Gryzor Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Μια ερώτηση νομικής φύσεως: Σε δικαστήριο φιλικού μου προσώπου (οικογενειακό δίκαιο... Άσχημες καταστάσεις!) ο αντίδικος υποστήριξε πως εργάζεται. Στην πραγματικότητα έχει κάνει το γνωστό κόλπο πλασματικής πρόσληψης σε εταιρεία φιλικού προσώπου για να εξασφαλίσει την ασφάλιση. Η απορία που μου δημιουργήθηκε, γιατί απ'ότι ξέρω είναι αρκετά κοινή η πρακτική, είναι: πόσο παράνομο είναι αυτό; Ήτοι, τί ποινές προβλέπονται; (Προφανώς στη δίκη θα προσβληθεί από το δικηγόρο, υποθέτω, η ερώτηση είναι καθαρά δική μου). Ευχαριστώ τον όποιο έχει σχετική γνώση και θέλει να τη μοιραστεί 😊 Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Gryzor
Bitbit Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 και πως θα το αποδείξεις; Κι εγώ ξέρω άτομο που το κάνει. Και σε θέση μάλιστα που ελέγχεται. Τέτοια κόλπα γίνονται πολλά. Είτε επιχειρήσεις που είναι γραμμένες σε ονόματα συζύγων είτε δε ξέρω που και στην ουσία τις τρέχουν άλλοι
Gryzor Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε και πως θα το αποδείξεις; Κι εγώ ξέρω άτομο που το κάνει. Και σε θέση μάλιστα που ελέγχεται. Τέτοια κόλπα γίνονται πολλά. Είτε επιχειρήσεις που είναι γραμμένες σε ονόματα συζύγων είτε δε ξέρω που και στην ουσία τις τρέχουν άλλοι Μπορεί να το αποδείξει κάλιστα και με μαρτυρίες και με άλλα στοιχεία (πχ μηνύματα), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, δεν ρωτάω για τη δίκη (δεν ψάχνω νομικές συμβουλές) αλλά επειδή αναρωτιέμαι για την πρακτική🙂
Bitbit Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Gryzor είπε Μπορεί να το αποδείξει κάλιστα και με μαρτυρίες και με άλλα στοιχεία (πχ μηνύματα), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, δεν ρωτάω για τη δίκη (δεν ψάχνω νομικές συμβουλές) αλλά επειδή αναρωτιέμαι για την πρακτική🙂 δε ξέρω κατα πόσο είναι παράνομο. Τώρα αν είναι κάποια θέση για την οποία πέφτει επιδότηση εκεί αλλάζει το πράγμα. Αλλά φαντάζομαι δεν είναι τέτοια θέση αλλιώς θα το έλεγες
Gryzor Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Είμαι αρκετά σίγουρος (όχι 100% όμως) πως είναι παράνομο σαν απάτη έναντι του ασφαλιστικού ταμείου. Τώρα γιατί δεν επιλέγουν αυτοί οι άνθρωποι αυτασφάλιση (υπάρχει;), δεν το ξέρω πραγματικά... Δεν ξέρω αν πρόκειται για επιδοτούμενη θέση, αλλά λογικά θα μου το είχαν πει αν ήταν.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δεν υπαρχει τιποτα παρανομο αν ειναι ολα δηλωμενα. 1
Gryzor Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν υπαρχει τιποτα παρανομο αν ειναι ολα δηλωμενα. Ε, όχι. Σε προσλαμβάνω εικονικό μισθό Χ για τον οποίο πληρώνω εισφορές για να έχεις κάλυψη. Εγγράφω τον πλήρη μισθό ως έξοδο της εταιρείας ενώ δεν καταβάλλεται. Ταυτόχρονα εσύ μου αποδίδεις μαύρα όσα είναι οι εισφορές. Και είσαι και ασφαλισμένος ενώ δεν παρέχεις εργασία.
blitzNikos Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Η εικονική πρόσληψη/ασφάλιση με την οποία ο "εργαζόμενος" εχει ασφαλιστική κάλυψη και συμπληρώνει ένσημα για σύνταξη, ενώ ο "εργοδότης" εμφανίζει δαπάνες/έξοδα και πιθανόν επωφελείται και από κάποιες επιδοτήσεις για προσλήψεις προσωπικού είναι το ίδιο παράνομη με την αδήλωτη/ανασφάλιστη εργασία, αλλά αποδεικνύεται δυσκολότερα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Η αυτασφάλιση έχει προϋποθέσεις οπότε κόβονται πολλοί που πιθανώς να τους ενδιέφερε. Ας ψηφίσει το κράτος νομοθεσία να μπορεί να ασφαλιζεται κάποιος που επιθυμεί στον ΕΦΚΑ για ασφάλιση υγείας και για σύνταξη πληρώνοντας ο ίδιος τα χρήματα εάν τα έχει στην άκρη και χωρίς να εργάζεται η να είναι αναγκασμένος να κάνει δήθεν έναρξη επαγγέλματος και να πληρώνει ΟΑΕΕ. 1
Gryzor Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, blitzNikos είπε Η εικονική πρόσληψη/ασφάλιση με την οποία ο "εργαζόμενος" εχει ασφαλιστική κάλυψη και συμπληρώνει ένσημα για σύνταξη, ενώ ο "εργοδότης" εμφανίζει δαπάνες/έξοδα και πιθανόν επωφελείται και από κάποιες επιδοτήσεις για προσλήψεις προσωπικού είναι το ίδιο παράνομη με την αδήλωτη/ανασφάλιστη εργασία, αλλά αποδεικνύεται δυσκολότερα. Α μπράβο σου! Προσπαθούσα να βρω έναν όρο να το γκουγκλάρω και ότι δοκίμαζα με έβγαζε σε άλλα νομικά θέματα... Το "εικονική πρόσληψη" κάτι δίνει 😊 https://www.kathimerini.gr/economy/local/880397/eikonikes-proslipseis-syggenon-kai-filon-gia-meiosi-foroy-eisforon/ Για να δούμε αν θα βρούμε τίποτα για ποινές... 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η αυτασφάλιση έχει προϋποθέσεις οπότε κόβονται πολλοί που πιθανώς να τους ενδιέφερε. Ας ψηφίσει το κράτος νομοθεσία να μπορεί να ασφαλιζεται κάποιος που επιθυμεί στον ΕΦΚΑ για ασφάλιση υγείας και για σύνταξη πληρώνοντας ο ίδιος τα χρήματα εάν τα έχει στην άκρη και χωρίς να εργάζεται η να είναι αναγκασμένος να κάνει δήθεν έναρξη επαγγέλματος και να πληρώνει ΟΑΕΕ. Α μάλιστα, ενδιαφέρον. Καλά τα κατάφεραν κι εδώ, δε λέω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα