dbrillis Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, chrisgav είπε Η εταιρεια λεω οτι καθε μηνα "το φτιαχνει". Θελω να μαθω αν αυτο ειναι νομιμο ή οχι, πραγμα που δεν προκειται να μου πει σιγουρα η εταιρεια. Αν δεν ειναι νομιμο, ποια θα ειναι η επομενη κινηση σου; Να τους πας δικαστικα; Να παραιτηθεις; Δεν ξερω ποσο αναγκη εχεις τα 3,5 ευρω και δεν λεω να μην βρεις το δικιο σου, το θεμα ειναι, αξιζει να χαλασεις το εργασιακο κλιμα για αυτο; Βεβαια δεν ξερω και ποσο ωραια περνάς στη δουλεια. Εμενα για λαθος μισθοδοσια σε εταιρια του εξωτερικου μου πηρε 9 μηνες να βρω λυση και η λυση ηταν workaround, απλα δεν αξιζε να ασχοληθω μιας και η ολη φαση δεν αξιζε να χαλασω το ωραιο εργασιακο κλιμα.
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, PharmChem είπε Αντιμετωπίζω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Διεθνής εταιρεία, η οποία έχει και υποκατάστημα στην Ελλάδα με Ελληνικό ΑΦΜ. Η μισθοδοσία μου μπαίνει από Citi Αγγλίας στην Πειραιώς (Ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας, το έχω ελέγξει), επιβαρύνονται με τα 4€ εισερχόμενου εμβάσματος. Το αστείο είναι ότι από Οκτώβριο (οπότε και ξεκίνησα να εργάζομαι στην εταιρεία) έως Ιανουάριο δεν επιβαρυνόμουν με έξοδα εμβάσματος, αυτό ξεκίνησε να γίνεται από το Φλεβάρη. Άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει... Εγω πρωτη μισθοδοσια πηρα 01/01/23, οποτε δεν εχω εμπειρια εντος του 2022.
agnostos13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, chrisgav είπε Το χω πει. Ολο το φτιαχνουν και καθε μηνα τα ιδια Στην revolut δουλευω. Απλα δεν θελω να πληρωνομαι εκει γιατι δεν μετραει στο αφορολογητο Καλά μπορείς να βάλεις πληρωμές με revolut στην Ελλάδα για αφορολόγητο αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που έχει ξαναγίνει και ο καθένας λέει τα δικά του. Από εκεί και πέρα εφόσον η τράπεζα χρεώνει (πλέον;) τα εμβάσματα τρία τεινά υπάρχουν: 1) Βάζουν χρέωση εμβάσματος στον εντολέα (αν θέλουν και τους το επιτρέπει η τράπεζα τους). 2) Ανοίγουν λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα και μεταφέρουν εκεί τα ποσά που χρειάζονται για μιθοδοσία εφόσον υπάρχει ελληνικό ΑΦΜ δικό τους (αν θέλουν). 3) Δηλώνεις τη revolut και τραβάς τα λεφτά από ATM και μεταφέρεις ένα ποσό σε ελληνική τράπεζα για να πληρώνεις από εκεί (αν θέλεις).
Pelopidas82 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) δουλεβω στην WOLT και εχω εθνικη που μου αφαιρει σε καθε πληρωμει 3 euro δηλαδη 6 euro γιατι 2 φορες το μηνα πληρωνωμαι... αδικο αλλα ειναι νομιμο... μονο με relolut δεν το εχω αυτο.. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Pelopidas82
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) @chrisgav Η σύμβαση που έχετε υπογράψει, τι ποσό ακριβώς αναγράφει; Αυτό που αναγράφει, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτό θα πρέπει να εισπράττεται. Δηλαδή για να καταλάβω : αν ο εργοδότης έπρεπε να τα στείλει με ταξί, θα πληρώνατε το ταξί; Ας το πούμε και αλλιώς : εμφανίζεστε στην Εφορία με μια σύμβαση Χ ποσού ετησίως, από την οποία εισπράττετε εν τέλει Χ-x πόσο, εντούτοις όμως, φορολογήστε με βάση το Χ. Πόσο λογικό σας φαίνεται αυτό; Γενική παρατήρηση : αναφέρατε παραπάνω ότι εργάζεστε στη Revolut και κάθε μήνα σας λένε "το φτιάχνουμε και το φτιάχνουμε" και κάθε φορά τα ίδια. Εάν η αντιμετώπιση στους ίδιους της τους υπαλλήλους, είναι αντίστοιχη με αυτή που λαμβάνουμε συχνά πυκνά και εμείς ως πελάτες, είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει αρκετά ως προς τη γενικότερη λειτουργία της ένα λόγω εταιρείας. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias 2
Raylan Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Η Eurobank δεν έχει προμήθεια αν ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας… Στην Revolut μια χαρά φτιάχνεις αφορολόγητο, οι αγορές μου πάνε στην ΑΑΔΕ Δεν βολεύει η Revolut, πας να σηκώσεις λεφτά ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, πας να στείλεις λεφτά στην eurobank κάτω από 20€ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 38 λεπτά πριν, dbrillis είπε Αν δεν ειναι νομιμο, ποια θα ειναι η επομενη κινηση σου; Να τους πας δικαστικα; Να παραιτηθεις; Δεν ξερω ποσο αναγκη εχεις τα 3,5 ευρω και δεν λεω να μην βρεις το δικιο σου, το θεμα ειναι, αξιζει να χαλασεις το εργασιακο κλιμα για αυτο; Βεβαια δεν ξερω και ποσο ωραια περνάς στη δουλεια. Εμενα για λαθος μισθοδοσια σε εταιρια του εξωτερικου μου πηρε 9 μηνες να βρω λυση και η λυση ηταν workaround, απλα δεν αξιζε να ασχοληθω μιας και η ολη φαση δεν αξιζε να χαλασω το ωραιο εργασιακο κλιμα. Δεν υπαρχει θεμα στο να χαλασω το εργασικο κλιμα, εξηγω παρακατω γιατι. 14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό που αναγράφει, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτό θα πρέπει να εισπράττεται. Αυτο φανταζομαι κι εγω, οχι γιατι ετσι με συμφερει αλλα γιατι ετσι φαινεται το λογικο. 15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Γενική παρατήρηση : αναφέρατε παραπάνω ότι εργάζεστε στη Revolut και κάθε μήνα σας λένε "το φτιάχνουμε και το φτιάχνουμε" και κάθε φορά τα ίδια Δεν δουλευω απευθειας στην Revolut διοτι δεν εχει γραφεια στην Ελλαδα. Δουλευω μεσω μιας αλλης εταιρειας που κανει ακριβως αυτη τη δουλεια (λειτουργει ως ομπρελα εργαζομενων για τετοιες καταστασεις), οποτε δεν αργει να "φτιαξει" το προβλημα η Revolut αλλα η αλλη εταιρεια. 16 λεπτά πριν, Raylan είπε Η Eurobank δεν έχει προμήθεια αν ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας… Δεν αμφισβητω εσας, υπαρχει ομως καπου γραπτα αυτο? Γιατι το πρωι μιλησα με μια υπαλληλο στην Eurobank και μου ειπε οτι η προμηθεια ειναι φυσιολογικο να υπαρχει.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, chrisgav είπε Δεν αμφισβητω εσας, υπαρχει ομως καπου γραπτα αυτο? Σε όλες τις τράπεζες έτσι είναι. Θα το βρείτε και στον τιμοκατάλογο της καθεμίας. Γενικά μιλώντας πάντα. Εάν γίνεται κατάθεση SEPA ενδεχομένως να ισχύει και εκεί (σίγουρα ισχύει το 1€ σε αντίθετη περίπτωση). Για SWIFT δεν γνωρίζω. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias
agnostos13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 46 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό που αναγράφει, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτό θα πρέπει να εισπράττεται. Μα τυπικά του βάζουν αυτό το ποσό, όμως υπάρχει προμήθεια εμβάσματος από την τράπεζα που χρεώνεται στη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει αν η μισθοδοσία σου είναι σε διαφορετική τράπεζα από της εταιρείας (στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό το επιτρέπει η εταιρεία).
giwrgostr Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 54 minutes ago, MauroPaltoudias said: Αυτό που αναγράφει, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτό θα πρέπει να εισπράττεται. Δηλαδή για να καταλάβω : αν ο εργοδότης έπρεπε να τα στείλει με ταξί, θα πληρώνατε το ταξί; Ο εργοτότης είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες που κρατάει η δική του τράπεζα, τις οποίες και πληρώνει επιπλέον. Δεν τον νοιάζει τι συμφωνία έχεις κάνει εσύ με τη δική σου τράπεζα και το τι χρεώσεις έχει. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Τόσο χάλια πληρώνει η revolut που σου λείπουν 3,5€ τον μήνα; 2 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Μα τυπικά του βάζουν αυτό το ποσό, όμως υπάρχει προμήθεια εμβάσματος από την τράπεζα που χρεώνεται στη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει αν η μισθοδοσία σου είναι σε διαφορετική τράπεζα από της εταιρείας (στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό το επιτρέπει η εταιρεία). 1 ώρα πριν, giwrgostr είπε Ο εργοτότης είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες που κρατάει η δική του τράπεζα, τις οποίες και πληρώνει επιπλέον. Δεν τον νοιάζει τι συμφωνία έχεις κάνει εσύ με τη δική σου τράπεζα και το τι χρεώσεις έχει. Να φανταστώ ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και στις αστικές/επαγγελματικές μισθώσεις; Ο ενοικιαστης βάζει στη τράπεζά του το ενοίκιο, όμως δεν τον απασχολεί τι συμφωνία έχει κάνει ο ιδιοκτήτης με την τράπεζά του.... Για εξηγήστε μου λοιπόν, σε τι διαφέρει το παραπάνω από τη μισθοδοσία και φυσικά, πόσο συχνά συμβαίνει στις μισθώσεις. Στην Ελλάδα λοιπόν και μιλώντας για μισθοδοσία, συνήθως σε προτρεπουν στο άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας της ίδιας τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Εδώ, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό ούτε και δίδεται τέτοια δυνατότητα, δεδομένου ότι ο εργοδότης πληρώνει από κάποια τράπεζα του εξωτερικού (ανήκει στο SEPA, στο SWIFT; Κανείς δεν ξέρει). Οπότε, ποιά άλλη εναλλακτική - με βάση τη δική σας αντίληψη - δίδεται στον εργαζόμενο; Υπενθυμίζεται οτι ο εργοδότης εν προκειμένω, είναι μια fintech (άρα συμφωνία μεταξύ τον εαυτό της, δεν μπορεί να κάνει εν προκειμένω) Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τόσο χάλια πληρώνει η revolut που σου λείπουν 3,5€ τον μήνα; Να σου δωσω το IBAN να μου βαλεις 10 ευρω? Μην ρωτας γιατι, ετσι χωρις λογο. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, chrisgav είπε Να σου δωσω το IBAN να μου βαλεις 10 ευρω? Μην ρωτας γιατι, ετσι χωρις λογο. Τόσο χάλια ε; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Ukforthemoment 3
Skrobo Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 52 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Να φανταστώ ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και στις αστικές/επαγγελματικές μισθώσεις; Ο ενοικιαστης βάζει στη τράπεζά του το ενοίκιο, όμως δεν τον απασχολεί τι συμφωνία έχει κάνει ο ιδιοκτήτης με την τράπεζά του.... Για εξηγήστε μου λοιπόν, σε τι διαφέρει το παραπάνω από τη μισθοδοσία και φυσικά, πόσο συχνά συμβαίνει στις μισθώσεις. Στην Ελλάδα λοιπόν και μιλώντας για μισθοδοσία, συνήθως σε προτρεπουν στο άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας της ίδιας τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Εδώ, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό ούτε και δίδεται τέτοια δυνατότητα, δεδομένου ότι ο εργοδότης πληρώνει από κάποια τράπεζα του εξωτερικού (ανήκει στο SEPA, στο SWIFT; Κανείς δεν ξέρει). Οπότε, ποιά άλλη εναλλακτική - με βάση τη δική σας αντίληψη - δίδεται στον εργαζόμενο; Υπενθυμίζεται οτι ο εργοδότης εν προκειμένω, είναι μια fintech (άρα συμφωνία μεταξύ τον εαυτό της, δεν μπορεί να κάνει εν προκειμένω) Nαι, είναι ακριβώς το ίδιο και για τις μισθώσεις. Δεν έχεις καμία ευθύνη εσύ για τις χρεώσεις τις τράπεζας που έχει επιλέξει να έχει ο ιδιοκτήτης. Σχετικά με την μισθοδοσία, η ΚΥΑ 22528/430/2017 το μόνο που αναφέρει είναι οτι η πληρωμή πρέπει να γίνει με το τραπεζικό σύστημα. Η τράπεζα, μαζί με το πακέτο bonus και προμηθειών που μπορεί να έχει είναι ελευθέρος επιλέξιμη απο τον εργαζόμενο. Ο λόγος, δε, που πολλές εταιρείες ζητάνε να έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα με αυτούς δεν ειναι η προμήθειες αλλα η άμεση διεκπεραίωση των εμβασμάτων. Για παράδειγμα, σήμερα μου έστειλε ο λογιστής τις πληρωμές για τα επιδόματα Πασχα, του οποίου η τελική ημερομηνία πληρωμής είναι επίσης σήμερα. Αν κάποιος εργαζόμενος είχε άλλη τράπεζα, θα ήμουν πιθανώς υπόλογος για την καθηστέρηση. Η εναλλακτική είναι ή να πάει να ανοίξει λογαριασμό στην χώρα που είναι η τράπεζα του εργοδότη (αν δεν έχει προμήθειες) ή να ζητήσει αύξηση 3.5 ευρώ ωστε να λαμβάνει τα συμφωνημένα. Υπόψιν, το τελευταίο είναι καθαρά στην ευχέρεια του εργοδότη. Για του λόγου το αληθές μπορείς να ρωτήσεις / αναζητήσεις οποιαδήποτε απόφαση αστικού δικαστηρίου ή επιθεώρηση εργασίας σχετικά με μισθολογικές διαφορές, όπου ποτέ δεν υπολογίζονται προμήθειες και τα σχετικά. Σκέψου το ανάποδα, αν είχες την προσφορά που είχε η Revolut παλαιά, που σου έδινε 20 ευρώ στον λογαριασμό σου με την πρώτη κατάθεση, θα ήταν ΟΚ ο εργοδότης να σου βάλει -20 ευρώ στην πρώτη μισθοδοσία επειδή εσύ θα πάρεις συνολικά αυτά που σου αντιστοιχούν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα