Crash24 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Είναι γνωστό ότι η αγορά των υπολογιστών -με εξαίρεση το χρονικό διάστημα της πανδημίας που γνώρισε σημαντική ανάπτυξη εξαιτίας της τηλεργασίας κ.ά.- τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα ανάπτυξης, με τις τελευταίες έρευνες των εταιρειών Canalys και IDC να δείχνουν ότι χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τόσο η Canalys όσο και η IDC εκτιμούν ότι οι παγκόσμιες αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν μεταξύ 29% και 33% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο του 2023. Πρόκειται για πτώση, που είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Αυτή τη φορά μάλιστα, καμία από τις μεγάλες μάρκες δεν γλίτωσε τα χειρότερα. Η HP που βρίσκεται στη δεύτερη θέση είχε τις μικρότερες απώλειες, με περίπου 24% πτώση στις αποστολές ενώ στην τέταρτη θέση, η Apple φαίνεται να πως… πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία με πτώση στις αποστολές άνω του 40%. Η ASUS, η Dell και η Lenovo είδαν τις αποστολές των υπολογιστών τους να μειώνονται κατά σχεδόν 30%. Η εξήγηση για την πτώση είναι γνωστή. Οι πελάτες διστάζουν να αγοράσουν υπολογιστές σε μια ταραχώδη οικονομία όπου ο πληθωρισμός βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και η τηλεργασία, από την εποχή της πανδημίας, βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Οι περισσότεροι, είτε δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά νέα μηχανήματα είτε έχουν ήδη αγοράσει αρκετά ισχυρά που δεν χρειάζονται αντικατάσταση. Οι δύο εταιρείες ερευνών δεν σχολίασαν την τεράστια πτώση στις αποστολές που γνώρισε η Apple, ωστόσο είναι γνωστό πως η εταιρεία στοχεύει στην high-end αγορά, κάτι που την καθιστά περισσότερο ευάλωτη απέναντι στις κακές οικονομικές συνθήκες. Η ιστοσελίδα TechCrunch επισημαίνει επίσης ότι η μετάβαση της Apple στους δικούς της επεξεργαστές τη βοήθησε να αποφύγει τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισαν οι εταιρείες που πωλούν υπολογιστές Windows τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτή η «περίοδος χάριτος» φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι αναλυτές πάντως, παρά την απότομη πτώση, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Η Canalys πιστεύει ότι αυτή είναι η χειρότερη πτώση που θα γνωρίσει η αγορά υπολογιστών το 2023, με τις δύο εταιρείες να αναμένουν ότι θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Οι παλιοί υπολογιστές θα πρέπει να αναβαθμιστούν, συμπεριλαμβανομένων και των Chromebook στα σχολεία των ΗΠΑ ενώ οι επιχειρήσεις σε κάποια φάση θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους σε Windows 11. Η IDC θεωρεί επίσης ότι η επιβράδυνση δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους εκτός Κίνας. Η IDC πάντως προειδοποιεί ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσε να «βαλτώσει» αν η ύφεση συνεχιστεί μέχρι το 2024. Αν και ενδεχομένως να μην γνωρίσει τέτοιες απότομες πτώσεις εντούτοις μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακάμψει η αγορά. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση Armoral Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αποκλεισμοί λόγω Covid, απολύσεις λόγω Covid, πόλεμος στην Ουκρανία με όλους τους υπόλοιπους να φέρονται σα να είναι σε πόλεμο αυτοί, μείωση μισθών, συντάξεων, υπέρογκη αύξηση τιμών ενέργειας και αντίστοιχα υπέρογκα κέρδη, αυξημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που προκάλεσε τέτοια μείωση. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από Armoral 44 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Armoral είπε Αποκλεισμοί λόγω Covid, απολύσεις λόγω Covid, πόλεμος στην Ουκρανία με όλους τους υπόλοιπους να φέρονται σα να είναι σε πόλεμο αυτοί, μείωση μισθών, συντάξεων, υπέρογκη αύξηση τιμών ενέργειας και αντίστοιχα υπέρογκα κέρδη, αυξημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που προκάλεσε τέτοια μείωση. ο κυριότερος λόγος είναι πως αυτοί που χρειάζονταν μηχανήματα, τα αγόρασαν στην αρχή και στην μέση της πανδημίας. αυτά είναι μηχανήματα 1-1,5 χρόνου. δεν θα τα αλλάξουν εύκολα και δεν θα τα αλλάξουν γρήγορα. ο πληθωρισμός επιτείνει την κατάσταση. το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες σε πάρα πολλές αγορές είναι πως δεν βρίσκουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες 12 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogba Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 NVIDIA. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 8 minutes ago, james01gr said: . το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες σε πάρα πολλές αγορές είναι πως δεν βρίσκουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες μεταφραση.δεν δινουν σωστα λεφτα.δεν υπαρχει για μενα δεν βρισκω ατομο.υπαρχει δεν δινω σωστα λεφτα δεν πληρωνω υπερωριες και σε βαζω να σφουγγαρισεις κιολας. εναλλακτικα δεν βρισκω ατομο που με 800 ευρω θα κανει απο photoshop,3d studio max, autocad ε και να ξερει και απo cisco και λιγο linux 56 15 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, poulinos είπε μεταφραση.δεν δινουν σωστα λεφτα.δεν υπαρχει για μενα δεν βρισκω ατομο.υπαρχει δεν δινω σωστα λεφτα δεν πληρωνω υπερωριες και σε βαζω να σφουγγαρισεις κιολας. εναλλακτικα δεν βρισκω ατομο που με 800 ευρω θα κανει απο photoshop,3d studio max, autocad ε και να ξερει και απo cisco και λιγο linux Φυσικά καλό θα ήταν να ξέρεις και C/C++, C#, Java, Javascript και Python αν θέλεις να ανέβεις την σκάλα της σταδιοδρομίας και να φτάσεις τα 850 ευρώ! Αλλιώς απολυτήριο δημοτικού, καραβάνα σε κόμμα, βόλεμα στο δημόσιο, μισθός 3500€ και σύνταξη στα 60 με 6-ψήφιο ΕΦΑΠΑΞ. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από Diavolos666 15 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, poulinos είπε μεταφραση.δεν δινουν σωστα λεφτα.δεν υπαρχει για μενα δεν βρισκω ατομο.υπαρχει δεν δινω σωστα λεφτα δεν πληρωνω υπερωριες και σε βαζω να σφουγγαρισεις κιολας. εναλλακτικα δεν βρισκω ατομο που με 800 ευρω θα κανει απο photoshop,3d studio max, autocad ε και να ξερει και απo cisco και λιγο linux δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα όμως, το πρόβλημα είναι γενικότερο και για αυτόν τον λόγο πολλοί Έλληνες με δεξιότητες δουλεύουν πλέον για ευρωπαϊκές εταιρείες. στην Ελλάδα ένα πρόβλημα θα φανεί στις μεταφορές σε λίγο χρόνο. υπάρχει πλέον τεράστια ανάπτυξη στα logistics, οι μεταφορές αλλάζουν εντελώς και οι εταιρείες εδώ είναι ακόμη πολύ πίσω και γενικότερα δεν θα υπάρχει το εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις θέσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, james01gr είπε δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα όμως, το πρόβλημα είναι γενικότερο και για αυτόν τον λόγο πολλοί Έλληνες με δεξιότητες δουλεύουν πλέον για ευρωπαϊκές εταιρείες. στην Ελλάδα ένα πρόβλημα θα φανεί στις μεταφορές σε λίγο χρόνο. υπάρχει πλέον τεράστια ανάπτυξη στα logistics, οι μεταφορές αλλάζουν εντελώς και οι εταιρείες εδώ είναι ακόμη πολύ πίσω και γενικότερα δεν θα υπάρχει το εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις θέσεις. Εγώ πάλι είμαι πτυχιούχος πληροφορικής και άνεργος, έχω κάνει όλα τα επαγγέλματα πλην της πληροφορικής. Ένα πράγμα που δεν είχε και δεν θα αποκτήσει ποτέ η χώρα μας είναι εκπαίδευση στην εργασία, σε θέλουν έτοιμο προγραμματιστή με 15 χρόνια προϋπηρεσία και εκατό προγράμματα χρήσης. Καλύτερα να τους πεις ότι έχει λέπρα, παρά ότι έχεις πάρει πτυχίο και ψάχνεις για δουλειά στην χώρα μας, πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε πάρουν. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από Diavolos666 8 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MDefender Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Το άρθρο απλά απαντάει στον λόγο της μείωσης.Ακόμα και στην Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες έχουν πάρει καινούργια μηχανήματα τα τελευταία 3-5 χρόνια λόγω του ΕΣΠΑ που έτρεχε και έχουν βολευτεί μια χαρά.Επίσης ιδιώτες έτρεξαν και πήραν από οικονομικά έως πολύ ισχυρά μηχανήματα στη διάρκεια της πανδημίας.Πόσα να πάρουμε πια.Το 2025 λογικά θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν οι πωλήσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
larjohn Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Αναφορά σε κείμενο Οι αποστολές υπολογιστών έπεσαν σχεδόν κατά 30% το 1ο τρίμηνο της χρονιάς Λογικό, μετά τον κορωνοϊό, όλοι βάζουμε παραλαβή από το κατάστημα 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nakis93 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 30 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Εγώ πάλι είμαι πτυχιούχος πληροφορικής και άνεργος, έχω κάνει όλα τα επαγγέλματα πλην της πληροφορικής. Ένα πράγμα που δεν είχε και δεν θα αποκτήσει ποτέ η χώρα μας είναι εκπαίδευση στην εργασία, σε θέλουν έτοιμο προγραμματιστή με 15 χρόνια προϋπηρεσία και εκατό προγράμματα χρήσης. Καλύτερα να τους πεις ότι έχει λέπρα, παρά ότι έχεις πάρει πτυχίο και ψάχνεις για δουλειά στην χώρα μας, πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε πάρουν. Εγώ πάλι, εργάζομαι ως προγραμματιστής χωρίς να έχω πτυχίο ή εργασιακή εμπειρία. Συμφωνώ στο ότι όλοι σε θέλουν έτοιμο και κανείς δεν επενδύει στην εκπαίδευση του εργαζομένου, αλλά στον τομέα μας αρκεί ένα καλό portfolio που να δείχνει τα hands on skills μας. Τώρα το αν αυτό το portfolio σου πάρει 15 χρόνια να το φτιάξεις ή 1 χρόνο είναι καθαρά στο χέρι σου. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, larjohn είπε Λογικό, μετά τον κορωνοϊό, όλοι βάζουμε παραλαβή από το κατάστημα Eγραψες !!! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από Eloy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Nakis93 είπε Εγώ πάλι, εργάζομαι ως προγραμματιστής χωρίς να έχω πτυχίο ή εργασιακή εμπειρία. Συμφωνώ στο ότι όλοι σε θέλουν έτοιμο και κανείς δεν επενδύει στην εκπαίδευση του εργαζομένου, αλλά στον τομέα μας αρκεί ένα καλό portfolio που να δείχνει τα hands on skills μας. Τώρα το αν αυτό το portfolio σου πάρει 15 χρόνια να το φτιάξεις ή 1 χρόνο είναι καθαρά στο χέρι σου. Α, όχι εγώ έχω τελειώσει με την πληροφορική σε ότι αφορά την εργασία, το έχω πάρει απόφαση, ήμουν πολύ καλός στον προγραμματισμό, σε όλα τα μαθήματα προγραμματισμού είχα δέκα και μου άρεσε πολύ, δεκάδες εργασίες προγράμματα, πτυχιακή κτλ αλλά αυτό δεν θεωρούνταν portfolio. Τώρα κάνω scripts για παιχνίδια, προγραμματίζω για χόμπι όταν δεν βαριέμαι αλλά επαγγελματικά ποτέ δεν θα μάθω τι θέλει η αγορά εργασίας στην πληροφορική στην χώρα μας. Ένας στους δύο απόφοιτους πληροφορικής στην Ελλάδα είναι άνεργοι σύμφωνα με έρευνα (ο άλλος ένας στους δύο που δεν είναι άνεργος ίσως είναι πακετάς για να μην παρεξηγηθούμε). Η ίδια έρευνα λέει ότι έχουν κάτι χιλιάδες θέσεις πληροφορικής που δεν μπορούν να γεμίσουν στην χώρα μας. Ας μην τις γεμίσουν στην τελική, αφού δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Επίσης είμαι και από μικρή πόλη (Σέρρες) και εδώ δεν έχει εταιρίες πληροφορικής καν. Ο θείος μου είναι στην Γερμανία και μου είπε να βγάλω δίπλωμα Γ' κατηγορίας να πάω να δουλέψω εκεί, χρειάζονται οδηγούς για μπετονιέρες και φορτηγά. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω μετανάστης αλλά ίσως χρειαστεί. Οικογένεια δεν έχω και δεν θα κάνω οπότε ακόμα το σκέφτομαι γιατί δεν έχω και πολλές υποχρεώσεις. Κάνω μερικά μεροκάματα σε μία ταβέρνα στην μαύρη εννοείται γιατί δεν είναι καν κανονική εργασία και βγάζω και μερικά χρήματα από τα σκριπτάκια που κάνω στα παιχνίδια. Πάντως στο δίλημμα "μετανάστης σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη" ή "μετανάστης στην Γερμανία" θα προτιμούσα το 2ο, αν είναι να ξεκουβαληθώ από τον τόπο μου τουλάχιστον να αξίζει εργασιακά και να έχει και μέλλον. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από Diavolos666 10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εγώ πάλι είμαι πτυχιούχος πληροφορικής και άνεργος, έχω κάνει όλα τα επαγγέλματα πλην της πληροφορικής. Ένα πράγμα που δεν είχε και δεν θα αποκτήσει ποτέ η χώρα μας είναι εκπαίδευση στην εργασία, σε θέλουν έτοιμο προγραμματιστή με 15 χρόνια προϋπηρεσία και εκατό προγράμματα χρήσης. Καλύτερα να τους πεις ότι έχει λέπρα, παρά ότι έχεις πάρει πτυχίο και ψάχνεις για δουλειά στην χώρα μας, πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε πάρουν. Spoiler Μόνο το τελευταίο 6μηνο έχουμε πάρει στην εταιρεία που είμαι 6 άτομα που δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο, με μισθό λίγο πάνω από 1000€ (καθαρά). Και 100 πτυχία να έχεις, εάν μου έρχεσαι στη συνέντευξη και δεν ξέρεις τη διαφορά του class από το interface ή σε ρωτάω τι complexity έχει ενα if και ένα for και με κοιτάς λες και μιλάω κινέζικα, προφανώς και θα σε απορρίψω. Χέστηκα για τα πτυχία σου . Δεν απαιτώ να ξέρεις springboot η ocp, αλλά 5 πράγματα που διδάσκονται στη σχολή, ναι , απαιτώ να τα ξέρεις για να σε προσλάβω σαν entry level. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από filip123go 2 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azuli Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) φυσιολογικο και αυτονοητο ειναι αυτο,δεν ειναι ειδηση. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από azuli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα