dbrillis Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Ειναι λυση μια τεντα ή δυο τρεις ομπρελες για αυλη; 1
Cmg__ Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, dbrillis είπε Ειναι λυση μια τεντα ή δυο τρεις ομπρελες για αυλη; Τέντα είναι μεγάλη κατασκευή έχει τρυπήμματα κλπ, επειδή είναι 40 τμ μπροστά απο το σπίτι αλλα ίσως κάτι τεντοειδές σαν αυτο το λιοπανο απο πάνω. κρεμασμένο
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Έχουμε δωμα ακριβώς από επάνω μας. Κάναμε μια υγρομονωση με λευκό χρώμα στην ταράτσα γιατί η παλιά είχε χαλάσει και κατέβαιναν τα νερά από τα ταβάνια. Τώρα δεν έχω άποψη για το τι γίνεται όταν το χτυπάει ο ήλιος και πόσο επικίνδυνο είναι. Εμάς βέβαια είναι με επαλοιφομενο στεγανωτικο και όχι ασφαλτοπανο. Είχαμε έναν παλιό μουσαμά εκεί και οι εργάτες μας είπαν αν θέλουμε να το βγάζουμε το καλοκαίρι για να μην χτυπάει ο ήλιος την μόνωση αλλά όχι τον χειμώνα με τις βροχές γιατί θα κρατάει υγρασία από κάτω, η μόνωση πρέπει να είναι ελεύθερη για να στεγνώνουν τα νερά. Τώρα ετσι όπως τα διαβάζω τα πράματα που λες έχεις μπλέξει, στην θέση σου θα κοιτούσα να φύγω από εκεί γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο δεν αποφεύγεις να μην έχεις πρόβλημα με κάποιον. 1
Amaretos Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Ίσως να δοκίμαζες να έβαζες σκιάχτρο κήπου πράσινο αυτό το φτηνό αντέχει 4-5 χρόνια άνετα. https://www.praktiker.gr/m/p/pani-skiasis-10x1m-prasino-90432 Και για στερέωμα θα έπαιρνα τσιμεντολιθους ξέρω γω ανά 1-2 μέτρα και θα το πατούσα δλδ γύρω γύρω και στην μέση, και τεντωμένο όσο γίνεται. Οκ δεν το λες και κούκλα αλλά θα σου κόψει πολύ από την ασπριλα και δεν είναι και μόνιμη κατασκευή. Και στην τελική τον χειμώνα το μαζεύεις μερικούς μήνες. Μόνιμη κατασκευή δεν την λες οπότε μια χαρα 1
denthnpalevw Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Με την πρώτη βροχή θα γεμίσει σκόνες, χώματα και ρύπους. Problem solved. Από άσπρο θα γίνει καφέ. Δεν θα σε ενοχλει. Δώσε χρόνο. 1 1
for4 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Από ότι καταλαβαίνω, δεν μιλάμε για μόνωση αλλά για στεγανώση με ανακλαστική μπογιά. Καταλαβαίνω τι λες ότι είναι ενοχλητική. Δεν ξέρω τι θα μπορούσες να κάνεις. Υπάρχει αντίστοιχη μπογιά πιο σκούρο χρώμα να βάψεις ένα κομμάτι; Μάλλον ο ψεύτικος χλοοτάπητας είναι η πιο λογική επιλογή. 1
stef157 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, Cmg__ είπε Καλησπέρα παιδιά! Ελπίζω να περνάτε όμορφα όλοι με τους αγαπημένους σας. Για να μπεις απευθείας στο ψητό πήγαινε στα μπλε γράμματα: Νοικιάζω ένα νομιμοποιημένο δώμα και μένω με το ήσυχο γιαγιαδοσκυλάκι μου. Περνάω απο την ταράτσα για να μπω/βγω και μπαινοβγαίνω συχνά μέσα στην ημέρα. Αυτοί απο κάτω "ψήσανε" την πολυκατοικία (και εγώ μαζί τους ήμουν αρχικά αν και θα με ταλαιπωρούσανε) και έβαλαν μία μόνωση με κάποιο άσπρο υλικό για να μην μπαίνουν νερά αλλα και για κρατάνε ζέστη κρύο φαντάζομαι. Καλά εμένα επιεικώς με τσακίσανε πάνω (ξεσπιτώθηκα και τελικά καναν τη δουλειά όταν γύρισα!! Δεν βάλαν απο πάνω μου όπως συμφωνήσαμε εφόσον και όλοι πληρώσαμε. Εννοείται όσο γινόντουσαν οι δουλειές δεν μπορούσα να βγώ απο το σπίτι, την άκουσα απο τα χημικά κανονικά ζαλιζόμουν εδωμέσα, με κλειδώνανε πάνω άσ'τα που να στα λέω, χαμός κουμπάρε). Πέρα απο αυτή την καρκινογόνα ίσως φάση για εμένα και το σκυλάκι μου, αυτό το άσπρο πράμα όταν έχει ήλιο αντανακλά το φως και πραγματικα δεν μπορείς να κοιτάξεις έξω, ούτε απο μέσα στο σπίτι... Πραγματικά περνάς ένα δευτερόλεπτο και βλέπεις πουλάκια, αργεί να επανέλθει η όραση ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;;;; ΜΕΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩΠΑΝΩ Καλά, ο ιδιοκτήτης αν γκρεμιστεί η πολυκατοικία μπορεί να ασχοληθεί και να δώσε 50 σεντς να πάρουμε χανζαπλαστ.... Επομένως σκέφτομαι να δώσω κανα 20-50 ευρώ και ή να ρίξω μία μπογιά εδώ μπροστά 40-50 τετραγωνικά (αν γινόταν και σε όλη την ταράτσα ακόμη καλύτερα) ή να βάλω κάτι σαν μουσαμά πρόχειρα και να μην ξαναασχοληθώ. Το χρώμα φοβάμαι μην μου την πούνε ότι και καλά χαλάει την μόνωση (αν και δεν με νοιάζει εγώ μένω εδώ και δεν είναι βιώσιμο). Και όταν φύγω δεν θα μου μείνει κιόλας. Ο μουσαμάς που έχω βάλει και στο παρελθόν, αν δεν κάθεται καλά και γλυστρέι είναι περίεργο, το καλό είναι ότι καθαρίζει αλλα δεν το χωνεύω πολύ. Σκεφτόμουν εκείνο το πράσινο με τις τρύπες που βάζουν για τέντες, αλλα δεν καθαρίζει και θα σκίζεται φαντάζομαι Χλοοτάπητα ψιλοκιτσαριό και δεν καθαρίζει εύκολα Έχετε καμια ιδέα ρε παιδιά; Θέλω να βάλω κάτι που θα μου μείνει και δεν θα ξαναασχοληθώ Από τη μια λες ότι συμφώνησες και μετά αναρωτιέσαι αν είναι παράνομο. Μάλλον έκανες πατάτα που συμφώνησες και δεν μπορείς να πεις κάτι τώρα και ψάχνεις τρόπους να λύσεις το πρόβλημα που προκλήθηκε και συμφώνησες. Πάντως ότι και να βάλεις εκεί πρέπει να το δεχτούν όλοι οι ιδιοκτήτες από όσο γνωρίζω γιατί ναι μεν το δώμα είναι του ιδιοκτήτη αλλά όχι το υπόλοιπο κομμάτι. Εκείνο είναι κοινόχρηστο από όσο γνωρίζω. Οπότε οποιαδήποτε επέμβαση πρέπει να συμφωνήσουν όλοι. Παρόλαυτά οτιδήποτε και να κάνεις εγώ νομίζω ότι θα προκαλέσεις περισσότερους μπελάδες σε σένα παρά θα λύσεις πράγματα.
andreas1gr Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Cmg__ είπε Πλήρωσαμε όλοι στα κοινόχρηστα για την μόνωση Αυτά που πλήρωσες (αν πλήρωσες) είναι κοινόχρηστα του ιδιοκτήτη κσι όχι του ενοικιαστή. Οπότε αυτά τα χρήματα μπορεί εσύ να τα έδωσες αλλά θα πρέπει να τα ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη που σου ενοικιάζει το δώμα. Οπότε εσύ χρήματα δικά σου δεν πρέπει να έχεις πληρώσει ούτε 1€. Γιατί αν έγινε διαφορετικά τοτε το πρόβλημα σου δεν είναι ότι σε τυφλώνει το λευκό χρώμα, αλλά ότι σε έπιασαν κορόιδο. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από andreas1gr
dpolal Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Cmg__ είπε ΟΚ οπότε ίσως βάλω κάτι απο πάνω σαν σκίαστρο; Θα βάλεις πλαστικό χλοοτάπητα σε μία επιφάνεια γύρω γύρω που θα σε βοηθάει κόβωντας την αντηλιά και θα τον αποθηκεύεις το χειμώνα. Κάτι τέτοιο έχουμε κάνει και εμείς σε έναν κοινόχρηστο χώρο και δεν έχει πάθει τίποτα το δάπεδο χρόνια τώρα. https://www.skroutz.gr/c/1527/Chlootapites/f/1440544/5-18mm.html Θέλει προσοχή στον πολύ αέρα, καλό είναι να βάλεις και μερικές γλάστρες επάνω ή κάτι βαρύ, π.χ. πλακάκια, για να τον κρατάει. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από dpolal 1
makis269 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) η μόνωση είναι λευκή για να απορροφάει όσο λιγότερη ακτινοβολία γίνεται ώστε να παρέχει και την πιο υψηλή μόνωση , ότι και να βάλεις εσύ πάνω από την μόνωση το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την κάνεις να τραβάει περισσότερη ακτινοβολία με αποτέλεσμα να χαλάσεις τον σκοπό της. όσον αφορά τα χημικά που βγάζουν τα χρώματα είναι συνήθως για τρεις με τέσσερις ημέρες , μετά είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον . Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από makis269 1
sphinxgr Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Η μόνωση είναι συντήρηση της οικοδομής και είναι έξοδο που επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες βάσει χιλιοστών στα κοινόχρηστα. Λογικά βάλατε Hyperdesmo ή κάτι συναφές. Τις πρωτες μέρες μυρίζει. Μετά δεν μυρίζει και φυσικά δεν κάνει κακό. Ο ήλιος το καταστρέφει και σε 7 χρόνια περίπου έχει χαλάσει. Αν το πατάει κάποιος καθημερινά, θα χαλάσει νωρίτερα. Για να δουλέψει, πρέπει να έχει σωστές ρύσεις. Για να μην το καταστρέφει ο ήλιος, με την προϋπόθεση πως δεν περπατάει κάποιος, βάζουν πλαστικό χλοοτάπητα ή βότσαλα - ώστε να μην το χτυπάει ο ήλιος Το μόνο που μπορείς να βάλεις είναι καμία τέντα ή κανά τεχνητό χλοοτάπητα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα