Προς το περιεχόμενο

Κατηγορία Premium SUV

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάζω τελευταία να ανέβω στη κατηγορία των λεγόμενων premium SUV. Κάτι στο οποίο η καρδιά και το συναίσθημα λέει προχώρα πάρε το αμάξι των ονείρων σου γιατί έχεις πετυχει τόσα στη ζωή σου και σου αξίζει, από την άλλη η λογική κοιτώντας τις τιμές για αξιοπρεπείς εκδόσεις να παίζουν στα 43.00€ = 50.000€+.

Αυτά που κοιτάω:

• AUDI Q3
  • BMW X1
  • Mercedes GLA
  • Alpha Romeo Tonale
  • VOLVO XC 40
  • DS 4, DS 7 (έχω πάθει έρωτα με τα αμάξια της DS)
  • Mazda CX30

Και έρχομαι να ρωτήσω, τι αντίκρυσμα έχει να αγοράσεις ένα αμάξι αυτής της κατηγορίας; Έχεις όντως πρακτικό αποτέλεσμα στην οδήγηση; Τι διαφορά έχουν από ένα T-ROC ή ένα Tucson εν έτει 2023 που πλέον ακόμα και ένα Clio που έχω, έχει ένα σωρό ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

Εν τέλει, τα αγοράζουν όλοι προς χάριν του ενθουσιασμού και της κ@υλας που σου παρέχουν και το να δείχνεσαι σε γνωστούς και φίλους; Μιλάμε για ένα αμάξι το οποίο και θα το γρατζουνίσεις και θα στο χτυπήσουν και χίλια δυό. Και μιλαμε για ένα asset το οποίο από το πρώτο λεπτό χρήσης χάνει αμέσως αξία. Μετά απο 4-5 χρόνια πόσο μείωση της αγοραστικής αξίας θα έχεις; Κάπου είχα διαβάσει ότι πάνω απο 30-35.000€ για αμάξι δεν αξίζει να δώσεις.

Προφανώς δε μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια αλλά έχω μια άλφα άνεση ας πούμε. Και όπως και να το κάνεις, για τον άνδρα ενα ωραίο αμάξι είναι ένας από τους στόχους του και τα πάθη του. Περιμένω τις απόψεις σας...

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το αγοράσεις μόνο αν σου δώσει κάτι στην δουλειά σου. Πχ είσαι δικηγόρος και εκπροσωπείς πλούσιους επιχειρηματίες ή αν πουλάς real estate ξενοδοχεία εκατομμυριων σε Άραβες. Σε τέτοια επαγγέλματα μετράει το πώς φαίνεσαι και αν είσαι επιτυχημένος (σακάκια γραβάτες κλπ)

Να σου δώσει αυτό το κάτι στην δουλειά σου και σε καμία περίπτωση για να εντυπωσιάσεις την γείτονα . Πρώτον γιατί αν εντυπωσιαστεί είναι ένας καραβλαχος. Και δεύτερον αν δεν εντυπωσιαστεί θα σκεφτεί, ε τον καραβλαχο (για εσένα), πήγε και αγορασε τζιπ για να με προκαλέσει και να τον προσέξω.

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1

Παρα πολυ γενικό ερώτημα

Αν σ αρέσει ένα αμάξι κι έχεις χρήματα το παίρνεις. 

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη άνεση αλλά δε θέλουν να ξοδεψουν γι αυτοκίνητα και κυκλοφορούν με skoda. Ο καθένας βάζει προτεραιότητες. 

• Like 2

1 ώρα πριν, JimxxZe είπε

Κοιτάζω τελευταία να ανέβω στη κατηγορία των λεγόμενων premium SUV. Κάτι στο οποίο η καρδιά και το συναίσθημα λέει προχώρα πάρε το αμάξι των ονείρων σου γιατί έχεις πετυχει τόσα στη ζωή σου και σου αξίζει, από την άλλη η λογική κοιτώντας τις τιμές για αξιοπρεπείς εκδόσεις να παίζουν στα 43.00€ = 50.000€+.

Αυτά που κοιτάω:

• AUDI Q3
  • BMW X1
  • Mercedes GLA
  • Alpha Romeo Tonale
  • VOLVO XC 40
  • Mazda CX30

Και έρχομαι να ρωτήσω, τι αντίκρυσμα έχει να αγοράσεις ένα αμάξι αυτής της κατηγορίας; Έχεις όντως πρακτικό αποτέλεσμα στην οδήγηση; Τι διαφορά έχουν από ένα T-ROC ή ένα Tucson εν έτει 2023 που πλέον ακόμα και ένα Clio που έχω, έχει ένα σωρό ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

Εν τέλει, τα αγοράζουν όλοι προς χάριν του ενθουσιασμού και της κ@υλας που σου παρέχουν και το να δείχνεσαι σε γνωστούς και φίλους; Μιλάμε για ένα αμάξι το οποίο και θα το γρατζουνίσεις και θα στο χτυπήσουν και χίλια δυό. Και μιλαμε για ένα asset το οποίο από το πρώτο λεπτό χρήσης χάνει αμέσως αξία. Μετά απο 4-5 χρόνια πόσο μείωση της αγοραστικής αξίας θα έχεις; Κάπου είχα διαβάσει ότι πάνω απο 30-35.000€ για αμάξι δεν αξίζει να δώσεις.

Προφανώς δε μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια αλλά έχω μια άλφα άνεση ας πούμε. Και όπως και να το κάνεις, για τον άνδρα ενα ωραίο αμάξι είναι ένας από τους στόχους του και τα πάθη του. Περιμένω τις απόψεις σας...

Καλά σου λέει η καρδιά και το συναίσθημα σου, άλλο το σούπερ μίνι του clio & άλλο το SUV..

Αλλά δεν σημάνει ότι όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό ούτε δείχνει επιτυχία, απλά κάνεις μάγκα κάποιον άλλον άνθρωπο με τα λεφτά τα δικά σου..

Στην αγορά των αυτοκινήτων η τιμή τους εχει αυξηθεί 20% σε σχέση με πριν δυο χρόνια και όλα δείχνουν ότι θα είναι ανοδική.. 

Για μένα κοίτα στον τομέα  των μεταχειρισμένων premium SUV, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει πολύ προσφορά και σε πολύ καλές τιμές…

Να κάνεις το κέφι σου με λιγότερα χρήματα και σε περίπτωση μεταπώλησης η απώλεια να είναι σαφώς πιο μικρή…

• Like 2

Αυτή η κατηγορία των μικρών πριμιουμ  SUV πιο πολύ καταπιεσμενο μικρομεσαίο μου βγαζει παρά πετυχημένο, ειδικά αν πρόκειται για το βασικό-μεγάλο αυτοκίνητο 😕

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Από ένα T-roc έχει μεγάλη διαφορά.. Στο t-roc (εγώ δεν χωρούσα) μου φαίνεται ότι είναι ένα αμάξι να τα κάνει όλα πράγμα αδύνατο, δεν γίνεται δηλαδή να έχει 4 καθίσματα 4 πόρτες μεγάλο χώρο αποσκευών και να είναι και μικρό και φτηνό. Κάνεις υποχωρήσεις παντού, που αν είσαι οκ με αυτό τότε είναι πολύ καλό. Για το Tucson νομίζω είναι πλέον στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα, με χειρότερα υλικά αλλά και πιο φτηνό.

το mazda νομίζω είναι χειρότερο από το tucson

Επεξ/σία από Crbull

3 hours ago, JimxxZe said:

Καμία ουσιαστική διαφορά. Κυρίως πουλμουρ!

Οι διαφορές εστιάζονται στο πιο όμορφο/κλασάτο εσωτερικό και σε λίγο καλύτερο NVH. Δηλαδή σε ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο -κατά κανόνα- θα έχεις λίγο καλύτερη ηχομόνωση, λίγο πιο ξεκούραστη οδήγηση, τα κουμπάκια και τα άλλα μέρη του αυτοκινήτου με τα οποία αλληλεπιδράς θα είναι λίγο πιο "γλυκά" στη χρήση, θα έχει περισσότερη και ίσως πιο παχιά μοκέτα σε διάφορα σημεία και άλλες τέτοιες μικρολεπτομέρειες. 

Από άποψη κινητήρων/κιβωτίων (που είναι τα σημαντικά) δεν υπάρχει πλέον καμία διαφορά ενώ η πλάστιγγα γέρνει κατά του "πριμιουμ" σε κόστος ανταλλακτικών και σερβις.

Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.

Αλλά αν το γουστάρεις κάντο γιατί αν δεν το κάνεις μπορεί να το μετανιώσεις. Και ξέρεις τι λένε...καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες ποτέ και σου έμεινε απωθημένο!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουνα στο δίλημμα σου, τελικά δεν πείρα τίποτα από όλα αυτά γιατί ζητούσαν πάρα πολλά για αυτά που προσφέρουν.

Μόνες εξαιρέσεις ίσως το Χ1 με τα 170 άλογα και το CX30 που όμως είναι δίλιτρο.

Για τα υπόλοιπα πας για πλάκα στα 45~50κ προσθέτοντας κάποια έξτρα και είναι ματρακάδες.

Τελικά πήρα Τέσλα και ηρέμησα 😄 

Πίστεψέ, βγήκε και φθηνότερο...

Επεξ/σία από netgeo
  • Like 1

4 λεπτά πριν, netgeo είπε

Ήμουνα στο δίλημμα σου, τελικά δεν πείρα τίποτα από όλα αυτά γιατί ζητούσαν πάρα πολλά για αυτά που προσφέρουν.

Μόνες εξαιρέσεις ίσως το Χ1 με τα 170 άλογα και το CX30 που όμως είναι δίλιτρο.

Για τα υπόλοιπα πας για πλάκα στα 45~50κ προσθέτοντας κάποια έξτρα και είναι ματρακάδες.

Τελικά πήρα Τέσλα και ηρέμησα 😄 

Πίστεψέ, βγήκε και φθηνότερο...

Δεν αγοράζουμε όλοι αυτοκίνητο με μοναδικό κριτήριο το ποιο προσφέρει τα περισσότερα.

Εγώ ας πούμε το βασικότερο που κοιτάω είναι η εμφάνιση και τίποτα άλλο.

4 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Αυτά που κοιτάω:

• AUDI Q3
  • BMW X1
  • Mercedes GLA
  • Alpha Romeo Tonale
  • VOLVO XC 40
  • Mazda CX30

Αντι για q3 , κοιτα Tiguan που ειναι και μια κατηγορια επανω.

το XC40 ειναι ενα απο τα χειροτερα αυτοκινητα που εχω οδηγησει.

Το tonale βγηκε μουφα απο οτι διαβαζω, αλλα καντο μια βολτα.

Δες και κανενα xtrail. Επισης Mercedes GLB. Ασε το GLA. Ειναι μικρο.

• Like 1

ποιος πουλάει μουρη με ψευτοτζιπ? αμα εχεις 50κ και ονειρο ενα καλο αμαξι παιρνεις πχ ενα σπορ κουπε, οχι το μεγκασκουτερ των αυτοκινήτων. 

• Like 7

5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ποιος πουλάει μουρη με ψευτοτζιπ? αμα εχεις 50κ και ονειρο ενα καλο αμαξι παιρνεις πχ ενα σπορ κουπε, οχι το μεγκασκουτερ των αυτοκινήτων. 

Για πες μας ένα σπορ κουπέ με 50.000 ευρωπαϊκή τιμή όχι ελληνικό ξεβρακωτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...