Προς το περιεχόμενο

Οι αποστολές υπολογιστών έπεσαν σχεδόν κατά 30% το 1ο τρίμηνο της χρονιάς

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Ναι αλλά μπαίνω να δω τις θέσεις και βλέπω τι ζητάνε. Τι αν τους πεις "γεια σας έχω πτυχίο και τίποτα από αυτά που ζητάτε"; Έχω στείλει βιογραφικά πολλά χρόνια πριν και η απάντηση ήταν πάντα "ζητάμε άτομα με εμπειρία", πάντα όμως!

Ναι έχω απαντήσει ήδη σε αυτό σε αργότερη τοποθέτηση. Επίσης σε αυτό δεν βοηθάει και η τριτοβάθμια της πληροφορικής που είναι σαν ένα ΕΠΑΛ απλά τετραετίας. Εγώ στον προγραμματισμό είμαι καλός σε αυτά που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω, για τα υπόλοιπα που θέλουν να ξέρεις και να έχεις ίσως να μην κάνω κιόλας. Που ξέρω εγώ η κάθε εταιρία τι χρειάζεται.

Αν πάω Γερμανία δεν θα πάω για προγραμματιστής κυρίως γιατί δεν ξέρω Γερμανικά. Θα πάω στον θείο μου που δουλεύει σε εργολάβο για έργα, να εργαστώ με σχετικά καλό μισθό, όλες τις παροχές, βαρέα και ανθυγιεινά και 20 χρόνια αργότερα θα γυρίσω κι εγώ στην Ελλάδα με σύνταξη Γεμανίας να γηροκομηθώ εδώ όπως κάνουν όλοι όσοι πήγαν.

Ωραία ένας που ξέρει προγραμματισμό, όσα ξέρει δηλαδή (πτυχιούχος ή μη) πως βρίσκει δουλειά στην intralot όταν μπαίνει στην ιστοσελίδα τους και βλέπει τι θέσεις έχουν και τι ζητάνε σαν προαπαιτούμενα; Εκτός κι αν βρίσκεις μόνο με γνωστό-βύσμα ότι έχουν θέσεις και junior ή χωρίς πτυχίο και σου κάνουν bootcamp 3 μηνών για να σε πάρουν ντε και καλά.

Όταν ακόμα προσπαθούσα να βρω δουλειά στον τομέα, τους έστελνα τις εργασίες που κάναμε στην σχολή και τα σκριπτ που έφτιαχνα μόνος μου (πολλά χρόνια πριν μιλάμε, φρέσκος μετά τον στρατό). Οι ερωτήσεις τους ήταν: "πόση προϋπηρεσία έχετε" η απάντησή μου ήταν "δεν έχω" και μου απαντούσαν ότι ψάχνουν έμπειρους, ΠΑΝΤΑ.

Οι δουλειές που έχω κάνει σήμερα είναι οικοδομή (ένα φεγγάρι σε έναν γνωστό) σερβιτόρος πολλά χρόνια σε καφετέριες και ταβέρνες και υπάλληλος σε ίντερνετ καφέ. Έκανα και φωτογράφος σε βαφτίσια και video editing κτλ περιστασιακά.

Ο αδερφός μου που δεν σπούδασε τίποτα κατάφερε να κάνει μία πιτσαρία και την δουλεύει μόνος του με την γυναίκα του, υπάρχουν μέρες που έχει ποδόσφαιρο και κάνει τζίρο κοντά στο χιλιάρικο. Πρώην συμμαθητής μου (πάλι χωρίς πτυχίο) που εργαζόταν χρόνια σε σούπερ μάρκετ, τώρα έγινε υπεύθυνος του τμήματος και χτυπάει μισθό 1100. Εμείς που σπουδάσαμε και προσπαθήσαμε να έχουμε καλύτερες δουλειές και καλά επιστήμονες την πατήσαμε, καλύτερα να μην σπουδάζαμε να το παίρναμε απόφαση από τα 20 να ήμασταν υπάλληλοι σούπερ μάρκετ. Σήμερα θα βγάζαμε όσα ένας προγραμματιστής και θα είχαμε μόνιμη δουλειά και ήδη 20 χρόνια ένσημα.

Πολύ μαυρίλα ρε συ..

Εγώ θα σου πω κάτι που ίσως να μην θέλεις να ακούσεις.Βάση πτυχίου / προϋπηρεσιών σε οικοδομές , εστίαση κλπ και όσων αναφέρεις εδώ , θα έλεγα πως ίσως σου αρέσει να κλαίγεσαι λίγο περισσότερο και να προσπαθείς λίγο λιγότερο…

Έχω άτομα με πτυχίο όπως εσύ που θεώρησαν πως μετά τη σχολή τους περιμένουν με ανοιχτές πόρτες , έφαγαν 2-3 άκυρα και κατέληξαν χαμηλόμισθοι υπάλληλοι.

Έχω και άτομα που δεν τελείωσαν 3ο βάθμια και σήμερα είναι area managers με μισθό πάνω απο 2κ απο τη μία δουλειά και άλλα τόσα απο την δεύτερη συνδυαστική δουλειά..

Φυσικά υπάρχουν και άτομα με τα μεταπτυχιακά , διδακτορικά με δυνατές δουλειές όπως υπάρχουν και άτομα που δεν κατάφεραν κάποια σχολή και είναι απλοί υπάλληλοι.

Ένα καλό 50% είναι πάνω σου(προσπάθεια , το στήσιμο σου , το πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου , οι γνώσεις σου , αυτοπεποίθηση κλπ) και το άλλο 50% είναι συγκυρίες.Βεβαιώσου πως απο την πλευρά σου έκανες προσπάθεια 110%  και μετά πες μας πως φταίει η μικρή πόλη , η προϋπηρεσία , ο καιρός , η διαιτησία κλπ

Εγώ σου λέω όμως  πως βλέπω μια ηττοπάθεια στο χαρακτήρα σου και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν πέτυχες στον κλάδο γιατί είμαι βέβαιος πως δεν προσπάθησες αρκετά.

Αντί να κοιτάς λοιπόν τα εμπόδια θα έπρεπε να κοιτάς τους τρόπους να τα προσπεράσεις.

Απο την εμπειρία μου κάποιος που είναι καλός σε κάτι βγάζει χρήματα.Μπορείς να έχεις διδακτορικό και να είσαι τεμπέλης και ο 25χρονος που τελείωσε οαεδ μηχανικός να βγάζει τα 3πλάσια απο σένα.Σε όλους τους κλάδους θα πετύχεις άτομα με ίδιο “πτυχίο” αλλά πολύ διαφορετικό μισθό….έχει να κάνει με εσένα κυρίως και οι συγκυρίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

• Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, petran79 είπε

βασικά όλα τα γνωστά σουπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα εδώ (Τζάμπο, Μουστάκας, Πλαίσιο, Public κλπ) κάναν χρυσές δουλειές επί Κόβιντ με ευνοϊκή μεταχείρηση και εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων

Που κολλαει αυτο, με το μηνυμα μου, και ποσο μαλλον με το thread? 

4 λεπτά πριν, petran79 είπε

βασικά όλα τα γνωστά σουπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα εδώ (Τζάμπο, Μουστάκας, Πλαίσιο, Public κλπ) κάναν χρυσές δουλειές επί Κόβιντ με ευνοϊκή μεταχείρηση και εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων

Πως ακριβώς έγινε αυτό;; Να μου πεις για το e-shop που βρηκε "παραθυράκι" , οκ... Αλλά τα υπόλοιπα;;

13 ώρες πριν, Ok-jeronimo441 είπε

Για αυτά που περιέγραψες το πολύ να του δώσει 500 ευρώ και πολλά είναι. Αντε πια με τον κάθε αχάριστο που θέλει και να αμοίβεται 

Η δουλειά είναι χαρά και οι χαρές πληρώνονται.

Οποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνει, όχι να πληρώνεται.

1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Η δουλειά είναι χαρά και οι χαρές πληρώνονται.

Οποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνει, όχι να πληρώνεται.

ΣΩΣΤΟ !!! Παραδόξως το έχω ακούσει από εργοδότη γνωστό μου που το έλεγε δήθεν για καλαμπούρι αλλά στην πλάκα λένε τα πιο σοβαρά..

Οι δε εργαζόμενοί του ρίχνουν δεκάωρα κουβαλώντας 

• Like 2

14 λεπτά πριν, Ok-jeronimo441 είπε

ΣΩΣΤΟ !!! Παραδόξως το έχω ακούσει από εργοδότη γνωστό μου που το έλεγε δήθεν για καλαμπούρι αλλά στην πλάκα λένε τα πιο σοβαρά..

Οι δε εργαζόμενοί του ρίχνουν δεκάωρα κουβαλώντας 

Εγώ το εννοώ μόνο για πλάκα. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται και να ασφαλίζονται.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Chocobo είπε

Πολύ μαυρίλα ρε συ..

Εγώ θα σου πω κάτι που ίσως να μην θέλεις να ακούσεις.Βάση πτυχίου / προϋπηρεσιών σε οικοδομές , εστίαση κλπ και όσων αναφέρεις εδώ , θα έλεγα πως ίσως σου αρέσει να κλαίγεσαι λίγο περισσότερο και να προσπαθείς λίγο λιγότερο…

Έχω άτομα με πτυχίο όπως εσύ που θεώρησαν πως μετά τη σχολή τους περιμένουν με ανοιχτές πόρτες , έφαγαν 2-3 άκυρα και κατέληξαν χαμηλόμισθοι υπάλληλοι.

Έχω και άτομα που δεν τελείωσαν 3ο βάθμια και σήμερα είναι area managers με μισθό πάνω απο 2κ απο τη μία δουλειά και άλλα τόσα απο την δεύτερη συνδυαστική δουλειά..

Φυσικά υπάρχουν και άτομα με τα μεταπτυχιακά , διδακτορικά με δυνατές δουλειές όπως υπάρχουν και άτομα που δεν κατάφεραν κάποια σχολή και είναι απλοί υπάλληλοι.

Ένα καλό 50% είναι πάνω σου(προσπάθεια , το στήσιμο σου , το πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου , οι γνώσεις σου , αυτοπεποίθηση κλπ) και το άλλο 50% είναι συγκυρίες.Βεβαιώσου πως απο την πλευρά σου έκανες προσπάθεια 110%  και μετά πες μας πως φταίει η μικρή πόλη , η προϋπηρεσία , ο καιρός , η διαιτησία κλπ

Εγώ σου λέω όμως  πως βλέπω μια ηττοπάθεια στο χαρακτήρα σου και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν πέτυχες στον κλάδο γιατί είμαι βέβαιος πως δεν προσπάθησες αρκετά.

Αντί να κοιτάς λοιπόν τα εμπόδια θα έπρεπε να κοιτάς τους τρόπους να τα προσπεράσεις.

Απο την εμπειρία μου κάποιος που είναι καλός σε κάτι βγάζει χρήματα.Μπορείς να έχεις διδακτορικό και να είσαι τεμπέλης και ο 25χρονος που τελείωσε οαεδ μηχανικός να βγάζει τα 3πλάσια απο σένα.Σε όλους τους κλάδους θα πετύχεις άτομα με ίδιο “πτυχίο” αλλά πολύ διαφορετικό μισθό….έχει να κάνει με εσένα κυρίως και οι συγκυρίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Εν ολίγοις

• Η Ελλάδα δεν είναι η καταβόθρα της ΕΕ στα εργασιακά
  • Δεν έχουμε ως και 60% ανεργία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
  • Οι εταιρίες πληρώνουν καλά και δεν ζητάνε λαγούς με πετραχήλια
  • Δεν χρειάζεται γνωστούς και βύσματα για να πιάσεις μία απλή δουλειά
  • Η αξιοκρατία και οι γνώσεις είναι το μόνο που σε πάνε μπροστά
  • Δεν έχουν φύγει οι περισσότεροι νέοι στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα δεν έβρισκαν δουλειά
  • Όποιος είναι άνεργος δεν προσπάθησε αρκετά

Ελπίζω να έρχεστε ειρηνικά από όποιο παράλληλο σύμπαν κι αν έρχεστε. Στο δικό μας σύμπαν όλα είναι ανάποδα.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Thanks 2

Γιαυτό έρχονται τα Windows 12, γυαλιστερά και απαστράπτοντα που θα "κάθονται" μόνο σε PC 6μήνου το πολύ. Μαζέψτε λεφτά, κόψτε τους καφέδες και τα delivery και προγραματίστε διακοπές στο... σπίτι. 😜 Με 128 δόσεις θα βοηθήσουμε κάπως στην άνοδο των πωλήσεων.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας δούμε το θετικό της υπόθεσης. Λιγότερες πωλήσεις σημαίνει λιγότερο πρόβλημα e-waste, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται εταιρείες όπως η Apple, η HP κλπ. Όπως είπαν άλλοι παραπάνω, πλέον με υπολογιστή 8 ετών κάνεις τη δουλειά σου, αρκεί να έχει SSD (που αν δεν έχει τον βάζεις). Αν οι εταιρείες περιμένουν infinite growth χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την πραγματικότητα, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, kurkosdr είπε

Ας δούμε το θετικό της υπόθεσης. Λιγότερες πωλήσεις σημαίνει λιγότερο e-waste, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται εταιρείες όπως η Apple, η HP κλπ. Όπως είπαν άλλοι παραπάνω, πλέον με υπολογιστή 8 ετών κάνεις τη δουλειά σου, αρκεί να έχει SSD (που αν δεν έχει τον βάζεις). Αν οι εταιρείες περιμένουν infinite growth χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την πραγματικότητα αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Όντως η αλλαγή HDD σε SSD ανέστησε κάτι μηχανήματα δεκαπενταετίας και τους έδωσε νέα πνοή. Ένα παλιό pc που έχω με i3 διπύρηνο σερνόταν, απορούσα αν θα σηκώσει τα windows 10. Με ssd πάει σφαίρα, και εφόσον βάλαμε και μία καλύτερη κάρτα γραφικών πλέον παίζει τα παιχνίδια που θέλει ο ανιψιός μου μια χαρά.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, anarchy79 είπε

Ο υπολογιστής μου , ένα λάπτοπ fujitsu έχω, είναι από το 2012!!! Φοράει Linux mint επάνω, το αναβαθμίζω από τότε και έχω φτάσει στην έκδοση 21.1. Τρέχει αξιοπρεπώς και δεν προτίθεμαι να πάρω άλλον για κάπου 1.5 ακόμα χρόνο και μέχρι να πάει ο γιος μου γυμνάσιο, όπου αναγκάστηκα θα πάρω , γιατί θα του χρειάζεται σε εργασίες κτλ που ίσως να μην μπορεί να καταφέρει το δικό μου λάπτοπ. Αυτό θα είναι δικό του. Όσο αφορά το δικό μου, θα τρέχει για χρόνια ακόμα , διότι ΑΝ δουλεύει κάτι, γενικά ΔΕΝ αλλάζει. Χαιρετισμούς στις εταιρείες...

Γνωρίζω άτομο με laptop απο το 2007. Ούτε format, αλλά θα πάω εγώ να του κάνω ένα γιατί ο μηχάνημα σέρνεται από την σαβούρα. Χρήση μόνο για εργασίες word κτλ. 

1 ώρα πριν, filip123go είπε

Πως ακριβώς έγινε αυτό;; Να μου πεις για το e-shop που βρηκε "παραθυράκι" , οκ... Αλλά τα υπόλοιπα;;

περαν απο μειωση προσωπικου και μισθων, υπηρξε και μειωση φορολογικου συντελεστη κατα 200 μοναδες απο τις δυο προηγουμενες κυβερνησεις, με συνεπεια να φτασουν οι επιχειρήσεις τα επιπεδα κερδων προ του 2019.

Οι κλάδοι της πληροφορικής, των ακινήτων και της μεταλλουργίας μεταξύ άλλων, ήταν από αυτούς που σημείωσαν αύξηση κερδών

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Που κολλαει αυτο, με το μηνυμα μου, και ποσο μαλλον με το thread? 

Το οποίο μύνημα ανέφερε πως υπήρξε μείωση, κάτι που δεν ισχυεί γιατί τα μεγάλα καταστήματα με ευνοϊκές διατάξεις παρουσίασαν κέρδη. 

1 ώρα πριν, [email protected] είπε

Ίσως ρεκόρ γκίνες για 'εκτός θέματος απαντήσεων σε άρθρο'!!

Το θέμα βλέπεις είναι πολυποίκιλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Γνωρίζω άτομο με laptop απο το 2007. Ούτε format, αλλά θα πάω εγώ να του κάνω ένα γιατί ο μηχάνημα σέρνεται από την σαβούρα. Χρήση μόνο για εργασίες word κτλ. 

Επειδή έχω μηχάνημα του 2006 (έναν HP με Core Duo 2.0GHz και 3GB μνήμη), ξέρω ότι δεν είναι και τόσο καλή εμπειρία. Ζορίζεται στο YouTube να κάνει software decoding το VP8 (πόσο μάλλον το VP9), ζορίζεται στα βαριά sites, ζορίζεται στα updates, αν το θες μόνο για εργασίες word ναι, αλλιώς δύσκολα. Αλλά μηχάνημα πχ του 2013 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Και αν μιλάμε για μηχάνημα του 2015 τότε τρέχει το λειτουργικό που έτρεχε τότε (Windows 10) οπότε δεν μιλάμε καν για επιπλέον φόρτο εργασίας, και στα site θα πάει μια χαρά.

1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Όντως η αλλαγή HDD σε SSD ανέστησε κάτι μηχανήματα δεκαπενταετίας και τους έδωσε νέα πνοή. Ένα παλιό pc που έχω με i3 διπύρηνο σερνόταν, απορούσα αν θα σηκώσει τα windows 10. Με ssd πάει σφαίρα, και εφόσον βάλαμε και μία καλύτερη κάρτα γραφικών πλέον παίζει τα παιχνίδια που θέλει ο ανιψιός μου μια χαρά.

Κάτι τέτοια κάνετε και τα παιδιά του Jensen Huang και εκείνου του νέου διευθυντή της Intel πεινάνε. 😄

Επεξ/σία από kurkosdr

14 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Επειδή έχω μηχάνημα του 2006 (έναν HP με Core Duo 2.0GHz και 3GB μνήμη), ξέρω ότι δεν είναι και τόσο καλή εμπειρία. Ζορίζεται στο YouTube να κάνει software decoding το VP8 (πόσο μάλλον το VP9), ζορίζεται στα βαριά sites, ζορίζεται στα updates, αν το θες μόνο για εργασίες word ναι, αλλιώς δύσκολα. Αλλά μηχάνημα πχ του 2013 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Και αν μιλάμε για μηχάνημα του 2015 τότε τρέχει το λειτουργικό που έτρεχε τότε (Windows 10) οπότε δεν μιλάμε καν για επιπλέον φόρτο εργασίας, και στα site θα πάει μια χαρά.

Κάτι τέτοια κάνετε και τα παιδιά του Jensen Huang και εκείνου του νέου διευθυντή της Intel πεινάνε. 😄

Μου είχε πει τα specs του και από είδα δεν θα είχε θέμα και με win10. Δεν θέλει να αγοράσει άλλο και προτιμάει το παλιό. Εργασίες μόνο word, web browsing, διαλέξεις μέσω zoom. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...