SofosChoriou Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Είμαι περίπου 69 χρονών, τα τελευταία χρόνια επέλεξα να ζήσω στη Σκόπελο, ως συνταξιούχος. Στην ζωή μου δεν έχω ασχοληθεί με μπαξέδες, κήπους, κλαδέματα, σκαψίματα, φυτέματα κλπ... Είναι όμως κάτι που ήθελα, για αυτό σε συνδυασμό με το ψάρεμα επέλεξα την Σκόπελο. Αλλά έχει και τα δύσκολα της η ζωή στο χωριό, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια... Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω ένα χορτοκοπτικό και ένα σκαπτικό. Είμαι υγιής, αλλά μέχρι πότε δε ξέρω. Οπότε δεν θέλω ακριβά πράγματα. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ, τι είναι καλύτερα να πάρω. Μπορείτε να βοηθήσετε;
rodosf1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 ανάλογα τα τμ του κήπου σοφέ, με λίγα τμ με ηλεκτρικά κάνεις τη δουλειά σου και μπαλαντεζα. Αν έχεις πάνω από 150τμ εκτιμώ θες βενζίνης. Μάρκες επώνυμες για να έχεις ανταλλακτικά. 2χρονο κινητήρα έχουν, σκυλιά συνήθως τα βενζινοκινητα κ στις δύο κατηγορίες που ρωτάς για χρήση που κ που. απλά να αφαιρείς μετά τη χρήση τη βενζίνη, θα στα πουν εκεί που θα αγοράσεις τα εργαλεία.
Gatilaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, SofosChoriou είπε Είμαι περίπου 69 χρονών, τα τελευταία χρόνια επέλεξα να ζήσω στη Σκόπελο, ως συνταξιούχος. Στην ζωή μου δεν έχω ασχοληθεί με μπαξέδες, κήπους, κλαδέματα, σκαψίματα, φυτέματα κλπ... Είναι όμως κάτι που ήθελα, για αυτό σε συνδυασμό με το ψάρεμα επέλεξα την Σκόπελο. Αλλά έχει και τα δύσκολα της η ζωή στο χωριό, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια... Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω ένα χορτοκοπτικό και ένα σκαπτικό. Είμαι υγιής, αλλά μέχρι πότε δε ξέρω. Οπότε δεν θέλω ακριβά πράγματα. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ, τι είναι καλύτερα να πάρω. Μπορείτε να βοηθήσετε; Απο τη μικρη μου εμπειρία κ τη μεγαλύτερη του συγχωρεμενου του πατέρα μου θα σου προτείνω τα εξης: Για κηπο εαν θες κ δεντρακια,οχι μονο δηλαδη ζαρζαβατικά λουλουδια κλπ θα χρειαστεις κ ενα κονταροπριονο ειτε χειροκίνητο ειτε βενζινη.Σε φτηνες μαρκες μπορω να σου προτείνω τα nagea που εχω παρει χορτοκοπτικό και κονταροπριονο βενζινης και σε σκαπτικό -φρεζα οικονομικο πάντα loncin και nakayama 4χρονα αυτα γυρω στους 5.5-6hp. Αλλα κατα για πιο καλες πληροφορίες θελουμε να μας πεις κ για τι χωρο πρόκειται. Αλλες απαιτήσεις εχει ενα στρέμμα κ αλλες 300τμ.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Εξαρτάται τι θες να κάνεις και σε κατάσταση είναι ο χώρος.Πχ μπορείς να βάζεις κάποιον να φρεζάρει τον χώρο με τρακτερ και εσύ με ένα χορτοκοπτικό να καθαρίζεις ότι απέμεινε.Τα σκαπτικά σαν το https://paisidis.gr/product/freza-venzinis-nakayama-mb6000/ θέλουν προσοχή γιατί πολλοί έχουν σπάσει πλευρά ή έχουν φάει τα πόδια τους.
SofosChoriou Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να απαντήσω. Μέχρι στιγμής 3-4 χρόνια εργάζομαι χειρονακτικά, αλλά όσο περνάει η ηλικία... Καταλαβαίνετε... Η έκταση που θέλω να σκάβω είναι τρία κομμάτια40-60 τμ το καθένα σε σχετικά καλή κατάσταση, μιας και καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια, τα αγριόχορτα είναι σε αρκετά μεγαλύτερη έκταση γιατί έχει και γύρω γύρω και κάποια κομμάτια που δεν θέλω να χρησιμοποιώ για καλλιέργεια... Ότι είναι επικίνδυνα μηχανήματα το γνωρίζω, αλλά δεν θέλω μεγάλα.
SofosChoriou Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Τι να προτιμήσω βενζίνης, μπαταρίας η ηλεκτρικό, με μεσινέτζα, με δίσκο ή και με τα δύο για χορτοκοπτικό - θαμνοκοπτικό; Ποιος οι διαφορές; Τι είναι ευκολότερο στη χρήση; Για σκαπτικό περίπου τα ίδια ερωτήματα
Gatilaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 49 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε Τι να προτιμήσω βενζίνης, μπαταρίας η ηλεκτρικό, με μεσινέτζα, με δίσκο ή και με τα δύο για χορτοκοπτικό - θαμνοκοπτικό; Ποιος οι διαφορές; Τι είναι ευκολότερο στη χρήση; Για σκαπτικό περίπου τα ίδια ερωτήματα Δισκος χρειαζεται εαν ειναι να κοψεις κατι μεταξυ θαμνου και χορτων π.χ. βατομουριες(ή βατα που τα λεμε στα μερη μου) αν και συνηθως ολα σχεδον τα χορτοκοπτικα μεσα περαν της κεφαλης με τη μεσινεζα εχουν κ εναν δισκο συν οτι υπαρχουν πολλα εξαρτηματα στο εμποριο(κεφαλες) που ειναι για διαφορα κοψιματα(καλαμια,θαμνους κλπ).Περαν αυτου εγω θα προτεινα βενζινη γιατι εισαι ανεξαρτητος απο μπαλαντεζες κλπ αλλα ειναι λιγο πιο βαρια σε σχεση με τα ηλεκτρικα.Μαζι με το χορτοκοπτικο θα εχεις κατα νου να παρεις και μια καλη εξαρτηση π.χ. https://www.skroutz.gr/s/14232450/Oleo-Mac-043605-Γιλέκο-Στήριξης-Ώμου-Θαμνοκοπτικού.html ειναι κατα πολυ πιο ξεκουραστο απο το να το πηγαινεις σηκωτο στα χερια και πιο ελεγχομενο οπως και γαλοτσες και προστασια για το προσωπο/ματια π.χ. https://www.skroutz.gr/s/18180994/Visco-Parts-Προσωπίδα-Προστασίας-με-Καπέλο-και-Μεταλλική-Σίτα-ΑΞΘ-006.html. Για σκαπτικο θα προτεινα ενα τετοιου τυπου για τους χωρους που αναφερεις:https://www.skroutz.gr/s/10755317/McCulloch-MFT44-100-Σκαπτικό-Βενζίνης-1-9hp-98-5cc.html#reviews το οποιο ειναι μικρο κ ευχρηστο.Στη χρηση το χορτοκοπτικο δεν εχει κατι ιδιαιτερο εκτος απο απλα πραγματα,προσοχη στα ποδια,προστασια στο προσωπο,οχι με κοντομανικο και σορτσακι χρηση και αν βαλεις το δισκο μακρια απο σιδερα γιατι μπορει μεχρι να σπασει ο δισκος και να σε νοικοκυρεψει,το σκαπτικο εχει αλλα,θελει προσοχη στα ποδια,δεν το κρατας/κυνηγας απλα το πατας κατω κατα καποιο τροπο χωρις ομως να στηριζεσαι επανω του και αμα καταλαβεις κουραση το σβηνεις και αραζεις,δεν ειναι παιχνιδι.
SofosChoriou Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 37 λεπτά πριν, Gatilaras είπε Δισκος χρειαζεται εαν ειναι να κοψεις κατι μεταξυ θαμνου και χορτων π.χ. βατομουριες(ή βατα που τα λεμε στα μερη μου) αν και συνηθως ολα σχεδον τα χορτοκοπτικα μεσα περαν της κεφαλης με τη μεσινεζα εχουν κ εναν δισκο συν οτι υπαρχουν πολλα εξαρτηματα στο εμποριο(κεφαλες) που ειναι για διαφορα κοψιματα(καλαμια,θαμνους κλπ).Περαν αυτου εγω θα προτεινα βενζινη γιατι εισαι ανεξαρτητος απο μπαλαντεζες κλπ αλλα ειναι λιγο πιο βαρια σε σχεση με τα ηλεκτρικα.Μαζι με το χορτοκοπτικο θα εχεις κατα νου να παρεις και μια καλη εξαρτηση π.χ. https://www.skroutz.gr/s/14232450/Oleo-Mac-043605-Γιλέκο-Στήριξης-Ώμου-Θαμνοκοπτικού.html ειναι κατα πολυ πιο ξεκουραστο απο το να το πηγαινεις σηκωτο στα χερια και πιο ελεγχομενο οπως και γαλοτσες και προστασια για το προσωπο/ματια π.χ. https://www.skroutz.gr/s/18180994/Visco-Parts-Προσωπίδα-Προστασίας-με-Καπέλο-και-Μεταλλική-Σίτα-ΑΞΘ-006.html. Για σκαπτικο θα προτεινα ενα τετοιου τυπου για τους χωρους που αναφερεις:https://www.skroutz.gr/s/10755317/McCulloch-MFT44-100-Σκαπτικό-Βενζίνης-1-9hp-98-5cc.html#reviews το οποιο ειναι μικρο κ ευχρηστο.Στη χρηση το χορτοκοπτικο δεν εχει κατι ιδιαιτερο εκτος απο απλα πραγματα,προσοχη στα ποδια,προστασια στο προσωπο,οχι με κοντομανικο και σορτσακι χρηση και αν βαλεις το δισκο μακρια απο σιδερα γιατι μπορει μεχρι να σπασει ο δισκος και να σε νοικοκυρεψει,το σκαπτικο εχει αλλα,θελει προσοχη στα ποδια,δεν το κρατας/κυνηγας απλα το πατας κατω κατα καποιο τροπο χωρις ομως να στηριζεσαι επανω του και αμα καταλαβεις κουραση το σβηνεις και αραζεις,δεν ειναι παιχνιδι. Νομίζω μου έδωσες πολύ καλές και χρήσιμες οδηγίες, θα τις λάβω σοβαρά υπόψη μου. Ευχαριστώ πολύ Δεν ξέρω η μάρκα του σκαπτικού είναι καλή; Πρώτη φορά την ακούω σαν μάρκα. Για το χορτοκοπτικό έχεις να μου προτείνεις κάτι;
Gatilaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 47 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε Νομίζω μου έδωσες πολύ καλές και χρήσιμες οδηγίες, θα τις λάβω σοβαρά υπόψη μου. Ευχαριστώ πολύ Δεν ξέρω η μάρκα του σκαπτικού είναι καλή; Πρώτη φορά την ακούω σαν μάρκα. Για το χορτοκοπτικό έχεις να μου προτείνεις κάτι; Για σκαπτικο μικρο κ οικονομικο οι μαρκες που εχω δει να χρησιμοποιουνται ειναι loncin,nakayama,miyake.Η MuCulloch ειναι λιγακι παραπανω αλλα κ πιο ποιοτικη.Για χορτοκοπτικο εγω εχω 2,ενα που πηρα εγω προ 6μηνου της Nagea και ενα Husqvarna που ειχε παρει ο πατερας μου. Το Nagea το εχω δουλεψει 3-4 φορες και αν εξαιρεσουμε την αυτοματη κεφαλη μεσινεζας που ειναι λιγο μπελας να τη γεμισεις εαν τελειωσει η μεσινεζα(την αλλαξα με μια αλουμινιου κ ησυχασα) κατα τα αλλα το μηχανακι ειναι αψογο για τα λεφτα του και οχι ιδιαιτερα βαρυ να σε κουραζει.Εγω πρωτη χρηση εκοψα 1 στρεμμα χορτα(καθαρισα τον κηπο) χωρις να σταματησω παρα μονο να συμπληρωσω βενζινη,γιατι δεν τα φουλαρω,και το μηχανακι δουλεψε αψογα.Απο 'κει κ περα σε αλλα οικονομικα προτεινω Miyake,Visco. Αυτα απο προτασεις σε οτι εχω πιασει στα χερια μου κ ξερω κ απο φιλους/συγγενεις που τα χρησιμοποιουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα