chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καλησπερα, Η εταιρεία που δουλεύω με πληρώνει από τραπεζα εξωτερικου. Αυτο εχει ως αποτελεσμα η τραπεζα να μου κραταει 3.5 ευρω προμηθεια. Ηθελα να ρωτησω εαν αυτο ειναι νομιμο. Γνωριζω οτι σιγουρα ειναι αδικο αλλα ηθελα αν γνωριζει καποιος περι νομοθεσιας πανω σε αυτο. Ευχαριστω! 1
Tsino Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Όλες οι Ελληνικές τράπεζες χρεώνουν τα εισερχομενα εμβάσματα. Ειδικά του εξωτερικού ! Αφορά την εμπορική πολιτκιή των τραπεζών και δεν απαγορεύεται
NikosKallithea Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, chrisgav είπε Καλησπερα, Η εταιρεία που δουλεύω με πληρώνει από τραπεζα εξωτερικου. Αυτο εχει ως αποτελεσμα η τραπεζα να μου κραταει 3.5 ευρω προμηθεια. Ηθελα να ρωτησω εαν αυτο ειναι νομιμο. Γνωριζω οτι σιγουρα ειναι αδικο αλλα ηθελα αν γνωριζει καποιος περι νομοθεσιας πανω σε αυτο. Ευχαριστω! Τι εννοείς ειναι νόμιμο, ειναι αμοιβή της τραπεζας και υπάρχει στα τιμολογια της 1
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καταλαβαινω οτι η ελληνικη τραπεζα κραταει αυτο το ποσο λογω της μεταφορας. Αυτο που πρακτικα ψαχνω απαντηση (και δεν ξερω και που να απευθυνθω) ειναι εαν ενας εργοδοτης επιτρεπεται να σε πληρωνει απο τραπεζα του εξωτερικο, πραγμα που σε φορτωνει αυτα τα εξοδα χωρις να φταις εσυ σε κατι.
takoulou Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, chrisgav είπε Καταλαβαινω οτι η ελληνικη τραπεζα κραταει αυτο το ποσο λογω της μεταφορας. Αυτο που πρακτικα ψαχνω απαντηση (και δεν ξερω και που να απευθυνθω) ειναι εαν ενας εργοδοτης επιτρεπεται να σε πληρωνει απο τραπεζα του εξωτερικο, πραγμα που σε φορτωνει αυτα τα εξοδα χωρις να φταις εσυ σε κατι. Καλύτερα να το πεις στον εργοδότη αυτό το θέμα.. Δεν είναι κακό...
ekechagi Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Άνοιξε Revolut και ζήτα να πληρώνεσαι εκεί. 2 2
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, takoulou είπε Καλύτερα να το πεις στον εργοδότη αυτό το θέμα.. Δεν είναι κακό... Το χω πει. Ολο το φτιαχνουν και καθε μηνα τα ιδια 1 λεπτό πριν, ekechagi είπε Άνοιξε Revolut και ζήτα να πληρώνεσαι εκεί. Στην revolut δουλευω. Απλα δεν θελω να πληρωνομαι εκει γιατι δεν μετραει στο αφορολογητο 1 1
fmarulezkd Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, chrisgav είπε Στην revolut δουλευω. Τι ξήγα μπορείς να μας κάνεις; 1
ekechagi Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 31 λεπτά πριν, chrisgav είπε Στην revolut δουλευω. Απλα δεν θελω να πληρωνομαι εκει γιατι δεν μετραει στο αφορολογητο Πληρώνεσαι μισθωτός σε Revolut. Ανοίγεις ατομική επιχείρηση και κόβεις τιμολόγια, τα οποία πληρώνεις με την κάρτα σου. Κάνεις τα λεφτά ανάληψη από τον εταιρικό λογαριασμό, τα καταθέτεις σε προσωπικό και κάνεις αγορές για να πιάσεις το αφορολόγητο των μισθωτών αποδοχών. Boom. 1
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ekechagi είπε Πληρώνεσαι μισθωτός σε Revolut. Ανοίγεις ατομική επιχείρηση και κόβεις τιμολόγια, τα οποία πληρώνεις με την κάρτα σου. Κάνεις τα λεφτά ανάληψη από τον εταιρικό λογαριασμό, τα καταθέτεις σε προσωπικό και κάνεις αγορές για να πιάσεις το αφορολόγητο των μισθωτών αποδοχών. Boom. Δεν θελω να ανοιξω δικη μου επιχειρηση για την ωρα τουλαχιστον, θελω να παραμεινω μισθωτος. Ξερω οτι εχεις καλο σκοπο και προσπαθεις να προτεινεις καποιο workaround στο προβλημα μου, αλλα θελω να παραμεινω στο αρχικο μου ερωτημα, αν επιτρεπεται εργοδοτης να σε πληρωνει απο τραπεζα εξωτερικου και να σου δημιουργει τραπεζικα εξοδα χωρις να ευθυνεσαι εσυ σε κατι. Επειδη εβαλα το ονομα του εργοδοτη τωρα και θα δημιουργηθουν αποριες - Σε εταιρεια με ελληνικο ΑΦΜ ειμαι μισθωτος. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από chrisgav
NikosKallithea Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 57 λεπτά πριν, chrisgav είπε Το χω πει. Ολο το φτιαχνουν και καθε μηνα τα ιδια Στην revolut δουλευω. Απλα δεν θελω να πληρωνομαι εκει γιατι δεν μετραει στο αφορολογητο Ειναι κατι αντίστοιχο με αυτο που θέλουν κάποιοι να μπαινουν οι δαπάνες της ρεβο στην εφορεία Εσυ θελεις μια ξένη εταιρεία να σε πληρώνει απο ελληνική τράπεζα, πως θα γινει αυτο, και τι σημαίνει νόμιμο και για ποιο δίκαιο, το ελληνικό, το αγγλικό; Και τι διαφορά εχει πχ η ρεβο απο μια αλλη οποιαδήποτε επιχειρήση της Αγγλίας και έχουμε τέτοιες απαιτήσεις περι δικαιοσύνης 1
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ειναι κατι αντίστοιχο με αυτο που θέλουν κάποιοι να μπαινουν οι δαπάνες της ρεβο στην εφορεία Εσυ θελεις μια ξένη εταιρεία να σε πληρώνει απο ελληνική τράπεζα, πως θα γινει αυτο, και τι σημαίνει νόμιμο και για ποιο δίκαιο, το ελληνικό, το αγγλικό; Και τι διαφορά εχει πχ η ρεβο απο μια αλλη οποιαδήποτε επιχειρήση της Αγγλίας και έχουμε τέτοιες απαιτήσεις περι δικαιοσύνης Οπως ειπα παραπανω, πληρωνομαι απο ελληνικη εταιρεια με ελληνικο ΑΦΜ.
Giama Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, gbras είπε Ειναι o λογαριασμος που εχεις μισθοδοσιας? Αυτό. Νομίζω κάποιοι λογαριασμοί μισθοδοσίας έχουν ένα εισερχόμενο έμβασμα το μήνα χωρίς προμήθεια. Επίσης, υπήρχε πριν πολύ καιρό ο λογαριασμός Winbank Direct της Πειραιώς που δεν χρέωνε εισερχόμενα εμβάσματα (ή έδινε κι αυτός έως κάποιον αριθμό εισερχόμενων εμβασμάτων δωρεάν). Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα ο συγκεκριμένος ή κάποιος άλλος με αυτό το χαρακτηριστικό.
chrisgav Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, gbras είπε Ειναι o λογαριασμος που εχεις μισθοδοσιας? Ναι ειναι. Βρηκα το παρακατω πινακακι το οποιο πρεπει να ειναι valid. Εγω πεφτω στα 3.5 ευρω της Eurobank, στα εισερχομενα εμβασματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα