Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Για όλα αυτά πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο για το πως να τα γράψεις επάνω στο χαρτί. Η αποψη μου είναι ότι είτε λέει στον τάδε είτε στο τάδε και την οικογένειά του, το ακίνητο αφορά τον τάδε, δεν θα το πάρουν σε ίσα ποσοστά όλη του η οικογένεια γιατί θα γίνει το σώσε μελλοντικά. Εκτός άμα γράψεις στο χαρτί, αφήνω το σπίτι στον τάδε ανιψιό μου όνομα επώνυμο με πατρωνυμο και μητρονυμο και στην σύζυγο του τάδε τα παιδιά του τάδε και τάδε, όλοι με όνομα και επώνυμο. Άμα γράψεις έτσι γενικά στον ανηψιο μου και την οικογένειά του καλά κρασιά με τις κόντρες και τα δικαστήρια που θα γίνουν μετά ειδικά αν έχει και άλλα ανηψια. Για τον φόρο κληρονομιάς ρώτα λογιστή γιατί παίζουν αυξητικοί συντελεστές άμα μιλάμε για συγγενή μεγαλύτερο από Α βαθμού. 

Δεν το εγραψα σωστα εχεις δικιο, στην περιπτωση που αναφερω εγραφε στον ανηψιο μου  Παπαδοπουλο Γιωργο πχ και στα παιδια του.Οποτε ηταν συγκεκριμενο το προσωπο και η οικογενεια 

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Δεν το εγραψα σωστα εχεις δικιο, στην περιπτωση που αναφερω εγραφε στον ανηψιο μου  Παπαδοπουλο Γιωργο πχ και στα παιδια του.Οποτε ηταν συγκεκριμενο το προσωπο και η οικογενεια 

OK. Νομίζω ότι το ακίνητο πάει μόνο στον ίδιο τον ανηψιό και όχι και σε σύζυγο παιδιά κτλ, μελλοντικά εάν επιθυμεί αυτός μπορεί να το μεταβιβάζει στα παιδιά του γυναίκα κτλ. Και πάλι μόνο κάποιος δικηγόρος θα σου δώσει μια αξιόπιστη απάντηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

OK. Νομίζω ότι το ακίνητο πάει μόνο στον ίδιο τον ανηψιό και όχι και σε σύζυγο παιδιά κτλ, μελλοντικά εάν επιθυμεί αυτός μπορεί να το μεταβιβάζει στα παιδιά του γυναίκα κτλ. Και πάλι μόνο κάποιος δικηγόρος θα σου δώσει μια αξιόπιστη απάντηση. 

Οχι παει σε ολη την οικογενεια, στο λεω με βεβαιοτητα.Απλα θεωρω παραξενο αν ηταν μονο στον ανηψιο ο φορος να ειναι πχ 10.000 και αν ειναι σε ολη την οικογενεια να ειναι λιγοτερο.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Οχι παει σε ολη την οικογενεια, στο λεω με βεβαιοτητα.Απλα θεωρω παραξενο αν ηταν μονο στον ανηψιο ο φορος να ειναι πχ 10.000 και αν ειναι σε ολη την οικογενεια να ειναι λιγοτερο.

Δηλαδή θα είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά κάποιο ποσοστό ο ανιψιός μαζί με σύζυγο και παιδιά; 

Καλώς. Εκτιμώ βέβαια ότι θα έχουν μπλεξίματα με οτιδήποτε σχετικό που αφορά την μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή η κληρονομιά του ακινήτου κακώς και περιπτώσεις που απαιτείται εγγραφη συνεναιση των συνιδιοκτητων του για το οτιδήποτε. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δηλαδή θα είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά κάποιο ποσοστό ο ανιψιός μαζί με σύζυγο και παιδιά; 

Καλώς. Εκτιμώ βέβαια ότι θα έχουν μπλεξίματα με οτιδήποτε σχετικό που αφορά την μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή η κληρονομιά του ακινήτου κακώς και περιπτώσεις που απαιτείται εγγραφη συνεναιση των συνιδιοκτητων του για το οτιδήποτε. 

Μπορω  να μαθω αναλυτικα και να σου πω.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Καλησπέρα,

θέλει ο πατέρας μου να κάνει διαθήκη..Τι είναι προτιμότερο;;.. να την συντάξει ο ίδιος χειρόγραφα ή να πάει σε έναν συμβολαιογράφο ;; Θα έχουμε πρόβλημα μελλοντικά αν γίνει χειρόγραφα ή είσαι εξασφαλισμένος ;;

Αν πάει σε συμβολαιογράφο, θα πρέπει να πληρώσει και να βρεί μάρτυρες..

Τι προτιμάει γενικά ο κόσμος ;;

Θα ήθελα την άποψη σας..

Για να επικαιροποιήσεις μια διαθήκη πρέπει να πας σε συμβολαιογράφο, όταν φτάσει η ώρα να βρεις κάποιον θα τον ρωτήσεις για ότι χρειαστεί..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμβουλές που προκύπτουν απ'το αντικείμενο εργασίας μου και τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που εχω δει τόσα χρόνια.

α) διαθήκη στο συμβολαιογράφο. Συνήθως περι τα 150ε (συνήθως)

β) μιλάς με το συμβ/φο για τις ιδιοκτησίες σου. Εάν ειναι κατι απλό σε κατευθυνει αυτός. Υπάρχουν πιο σύνθετες περιπτώσεις, που πρεπει να επισκεφθείς και μηχανικό για να αναλύσει λιγο περισσότερο και να σε συμβουλεύσει πως να τα γραψεις, ωστε να μη τραβάνε οι κληρονόμοι σου τα @@ τους (και οι μηχανικοί έπειτα).

Πχ, εχεις οικόπεδο που θέλεις να το αφησεις σε 2-3 παιδια και να δημιουργήσεις κάθετη, ή εχει τετοιο μεγεθος, που μπορει να προκύψουν διαιρετά και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες.

Υ.Γ. μια ερώτηση-απορία. Κάπου πηρε το αυτι μου ιστορια, πως γονέας αφησε τα παντα σ'ενα τέκνο και το δεύτερο που δε πήρε τίποτε τη προσέβαλε δικαστικα και μάλιστα πως προβλέπεται κατι τέτοιο. Λαλακία ή οντως ισχύει;

Επεξ/σία από kanesaxo
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

οντως ισχύει;

Ναι, εχει και το αλλο τεκνο δικαιωμα σε ποσοστο εκτος αν το αποκληρωσει για συγκεκριμενους λογους, απ' οτι βλεπω στο ιντερνετ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tasanton είπε

Πώς αλλιώς θα γινόταν δηλαδή;

μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ για "εκ των υστέρων διαθήκη"... 

4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μπορεί να την γράψει και ο πεθαμένος 😁

άλλος έξυπνος απο εδώ, ναι μπορεί. άμα ξέρεις όσα υποστηρίζεις οτι ξερεις κατα καιρούς, για σκέψου λίγο και μπορεί να το βρεις. Αλλιώς μην ειρωνεύεσαι πράγματα που δεν κατέχεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pp6210 είπε

μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ για "εκ των υστέρων διαθήκη"... 

"εργαλείο" !!!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

"εργαλείο" !!!

αλανθαστο, άμα τα έχουν συμφωνήσει οι κληρονόμοι! γλυτώνεις χρόνο και χρήμα έτσι που το έχουν φτιάξει το συστημα με συμβολαιογράφους - εφοριακούς - δικηγόρους

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pp6210 είπε

αλανθαστο, άμα τα έχουν συμφωνήσει οι κληρονόμοι! γλυτώνεις χρόνο και χρήμα έτσι που το έχουν φτιάξει το συστημα με συμβολαιογράφους - εφοριακούς - δικηγόρους

Μην ξεχνάμε και πόσες φορές έχει σώσει κόσμο που ατομο που έχει περιουσία και πεθαίνει χωρίς διαθήκη (συνήθως αιφνίδια) και καταλήγουν μια γυναίκα και 3 παιδία με 1/4 δικαιώματα σε 12 διαφορετικά ακίνητα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Συμβουλές που προκύπτουν απ'το αντικείμενο εργασίας μου και τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που εχω δει τόσα χρόνια.

β) μιλάς με το συμβ/φο για τις ιδιοκτησίες σου. Εάν ειναι κατι απλό σε κατευθυνει αυτός. Υπάρχουν πιο σύνθετες περιπτώσεις, που πρεπει να επισκεφθείς και μηχανικό για να αναλύσει λιγο περισσότερο και να σε συμβουλεύσει πως να τα γραψεις, ωστε να μη τραβάνε οι κληρονόμοι σου τα @@ τους (και οι μηχανικοί έπειτα).

Πχ, εχεις οικόπεδο που 

Υ.Γ. μια ερώτηση-απορία. Κάπου πηρε το αυτι μου ιστορια, πως γονέας αφησε τα παντα σ'ενα τέκνο και το δεύτερο που δε πήρε τίποτε τη προσέβαλε δικαστικα και μάλιστα πως προβλέπεται κατι τέτοιο. Λαλακία ή οντως ισχύει;

Ισχύει.  Μπορεί να την προσβάλλει και να διεκδικήσει δικαστικά την νόμιμη μοίρα 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Πχ, εχεις οικόπεδο που θέλεις να το αφησεις σε 2-3 παιδια και να δημιουργήσεις κάθετη, ή εχει τετοιο μεγεθος, που μπορει να προκύψουν διαιρετά και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες.

Φυσικα και ισχυει. Η νομιμο μοιρα που ειναι το 1/2 του ποσοστου που του αναλογεί. Στην περιπτωση των δυο παιδιων λοιπον, ειναι το 25%. Το 25% δεν μπορει να το αποφυγει να το παρει το "αποκληρωμενο" τέκνο. Δεν μπορεις να αποκληρωσεις καποιο παιδι. Ειναι πολυ συγκεκριμενες οι συνθηκες που μπορεις να το κανεις, και η πιο συνηθισμενη ειναι οτι πρεπει να αποδεικνυεται η ασωτη ζωη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...