Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Η συμβουλη μου ειναι οτι εαν οντως εχεις βλέψεις μελλοντικά στα κορυφαία CPUs της ΑΜ4 (ως φθηνο μεταχειρισμενο) τότε πήγαινε στο πιο νεο chipset της ΑΜ4 που μπορεις να πληρώσεις με οσο το δυνατον καλυτερα VRMs. Για να μην τρεχεις μετά να ρωτάς γιατι δεν παιζει το ενα και γιατι δεν παιζει το αλλο. 

Δυστυχώς το B550 chipset που μοιάζει ιδανικό για την περίπτωση, δεν υποστηρίζει τον Ryzen 7 2700! Οι μητρικές με chipset Χ570 υποστηρίζουν τον 2700 αλλά είναι λίγες και ακριβότερες.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Δυστυχώς το B550 chipset που μοιάζει ιδανικό για την περίπτωση, δεν υποστηρίζει τον Ryzen 7 2700! Οι μητρικές με chipset Χ570 υποστηρίζουν τον 2700 αλλά είναι λίγες και ακριβότερες.

Δεν γινεται να τα εχεις ολα.

Απλα μην περιμενεις με μια φθηνη mobo να σου παιξει ολους τους top CPU της σειρας ομως. Εαν το εχεις καπως ετσι στο μυαλο σου τοτε μπορει να εισαι τυχερος μπορει και οχι. Αλλα ειναι πλειστες οι φορες που ειδαμε ενα σωρο προβληματα σε τετοιες αναβαθμίσεις που ειτε δεν επαιξαν ειτε χρειαστηκαν και αλλαγη επιπλεον κομματιων ή και Mobo για να παιξουν και εκει που ξεκινησαν σαν ενα φθηνο ευκολο update εγιναν δυσκολες και σαφεστατα πιο ακριβες αναβαθμισεις.

Απλα το αναφερω.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλάμε αναγκαστικά για cutting edge AM4 CPU αλλά κάτι πιο ισχυρό σε specs (πιστεύω ότι σε σχέση με τη GPU είναι underpowered ο ryzen μου)

Οπότε μία B450 είναι ιδανική

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Απλα μην περιμενεις με μια φθηνη mobo να σου παιξει ολους τους top CPU της σειρας ομως. Εαν το εχεις καπως ετσι στο μυαλο σου τοτε μπορει να εισαι τυχερος μπορει και οχι.

Σε αυτό θα συμφωνήσω.

Απλά εγώ προσωπικά όταν αναφέρομαι σε B550 δεν εννοώ π.χ. την Asrock B550M-HDV. Γνώμη μου για καλή είναι τουλάχιστον η MSI MPG B550 Gaming Plus. Η οποία θέλω να πιστεύω μπορεί να "κουμαντάρει" και τον 5900 αν χρειαστεί (φυσικά δεν μιλάω για overclock, άντε κανένα core boost στο τσακίρ κέφι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Δεν μιλάμε αναγκαστικά για cutting edge AM4 CPU αλλά κάτι πιο ισχυρό σε specs (πιστεύω ότι σε σχέση με τη GPU είναι underpowered ο ryzen μου)

Οπότε μία B450 είναι ιδανική

Αδερφέ, rx 590 δεν έχεις; Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο 2700 με καμία Polaris. Μια χαρά pair είναι. 

Δύο πράγματα ακόμα. Το am4 socket είναι ακόμα relevant γιατί η amd βγάζει ακόμα cpu για να αναβαθμίσεις πάνω σε παλιές μητρικές. Δεν προσφέρεται για να χτίσεις μελλοντικά πάνω σε αυτό. Να μην πάρεις ούτε b550 110 ευρώ καινούρια, ούτε b450, ούτε a520 για gaming σύστημα. 

Απλά όταν νιώσεις πλέον ότι πρέπει να πας σε καλύτερη κάρτα γραφικών/ μεγαλύτερη ανάλυση να δεις ποια είναι αυτή που μπορεις να πληρωσεις και να φτιάξεις ένα αντίστοιχο σύστημα των χρημάτων που θα έχεις τότε. Μην πετάς τα λεφτά σου. 

Για να καταλάβεις καλύτερα τι λέω, το δίλημμα σε κάθε αναβάθμιση ειδικά όταν μιλάμε για gaming είναι απλό: Τι παίζω τώρα, τι θα παίζω μετά την αναβάθμιση. Άμα αναβαθμίσεις μητρική μόνο όπως το πας, και ram μόνο σε χωρητικότητα θα έχεις δώσει 150 ευρώ για 0 αλλαγή. Κυριολεκτικά 0. Ποιο παιχνίδι που παίζει η 590 θέλει 32gb ram στα 1080p; Κανένα. 

Από αυτήν την άποψη γιατί να μη βάλεις και τώρα έναν 5600 πάνω στην asrock. Θα παίζει καλύτερα τα normal και τα Low settings 1080p που τραβάει στα σύγχρονα παιχνίδια η Polaris. Τι σε κρατάει. 65w cpu είναι κι αυτός, θα τον αντέξει η Α320. Αν ζορίζεται τόσο το vrm γιατί έχει χαλάσει capacitor ή κάτι τέτοιο, βλέπεις τι θα κάνεις μετά. Αλλά αν είχε χαλάσει το vrm θα μας έλεγες ότι ο 2700 αποδίδει τόσο % χειρότερα στο gaming σε σχέση με παλιά ή σε σχέση με benchmarks, το έχω εντοπίσει, βλέπω τάδε θερμοκρασίες στο HWMonitor κλπ. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, Kag1ante said:

Bump του θέματος μετά απο καιρό

Έχουμε αλλάξει ραμ, οθόνες (βασικά οθόνη διότι πήγαμε σε ultrawide) και τώρα είναι η σειρά του πιο αρχαίου κομματιού που είναι η Μητρική.

Είμαστε στις εξής με όριο max τα 100€ με τις εξής προϋποθέσεις:
a) υποστήριξη κάποιας καλύτερης AM4 Ryzen σε μελλοντικό χρόνο
b) τουλάχιστον 1 M2 slot
https://www.skroutz.gr/s/15598886/ASRock-B450M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html
https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html

Αν υπάρχει άλλη πρόταση καλοδεχούμενη

Γιατί έχεις φάει σκάλωμα με την μητρική και θές αλλαγή ? 

Τσιγγουνέυτικες στην οθόνη (κακώς) και πας για 2ο σερί έγλημα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...