φορεα και να τους αναφερεις αυτα τα γεγονοτα. Αυτοι εχουν την απαιτουμενη γνωση.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Αν έκλαιγε πολύ ένα μικρό παιδί σε δημόσιο χώρο, παρά τις προσπάθειες των γονιών του να το ηρεμήσουν, θα καταγγέλαμε κακοποίηση;

Μπορεί να μην είναι κακοποίηση αλλά το ότι κλαίει συνεχώς πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά, και οι γονείς να μην το χειρίζονται με σωστό τρόπο, οπότε κάποιος πρέπει να ενημερωθεί.

Δημοσ.
Στις 13/4/2023 στις 8:12 ΜΜ, katerina200 είπε

Οι πιθανοτητες να μην το ξερει ειναι παρα πολλες.

Κανε την αρχη και ενημερωσε τη με ενα σημειωμα.

Εαν εχει αντιληψη ισως προσπαθησει να  κανει κατι καλυτερο για το ζωο.

Εδω οι πιθανοτητες ειναι λιγες.

17 ώρες πριν, Xvipes είπε

Λυπηρό...

Το "κοπροσκυλο"  δε σε πειραξε; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά κάποια άτομα δεν πρεπει να έχουν σκύλο.- όχι μονο εντός πόλεων αλλά κ στην επαρχία

Όταν το παραπάνω συνδυαστεί με έλλειψη χρημάτων ή χρονου  γ συντήρηση /υγεία/ εκπαίδευση  το πρόβλημα εντείνεται 

Οι φιλοζωικες απλά δεν..

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άφησα ένα σημείωμα που έλεγα πως δεν είναι ότι ενοχλήθηκα, αλλά στεναχωριέμαι να το ακούω έτσι, ώστε να μην το πάρει ως παρατήρηση αλλά ανησυχία/ενδιαφέρον. 

Ένα περίεργο πράγμα, από εκείνη τη μέρα που άφησα το σημείωμα, δεν άκουσα ξανά το σκυλάκι. Ούτε μια φορά. 

Περίμενα να πάρει λίγο καιρό μέχρι να βρει λύση. Απλά μου φάνηκε περίεργο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katerina200 είπε

Ένα περίεργο πράγμα, από εκείνη τη μέρα που άφησα το σημείωμα, δεν άκουσα ξανά το σκυλάκι. Ούτε μια φορά. 

Τελικα δεν το ηξερε οτι ενοχλουσε ,οσο ελειπε.

Ειναι σαν το ροχαλητο,εσυ δε μπορεις να  ξερεις αν ροχαλιζεις,αφου κοιμασαι.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...