Kag1ante Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Εγώ έχω μία άλλη απορία, επειδή η συζήτηση περιλαμβάνει έξοδα εμβασμάτων μήπως σε βολεύει να ανοίξεις payzy και να πληρωθείς εκεί; Δεν γνωρίζω αν είναι 100% εφικτό βέβαια, αλλά εφόσον υπάρχει κανονική τραπεζική άδεια & iban απο COSMOTE PAYMENTS και "γράφει" ο τιμοκατάλογος ότι δεν χρεώνει τα εισερχόμενα τραπεζικά εμβάσματα πιστεύω υπάρχει τρόπος.
agnostos13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Σας έχει συμβεί εσάς προσωπικά αυτό; Να συμφωνησετε για 300€ και να εισπράττετε 296.5€ αλλά να δηλώνετε στο Ε2 οτι εισπράξατε 300€; Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να μνημονεύεται ρητά στο συμφωνητικό (όπως πχ το χαρτόσημο στις επαγγελματικές). Και εκεί, μιλάμε για ποσό της τάξης των 3.6% (μικρό δηλαδή), ωστόσο πάντοτε υπάρχει μνεία. Προσωπικά όχι γιατί προσπαθώ να αποφεύγω τις τραπεζικές προμήθειες όπου μπορώ. Δεν το βλέπω όμως απίθανο γιατί δεν σημαίνει οτι ισχύει το ίδιο και για όλους τους άλλους. Στον εργασιακό μου βίο το έχω δει πάμπολες φορές και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Άλλωστε αν δεν υπάρχει ειδική μνεία στο συμφωνητικό για το κόστος εμβασμάτων και σχετική αποζημίωση του δικαιούχου τυπικά είναι καλυμμένος ο εντολέας καθώς έχει καταβάλει το ποσό που απαιτείται και αυτό φαίνεται στην τράπεζα. Η προμήθεια του εμβάσματος είναι ξεχωριστή συναλλαγή ασχέτως αν συνοδεύει το έμβασμα. 24 λεπτά πριν, james01gr είπε Δεν χρειάζεται να γνωρίζει τι χρεώσεις έχει η Ελλάδα. Μπορεί αλλά να επιλέξει να πληρώσει όλα τα έξοδα της μεταφοράς ο αποστολέας των χρημάτων. Το οποίο δεν το κάνει παρόλο που οι τραπεζικές προμήθειες εκπιπτουν ως έξοδα. Αλλά βάζει τα έξοδα shared και ο παραλήπτης του έμβασμα τος να πληρώνει. Μιλάμε για ξεφτίλα... Σωστό εν μέρη, αλλά πρακτικά δεν είναι επιλογη που τη δίνουν όλες οι τράπεζες. Θα μου πεις και τον άλλο τι τον νοιάζει; It is what it is... 13 ώρες πριν, Skrobo είπε Δεν νομίζω να υπάρχει συστημική τράπεζα που επομίζειτον παραλήπτη με όλοκλήρο το κόστος. Είτε OUR είτε SHA προσφέρουν. Τα δικά σου τα πληρώνεις σίγουρα δηλαδή. Παλαιότερα γινόταν σίγουρα, πλέον δεν το θυμάμαι αν γίνεται και που (έχω καιρό να το δω). Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από agnostos13
MauroPaltoudias Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, agnostos13 είπε Προσωπικά όχι γιατί προσπαθώ να αποφεύγω τις τραπεζικές προμήθειες όπου μπορώ. Δεν το βλέπω όμως απίθανο γιατί δεν σημαίνει οτι ισχύει το ίδιο και για όλους τους άλλους. Στον εργασιακό μου βίο το έχω δει πάμπολες φορές και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Δεν καταλαβαίνω σε τι απαντάτε. Αναφέρθηκα σε μισθώσεις (σε αυτό δηλαδή, που παραθέτετε) και εσείς λέτε παραπάνω "στον εργασιακό μου βίο"... 2 ώρες πριν, Skrobo είπε Για να μην το κουράζουμε: Ναι, ισχύει αυτό. Μάλλον το κουράζουμε. Έθεσα κάποια ερωτήματα και απαντάτε σε άλλα ζητήματα (για κάποια δελτία τύπου που δεν επισυνάπτετε και για κάποιο θέμα που έχει ανακύψει και ζητείται λύση). Χωρίς διάθεση ναι αας προσβάλλω, αλλά δυστυχώς είναι λίγο μπερδεμένες πιο διατυπώσεις σας, με αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλάβω σε τι απαντάτε και σε τι αναφέρεστε. Οπότε, θα πρότεινα να το κλείναμε εδώ το θέμα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias
agnostos13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Στις 13/4/2023 στις 2:14 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε Δεν καταλαβαίνω σε τι απαντάτε. Αναφέρθηκα σε μισθώσεις (σε αυτό δηλαδή, που παραθέτετε) και εσείς λέτε παραπάνω "στον εργασιακό μου βίο"... Αναφέρομαι σε πληρωμές με προμήθεια στον δικαιούχο ανεξαρτήτως αν αφορούν μίσθωση ή άλλου είδους υπηρεσια.
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Αναφέρομαι σε πληρωμές με προμήθεια στον δικαιούχο ανεξαρτήτως αν αφορούν μίσθωση ή άλλου είδους υπηρεσια. Εντάξει, σύμφωνοι.
JakeKaufman Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Στις 12/4/2023 στις 5:15 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε @chrisgav Η σύμβαση που έχετε υπογράψει, τι ποσό ακριβώς αναγράφει; Αυτό που αναγράφει, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτό θα πρέπει να εισπράττεται. Δηλαδή για να καταλάβω : αν ο εργοδότης έπρεπε να τα στείλει με ταξί, θα πληρώνατε το ταξί; Ας το πούμε και αλλιώς : εμφανίζεστε στην Εφορία με μια σύμβαση Χ ποσού ετησίως, από την οποία εισπράττετε εν τέλει Χ-x πόσο, εντούτοις όμως, φορολογήστε με βάση το Χ. Πόσο λογικό σας φαίνεται αυτό; Γενική παρατήρηση : αναφέρατε παραπάνω ότι εργάζεστε στη Revolut και κάθε μήνα σας λένε "το φτιάχνουμε και το φτιάχνουμε" και κάθε φορά τα ίδια. Εάν η αντιμετώπιση στους ίδιους της τους υπαλλήλους, είναι αντίστοιχη με αυτή που λαμβάνουμε συχνά πυκνά και εμείς ως πελάτες, είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει αρκετά ως προς τη γενικότερη λειτουργία της ένα λόγω εταιρείας. Δεν υπάρχει σύμβαση εργασίας που να αναγράφει το ποσό που κατατίθεται. Το μικτό ποσό αναφέρουν το οποίο υπόκειται σε κρατήσεις, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. 1
lightsout Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Στις 12/4/2023 στις 12:43 ΜΜ, chrisgav είπε Καλησπερα, Η εταιρεία που δουλεύω με πληρώνει από τραπεζα εξωτερικου. Αυτο εχει ως αποτελεσμα η τραπεζα να μου κραταει 3.5 ευρω προμηθεια. Ηθελα να ρωτησω εαν αυτο ειναι νομιμο. Γνωριζω οτι σιγουρα ειναι αδικο αλλα ηθελα αν γνωριζει καποιος περι νομοθεσιας πανω σε αυτο. Ευχαριστω! Εμείς κάνουμε εξοδολόγιο στην εταιρεία μας τα τραπεζικά έξοδα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Δεν υπάρχει σύμβαση εργασίας που να αναγράφει το ποσό που κατατίθεται. Το μικτό ποσό αναφέρουν το οποίο υπόκειται σε κρατήσεις, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Προφανώς ο καθένας λαμβάνει μία ανάλυση μισθοδοσίας, στην οποία και φαίνεται το καθαρό ποσό προς κατάθεση. Ελπίζω να έγινε λίγο πιο κατανοητό τώρα, αυτό που ανέφερα. Φαντάζομαι θα λαμβάνετε μια τέτοια. Αν όχι, τότε θα πρεπει να το ψάξετε. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias 1
JakeKaufman Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Προφανώς ο καθένας λαμβάνει μία ανάλυση μισθοδοσίας, στην οποία και φαίνεται το καθαρό ποσό προς κατάθεση. Ελπίζω να έγινε λίγο πιο κατανοητό τώρα, αυτό που ανέφερα. Φαντάζομαι θα λαμβάνετε μια τέτοια. Αν όχι, τότε θα πρεπει να το ψάξετε. Λάθος φαντάζεστε, δεν λαμβάνω κάτι τέτοιο
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Λάθος φαντάζεστε, δεν λαμβάνω κάτι τέτοιο θα έπρεπε να λαμβάνεις.
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Λάθος φαντάζεστε, δεν λαμβάνω κάτι τέτοιο Εξαιρετικά. Να το ψάξετε τότε.
JakeKaufman Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε θα έπρεπε να λαμβάνεις. 15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Εξαιρετικά. Να το ψάξετε τότε. Πολύ σίγουρους σας βλέπω, δεν είμαι μισθωτός 😀😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα