Προς το περιεχόμενο

Οι αποστολές υπολογιστών έπεσαν σχεδόν κατά 30% το 1ο τρίμηνο της χρονιάς

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν καταλαβαίνω πώς η τοποθεσία (επαρχία) επηρεάζει την δυνατότητα να βρεις δουλειά σε ένα κλάδο (πληροφορική) που ακόμα και τώρα, οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε remote και μπορείς να ξεκινήσεις με ελάχιστη επένδυση - έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Internet.

Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις και πόσο από τον προσωπικό σου χρόνο είσαι διατεθιμένος να "κάψεις" προκειμένου να γίνεις και να μείνεις καλός σε κάτι - οτιδήποτε και αν είναι αυτό! 

Έχω συνάδελφους που δουλεύουν ωράριο σε Τράπεζες/Δημόσιο/εταιρίες στην Ελλάδα και ζούνε την οικογένειά τους σχετικά ικανοποιητικά και έχω άλλους συνάδελφους που δουλεύουν remote για US startups και με τα χρήματα που καθαρίζουν κάνουν συλλογή από αυτοκίνητα (τα οποία βέβαια δεν προλαβαίνουν να χαρούν) και κάθε μήνα είναι και σε άλλη χώρα.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων μας είναι ότι, πολλά χρόνια πριν, ξεκινήσαμε στις βάσεις δεδομένων με ένα λαπτοπάκι του 500άρικου και συνεχίζουμε να επενδύουμε προσωπικό χρόνο (ναι, ναι, ακόμα και αυτοί στο Δημόσιο!) στην βελτίωση των ικανοτήτων μας ανάλογα με τις δυνατότητες/φιλοδοξίες του καθενός.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 11/4/2023 στις 10:28 ΜΜ, james01gr είπε

ο κυριότερος λόγος είναι πως αυτοί που χρειάζονταν μηχανήματα, τα αγόρασαν στην αρχή και στην μέση της πανδημίας. αυτά είναι μηχανήματα 1-1,5 χρόνου. δεν θα τα αλλάξουν εύκολα και δεν θα τα αλλάξουν γρήγορα. ο πληθωρισμός επιτείνει την κατάσταση. το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες σε πάρα πολλές αγορές είναι πως δεν βρίσκουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες

Οι τζαμπατζήδες πέθαναν. Ας πληρώσουν 3000€/μήνα να δεις για πότε θα βρουν skilled εργαζομένους. Άλλοι μεταναστεύουν σε άλλη ήπειρο για μια τέτοια δουλειά κι οι εταιρίες λένε δεν βρίσκουν υπαλλήλους. Να γελάς ή να κλαις?

PS: Δες τους ελληναραδες ξενοδοχους, αντι να πληρωσουν σοβαρους μισθους και να παρεχουν σοβαρες συνθηκες διαβιωσης, κανουν εισαγωγη Πακιστανων που θα δουλευουν για 3€/ώρα.Και μετα κλαιγονται στα καναλια

• Like 3

Μετά από 40+ χρόνια από το πρώτο PC (12-8-1981), οι H/Y έχουν γίνει πλέον "έπιπλο"  σε κάθε σπίτι. Ο,τιδήποτε από 2ης γενιάς Core μπορεί ακόμη και σήμερα να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών. Όπως δεν αλλάζει κάποιος ψυγείο ή κουζίνα κάθε 2-3 χρόνια, έτσι δεν αλλάζει και Η/Υ.
Όταν μάλιστα μπορείς να κάνει τις περισσότερες δουλειές σου και με ένα smartphone 5ετίας, ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος καινούριο H/Y?

Οι επιχειρήσεις, οι content creators και οι gamers θα είναι κυρίως οι μελλοντικοί πελάτες.
Όπως έλεγα πριν πολλά χρόνια, η τεχνολογία H/Y και mobile κάποια στιγμή θα γίνει "αόρατη". Πλησιάζει αυτός ο καιρός...

1280px-IBM_PC-IMG_7271_(transparent).jpg

Στις 12/4/2023 στις 12:13 ΠΜ, Diavolos666 είπε

Α, όχι εγώ έχω τελειώσει με την πληροφορική σε ότι αφορά την εργασία, το έχω πάρει απόφαση, ήμουν πολύ καλός στον προγραμματισμό, σε όλα τα μαθήματα προγραμματισμού είχα δέκα και μου άρεσε πολύ, δεκάδες εργασίες προγράμματα, πτυχιακή κτλ αλλά αυτό δεν θεωρούνταν portfolio.

Τώρα κάνω scripts για παιχνίδια, προγραμματίζω για χόμπι όταν δεν βαριέμαι αλλά επαγγελματικά ποτέ δεν θα μάθω τι θέλει η αγορά εργασίας στην πληροφορική στην χώρα μας. Ένας στους δύο απόφοιτους πληροφορικής στην Ελλάδα είναι άνεργοι σύμφωνα με έρευνα (ο άλλος ένας στους δύο που δεν είναι άνεργος ίσως είναι πακετάς για να μην παρεξηγηθούμε). Η ίδια έρευνα λέει ότι έχουν κάτι χιλιάδες θέσεις πληροφορικής που δεν μπορούν να γεμίσουν στην χώρα μας. Ας μην τις γεμίσουν στην τελική, αφού δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

Επίσης είμαι και από μικρή πόλη (Σέρρες) και εδώ δεν έχει εταιρίες πληροφορικής καν.

Ο θείος μου είναι στην Γερμανία και μου είπε να βγάλω δίπλωμα Γ' κατηγορίας να πάω να δουλέψω εκεί, χρειάζονται οδηγούς για μπετονιέρες και φορτηγά. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω μετανάστης αλλά ίσως χρειαστεί. Οικογένεια δεν έχω και δεν θα κάνω οπότε ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν έχω και πολλές υποχρεώσεις. Κάνω μερικά μεροκάματα σε μία ταβέρνα στην μαύρη εννοείται γιατί δεν είναι καν κανονική εργασία και βγάζω και μερικά χρήματα από τα σκριπτάκια που κάνω στα παιχνίδια.

Πάντως στο δίλημμα "μετανάστης σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη" ή "μετανάστης στην Γερμανία" θα προτιμούσα το 2ο, αν είναι να ξεκουβαληθώ από τον τόπο μου τουλάχιστον να αξίζει εργασιακά και να έχει και μέλλον.

Η Γερμανία αναζητεί στελέχη πληροφορικής https://www.dw.com/el/η-γερμανία-αναζητεί-στελέχη-πληροφορικής/a-65267781

ίσως χρειαστεί...

• 3 μήνες μετά...
Στις 12/4/2023 στις 12:30 ΠΜ, Diavolos666 είπε

ΔΕΝ βρίσκεις δουλειά επειδή ξέρεις την διαφορά της if με την for, συγνώμη αν αυτό είναι το threshold για να βρεις δουλειά δεν θα υπήρχε απόφοιτος πληροφορικής που να μην εργάζεται. Αυτό είναι προγραμματισμός γυμνασίου.

Σε ποιο γυμνάσιο πήγες που σου έμαθαν algorithmic complexity;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...