Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Lifan 125 (evo? καπου το γράφει και αυτό). Έχω τον τελευταίο καιρό το εξής πρόβλημα και σε 2 μάστορες που έχω πάει, ο ένας μου λέει οτι δεν φτιάχνεται γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και ο άλλος οτι πρέπει να πάρω νέο μοτέρ με 500€. (700€ είχα πάρει όλο το μηχανάκι πριν 2 χρόνια).

Όταν πάω να βάλω μπροστά, άσχετες στιγμές, θα συμβεί κάτι από τα ακόλουθα. Χρησιμοποιώ μανιβέλα εδώ και πολύ καιρό γιατι δεν έχω αλλάξει μπαταρία.

1. Θα πάρει αμέσως με την πρώτη μανιβέλα (αυτό γίνεται συνήθως το πρωί που φεύγω από το σπίτι).
  2. Θα κάνω 10-15 μανιβελιές και τελικά θα πάρει μπροστά.
  3. Θα κάνω 10-15 μανιβελιές και θα πάρει μπροστά μόνο στο ρελαντί, αν ανοίγω λίγο το γκάζι σβήνει.
  4. Θα κάνω 300 μανιβελιές και δεν θα πάρει με τίποτα μπροστά. 

Αν συμβεί το 3 ή το 4 και δοκιμάσω μετά από καμια ώρα, θα πάρει με την πρώτη.  Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, πολλές φορες, στην προσπάθεια να βάλω μπροστά, μπορεί να ακουστεί έντονο σκάσιμο από την εξάτμιση. Επίσης πολλές φορές (οχι πάντα) αν μαρσάρω λίγο, βγαίνει πάρα πολύ έντονα λευκός καπνός.

Είναι δυνατόν να μην δεν φτιάχνεται? 

Επεξ/σία από killer76
Δημοσ.

To υδροψυκτο ειναι?? Αν καιει πολυ λαδι, μην το ψαχνεις, θεμα συμπιεσης ειναι, βαλβιδων κτλ. Καινουργιο μοτερ με ολα τα παρελκομενα (καρμπ, ηλεκτρονικη, κτλ.) βγαινει περιπου 300€. Αν πιανουν λιγο τα χερια σου και μονος σου το αλλαζεις. Αυτος που ζητησε 500€ ειναι για μπατσες. Θα βγαλει κανα 50€ απο το μοτερ αφου το παιρνει χονδρικη, πιθανοτατα εως σιγουρο θα κρατησει ολα τα παρελκομενα και ζηταει ακομη 250€ για μιση ωρα δουλεια και 1 λιτρο λαδι. Κατι τετοιοι χαλασαν τον κλαδο μας και γι’ αυτο δεν συνεχισα με το συνεργειο οταν βγηκε συνταξη ο πατερας μου…

https://www.car.gr/parts/view/13160545-moter-evo-cool-125-cc-ygropsykto-lifan

Δημοσ.

Για ολική ανακατασκευή το κόστος θα βγεί μεγάλο( περισσότερο κόστος έχει η εργασία ) . Σίγουρα θες κυλινδροπίστονο και αν έχει αρπάξει και η μπίελα κλάφτα.. Με μια αναζήτηση που έκανα βλέπω ότι καινούργιο μοτέρ lifan 125evo ξεκινάει απο τα 300 ευρώ(προφανώς θα παρει και ο μαστορας για εργασία χρήματα).

Γενικότερα επειδή το μοτέρ δεν έχει μεγάλο κόστος δεν πιστεύω πως αξίζει να κάνεις ανακατασκεύη , εκτός αν την κάνεις μόνος σου και γλυτώσεις τα χρήματα της εργασίας..βέβαια αν δεν πιάνουν τα χέρια σου άστο καλύτερα.

Ίσως άμα άλλαζε μόνο κυλινδροπίστονο και όσο τραβηξεί.. κυλινδροπίστονο βρίσκεις με κανα 50άρι +30 τα παρελκόμενα ( βαλβίδες ,τσιμούχες κτλπ) + 100 στο μάστορα θα βγει κάνα 200αρί και πάλι είναι μεγάλο ρίσκο αν έχει αρπάξει η μπιέλα.Στο τέλος θα πρέπει να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα απο όσα θα ξόδευες για καινούργιο μοτέρ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης, αν τελικα πας σε καινουργιο μοτερ, κοιτα μονο να εχει τον ιδιο κωδικο με αυτον που αναγραφεται στην αδεια. Ο σειριακος μετα το προθεμα δεν μας πειραζει, ο νομος σου επιτρεπει αλλαγη με ιδιο προθεμα κινητηρα χωρις να χρειαζεται να τον δηλωσεις.

π.χ. Αν ο δικος σου υποθετικα εχει κωδικο 3TF-125618 και ο καινουργιος 3TF-655272 εισαι ΟΚ. Αυτο που εχει σημασια παντα, ειναι να εχει ιδιο προθεμα…

Επεξ/σία από SaFiS
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, SaFiS είπε

To υδροψυκτο ειναι?? Αν καιει πολυ λαδι, μην το ψαχνεις, θεμα συμπιεσης ειναι, βαλβιδων κτλ. Καινουργιο μοτερ με ολα τα παρελκομενα (καρμπ, ηλεκτρονικη, κτλ.) βγαινει περιπου 300€. Αν πιανουν λιγο τα χερια σου και μονος σου το αλλαζεις. Αυτος που ζητησε 500€ ειναι για μπατσες. Θα βγαλει κανα 50€ απο το μοτερ αφου το παιρνει χονδρικη, πιθανοτατα εως σιγουρο θα κρατησει ολα τα παρελκομενα και ζηταει ακομη 250€ για μιση ωρα δουλεια και 1 λιτρο λαδι. Κατι τετοιοι χαλασαν τον κλαδο μας και γι’ αυτο δεν συνεχισα με το συνεργειο οταν βγηκε συνταξη ο πατερας μου…

https://www.car.gr/parts/view/13160545-moter-evo-cool-125-cc-ygropsykto-lifan

Δεν είναι το υδρόψυκτο. Τα ακριβή του λόγια (που ανεβάζουν την τιμή), ήταν "Αν ήταν κανα επώνυμο, θα βρίσκαμε άνετα, τώρα αυτά τα κινέζικα, αναγκαστηκά θα το πληρώσουμε για να ταιριάζει.

44 λεπτά πριν, visualizer είπε

Ίσως άμα άλλαζε μόνο κυλινδροπίστονο και όσο τραβηξεί..

Μου έδωσες πάσα για κάτι που ξέχασα να πω. Μέχρι Αυγουστο-Σεπτέμβριο θα προσπαθήσω να αλλάξω μηχανάκι. Θα πάω σε κάτι μεγαλύτερο, όπως transalp, vstrom κλπ. Και αυτό που με επείγει είναι μια λύση για μέχρι τότε. Επίσης πρέπει να περάσω και ΚΤΕΟ, που όπως είναι τώρα τα πράγματα, δεν περνάει.

Δημοσ.
11 hours ago, killer76 said:

Πάρα πολύ. Ξέχασα να το γράψω

αντιο το μοτερ εχασε την συμπιεση λογικα κιολας αν μετριθει....... αφοου το πηρες 700 ευρω με 500 δεν συμφερει να αλλαξει κινιτηρας εκτος και αν ολα τα υπολοιπα λαστυχα κλπ κλπ ειναι σε τελεια κατασταση..... αν ειναι οκ αν οχι πας για αλλο μηχανακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...