Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτείνω μια οθόνη IPS Full HD 144 Hz με το πολύ 200€. Έχει και με 150 από ότι βλέπω. Από εκεί και πέρα έναν ryzen 5 5600 με 130 και τέλος για την ώρα. Πουλάς 1 οθόνη και επεξεργαστή και όταν μαζέψεις χρήματα πουλάς και 590 και πας σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Εγώ αυτό θα έκανα προσωπικά…

• Like 3
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Έχεις καλό επεξεργαστή, αρκετοί πυρήνες, νορμάλ χρονισμοί.

Θα σου πρότεινα για αρχή αλλαγή μητρικής για να μην σε δεσμεύει. Μία καλύτερη μητρική κοντά στο 150€ θα σου δώσει παραπάνω RAM slots είναι ακόμα πιο future proof γιατί θα μπορέσεις να προσθέσεις άλλα 2 τσιπάκια χωρίς να πετάξεις τα άλλα 2 που φοράει ήδη και μετά το pc θα πετάει.
Να έχει και NVMe σκληρό slot, καλός ο ssd αλλά αν πας και σε M2/NVMe σκληρό εκεί να δεις ταχύτητα και είναι και πάμφθηνοι πλέον.
Να έχει και pci-e 4.0 οπωσδήποτε ώστε όταν αποφασίσει αν κάνεις αναβάθμιση στην κάρτα να μην είσαι σε pci-e 3.0.

Μία ΑΤΧ κάτω από 150€ (2χ PCI-E, μία 3.0 και μία 4.0):
https://www.skroutz.gr/s/23773257/Asus-TUF-Gaming-B550-Plus-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?product_id=134693628&sponsored=true
Μία micro ATX κάτω από 100€ (2χ PCI-E, μία 3.0 και μία 4.0):
https://www.skroutz.gr/s/24222314/Gigabyte-B550M-Aorus-Elite-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

--
Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά για το pc σου. Μην ασχοληθείς καν με αλλαγή τώρα. Σε 2~3 χρόνια θα μπορείς να πάρεις μία RTX 3000 σειρά κάτω από 200 ευρώ και θα είναι η υπεραναβάθμιση.

--
Οι οθόνη είναι εξωτερική αναβάθμιση, αυτό κι αν είναι εύκολο να το αναβαθμίσεις με την έννοια ότι δεν είναι δεσμευτική προς κάποιο pc ή κάποια τεχνολογία ή socket κτλ. Είναι ΤΝ οπότε σίγουρα χάλια ποιότητα αλλά αν την έχεις συνηθίσει μόνο εσύ ξέρεις να το κρίνεις.
Μέχρι ένα κατοστάρικο μπορείς να πάρεις οθόνη αρκετά καλή για να κάνεις τις δουλειές σου, στα 75Hz με 4~5ms απόκριση.
Με λίγο παραπάνω (130€~150€) παίρνεις μία που να είναι 75Hz, να έχει χρόνο απόκρισης 1ms και είσαι ακόμα καλύτερα.
Δεν θεωρώ ότι αξίζει να επενδύσεις πολλά σε οθόνη τώρα γιατί η μεγαλύτερη ανάλυση και οι παραπάνω χρονισμοί θέλουν και καλύτερη κάρτα γραφικών. Άστο για το μέλλον.

Συμφωνώ στην αλλαγή μητρικής, η Micro ATX φαίνεται αρκετά καλή μπορώ να πώ και μάλλον η επόμενη αγορά μαζί με τις RAM με ένα συνολικό κόστος στο περίπου 150 (και μελλοντικά ίσως κάποιον NVMe δίσκο). Απο οθόνες όπως είπες είναι θέμα συνήθειας οπότε δεν με ενοχλούν καλώς ή κακώς οπότε μπορώ να περιμένω γιατί θα ήθελα να μείνω στο dual screen setup οπότε να πάρω και τις 2 μαζί

GPU/CPU δεν είχα σκοπό να αλλάξω, πιστεύω για τη χρήση που κάνω με καλύπτουν

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.
15 hours ago, Kag1ante said:

Συμφωνώ στην αλλαγή μητρικής, η Micro ATX φαίνεται αρκετά καλή μπορώ να πώ και μάλλον η επόμενη αγορά μαζί με τις RAM με ένα συνολικό κόστος στο περίπου 150 (και μελλοντικά ίσως κάποιον NVMe δίσκο). Απο οθόνες όπως είπες είναι θέμα συνήθειας οπότε δεν με ενοχλούν καλώς ή κακώς οπότε μπορώ να περιμένω γιατί θα ήθελα να μείνω στο dual screen setup οπότε να πάρω και τις 2 μαζί

GPU/CPU δεν είχα σκοπό να αλλάξω, πιστεύω για τη χρήση που κάνω με καλύπτουν

Καλησπέρα,

στη θέση σου θα άλλαζα Μητρική Κάρτα και θα

αγόραζα Οθόνη κρατώντας και τις δύο αρχικές οθόνες.

Η κάρτα γραφικών σου έχει τέσσερεις εξόδους.

Σε δεύτερη φάση θα έβαζα Nvme και Μνήμες 2χ16 RAM.

χαιρετώ.

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, aris73 είπε

Καλησπέρα,

στη θέση σου θα άλλαζα Μητρική Κάρτα και θα

αγόραζα Οθόνη κρατώντας και τις δύο αρχικές οθόνες.

Η κάρτα γραφικών σου έχει τέσσερεις εξόδους.

Σε δεύτερη φάση θα έβαζα Nvme και Μνήμες 2χ16 RAM.

χαιρετώ.

Για μνήμες θα προχωρήσω με 4x8 στη νεα μητρικη (με 32gb πιστεύω είμαστε καλυμμένοι). Οθονες προς το παρόν είμαστε εκτός budget ασε που δεν εχω χώρο και για 4 οθόνες 😅

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE:

Οι οθόνες εν τέλη μας άφησαν οπότε πήγαμε στην ανορθόδωξη αναβάθμιση με 160€ LG 29WP60G-B Ultrawide IPS HDR Monitor 29" FHD 2560x1080 με Χρόνο Απόκρισης 5ms GTG | Skroutz.gr με πιθανότητες για μελλοντικές προσθήκες (αφού υπάρχουν έξοδοι ελεύθεροι)

Το μόνο που αλλάζουμε τώρα είναι η μητρική και μάλλον θα είναι αυτή Μητρικη Gigabyte B550m Aorus Elite Socket AM4 4 X Ddr4 RGB Fusion 2.0 - Μητρικη καρτα (PER.527520) (e-shop.gr)

Επεξ/σία από Kag1ante
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Kag1ante said:

UPDATE:

Οι οθόνες εν τέλη μας άφησαν οπότε πήγαμε στην ανορθόδωξη αναβάθμιση με 160€ LG 29WP60G-B Ultrawide IPS HDR Monitor 29" FHD 2560x1080 με Χρόνο Απόκρισης 5ms GTG | Skroutz.gr με πιθανότητες για μελλοντικές προσθήκες (αφού υπάρχουν έξοδοι ελεύθεροι)

Το μόνο που αλλάζουμε τώρα είναι η μητρική και μάλλον θα είναι αυτή Μητρικη Gigabyte B550m Aorus Elite Socket AM4 4 X Ddr4 RGB Fusion 2.0 - Μητρικη καρτα (PER.527520) (e-shop.gr)

Με ποιον επεξργαστη,τον 2700? Δεν υποστηριζεται απο αυτη τη μητρικη! (Για κατσε να ριξω μια ματια να δω τι ελεγες γιατι εχει περασει πολυ καιρος.)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, benign είπε

Με ποιον επεξργαστη,τον 2700? Δεν υποστηριζεται απο αυτη τη μητρικη! (Για κατσε να ριξω μια ματια να δω τι ελεγες γιατι εχει περασει πολυ καιρος.)

Well that sucks

How bout this? Asus Prime B450M-A II Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr

Επεξ/σία από Kag1ante
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Kag1ante said:

Well that sucks

Διαβασα τι ειχες πει. Λοιπον εαν το budget παραμενει χαμηλο,στη θεση σου θα εβαζα για πωληση τον 2700 και θα επαιρνα το combo μητρικης και cpu το δικο μου προς το παρον.Δεν αξιζει αυτη την περιοδο να ριξεις πολλα.Πηγαινε για vfm λυση σαν και αυτη που σου προτεινα που θα σε κρατησει για 2 με 3 χρονια και μετα εχοντας κανει και οικονομιες, πας σε μελλοντικο ολοκαινουργιο,ειτε amd ειτε intel.Αυτα σου προτεινω για τωρα :

https://www.skroutz.gr/s/24005309/Gigabyte-B550M-DS3H-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html

Μια φτηνη,αλλα αξιοπρεπης λυση για 2 με 3 χρονια.Μπορεις ανετα να βαλεις και ισχυροτερη καρτα. (Συνολο 190 ευρω περιπου.)

11 minutes ago, Kag1ante said:

Το θεμα ειναι ποσα χρηματα μπορεις να δωσεις αυτη τη στιγμη?

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, benign είπε

Διαβασα τι ειχες πει. Λοιπον εαν το budget παραμενει χαμηλο,στη θεση σου θα εβαζα για πωληση τον 2700 και θα επαιρνα το combo μητρικης και cpu το δικο μου προς το παρον.Δεν αξιζει αυτη την περιοδο να ριξεις πολλα.Πηγαινε για vfm λυση σαν και αυτη που σου προτεινα που θα σε κρατησει για 2 με 3 χρονια και μετα εχοντας κανει και οικονομιες, πας σε μελλοντικο ολοκαινουργιο,ειτε amd ειτε intel.Αυτα σου προτεινω για τωρα :

https://www.skroutz.gr/s/24005309/Gigabyte-B550M-DS3H-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html

Μια φτηνη,αλλα αξιοπρεπης λυση για 2 με 3 χρονια.Μπορεις ανετα να βαλεις και ισχυροτερη καρτα. (Συνολο 190 ευρω περιπου.)

Το θεμα ειναι ποσα χρηματα μπορεις να δωσεις αυτη τη στιγμη?

Για μητρική + 2 ram stick περίπου 100-120

Παρότι έχει αρκετή βάση αυτό το combo που λες/χρησιμοποιείς θα έλεγα να αλλάξω μόνο τη μητρική γιατί είναι το παλαιότερο εξάρτημα αυτή τη στιγμή στο κουτί και σχετικά αδύναμο συγκριτικά. Μαζί με τη προσθήκη RAM πιστεύω το κάνει αξιοπρεπέστατο. Όχι ότι ο CPU είναι κανένα τέρας αλλα η χρήση είναι μερικές εργασίες για σχολή απο τρίτο άτομο, media streaming και casual gaming. Οπότε θα έλεγα να μείνουμε σε προτάσεις MB περίπου στα 60-70€ και να δώσω άλλα 30-40 για τις ραμ.

Επεξ/σία από Kag1ante
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχεις ηδη 16 gigs ram? Καλυτερα πουλησε τον 2700 και πηγαινε σε εναν καινουργιο ενω η μητρικη που σου προτεινα εχει πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα και πιο καινουργιο τσιπ. Κατα την γνωμη μου ειναι λαθος η αγορα της παλιας Asus.

Toν 2700 μπορεις να τον δωσεις καπου στα 60 με 70 ευρω,μετα προσθετεις και αλλο ενα 20αρικο και πας στον 3600 και παιρνεις και την μητρικη που σου ειπα.Λιγο αργοτερα αυξανεις και την ram. Μην πιεζεσαι να τα κανεις ολα μαζι.

Αυτη ειναι η γνωμη μου,περιμενε και απο τους αλλους αποψεις.Καλες αγορες οτι και αν αποφασισεις. :)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, benign είπε

Δεν εχεις ηδη 16 gigs ram? Καλυτερα πουλησε τον 2700 και πηγαινε σε εναν καινουργιο ενω η μητρικη που σου προτεινα εχει πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα και πιο καινουργιο τσιπ. Κατα την γνωμη μου ειναι λαθος η αγορα της παλιας Asus.

Toν 2700 μπορεις να τον δωσεις καπου στα 60 με 70 ευρω,μετα προσθετεις και αλλο ενα 20αρικο και πας στον 3600 και παιρνεις και την μητρικη που σου ειπα.Λιγο αργοτερα αυξανεις και την ram. Μην πιεζεσαι να τα κανεις ολα μαζι.

Αυτη ειναι η γνωμη μου,περιμενε και απο τους αλλους αποψεις.Καλες αγορες οτι και αν αποφασισεις. :)

I get it, απλά το πάω με το σκεπτικό ότι (αν η μητρική το υποστηρίζει) μπορώ να πάω σε καλύτερο επεξεργαστή αργότερα και για την ώρα να πάμε σε 32GB RAM και αλλαγή μητρικής. Ίσως βέβαια είναι overkill για τη χρήση που κάνω τόση RAM

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Kag1ante said:

I get it, απλά το πάω με το σκεπτικό ότι (αν η μητρική το υποστηρίζει) μπορώ να πάω σε καλύτερο επεξεργαστή αργότερα και για την ώρα να πάμε σε 32GB RAM και αλλαγή μητρικής. Ίσως βέβαια είναι overkill για τη χρήση που κάνω τόση RAM

Οκ basic και "εισαγωγική" η a320, αλλά εαν έχει το Ι/Ο που θέλεις και δεν σε απασχολεί το o/c δεν έχει κανένα νόημα να την αλλάξεις.

Ειδικα χωρίς να ξέρεις τι και εάν σου κόβει από τον επεξεργαστή τελικά.

Εάν έχεις 2700(και όχι τον 2700x) είναι 65watt cpu οπότε δεν θα χάνεις τίποτα σε επιδόσεις.

Επιπλεον εφόσων ο 2700 σε δεσμεύει από το μας σε κάποια -σχετικα- σύγχρονη b550  και εκ τον πραγμάτων θα πας σε b450 που και αυτή μετράει 4ετια+ στην πλάτη της με το I/O της εποχης.

Μια μελλοντική αναβάθμιση του 2700 θα ήταν ένας 5700x που και αυτός είναι 65watt -οπότε θα κούμπωνε και αυτός στην θέση του 2700-, τώρα εάν σκέφτεσε να πας σε 5900x/5950x εκεί όντως αλλάζει το σκηνικό.

Αλλα και πάλι μην αλλάξεις μητρική μέχρι να πάρεις απόφαση και αλλαγή του cpu γιατί τότε η παίζει να έχει περάσει η μπογιά του αμ4, η ακόμα πας σε b550 με καινούργιο cpu.

Οπότε απλά βγάλε τις ram που έχεις κ βάλε ένα Κιτ 2x32gb και call it a day.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή είμαι σε αντίστοιχη φάση με τον ΟΠ (Έχω έναν ryzen 3 1200 , 16 ram και μία asus prime b350m-K, χρήση λίγο game + blender και θέλω να κάνω αναβάθμιση έως 250-300 μαξ) να κάνω mini hijack το thread?

Έχω στο μάτι κ εγώ τον 5600, είναι η ξεκάθαρη επιλογή αλλά από motherboard έβλεπα την Gigabyte B550 Gaming X V2 (rev. 1.0) . Τι λένε οι guru; Θέλω να πάω σε φουλ ATX αυτή τη φορά, μόνο αυτό ξέρω. Και για κουτί θέλω γνώμη, το Cougar Archon 2 Mesh RGB πχ μου κάνει όμορφο και χρηστικό.

Ευχαριστώ πολύ.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Bump του θέματος μετά απο καιρό

Έχουμε αλλάξει ραμ, οθόνες (βασικά οθόνη διότι πήγαμε σε ultrawide) και τώρα είναι η σειρά του πιο αρχαίου κομματιού που είναι η Μητρική.

Είμαστε στις εξής με όριο max τα 100€ με τις εξής προϋποθέσεις:
a) υποστήριξη κάποιας καλύτερης AM4 Ryzen σε μελλοντικό χρόνο
b) τουλάχιστον 1 M2 slot
https://www.skroutz.gr/s/15598886/ASRock-B450M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html
https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html

Αν υπάρχει άλλη πρόταση καλοδεχούμενη

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Kag1ante είπε

Bump του θέματος μετά απο καιρό

Έχουμε αλλάξει ραμ, οθόνες (βασικά οθόνη διότι πήγαμε σε ultrawide) και τώρα είναι η σειρά του πιο αρχαίου κομματιού που είναι η Μητρική.

Είμαστε στις εξής με όριο max τα 100€ με τις εξής προϋποθέσεις:
a) υποστήριξη κάποιας καλύτερης AM4 Ryzen σε μελλοντικό χρόνο
b) τουλάχιστον 1 M2 slot
https://www.skroutz.gr/s/15598886/ASRock-B450M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html
https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html

Αν υπάρχει άλλη πρόταση καλοδεχούμενη

Η συμβουλη μου ειναι οτι εαν οντως εχεις βλέψεις μελλοντικά στα κορυφαία CPUs της ΑΜ4 (ως φθηνο μεταχειρισμενο) τότε πήγαινε στο πιο νεο chipset της ΑΜ4 που μπορεις να πληρώσεις με οσο το δυνατον καλυτερα VRMs. Για να μην τρεχεις μετά να ρωτάς γιατι δεν παιζει το ενα και γιατι δεν παιζει το αλλο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...