Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εργοδότης σου σου έχει ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας στην Eurobank και δεν δέχεται να σου πληρώνει τα έξοδα εμβασμάτων όταν σου βάζει την μισθοδοσία, ή έχεις συμφωνήσει με τον εργοδότη να πληρώνεσαι σε λογαριασμό ξένης τραπέζης και απλά πληρώνεις εσύ έξοδα εμβάσματος για να μεταφέρεις τα λεφτά σε δικό σου λογαριασμό Εurobank μετά?

Επεξ/σία από Dante80
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Ναι ειναι.

Βρηκα το παρακατω πινακακι το οποιο πρεπει να ειναι valid. Εγω πεφτω στα 3.5 ευρω της Eurobank, στα εισερχομενα εμβασματα

image.png.6e5b1dfd1467655142dbcb7b509d88d5.png

Πηγες με χαρτι απο την εταιρια λοιπον και ανοιξες λογαριασμο μισθοδοσιας. Κανονικα δεν χρεωνεται εισερχομενο εμβασμα απο την τραπεζα του εργοδοτη. Ρωτα στην τραπεζα μηπως εχει γινει καποιο λαθος. Αυτο που αναφερεις ειναι το γενικο που ισχυει σε ολους τους λογαριασμους ( πλην μισθοδοσιας). Ετσι ειναι και στους συναδερφους σου?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Ο εργοδότης σου σου έχει ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας στην Eurobank και δεν δέχεται να σου πληρώνει τα έξοδα εμβασμάτων όταν σου βάζει την μισθοδοσία, ή έχεις συμφωνήσει με τον εργοδότη να πληρώνεσαι σε λογαριασμό ξένης τραπέζης και απλά πληρώνεις εσύ έξοδα εμβάσματος για να μεταφέρεις τα λεφτά σε δικό σου λογαριασμό Εurobank μετά?

1 λεπτό πριν, gbras είπε

Πηγες με χαρτι απο την εταιρια λοιπον και ανοιξες λογαριασμο μισθοδοσιας. Κανονικα δεν χρεωνεται εισερχομενο εμβασμα απο την τραπεζα του εργοδοτη. Ρωτα στην τραπεζα μηπως εχει γινει καποιο λαθος. Αυτο που αναφερεις ειναι το γενικο που ισχυει σε ολους τους λογαριασμους ( πλην μισθοδοσιας). Ετσι ειναι και στους συναδερφους σου?

Ο εργοδοτης μου ζητησε λογαριασμο μισθοδοσιας για να με πληρωνει και του εδωσα αυτον που χρησιμοποιω απο το 2016 και σε προηγουμενες εταιρεις (ετυχε ολοι εως τωρα να συνεργαζονται με Eurobank).

Αυτος ομως στελνει τα χρηματα απο JP Morgan Λουξεμβουργο. Η συνεχεια αυτη που εχω περιγραψει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αρα δεν ειναι ομως δηλωμενος σαν λογαριασμος μισθοδοσιας. Οταν διακοψεις απο αλλη εταιρια γινεται απλος ταμιευτικος και χανεις τα προνομια. Πρεπει να μιλησεις με την τραπεζα να σου πουν τι μπορει να γινει .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gbras είπε

Αρα δεν ειναι ομως δηλωμενος σαν λογαριασμος μισθοδοσιας. Οταν διακοψεις απο αλλη εταιρια γινεται απλος ταμιευτικος και χανεις τα προνομια. Πρεπει να μιλησεις με την τραπεζα να σου πουν τι μπορει να γινει .

Συνεχιζει να ειναι μισθοδοσιας, μολις το τσεκαρα στο ebanking.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gbras είπε

Επισης υποθετω οτι λογαριασμο και να εδινες δεν θα ειχε προβλημα να σου κανει καταθεση. Αν δεν βρεις ακρη οπως σου ειπαν μετα πας σε revolut N26 κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisgav είπε

Συνεχιζει να ειναι μισθοδοσιας, μολις το τσεκαρα στο ebanking.

Πως το τσεκαρες δηλαδη. Εμενα που ειναι μισθοδοσιας λεγεται καθημερινος λογαριασμος..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Δλδ φαίνεται στο e-banking ως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ PLUS?

2 λεπτά πριν, gbras είπε

Πως το τσεκαρες δηλαδη. Εμενα που ειναι μισθοδοσιας λεγεται καθημερινος λογαριασμος..

Σορρυ, my bad, μπερδεψα τις φιλικες ονομασιες που εχω δωσει.

Ναι, φαινεται ως Καθημερινος Λογαριασμος Plus

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομιζω το παιδι ρωταει άλλο πράγμα. Η Ελληνική εταιρία που δουλεύει σαν μισθωτός τον πληρώνει από λογαριασμό του εξωτερικού. 

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που γίνεται... Μπορείς να πεις στον εργοδότη σου να σου βάζει επιπλέον 3.5 ευρώ στο μισθό σου για να καλύψει την προμήθεια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tsino είπε

Νομιζω το παιδι ρωταει άλλο πράγμα. Η Ελληνική εταιρία που δουλεύει σαν μισθωτός τον πληρώνει από λογαριασμό του εξωτερικού. 

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που γίνεται... Μπορείς να πεις στον εργοδότη σου να σου βάζει επιπλέον 3.5 ευρώ στο μισθό σου για να καλύψει την προμήθεια. 

Ναι αυτο. Απλως δεν ξερω που να απευθυνθω για να ρωτησω 😕 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Ναι αυτο. Απλως δεν ξερω που να απευθυνθω για να ρωτησω 😕 

Τι εννοεις; Ενδοεταιρικα ποιον να ρωτησεις;
Τον μανατζερ σου, το HR και την μισθοδοσια (payroll).

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Τι εννοεις; Ενδοεταιρικα ποιον να ρωτησεις;
Τον μανατζερ σου, το HR και την μισθοδοσια (payroll).

Η εταιρεια λεω οτι καθε μηνα "το φτιαχνει". Θελω να μαθω αν αυτο ειναι νομιμο ή οχι, πραγμα που δεν προκειται να μου πει σιγουρα η εταιρεια.

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Διεθνής εταιρεία, η οποία έχει και υποκατάστημα στην Ελλάδα με Ελληνικό ΑΦΜ. Η μισθοδοσία μου μπαίνει από Citi Αγγλίας στην Πειραιώς (Ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας, το έχω ελέγξει), επιβαρύνονται με τα 4€ εισερχόμενου εμβάσματος. Το αστείο είναι ότι από Οκτώβριο (οπότε και ξεκίνησα να εργάζομαι στην εταιρεία) έως Ιανουάριο δεν επιβαρυνόμουν με έξοδα εμβάσματος, αυτό ξεκίνησε να γίνεται από το Φλεβάρη. Άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...