Bilbo1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά, έχω αγοράσει ένα προϊόν το οποίο είναι εντός εγγύησης και παρουσίασε πρόβλημα (δεν λειτουργεί πλέον δηλαδή). Από το κατάστημα μου λένε ότι δεν το προμηθεύονται πλέον το συγκεκριμένο προϊόν και οτι πρέπει να πάρω κάτι άλλο (ίδιας κατηγορίας) πληρώνοντας την όποια διαφορά τιμής έχουν. Και ρωτάω εγώ τώρα, είναι ορθό να πρέπει εγώ να επομιστώ την όποια διαφορά έχει το καινούριο προϊόν; Τις απόψεις σας παρακαλώ.
agaviot Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Παλιότερα στο πλαίσιο με μια καρτα γραφικών που σταμάτησε να φέρνει μου έδωσαν μια αντίστοιχη πολύ καλύτερη νεότερης γενιάς επειδή είχαν περάσει χρόνια. Δεν είχα πληρώσει επιπλεον. Νομίζω πως τυπικα πρέπει να καλυφθείς με ένα προϊόν αντίστοιχης αξίας. Χωρίς να πληρώσεις κάτι. Αν τώρα θέλεις κάτι με διπλάσια τιμη και επιδοσεισ λογικό να πληρώσεις την διαφορά. Μόλις τώρα, agaviot είπε Καλό Πάσχα και σε σένα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από agaviot 1 1
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 51 minutes ago, Bilbo1 said: Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά, έχω αγοράσει ένα προϊόν το οποίο είναι εντός εγγύησης και παρουσίασε πρόβλημα (δεν λειτουργεί πλέον δηλαδή). Από το κατάστημα μου λένε ότι δεν το προμηθεύονται πλέον το συγκεκριμένο προϊόν και οτι πρέπει να πάρω κάτι άλλο (ίδιας κατηγορίας) πληρώνοντας την όποια διαφορά τιμής έχουν. Και ρωτάω εγώ τώρα, είναι ορθό να πρέπει εγώ να επομιστώ την όποια διαφορά έχει το καινούριο προϊόν; Τις απόψεις σας παρακαλώ. ισως και να αξιζει.μπορει στα ιδια λεφτα να υπαρχει κατι παρομοιο αλλα μπορει πχ με 10 ευρω παραπανω να υπαρχει κατι πολυ καλυτερο.θα βοηθουσε να αναφερεις το προιον. 1
Bilbo1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ενα devolo magic 1 mini starter (με τα 2 modules δηλαδή) είναι το προβληματικό προϊόν. To κατάστημα έχει διαθέσιμο αυτό με τα 3 modules μόνο, το starter λεει δεν το προμηθεύονται πλέον. Το οποίο όμως μου είναι άχρηστο και έχει +60€. Αλλιώς μετά μπορώ να πάρω κατι σε mesh ας πούμε, πάλι με την ανάλογη διαφορά. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι πολύ καλύτερο, απλά μου φαίνεται κάπως να πρέπει να πληρώσω για να πάρω κάτι αντίστοιχο, επειδη αυτοι μπορει να αποφάσισαν να σταμάτησουν να προμηθεύονται ένα προϊόν που παράγεται ακόμη από τον κατασκευαστή. edit: Τώρα κάνω τη δουλειά μου με το mesh της cosmote. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από Bilbo1
agaviot Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, Bilbo1 είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ενα devolo magic 1 mini starter (με τα 2 modules δηλαδή) είναι το προβληματικό προϊόν. To κατάστημα έχει διαθέσιμο αυτό με τα 3 modules μόνο, το starter λεει δεν το προμηθεύονται πλέον. Το οποίο όμως μου είναι άχρηστο και έχει +60€. Αλλιώς μετά μπορώ να πάρω κατι σε mesh ας πούμε, πάλι με την ανάλογη διαφορά. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι πολύ καλύτερο, απλά μου φαίνεται κάπως να πρέπει να πληρώσω για να πάρω κάτι αντίστοιχο, επειδη αυτοι μπορει να αποφάσισαν να σταμάτησουν να προμηθεύονται ένα προϊόν που παράγεται ακόμη από τον κατασκευαστή. Νομίζω πως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό έτσι όπως το θέτεις τώρα. Δεν μου φαίνεται λογικά. Εφόσον το προϊόν υπάρχει στην αγορά. Ας απαντήσουν όσοι γνωρίζουν σίγουρα. 1
korakios Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Ζητάς επισκευή ή αντικατάσταση δωρεάν με προϊόν ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών (δωρεάν) αλλιώς λεφτά πίσω (όχι πιστωτικό) 2 1
haris_216 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτά που αναφέρει ο ts (αν είναι έτσι) προφανώς είναι στο μιλητό κι ενδεχομένως προσπαθούν να τον "ξεφορτωθούν" με την πιο εύκολη διαδικασία για ΑΥΤΟΥΣ. Γιατί η εγγύηση δεν έχει να κάνει με το τι φέρνει ή δεν φέρνει κάποιο κατάστημα, το οποίο μπορεί να σταμάτησε το συγκεκριμένο μοντέλο για χ λόγους (που προφανώς δεν αφορούν τον πελάτη). Προσωπικά θα πρότεινα μία ακόμα επικοινωνία, γραπτή όμως (με κάποιο mail) στο οποίο θα είναι ξεκάθαρος ότι θέλει "στα πλαίσια της εγγύησης" αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος με άλλο ίδιο. Απουσία αυτού, με άλλο ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών, όπως αναφέρθηκε. Μια αναφορά για την περίπτωση να απευθυνθεί στον συνήγορο του καταναλωτή, αν δεν ικανοποιηθεί, ίσως να "βοηθήσει" λίγο τις διαδικασίες Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η σχετική χαρτούρα αγοράς (απόδειξη) και βέβαια ότι το προϊόν δεν είναι σε κατάσταση που κάποιος θα μπορούσε να τεκμηριώσει περίπτωση δικής του απροσεξίας (πχ χτυπήματα ή σημάδια που θα μπορούσαν να οφείλονται σε πέσιμο) Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από haris_216 1 1
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 On 13/04/2023 at 18:02, Bilbo1 said: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ενα devolo magic 1 mini starter (με τα 2 modules δηλαδή) είναι το προβληματικό προϊόν. To κατάστημα έχει διαθέσιμο αυτό με τα 3 modules μόνο, το starter λεει δεν το προμηθεύονται πλέον. Το οποίο όμως μου είναι άχρηστο και έχει +60€. Αλλιώς μετά μπορώ να πάρω κατι σε mesh ας πούμε, πάλι με την ανάλογη διαφορά. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι πολύ καλύτερο, απλά μου φαίνεται κάπως να πρέπει να πληρώσω για να πάρω κάτι αντίστοιχο, επειδη αυτοι μπορει να αποφάσισαν να σταμάτησουν να προμηθεύονται ένα προϊόν που παράγεται ακόμη από τον κατασκευαστή. edit: Τώρα κάνω τη δουλειά μου με το mesh της cosmote. μπορεις να μιλησεις και με την devolo.Παιζει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να στο αλλαξουν αυτοι. κανονικα το καταστημα πρεπει να μιλησει με την αντιπροσωπεια.αν η αντιπροσωπεια δεν εχει να δωσει αυτο που ειχες πρεπει να του δωσει κατι αναλογο και αυτος με την σειρα του να σου το δωσει.σε καθε περιπτωση επειδη η devolo εχει ελληνικο support μιλα μαζι τους.ξερω και αλλο ατομο που μιλησε μαζι τους και του το εκαναν αντικατασταση.και δεν το πηγε στο καταστημα. εκτος αν μετα δεν το θες καθολου και παρεις κατι αλλο στην θεση του devolo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα