redmedusa Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αγόρασα το Logitech MX Master 3S πρώτη μέρα όταν βγήκε στα 135 ευρώ. Πριν από αυτό είχα το MX Master 3 for Mac. Η άνεση στο κράτημα, η ποιότητα της ροδέλας, η μπαταρία και το gesture button για να αλλάζω μεταξύ fullscreen εφαρμογών σε macOS με είχαν αφήσει άφωνο. Πρόσφατα αγόρασα ένα φθηνό και ελαφρύ ενσύρματο ποντίκι για gaming και τα λειτουργώ και τα δύο. Το καλώδιο είναι paracord και δεν με ενοχλεί καθόλου. Πλέον πολύ σπάνια θα πιάσω το 3S, προτιμώ το βάρος του gaming mouse. To 3S ζυγίζει περίπου 141gr (όσο ένα iPhone SE) ενώ το Dream Machines DM6 Holey S ζυγίζει 69gr. Νομίζω, αυτό συμβαίνει επειδή το περισσότερο χρόνο (+95%) απλά κουνάω το ποντίκι και κάνω right click, left click ή scroll και αυτή η σιγουριά που νιώθω όταν έχω κάτι τόσο ελαφρύ στο χέρι μου υπερτερεί. Υποθέτω, ένας επαγγελματίας (AutoCAD, Photoshop, Premiere, Visual Studio, κλπ.) θα κουνάει το ποντίκι πολλές περισσότερες ώρες από έναν casual χρήστη. Τελικά, είναι καλύτερο να έχεις μια καλογυαλισμένη πέτρα στο χέρι σου μέ όλα τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ή κάτι ελαφρύ και αδιάφορο όπως ένα μολύβι? To Dream Machines DM6 Holey S κοστίζει 27 ευρώ. Ίσως αυτό είναι πιο κοντά στο καλύτερο ποντίκι από οποιοδήποτε άλλο σε σχέση με τη τιμή του. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από redmedusa
vins Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Πέρασαν από τα χέρια μου πολλά ποντίκια gaming και μη και αρκετά ακριβά. Πλέον έχω καταλήξει στο Logitech lift για κύριο ποντίκι και δε με πονάει καθόλου ο καρπός μετά από πολύωρη εργασία. Ελαφρύ και χωρίς φρου φρου με μπαταρία που κρατάει πολύ.
@topos Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Στις 13/4/2023 στις 8:31 ΠΜ, redmedusa είπε Νομίζω, αυτό συμβαίνει επειδή το περισσότερο χρόνο (+95%) απλά κουνάω το ποντίκι και κάνω right click, left click ή scroll και αυτή η σιγουριά που νιώθω όταν έχω κάτι τόσο ελαφρύ στο χέρι μου υπερτερεί. Υποθέτω, ένας επαγγελματίας (AutoCAD, Photoshop, Premiere, Visual Studio, κλπ.) θα κουνάει το ποντίκι πολλές περισσότερες ώρες από έναν casual χρήστη. Τι εννοείς με τον όρο "σιγουριά"? Εγώ έχω το Logitech g602(πριν είχα το mx620), του χω ορίσει και τα 8 κουμπιά σε macro/shortcuts για Lightroom/Photoshop και davinci. Αλλά ομολογώ πως χάνω την μπάλα που κ που με ποιο κουμπί κάνει τι.. Όσο για τον καρπό κ την κόπωση, δουλεύω και γραφίδα αρκετά κ πιστεύω πως η εναλλαγή στο "πιάσιμο" κάνει καλό στο χέρι. Ελαφρύ ποντίκι δεν έχω δουλέψει για να είμαι ειλικρινής.. Υ.γ Πάντως τα Logitech είναι σκυλιά, το g602 έχει κλείσει 6ετια με άπειρες ώρες χρήσης και πολύ κακη μεταφορά(το πετάω στην τσάντα του λάπτοπ σε εξωτερική θήκη) και πέρα από κοσμητικά φθορά δεν έχει πάθει τίποτα.Το mx620 δουλεύει και αυτό ακόμα από το 2008 με σχεδον 0 κοσμητικη φθορά.
whirlwind91 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Επειδή και γω βγήκα στο ψάξιμο για ποντίκι και επειδή προτιμώ πολύ περισσότερο τα ελαφριά, κατέληξα σε αυτό εδώ: https://www.bestprice.gr/item/2156497237/logitech-g-pro-x-superlight-black.html?qo=superlight&from=cat Το ποντίκι, σε αντίθεση με το πληκτρολόγιο που δεν με νοιάζει, θέλω να είναι ασύρματο. Αλλά ακόμα και το βάρος της μπαταρίας με ενοχλεί, οπότε προτίμησα αυτό που είναι επαναφορτιζόμενο, με 63 γρ. βάρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα