Προς το περιεχόμενο

Οι αποστολές υπολογιστών έπεσαν σχεδόν κατά 30% το 1ο τρίμηνο της χρονιάς

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mistiri0 είπε

Δεν πειράζει σε λίγο καιρό θα έρθουν τα Macbook Air 15 Inch, στα 2300 ευρώ προκειμένου να ανανεώσουν την σχέση εμπιστοσύνης κοινού και Apple όπου θα έχουμε πρωτοποριακούς επεξεργαστές Μ3 οι οποίοι θα είναι με 256GB - 8 GB RAM και αργό ssd στην αρχική έκδοση αλλά θα έχουν επιτέλους 3 θύρες type c αντί για 2 και 1 ώρα παραπάνω μπαταρία. Παραμένουμε στον Μ1 μέχρι να καει και το τελευταίο pixel!

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα πως ο κόσμος δίνει τόσα λεφτά για mac laptop. Λες και αυτοί που τα αγοράζουν δεν έχουν ιδέα από specs. Κάτι σαν τους χρήστες iPhone ένα πράγμα που κάθε χρόνο παίρνουν καινούργιο iPhone.

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@Diavolos666 Μπες LinkedIn  καριέρα και σε 150 αλλά site εύρεσης εργασίας και ψάξε να δεις τι θέσεις υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή όλοι οι κλάδοι της πληροφορικής (και γενικότερα της τεχνολογίας) έχουν άπειρη ζήτηση.

• Like 1
  • Thanks 2

12 ώρες πριν, james01gr είπε

ο κυριότερος λόγος είναι πως αυτοί που χρειάζονταν μηχανήματα, τα αγόρασαν στην αρχή και στην μέση της πανδημίας. αυτά είναι μηχανήματα 1-1,5 χρόνου. δεν θα τα αλλάξουν εύκολα και δεν θα τα αλλάξουν γρήγορα. ο πληθωρισμός επιτείνει την κατάσταση. το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες σε πάρα πολλές αγορές είναι πως δεν βρίσκουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες

12 ώρες πριν, james01gr είπε

ο κυριότερος λόγος είναι πως αυτοί που χρειάζονταν μηχανήματα, τα αγόρασαν στην αρχή και στην μέση της πανδημίας. αυτά είναι μηχανήματα 1-1,5 χρόνου. δεν θα τα αλλάξουν εύκολα και δεν θα τα αλλάξουν γρήγορα. ο πληθωρισμός επιτείνει την κατάσταση. το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες σε πάρα πολλές αγορές είναι πως δεν βρίσκουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες

το νέο lifestyle που προμοταρουν όλα τα social media ... επιβάλει να είσαι αμόρφωτος και να αν πέρασες σε κάποια σχολή να την σταματήσεις και να ασχοληθείς με το tik tok κρυπτονομισματα etc.

Αν κατι δεν αλλάξει δεν θα βρουν ποτέ κοσμο..!!!

Δεν φτάνει το πανεπιστήμιο στη πληροφορική, πρέπει να ασχοληθείς και μόνος σου.

Και εντάξει, μπορείς να φτιάχνεις γαμάτα σκριπτάκια για παιχνίδια, αλλά πρέπει να ξέρεις και τεχνολογίες που χρειάζονται οι εταιρείες για να τους είσαι χρήσιμος. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε που του αρέσει ο προγραμματισμός και γενικότερα να ψάχνεται, μπορεί μέσα σε 6-18 μήνες (ανάλογα τον ελεύθερό του χρόνο) να μάθει αρκετά από μόνος του και να χτυπήσει μια δουλίτσα με 900-1200... και ανεβαίνει μετά γρήγορα μισθολογικά.

Οι πηγές πλέον υπάρχουν για να φτιάξεις ένα self-learning path. π.χ: https://roadmap.sh/https://www.freecodecamp.org/https://pll.harvard.edu/course/cs50-introduction-computer-science?delta=0 και πολλά άλλα.

• Like 4

10 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Α, όχι εγώ έχω τελειώσει με την πληροφορική σε ότι αφορά την εργασία, το έχω πάρει απόφαση, ήμουν πολύ καλός στον προγραμματισμό, σε όλα τα μαθήματα προγραμματισμού είχα δέκα και μου άρεσε πολύ, δεκάδες εργασίες προγράμματα, πτυχιακή κτλ αλλά αυτό δεν θεωρούνταν portfolio.

Τώρα κάνω scripts για παιχνίδια, προγραμματίζω για χόμπι όταν δεν βαριέμαι αλλά επαγγελματικά ποτέ δεν θα μάθω τι θέλει η αγορά εργασίας στην πληροφορική στην χώρα μας. Ένας στους δύο απόφοιτους πληροφορικής στην Ελλάδα είναι άνεργοι σύμφωνα με έρευνα (ο άλλος ένας στους δύο που δεν είναι άνεργος ίσως είναι πακετάς για να μην παρεξηγηθούμε). Η ίδια έρευνα λέει ότι έχουν κάτι χιλιάδες θέσεις πληροφορικής που δεν μπορούν να γεμίσουν στην χώρα μας. Ας μην τις γεμίσουν στην τελική, αφού δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

Επίσης είμαι και από μικρή πόλη (Σέρρες) και εδώ δεν έχει εταιρίες πληροφορικής καν.

Ο θείος μου είναι στην Γερμανία και μου είπε να βγάλω δίπλωμα Γ' κατηγορίας να πάω να δουλέψω εκεί, χρειάζονται οδηγούς για μπετονιέρες και φορτηγά. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω μετανάστης αλλά ίσως χρειαστεί. Οικογένεια δεν έχω και δεν θα κάνω οπότε ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν έχω και πολλές υποχρεώσεις. Κάνω μερικά μεροκάματα σε μία ταβέρνα στην μαύρη εννοείται γιατί δεν είναι καν κανονική εργασία και βγάζω και μερικά χρήματα από τα σκριπτάκια που κάνω στα παιχνίδια.

Πάντως στο δίλημμα "μετανάστης σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη" ή "μετανάστης στην Γερμανία" θα προτιμούσα το 2ο, αν είναι να ξεκουβαληθώ από τον τόπο μου τουλάχιστον να αξίζει εργασιακά και να έχει και μέλλον.

Δυστυχώς το επάγγελμα του πληροφορικου έχει γίνει σα του θεολόγου. Μόνο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 

Που και εκεί είναι πλέον αργά γιατί τα σνόμπαραν και μόνο λόγο απελπισίας στην πτώση μισθών του  ιδιωτικού τομέα άρχισαν να ενδιαφέρονται, όταν οι θέσεις είχαν ήδη καπαρωθει ακόμα και από άσχετους 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, fandridis είπε

Οι πηγές πλέον υπάρχουν για να φτιάξεις ένα self-learning path. π.χ: https://roadmap.sh/https://www.freecodecamp.org/https://pll.harvard.edu/course/cs50-introduction-computer-science?delta=0 και πολλά άλλα.

Εισαγωγή στην πληροφορική κάναμε στο πρώτο εξάμηνο στην σχολή. Αν βρίσκεις δουλειά με 3 μήνες self learning τότε οι πτυχιούχοι πληροφορικής θα ήταν περιζήτητοι. Κακώς το πιέζουμε τόσο πολύ. Και στο udemy έχω παρακολουθήσει courses και τελειώνοντας αναρωτιόμουν γιατί έχασα τον χρόνο μου να κάνω πράγματα που τα κάναμε στην σχολή 1ο και 2ο εξάμηνο.

Επεξ/σία από Diavolos666

2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Εισαγωγή στην πληροφορική κάναμε στο πρώτο εξάμηνο στην σχολή. Αν βρίσκεις δουλειά με 3 μήνες self learning τότε οι πτυχιούχοι πληροφορικής θα ήταν περιζήτητοι. Κακώς το πιέζουμε τόσο πολύ. και στο udemy έχω παρακολουθήσει courses και τελειώνοντας αναρωτιόμουν γιατί έχασα τον χρόνο μου να κάνω πράγματα που τα κάναμε στην σχολή 1ο και 2ο εξάμηνο.

6-18 μήνες έγραψα. Και ο πληροφορικάριος ναι, γλιτώνει να ξανακάνει την εισαγωγή στη πληροφορική. Άρα πάει κατευθείαν στο να μάθει αυτά αυτά που ζητάει η αγορά σήμερα. Π.χ αν τον ενδιαφέρει πιο πολύ το frontend κομμάτι, μαθαίνει React και σχετικές βιβλιοθήκες. Φτιάχνει ενα web app που μιλάει με διάφορα  APIs, μια βάση δεδομένων.

Παράδειγμα από προσωπική εμπειρία... πόσοι πτυχιούχοι πληροφορικής που πήραν πτυχίο πριν 4-5 χρόνια έχουν φτιάξει web app που συνδέονται αυτοί και οι φίλοι τους μέσω google/facebook authentication και δημιουργούν events που μπορούν δηλώσουν "έρχομαι" και βρίσκουν την καλύτερη μέρα για κάποια δραστηριότητα? 
Ένας τύπος που πρόσλαβα στην εταιρεία μου αυτό είχε φτιάξει, κι έτσι ξεχώρισε και πήρε τη θέση. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που μόνο ένα 5-10% θα κάνει. Και σημασία φυσικά έχει να ειναι φτιαγμένο στις τεχνολογίες που έχουν ζήτηση.

• Like 1

13 hours ago, james01gr said:

δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα όμως, το πρόβλημα είναι γενικότερο και για αυτόν τον λόγο πολλοί Έλληνες με δεξιότητες δουλεύουν πλέον για ευρωπαϊκές εταιρείες. στην Ελλάδα ένα πρόβλημα θα φανεί στις μεταφορές σε λίγο χρόνο. υπάρχει πλέον τεράστια ανάπτυξη στα logistics, οι μεταφορές αλλάζουν εντελώς και οι εταιρείες εδώ είναι ακόμη πολύ πίσω και γενικότερα δεν θα υπάρχει το εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις θέσεις.

λογικο ειναι καποιος που εχει τις γνωσεις να μην κατσει εδω για 800 ευρω οποτε και μετα οι ελληνες ""επιχειρηματιες" να λενε δεν βρισκουμε ατομα. για να μην φυγουν ατομα πρεπει να δωθουν και αναλογοι μισθοι. και δεν ειναι μονο ο μισθος αλλα και το να επενδυσει σε σενα η εταιρεια που εισαι με την μορφη σεμιναριων κτλ. καποιες εταιρειες λενε πηγαινε παρε οτι πιστοποιηση θες και σε ωθουν να παρεις ενω σε αλλες ειναι πληρωσε τες μονος σου

• Thanks 2

13 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Φυσικά καλό θα ήταν να ξέρεις και C/C++, C#, Java, Javascript και Python αν θέλεις να ανέβεις την σκάλα της σταδιοδρομίας και να φτάσεις τα 850 ευρώ!

Αλλιώς απολυτήριο δημοτικού, καραβάνα σε κόμμα, βόλεμα στο δημόσιο, μισθός 3500€ και σύνταξη στα 60 με 6-ψήφιο ΕΦΑΠΑΞ.

Δηλαδή κάποιος με γνώσεις μένει στασιμος...Μην λέτε κουταμαρες...όλοι οι περισσότεροι βολεψιματειες είστε Το να σκεφτείτε να βγείτε από την βολεψη σας μπα καθόλου....καθίστε εκεί στην Αθήνα με την μαμά και τον μπαμπακα δίπλα υπάρχουν επιλογές εξωτερικό ονλινε εταιρείες και άλλα πολλά άλλα και θέλουμε να μην φύγουμε από το σπίτι και να μην πληρώνουμε ενοίκιο και ο μπαμπάς να μας πληρώνει την δόση αυτοκίνητο και άλλα μην πω.....όταν όλη η υφήλιος είχε σταματήσει λόγω κορονοοιου..αυτοί που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν...είναι τα ιατρικά και παραιατρικα επαγγέλματα....και οι τεχνικοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοι χημικοί μηχανικοί, ψυκτικοί,θερμουδραυλικος, υδραυλικός και γενικά ότι τεχνικός με πτυχίο όχι ο Τσάκωνας της γειτονιάς....όλοι δούλευαν και γνωστοί μου έβγαλαν τόσα μαύρα σε ένα τρίμηνο βοσα δεν έβγαλαν όλο τον χρόνο....αλλά όλα τα παραπάνω θέλουν διάβασμα....ποιος σας είπε ότι η ζωή πάει ανάλογα με τα θέλω του καθενός?850 ευρώ παίρνει ο ηλεκτρολόγος σε 8 ώρες για να φτιάξει έναν πίνακα τριφασικό όχι να τραβήξει γραμμες...και εσείς συνεχίζετε να δουλεύετε με τον μήνα....καλά σας μάθανε....γιατί δεν πάτε στο Στρατό Κάποιοι που κλαιγεστε..να δείτε και την άλλη  μορφή του και καλά δημοσίου....και να πάρετε μια όμορφη μεταθεσουλα μακριά από την Αθήνα και να έρχεται ενοίκιο 400+ΔΕΗ κάνα 100 και μισθό 850....εκεί να σας δω με το μαγκιά γράφετε εδώ μέσα .. έλεος σταματήστε κλαίνε και οι χήρες κλαινε και οι παντρεμένες.Δωστε αξία στις γνώσεις σας ...

• Like 2

11 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Για .Net 3 χρόνια προϋπηρεσίας
image.png.956db6280d3c98bcc01d65e179b44bd3.png

Για software engineer - 2+ χρόνια προϋπηρεσίας

image.png.8a4a3e643611905c62f6dcd1ed44531b.png

Για ΙΤ System Engineer 3~5 χρόνια πιστοποιημένη Προϋπηρεσία.

image.png.cc41fb488987c74f7d4a6338939be766.png

Στο Cyber Security, 3 χρόνια προϋπηρεσίας

image.png.8f522b5ecf0d6530f12c021d70ee85a4.png

Δεν ξέρω εσάς ποιος σας βόλεψε στην εταιρία αλλά ΟΛΑ τα job openings τους ζητάνε προϋπηρεσία. Θα μας τρελάνετε.

https://www.linkedin.com/jobs/search/?currentJobId=3528628162&distance=25&geoId=104677530&keywords=census

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, aligato1000 είπε

Δηλαδή κάποιος με γνώσεις μένει στασιμος...Μην λέτε κουταμαρες...όλοι οι περισσότεροι βολεψιματειες είστε Το να σκεφτείτε να βγείτε από την βολεψη σας μπα καθόλου....καθίστε εκεί στην Αθήνα με την μαμά και τον μπαμπακα δίπλα υπάρχουν επιλογές εξωτερικό ονλινε εταιρείες και άλλα πολλά άλλα και θέλουμε να μην φύγουμε από το σπίτι και να μην πληρώνουμε ενοίκιο και ο μπαμπάς να μας πληρώνει την δόση αυτοκίνητο και άλλα μην πω.....όταν όλη η υφήλιος είχε σταματήσει λόγω κορονοοιου..αυτοί που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν...είναι τα ιατρικά και παραιατρικα επαγγέλματα....και οι τεχνικοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοι χημικοί μηχανικοί, ψυκτικοί,θερμουδραυλικος, υδραυλικός και γενικά ότι τεχνικός με πτυχίο όχι ο Τσάκωνας της γειτονιάς....όλοι δούλευαν και γνωστοί μου έβγαλαν τόσα μαύρα σε ένα τρίμηνο βοσα δεν έβγαλαν όλο τον χρόνο....αλλά όλα τα παραπάνω θέλουν διάβασμα....ποιος σας είπε ότι η ζωή πάει ανάλογα με τα θέλω του καθενός?850 ευρώ παίρνει ο ηλεκτρολόγος σε 8 ώρες για να φτιάξει έναν πίνακα τριφασικό όχι να τραβήξει γραμμες...και εσείς συνεχίζετε να δουλεύετε με τον μήνα....καλά σας μάθανε....γιατί δεν πάτε στο Στρατό Κάποιοι που κλαιγεστε..να δείτε και την άλλη  μορφή του και καλά δημοσίου....και να πάρετε μια όμορφη μεταθεσουλα μακριά από την Αθήνα και να έρχεται ενοίκιο 400+ΔΕΗ κάνα 100 και μισθό 850....εκεί να σας δω με το μαγκιά γράφετε εδώ μέσα .. έλεος σταματήστε κλαίνε και οι χήρες κλαινε και οι παντρεμένες.Δωστε αξία στις γνώσεις σας ...

Αυτά που λέμε κι εμείς λες. Ψυκτικός από ΕΠΑΛ βγάζει σε μία ώρα, όσα βγάζει ένα πληροφορικός που εργάζεται σε εταιρία σε μία ημέρα.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

2 ώρες πριν, poulinos είπε

λογικο ειναι καποιος που εχει τις γνωσεις να μην κατσει εδω για 800 ευρω οποτε και μετα οι ελληνες ""επιχειρηματιες" να λενε δεν βρισκουμε ατομα. για να μην φυγουν ατομα πρεπει να δωθουν και αναλογοι μισθοι. και δεν ειναι μονο ο μισθος αλλα και το να επενδυσει σε σενα η εταιρεια που εισαι με την μορφη σεμιναριων κτλ. καποιες εταιρειες λενε πηγαινε παρε οτι πιστοποιηση θες και σε ωθουν να παρεις ενω σε αλλες ειναι πληρωσε τες μονος σου

Το καλύτερο απ όλα είναι πως πλέον οι mid και οι senior βρίσκουν δουλεία  remote στο εξωτερικό, χωρίς να χρειαστεί καν να φύγουν από Ελλάδα πλέον. (Case and point εγω, που κοντεύω 3 χρόνια σε μεγάλη γαλλική εταιρεία και είμαι full ευχαριστημένος.! Και έχω περάσει και απο 2 πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες) . 

• Like 2

25 minutes ago, filip123go said:

Το καλύτερο απ όλα είναι πως πλέον οι mid και οι senior βρίσκουν δουλεία  remote στο εξωτερικό, χωρίς να χρειαστεί καν να φύγουν από Ελλάδα πλέον. (Case and point εγω, που κοντεύω 3 χρόνια σε μεγάλη γαλλική εταιρεία και είμαι full ευχαριστημένος.! Και έχω περάσει και απο 2 πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες) . 

μεχρι και το remote εδω το εχουμε κανει πυρηνικη φυσικη.anyway.μην γινω κακος.

• Like 1
  • Thanks 1

16 ώρες πριν, Armoral είπε

Αποκλεισμοί λόγω Covid...

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που προκάλεσε τέτοια μείωση.

Βασικα ο κοβιντ ειναι ο μοναδικος λογος. Ολα τα αλλα δεν μας επηρεασαν. Το 2021-2022, ολοι αγοραζαν pc ειτε για δουλεια ειτε για εκπαιδευση απο το σπιτι. 

7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα ο κοβιντ ειναι ο μοναδικος λογος. Ολα τα αλλα δεν μας επηρεασαν. Το 2021-2022, ολοι αγοραζαν pc ειτε για δουλεια ειτε για εκπαιδευση απο το σπιτι. 

βασικά όλα τα γνωστά σουπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα εδώ (Τζάμπο, Μουστάκας, Πλαίσιο, Public κλπ) κάναν χρυσές δουλειές επί Κόβιντ με ευνοϊκή μεταχείρηση και εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...