Diavolos666 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 14 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Επειδή έχω μηχάνημα του 2006 (έναν HP με Core Duo 2.0GHz και 3GB μνήμη), ξέρω ότι δεν είναι και τόσο καλή εμπειρία. Ζορίζεται στο YouTube να κάνει software decoding το VP8 (πόσο μάλλον το VP9), ζορίζεται στα βαριά sites, ζορίζεται στα updates, αν το θες μόνο για εργασίες word ναι, αλλιώς δύσκολα. Αλλά μηχάνημα πχ του 2013 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Και αν μιλάμε για μηχάνημα του 2015 τότε τρέχει το λειτουργικό που έτρεχε τότε (Windows 10) οπότε δεν μιλάμε καν για επιπλέον φόρτο εργασίας, και στα site θα πάει μια χαρά. Κάτι τέτοια κάνετε και τα παιδιά του Jensen Huang και εκείνου του νέου διευθυντή της Intel πεινάνε. 😄 Το πρόβλημά σου εδώ λογικά είναι η RAM. Αν παίρνει αναβάθμιση κάνε του και θα δεις μέρα με την νύχτα. Αν τρέχει windows μόνο το λειτουργικό τρώει την μισή. Επίσης τον τελευταίο καιρό οι browsers τρώνε απίστευτη μνήμη. Που να μπεις και στο youtube. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dorian Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε Γιαυτό έρχονται τα Windows 12, γυαλιστερά και απαστράπτοντα που θα "κάθονται" μόνο σε PC 6μήνου το πολύ. Μαζέψτε λεφτά, κόψτε τους καφέδες και τα delivery και προγραματίστε διακοπές στο... σπίτι. 😜 Με 128 δόσεις θα βοηθήσουμε κάπως στην άνοδο των πωλήσεων. Τι θα προσφέρουν; τα 11 τα ε΄βαλα κατα λάθος και ακόμα δεν έχω βρει ένα χαρακτηριστικό. 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε Εν ολίγοις Η Ελλάδα δεν είναι η καταβόθρα της ΕΕ στα εργασιακά Δεν έχουμε ως και 60% ανεργία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας Οι εταιρίες πληρώνουν καλά και δεν ζητάνε λαγούς με πετραχήλια Δεν χρειάζεται γνωστούς και βύσματα για να πιάσεις μία απλή δουλειά Η αξιοκρατία και η γνώσεις είναι το μόνο που σε πάνε μπροστά Δεν έχουν φύγει οι περισσότεροι νέοι στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα δεν έβρισκαν δουλειά Όποιος είναι άνεργος δεν προσπάθησε αρκετά Ελπίζω να έρχεστε ειρηνικά από όποιο παράλληλο σύμπαν κι αν έρχεστε. Στο δικό μας σύμπαν όλα είναι ανάποδα. Οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν κάποιες στανταρντ νοοτροπίες. αν δεν έχεις τυπικό βιογραφικό χωρίς τρύπες, με συνεχή εργασία, εξέλιξη δεν σε παίρνουν, σε τετοια εντονα ανταγωνιστικά περιβάλλοντα δεν χωράνε στραβοπατήματα. Αν 40ριζεις και δεν έχεις εργαστεί στον χώρο δεν νομίζω ότι έχεις πλέον πολλές ελπίδες. Κανε κάτι άσχετο μαγαζί, εξωτερικό στον θείο σου κλπ. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Dorian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Dorian είπε Τι θα προσφέρουν; τα 11 τα ε΄βαλα κατα λάθος και ακόμα δεν έχω βρει ένα χαρακτηριστικό. Οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν κάποιες στανταρντ νοοτροπίες. αν δεν έχεις τυπικό βιογραφικό χωρίς τρύπες, με συνεχή εργασία, εξέλιξη δεν σε παίρνουν, σε τετοια εντονα ανταγωνιστικά περιβάλλοντα δεν χωράνε στραβοπατήματα. Αν 40ριζεις και δεν έχεις εργαστεί στον χώρο δεν νομίζω ότι έχεις πλέον πολλές ελπίδες. Κανε κάτι άσχετο μαγαζί, εξωτερικό στον θείο σου κλπ. Εδώ και μία εφταετία ήδη το έχω πάρει απόφαση. Είμαι και από Σέρρες οπότε εδώ δεν υπάρχει και τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω Αθήνα για 1000 ευρώ να πληρώνω 400 ευρώ ενοίκιο για να το παίξω προγραμματιστής. Αν δεν ήταν το lockdown δεν θα ήμουν καν άνεργος τώρα. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 18 ώρες πριν, Nakis93 είπε Εγώ πάλι, εργάζομαι ως προγραμματιστής χωρίς να έχω πτυχίο ή εργασιακή εμπειρία. Συμφωνώ στο ότι όλοι σε θέλουν έτοιμο και κανείς δεν επενδύει στην εκπαίδευση του εργαζομένου, αλλά στον τομέα μας αρκεί ένα καλό portfolio που να δείχνει τα hands on skills μας. Τώρα το αν αυτό το portfolio σου πάρει 15 χρόνια να το φτιάξεις ή 1 χρόνο είναι καθαρά στο χέρι σου. Απόλυτα σωστό. Στην Ελλάδα δεν επενδύουν στον εργαζόμενο. Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μικρές, δεν μπορούν να επενδύσουν σε εργαζομενους (να πληρώνουν πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ) οι οποίοι μόλις πάρουν εμπειρία θα πάνε σε άλλες εταιρείες και ξανά από την αρχή. Και για αυτόν τον λόγο προτιμούν να παίρνουν έτοιμους, το κόστος εκπαίδευσης είναι τεράστιο. Προτιμούν να μην το έχουν. Το γεγονός πως οι επιχειρήσεις είναι μικρές, δεν επιτρέπουν την εξειδίκευση του εργαζόμενου. Θα πρέπει κάποιος να κάνει παραπάνω από μια δουλειές στην εταιρεία για να συμπληρώσει το 8ωρο. Ξεκαθαρίζω πως οι εταιρείες που βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα χωρίς πληρωμή είναι οι πρώτες που χάνουν ευκολότερα τους εργαζόμενους τους. Όσες μεγάλες εταιρείες εκπαιδευτούν εργαζόμενους, γνωρίζουν πως θα τους χάσουν. Γνωστός μου που πέρασε τόσες πιστοποιήσεις με την Ιντρακόμ, έφυγε στο καπάκι μόλις τις πήρε. Μαζί του και αρκετοί ακόμη. Κάποιοι βέβαια έμειναν. Αλλά εάν ήταν άλλη εταιρεία δεν θα το άντεχε το κόστος πχ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, james01gr είπε Απόλυτα σωστό. Στην Ελλάδα δεν επενδύουν στον εργαζόμενο. Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μικρές, δεν μπορούν να επενδύσουν σε εργαζομενους (να πληρώνουν πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ) οι οποίοι μόλις πάρουν εμπειρία θα πάνε σε άλλες εταιρείες και ξανά από την αρχή. Και για αυτόν τον λόγο προτιμούν να παίρνουν έτοιμους, το κόστος εκπαίδευσης είναι τεράστιο. Προτιμούν να μην το έχουν. Το γεγονός πως οι επιχειρήσεις είναι μικρές, δεν επιτρέπουν την εξειδίκευση του εργαζόμενου. Θα πρέπει κάποιος να κάνει παραπάνω από μια δουλειές στην εταιρεία για να συμπληρώσει το 8ωρο. Ξεκαθαρίζω πως οι εταιρείες που βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα χωρίς πληρωμή είναι οι πρώτες που χάνουν ευκολότερα τους εργαζόμενους τους. Ναι μάλιστα... θέλουν και "έτοιμο" εργαζόμενο και να τον πληρώνουν τρεις και μια, και μετά λένε γιατί δεν βρίσκουν προσωπικό. Γιατί άραγε; Εγώ το έχω πει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που παράγει μόνο σουβλάκια και καφέδες. Τα υπόλοιπα τα κάνει ως πάρεργο. Εξού και η τεράστια έξοδος των νέων που έχουν κάποια εξειδίκευση, και αυτοί που θα μείνουν θα ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή για να μην έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους και να είναι αυτάρκεις στα βασικά. Τώρα ποιοί θα πληρώσουν τις συντάξεις όλων αυτών που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη, που βγαίνουν και με παχυλές αποδοχές κιόλας, μη ρωτάτε. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 14 χρόνια κάθε κυβέρνηση που περνάει κόβει τις συντάξεις. 18 λεπτά πριν, james01gr είπε Όσες μεγάλες εταιρείες εκπαιδευτούν εργαζόμενους, γνωρίζουν πως θα τους χάσουν. Γνωστός μου που πέρασε τόσες πιστοποιήσεις με την Ιντρακόμ, έφυγε στο καπάκι μόλις τις πήρε. Μαζί του και αρκετοί ακόμη. Κάποιοι βέβαια έμειναν. Αλλά εάν ήταν άλλη εταιρεία δεν θα το άντεχε το κόστος πχ. Άμα το πλάνο εξέλιξης στην εταιρεία ήταν "προαγωγή σημαίνει περισσότερη δουλειά με τον ίδιο μισθό ή για μερικά ψίχουλα επιπλέον" που ακριβώς είναι το περίεργο; Οι μόνοι που θα μείνουν είναι οι άσχετοι. Κάπως έτσι η Intracom έφτιαξε εκείνο το απαράδεκτο ISDN modem που αν το συνέδεες μέσω USB σου έκανε το PC να πετάει μπλε οθόνες. Τώρα λέει θα φτιάξουν και drone. Αγοράστε υπόστεγα υψηλής αντοχής για τον κήπο σας, θα τα χρειαστείτε... 36 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Το πρόβλημά σου εδώ λογικά είναι η RAM. Αν παίρνει αναβάθμιση κάνε του και θα δεις μέρα με την νύχτα. Αν τρέχει windows μόνο το λειτουργικό τρώει την μισή. Επίσης τον τελευταίο καιρό οι browsers τρώνε απίστευτη μνήμη. Που να μπεις και στο youtube. Έχει 3GB RAM. Με HDD βέβαια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μπουκώνει και στα βιντεάκια του YouTube, και σε αυτά τα background videos (δεν ξέρω πως τα λένε κανονικά) που έχουν ορισμένα sites, μπουκώνει και στο πολύ Javascript, οπότε δεν αξίζει. Έχω άλλα πισιά καλύτερα, το κρατάω επειδή ήταν το πρώτο μου laptop και έχει είναι 32-bit, πράγμα που σημαίνει ότι φορτώνει παλιούς USB drivers. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από kurkosdr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dorian Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Για το θέμα, στην καθημερινότητα, email, ιντερνετ, κείμενα εγγραφα word έχω ένα celeron laptop με 4 Giga ram, του έκατσα ένα τσάμπα 120 SSD sata μάλιστα και δεν φθείρω το βασικό λαπτοπ. Κάπου είναι χωμένο και το desktop 10+ χρόνια. Ο μόνος λόγος αναβάθμισης έκτός από επαγγελματικός, με τους ssd ηταν το gaming που το πήρε η κάτω βόλτα με crypto, καραντίνες, διαθεσιμότητες. playstation και δεν ξανασχολούμαι μεχρι 2027-28. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo1966 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 και γιατι να παρει ο κοσμος καινουριο? το gaming αμα εχω καταλαβει σωστα εχει πεσει δεν ασχολειται τοσος κοσμος οσο παλια λογω οικονομικου η οτιδηποτε αλλο.. pc 4-5 ετιας στεκονται πολυ καλα τουλαχιστον για τα βασικα browsing etc λογικο να πεσουν οι πωλησεις.. λαπτοπ 3ετιας με ryzen 4700u και παει ταπα ακομα.. ενω πριν χρονια στην 3ετια το λαπτοπ ητανε για πεταμα απο τα lags, burn gpu κλπ υ.γ αυξηστε λιγο τις τιμες να δω κατι.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 19 hours ago, Nakis93 said: Εγώ πάλι, εργάζομαι ως προγραμματιστής χωρίς να έχω πτυχίο ή εργασιακή εμπειρία. Συμφωνώ στο ότι όλοι σε θέλουν έτοιμο και κανείς δεν επενδύει στην εκπαίδευση του εργαζομένου, αλλά στον τομέα μας αρκεί ένα καλό portfolio που να δείχνει τα hands on skills μας. Τώρα το αν αυτό το portfolio σου πάρει 15 χρόνια να το φτιάξεις ή 1 χρόνο είναι καθαρά στο χέρι σου. Πολλά είναι και θέμα τύχης αλλά και τομέα πληροφορικής. Ένας web developer με έναν hw developer δεν έχουν την ίδια αγορά (ή ευκαιρίες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, kurkosdr είπε Έχει 3GB RAM. Με HDD βέβαια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μπουκώνει και στα βιντεάκια του YouTube, και σε αυτά τα background videos (δεν ξέρω πως τα λένε κανονικά) που έχουν ορισμένα sites, μπουκώνει και στο πολύ Javascript, οπότε δεν αξίζει. Έχω άλλα πισιά καλύτερα, το κρατάω επειδή ήταν το πρώτο μου laptop και έχει είναι 32-bit, πράγμα που σημαίνει ότι φορτώνει παλιούς USB drivers. Για τόσο παλιό υπολογιστή αν έβρισκε από δεύτερο χέρι τίποτα DDR2 (που λογικά παίρνει) ίσως άξιζε, κανένα δεκάρικο θα κόστιζε, και πάλι αν παίρνει κι άλλη RAM. Αλλιώς όντως δεν αξίζει να ασχοληθεί παραπάνω. Έχει μεταχειρισμένα laptop δεκαετίας με αρκετά καλύτερα specs και δεν θα του έβγαινε και πολύ ακριβά. 3 ώρες πριν, CyanBlue είπε Γιαυτό έρχονται τα Windows 12, γυαλιστερά και απαστράπτοντα που θα "κάθονται" μόνο σε PC 6μήνου το πολύ. Μαζέψτε λεφτά, κόψτε τους καφέδες και τα delivery και προγραματίστε διακοπές στο... σπίτι. 😜 Με 128 δόσεις θα βοηθήσουμε κάπως στην άνοδο των πωλήσεων. Windows 10 μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Τα 11 είναι αποτυχία και τα 12 λογικά θα είναι το ίδιο, κάθε 2~3 εκδόσεις βγάζουν και μία καλή έκδοση και χρησιμοποιούν όλοι αυτήν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maneaterbug13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 To insomnia φταίει. Πρέπει να κλείσει με το καλό γιατί θα το πάρουν πρέφα οι μεγάλοι και θα το κυνηγάνε για διαφυγόντα κέρδη μέχρι να σκουριάσει ο ρόμποκοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εν ολίγοις Η Ελλάδα δεν είναι η καταβόθρα της ΕΕ στα εργασιακά Δεν έχουμε ως και 60% ανεργία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας Οι εταιρίες πληρώνουν καλά και δεν ζητάνε λαγούς με πετραχήλια Δεν χρειάζεται γνωστούς και βύσματα για να πιάσεις μία απλή δουλειά Η αξιοκρατία και οι γνώσεις είναι το μόνο που σε πάνε μπροστά Δεν έχουν φύγει οι περισσότεροι νέοι στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα δεν έβρισκαν δουλειά Όποιος είναι άνεργος δεν προσπάθησε αρκετά Ελπίζω να έρχεστε ειρηνικά από όποιο παράλληλο σύμπαν κι αν έρχεστε. Στο δικό μας σύμπαν όλα είναι ανάποδα. Δεν μου κάνει εντύπωση η απάντηση.Επαναπαύεσαι στις δικαιολογίες ακόμα και τώρα. Κλασικός αδύναμος χαρακτήρας.Όπως μας είπες σε ρώτησαν αν έχεις προϋπηρεσία και απάντησες όχι.Αν δεν βλέπεις το λάθος σου δεν μπορώ να σου κάνω κάτι. Φταίει η ανεργία.Φταίει το κράτος κλπ.Δεν έχω γνωριμίες.Δεν έχω μεταπτυχιακό.Έχω ενοίκιο κλπ ωραία… Φταίνε όλα εκτός απο εσένα.Οι άλλοι προγραμματιστές που βγάζουν 2-3κ είναι όλοι βύσματα ή τυχεροί.Κανείς τους δεν προσπάθησε τους πήραν απο το χεράκι.. Μπορείς να πιστεύεις οτι θες.Στην Ελλάδα που ζω εγώ δεν έχω δεί κάποιον που αξίζει/το κυνηγάει να καταλήγει κουβά.Ότι σε κάνει να κοιμάσαι χαρούμενος όμως…. p.s θα σε ξαφνιάσει αλλά δεν χρειάζεται να πληροίς όλα όσα βλέπεις σε ένα job description.Εγώ έστελνα βιογραφικά και με 50% κάλυψη.Βλέπεις linkedin δεκάδες θέσεις με 3-4 applies επειδή απλά φοβούνται οτι δεν πληρούν τα κριτήρια.Όταν δεν πιστεύεις εσύ σε εσένα που φανερά δεν πιστεύεις δεν θα πιστέψει κανείς ποτέ. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Chocobo 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Chocobo είπε Στην Ελλάδα που ζω εγώ δεν έχω δεί κάποιον που αξίζει/το κυνηγάει να καταλήγει κουβά. Στην Ελλάδα που ζω εγώ, έχω δει αρκετούς. Είπαμε παίζει και σε ποια πόλη είσαι. Ενδεχομένως να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με εταιρίες καθαρά προγραμματιστών. Το είπα πιο μπροστά, πριν 7 χρόνια έπαψα να ψάχνω κάτι στον τομέα του προγραμματισμού επαγγελματικά. Απλά η ζωή είναι πολύ μικρή και έχουμε την υποχρέωση να την ζήσουμε όσο πιο όμορφα γίνεται, όταν περνάνε τα χρόνια βρίσκεις τρόπους να επιβιώσεις εκτός κι αν έχεις μπάρμπα να σε χρηματίζει να ζεις σε πλήρη προσομοίωση μία δεκαετία μέχρι να πετύχεις. Υ.Γ. ανήκω στην πλειοψηφία των Ελλήνων απόφοιτων πληροφορικής, στατιστικά πάντα. (Στην Ελλάδα που ζούμε εμείς, όχι στην Ελλάδα που ζεις εσύ.) Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, kurkosdr είπε Ναι μάλιστα... θέλουν και "έτοιμο" εργαζόμενο και να τον πληρώνουν τρεις και μια, και μετά λένε γιατί δεν βρίσκουν προσωπικό. Γιατί άραγε; Εγώ το έχω πει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που παράγει μόνο σουβλάκια και καφέδες. Τα υπόλοιπα τα κάνει ως πάρεργο. Εξού και η τεράστια έξοδος των νέων που έχουν κάποια εξειδίκευση, και αυτοί που θα μείνουν θα ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή για να μην έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους και να είναι αυτάρκεις στα βασικά. Τώρα ποιοί θα πληρώσουν τις συντάξεις όλων αυτών που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη, που βγαίνουν και με παχυλές αποδοχές κιόλας, μη ρωτάτε. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 14 χρόνια κάθε κυβέρνηση που περνάει κόβει τις συντάξεις. Άμα το πλάνο εξέλιξης στην εταιρεία ήταν "προαγωγή σημαίνει περισσότερη δουλειά με τον ίδιο μισθό ή για μερικά ψίχουλα επιπλέον" που ακριβώς είναι το περίεργο; Οι μόνοι που θα μείνουν είναι οι άσχετοι. Κάπως έτσι η Intracom έφτιαξε εκείνο το απαράδεκτο ISDN modem που αν το συνέδεες μέσω USB σου έκανε το PC να πετάει μπλε οθόνες. Τώρα λέει θα φτιάξουν και drone. Αγοράστε υπόστεγα υψηλής αντοχής για τον κήπο σας, θα τα χρειαστείτε... Κάνεις λάθος. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν τεράστιες αμοιβές στην Ελλάδα. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να είναι καλός σε αυτό που κάνει και να μην παίρνει χρήματα. Πραγματικά ομως. Σε όλους τους τομείς. Από μάστορες, από συνεργεία, από φούρνους, από εστιατόρια, από ελεύθερους επαγγελματίες, από υπαλλήλους. Ξέρεις ποιοι έχουν συνήθως το πρόβλημα; αυτοί που πάνε σε μια εταιρεία, δεν ψάχνουν να μάθουν γύρω τους, να ανοίξουν τα μάτια τους, μα πάρουν πάνω τους ευθύνες και μετά να απαιτήσουν. Και εάν δεν τους τα δώσουν να ψάξουν αλλού. Μου πήρε. Μια δεκαετία να το καταλάβω αυτό περίπου γιατί ήμουν αυτός που δούλευε παραπάνω κάθε ημέρα και έλεγα και ευχαριστώ που είχα δουλειά αλλά δεν είχα καταλάβει πως αυτά που έκανα έπρεπε να πληρωθούν πολλά παραπάνω. Κάποια στιγμή το κατάλαβα. Το μόνο όμως που έκανα στο ενδιάμεσο ήταν πως μάθαινα, δεν έλεγα ποτέ πως δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μιλαμε πως έκλεινα και άνοιγα την εταιρεία, έμαθα ότιδηποτε μπορούσα να κάνω εκτός λογιστηριου και καθαρίστρια. Τώρα που έχω δική μου επιχείρηση, ξέρεις πόσο πιο εύκολο μου ήταν να την στήσω; να κατανοήσω τι χρειάζεται, να καταλάβεις που πονάει, θέματα ελέγχου, πληρωμών; έχασα αρκετά χρήματα τα χρόνια αυτά. Μπορεί πλέον να λέω πως αρχίζω να τα παίρνω πίσω. Το να είσαι καλός και να μένεις στάσιμος μισθολογικών ειναξ δική σου ευθύνη. Αυτό που έλεγα για την Ιντρακόμ, δεν υπήρχε άλλη εταιρεία στην Ελλάδα που να πλήρωνε για να πάρεις τις πιστοποιήσει αυτες. Έκανε 2 χρόνια υπομονή το παλικάρι, τις πήρε και τώρα δουλεύει με πολύ καλύτερες συνθήκες. Οταν δεν δουλεύεις πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου. Και όχι του στυλ. 'όταν δεν βαριέμαι γράφω λίγο κωδικα'. Είσαι τελειωμένος έτσι, δεν προκειται ποτέ να θέσεις όρους σε οποιαδήποτε δουλειά. Γιατί ο στόχος ειναι να πας σε μια εταιρεία που να σε εκτιμά. Το πιθανότερο στην εταιρεία που ξεκινάς δεν πρόκειται να το βρεις αυτό. Επομένως πρέπει να κάνεις κάτι να το αλλαξεις. Όταν βγαίνεις έξω και ρίχνεις μια ματιά στα αυτοκίνητα που ειναι με leasing, ποιοι νομίζεις πως τα έχουν; εγώ θα σου απαντήσω. Αυτοί που έχουν δουλέψει 10 & 12 ώρες την ημέρα, στον τομέα τους γνωρίζουν τα πάντα και πλέον έχουν άλλους για να δουλεύουν για αυτούς 10ωρα και 12ωρα. (υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις). Το πότε θα φύγεις από την μία κλίμακα να πας στην άλλη είναι στο χέρι του καθενός. Αλλά ειναι πυραμίδα η ιστορία και λίγοι το προσπερνούν. Οι περισσότεροι βολεύονται με το 800-1000 μισθό. το δημοσιο ζει μέσα σε πάρα πολλούς. Ακόμη και οσοι δουλεύουν. Πόσοι επενδύουν στον εαυτό τους; να μάθουν κάτι άλλο που θα τους φανει χρήσιμο; μια ξένη γλώσσα, μια πιστοποίηση, ένα σεμινάριο κάτι. Που θα σου ανοίξει μια άλλη πόρτα όταν βλέπεις τοίχο μπροστά σου. Το 99.99% τον έτοιμο, επαγγελματία, πραγματικά έμπειρο εργαζομενο θα τον πληρώσει πολλά χρήματα. Αρκεί να έχει δεξιότητες. Από κομμωτηριο, από νύχια, από ηλεκτρολόγο, από χτίστη, από μηχανικό αυτοκινήτων έως χημικό μηχανικό, λογιστή, δικηγόρο, δημοσιογράφο. Στο λέω, το έχω δει πολλές φορές. Δεν μιλάμε για πωλητή σε κατάστημα παπουτσιών έτσι; Η πιάτσα στην Ελλάδα είναι μικρή, ειναι εύκολο σε πολλούς τομείς να κάνεις όνομα. Εφοσον είσαι καλός θα σε κυνηγήσουν, δεν θα κυνηγάς. Εάν είσαι επαγγελματίας και λίγο φιλόδοξος στα 40-45 σου το πολύ θα έχεις τοπ δουλειά και αμοιβές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 1 hour ago, Chocobo said: Μπορείς να πιστεύεις οτι θες.Στην Ελλάδα που ζω εγώ δεν έχω δεί κάποιον που αξίζει/το κυνηγάει να καταλήγει κουβά.Ότι σε κάνει να κοιμάσαι χαρούμενος όμως…. Αν μιλάμε για τον τομέα της πληροφορικής δεν γνωρίζω αλλά αν μιλάμε συνολικά ξεκάθαρα δεν ισχύει. 1 hour ago, Chocobo said: p.s θα σε ξαφνιάσει αλλά δεν χρειάζεται να πληροίς όλα όσα βλέπεις σε ένα job description.Εγώ έστελνα βιογραφικά και με 50% κάλυψη. Εδώ συμφωνώ. Και στις 2 πιο μακροχρόνιες δουλειές μου δεν πληρούσα όλα τα κριτήρια όταν έστειλα το βιογραφικό. Μια χαρά με πήραν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarchy79 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Γνωρίζω άτομο με laptop απο το 2007. Ούτε format, αλλά θα πάω εγώ να του κάνω ένα γιατί ο μηχάνημα σέρνεται από την σαβούρα. Χρήση μόνο για εργασίες word κτλ. Γενική χρήση κάνω και εγώ, ίντερνετ, ταινίες και γενικά μουσικουλα, κάνα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και απλά πραγματακια . Μια χαρά την κάνει την δουλειά του, αν δεν είχε όμως Linux και είχε windows απλά θα ήταν άχρηστο τώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα